Macron upozorava na više Covid-19 mjera „narednih dana“ usred tvrdoglavo visoke stope zaraze u Francuskoj i novog pritiska na bolnice

Emmanuel Macron
19 komentara

Francuska će vjerovatno biti pogođena daljim restriktivnim mjerama u narednih nekoliko dana u pokušaju da suzbije rastuću stopu zaraze Covida-19 u zemlji, upozorio je u ponedjeljak francuski predsjednik Emmanuel Macron.

„Morat ćemo narednih dana da donesemo nove odluke“, rekao je Makron tokom samita sa španskim premijerom Pedrom Sančezom.

Francuski predsjednik rekao je da su njegovi zvaničnici brzo radili na primjeni novih mjera, jer je virus “gospodar vremena”.

Dodao je da svaka nova ograničenja moraju uzeti u obzir više faktora, uključujući zaštitu najugroženijih, obrazovanje mladih, zdravstveni sistem i ekonomiju.

Predstojeća Covid ograničenja prate stalni porast stope zaraze u Francuskoj tokom januara i februara, s tim što je Pariz sada oblast koja zabrinjava.

Predsjednik regije Il de Frans, koja okružuje francusku prestonicu, upozorio je u ponedjeljak na “vrlo nasilni treći talas” infekcija, jer se stopa slučajeva u toj oblasti približila 400 na 100.000 ljudi.

Ako stopa u regionu dostigne 400 slučajeva na 100.000, moglo bi se uvesti vikend zaključavanje, kao što se dogodilo sa Nicom i Dunkerkueom.

Lokalni mediji izvjestili su da su neki pacijenti sa Covidom-19 već prebačeni iz Pariza u južnu regiju Occitanie, jer su odjeljenja intenzivne njege u glavnom gradu popunjena gotovo u punom kapacitetu zbog velike stope zaraze.

U nedjelju je Francuska objavila 26.343 novih slučajeva Covida-19, što je smanjenje u odnosu na 29.759 prijavljenih u subotu, prema podacima ministarstva zdravlja.

Macron je takođe najavio da će Francuska postati najnovija evropska država koja je obustavila uvođenje vakcine AstraZeneca protiv Covida-19 zbog straha da bi vakcina mogla prouzrokovati zgrušavanje krvi.

Suspenzija će trajati najmanje 24 sata, do novog mišljenja evropskog regulatora za lijekove, Evropske agencije za lijekove, koje se očekuje u utorak.

COVID-19francuskamacronmjere
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
3 godine prije

Trta mrta zbog 20 marta. Stisla guza ko meduza. Pičke.

3 godine prije zadnji put uredio Realno
Marko
3 godine prije

Macron upozorava na više Covid-19 mjera „narednih dana“ usred tvrdoglavo visoke stope zaraze u Francuskoj i novog pritiska na bolnice. Super, rješenje je jednostavno. Tko se boji korone nek se zaštiti – zaključa, maskira, što hoće. Ako oboli i nema mjesto u bolnici jednostavno mu reći: mogao si se paziti. I kraj priče. Zašto cijelo stanovništvo zatvarati u torove zbog par postotaka rizičnih koji ne žele paziti na sebe? To je bolesno. Treba zatvoriti tu politički gamad – u zatvore, a ne građane u torove.

marty
3 godine prije

Ovo je ŠOU! 😂
[imgcomment image[/img]

Max
3 godine prije

3 val??? pa koliko i ima ih

Mrčikola
3 godine prije

Francuze, na račun Francuske revolucije i nekih Napoleonovih “uspjeha”, prati glas revolucionarne nacije a praktično su samo bili kvalitetno izmanipulirani od majstora kao i danas.
Naparfemizirani su inertni kao i većina Zemljana, a send niggere, kojima je Francija zasluženo preplavljena zbog minulih zasluga, boli “jimmy” za koronu, cijepljenje i Makaronija.

3 godine prije

“… Predstojeća Covid ograničenja prate stalni porast stope zaraze u Francuskoj tokom januara i februara, s tim što je Pariz sada oblast koja zabrinjava….” “… porast stope zaraze …” ???????? Kako to idioti “mjere”…? @redakcija Stvarno je besmisleno samo prevesti jedan govnjivi novinski clanak – a ne postaviti nikakvu ogradu od idiotizma kojim isti obilulje… Zar moramo i ovdje citati isti idiotizam – koj je na 99% drzavnih i cionistickih medija…? Evo recimo stvarni prijmer… Kolega iz kompanije moje zene isao na sluzbeni put preko Beca… Idioti “epidemilolozi“ na aerodromu – naprave mu (lazni) PCR “test” – i pokaze se da je covjek “pozitivan“… Otkazu mu let, a on dobije karantin 15 dana – i naravno njega idioti “epidemiolozi” zovu “zarazen”…a covjek totalno ZDRAV… Dakle gospodo – evo sto prenosite vijest – medjutim, stvarno je vise prenaporno slusati idiotizam o “zarazi”… Postedite nas makar sa kratkim VLASTITIM komentarom na kraju… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Muppet shou
3 godine prije

OVO VEC POSTAJE KANALIZACIJA KRETENIZMA. HOLOGRAM VIRUS JE NOVI BOG. UKAZUJE SE KABALASIMA MASONIMA PO POTREBI.

Ришона Вилон
3 godine prije

Кажем Француска – мислим Ртшлд. Све су окупирали. Њихов је и овај геј.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI