Macron : Turska ne bi trebalo da bude jedina zemlja koja razgovara sa Rusijom

Emmanuel Macron
25 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron odbacio je “pogrešan moral” koji bi spriječio Pariz da održava komunikaciju s Moskvom, u govoru svojim diplomatama u Jelisejskoj palati u četvrtak. Razgovor s Rusijom ne bi trebao biti prepušten samo Turskoj, tvrdio je, ponavljajući svoju podršku Ukrajini i govoreći Francuzima da se pripreme za “dug rat”.

“Posao diplomate je da razgovara sa svima, a posebno sa ljudima sa kojima se ne slažemo”, rekao je Makron tokom svog godišnjeg spoljnopolitičkog obraćanja francuskim diplomatama okupljenim u Parizu. “Ko želi da Turska bude jedina svjetska sila koja razgovara sa Rusijom?”

„Francuska će nastaviti da razgovara sa Rusijom“ , dodao je, „u koordinaciji sa našim saveznicima“.

“Ne smijemo pokleknuti pred bilo kojim oblikom pogrešnog morala koji bi nas oslabio”, rekao je francuski predsjednik, komentarišući kritike iz nekih dijelova EU u vezi sa njegovim telefonskim pozivima Moskvi.

Artikulišući stav Francuske o sukobu u Ukrajini, Makron je rekao da Francuska “ne učestvuje u ratu, mi ne želimo”, ali i da “ne možemo dozvoliti da Rusija vojno pobedi u ratu” osvajanjem teritorije, jer bi to bilo ” poraz međunarodnog poretka i naših vrijednosti.”

Umjesto toga, EU i SAD trebaju raditi na “ili pobjedi Ukrajine ili miru postignutom pregovorima uz uslove koji su prihvatljivi za Ukrajinu”, rekao je, prije nego što je priznao da se Zapad “mora pripremiti za dug rat”. EU se ne smije svrstavati s “najviše ratnohuškačkim tipovima, koji bi izlagali riziku širenja sukoba i potpunog prekida komunikacija”, upozorio je Macron, ne precizirajući na koga misli. Niti bi trebalo da dozvoli svojim najistočnijim članicama da same podrže Ukrajinu, dodao je – iako su Poljska i baltičke države bile najglasniji kritičari njegove diplomatije s Kremljom.

„Evropsko jedinstvo je ključno i usuđujem se da kažem da je podjela Evrope jedan od ratnih ciljeva Rusije“, tvrdio je on. Macron je također pozvao ambasadore da budu agresivniji u suzbijanju “dezinformacija, lažnih vijesti i propagande” na društvenim mrežama i koriste alate koji su im na raspolaganju da “razbiju ruske, kineske ili turske narative” i kažu istinu o francuskim akcijama kada je Francuska “pogrešno napadnuta” na internetu.

francuskamacronrusijaturskaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
1 godina prije

Ima samo dva načina da se netko ponizi a to su kada si do zida došao i nemaš više gdje ili kada si dovoljno mudara pa da shatiš da se svijet ne vrti oko tebe. Ne vjerujem da je turska ovo drugu, a francuska i zemlje koje se nazivaju zapadne zemlje još nema dovoljno problema da prihvate ono prvo, a sve ostale zemlje koje se ne smatraju ne zapadne vode svoju brigu ko i do sad nitko ih ne hebe ni zašta. Tako da sjedi i navijaj već su zauzeta mjesta i strane.

1 godina prije

i…….NA=davanje info ..01. rujna 2022. u 20:14 Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi krovna je organizacija devet članica gardijskih postrojbi s ogromnim brojem članova. Organizirana je kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, a da je na strani pravde kao i u službi hrvatskog naroda, pokazala je vrlo oštrim priopćenjem kojim je, nakon posljednje afere i malverzacija u Ini, rekla – dosta pljačke. Priopćenje koje je oduševilo građane Ovakva reakcija branitelja očekivala se godinama unazad, a sada kada je do nje ipak došlo, brojni Hrvati upitali su se je li riječ o “mrtvom slovu na papiru”, ili će hrvatski branitelji uistinu nešto učiniti. Isto to pitanje postavili smo predsjedniku Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Željku Dragaševiću koji je ujedno i potpisnik svega izrečenog u vrlo nedvosmislenom dopisu: “Naravno da neće ostati samo na izražavanju stava, tako da ćemo se svakako pojaviti na velikom prosvjedu u Zagrebu, 10. rujna 2022. godine… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Diplomat koji govori Francuzima da se pripreme za dugi rat.
Protiv Rusije, koga drugoga?

Diplomat koji to nije, ali je ljubomoran na Tursku koja nije sankcionirala Moskvu i drastično širi trgovinske odnose.

Diplomat koji uništava francusko gospodarstvo sankcijama prema Rusiji.

Diplomat koji želi cenzurirati društvene mreže da se čuje samo njegova istina.

Diplomat koji bi htio biti posrednik između Ukrajine i Rusije ali da se slušaju izričito ukrajinske nerealne želje kako mu to govore nalogodavci preko Velike Bare, ali mu je turski predsjednik Erdogan oduzeo to mjesto koje ionako može imati samo u svojim snovima.

Stvarno ne znam tko je veća luzerčina – njemački premijer Scholtz ili francuski predsjednik Macron.
A to su vodeći ljudi dviju najjačih ekonomija u Europskoj Uniji.

mrdo
1 godina prije

Turska jedina zemlja koja razgovara sa Rusijom? 85% planete je na strani Rusije. Ovo se govance ufuralo da su Amerikanci i njihove euro podrepne muhe, plus još par vazalnih “država” pod US čizmom, cijeli svijet.

blablatruc
1 godina prije

umjesto sta dajete prostor ovom gumenom lutku, zar niste primjetili prvi mali naslov u bljutarnjem? “Znak za uzbunu: kineska invazija na stari kontinent, svuda su oko nas i imaju plan…”pocelo je sirenje mrznje prema kinezima. Znamo sta slijedi.

Ivan
1 godina prije

E moj Makaron, podjela i slabljenje EU je jedan od ciljeva SAD-a, a ne Rusije.

dona
1 godina prije

Macrončić je ljubomoran na Turčina….

tuf
1 godina prije

Kujica Macron je prozirna kao i njezini vlasnici. Čekali su rezultate ofenzive na Herson, kada su ih Rusi razbili – e, odjednom Scholz i Macron pozivaju na “pregovore”.
Macron je naglasniji pa je jučer isticao želju da osigura pregovore, čak i da se unutar UNSC formata omogući susret ruskih u ukrajinskih predstavnika.
How yes no. Da su kojim slučajem uspjeli, pogotovo u namjeri preuzimanja NE Zaporožje – osokolili bi se i pozivali na nove vojne akcije.
P.S. Primjetna je pomalo neobična zainteresiranost Macrona za NE Zaporožje, daleko veća od čelnika država za koje bi to bilo logičnije obzirom na udaljenost od iste. Naravno da je ‘nemoguće’ , pogotovo ako uzmemo povijest nuklearnih asistencija Francuske, da imaju prste u ukrajinskom nuklearnom programu. Ma teorije zavjere, ma gdje bi oni, kako se drzneš samo pomisliti…

MrKamenjarac
1 godina prije

….TI SI SVOJE POPUSIO KOD PUTINA;SAD SAMO MOZES KOD BAJDENA I SOLCA:::::

Max
1 godina prije

Pa neka razgovara i on.

Lucija, prva
1 godina prije

Ajde i ti šipu racku.
Naročito novi Madrid . Što god ti bilo.

Lucija, prva
1 godina prije

Nije dosta što je iritantno 💩, nego još i maše rukama.

To je sad u velikoj modi.
Svi nešto mašu i pokazuju.
Kad sam vidjela ovu sliku, palo mi je na pamet kako ga je onaj ošamario…trebalo bi opet.

Darko
1 godina prije

Pa koja bi budala razgovarala sa ovim idiotom Macronom nakon onoga što je govorio i radio protiv Rusa. Tek sada smo vidjeli koja je to trulež zapada i kakav se lopovluk skriva iza njihove propagande..

CroExit
1 godina prije

EU=hrpa luđaka, na čelu s ovom bankarskom bitangom i tranny komesarkom.

Perun
1 godina prije

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je podlo ,perverzno i nadasve tupavo francusko pedersko derište….P.S..još od francuske revolucije nije zapamcen lik poput ovog perverznjaka i uguza ….dupeglavac koji brblja nesuvisle fraze ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI