Mađarski premijer pozivao pristalice da ‘okupiraju Brisel’

Viktor Orban1
21 komentar

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da su on i njegove pristalice spremni marširati na Brisel kako bi odbranili suverenitet svoje zemlje u EU.

Orban je to upozorenje uputio u petak u vatrenom govoru posvećenom godišnjici mađarske neuspješne revolucije 1848. protiv vladavine Austrijskog carstva. „Brisel nije prvo carstvo koje je bacilo oko na Mađarsku“, naglasio je on.

Konzervativni premijer rekao je gomili od oko hiljadu svojih pristalica da je spreman učiniti sve da zaštiti Mađarsku od, kako je opisao, pokušaja EU da “prisili” zemlju na sukob između Rusije i Ukrajine, kako bi je natjerala da prihvati migrante, te da „preodgoji” svoju djecu namećući im LGBTQ agendu.

Sile u zapadnom svijetu, čiji je EU dio, “pokreću ratove, uništavaju svjetove, prekrajaju granice zemalja i pasu sve kao skakavci”, rekao je Orban publici. „Mi Mađari drugačije živimo i želimo drugačije“, istakao je on.

“Ako želimo da branimo slobodu i suverenitet Mađarske, nemamo drugog izbora osim da okupiramo Brisel”, rekao je premijer. “Marširaćemo sve do Brisela i sami ćemo orkestrirati promjene u EU.”

Orban je naglasio da su on i njegove pristalice iskusni ljudi koji znaju šta treba učiniti da bi se pravilno restrukturirao blok, čiji je Mađarska članica od 2004. Vrijeme je da rukovodstvo EU “počne da drhti”, rekao je.

Na vlasti već 14 godina, Orbana kritizira Brisel zbog navodnog podrivanja vladavine prava, kršenja slobode medija i ograničavanja prava homoseksualaca. EU je godinama uskraćivala sredstva Mađarskoj zbog ovih i drugih pitanja.

Brisel je također nezadovoljan stavom Budimpešte o sukobu između Rusije i Ukrajine, susjeda kojem je odbila da dostavi oružje, za razliku od drugih zemalja članica EU, dok istovremeno održava ekonomske i političke veze s Moskvom. Orban insistira na tome da ne postoji vojno rješenje za krizu i da je treba riješiti diplomatskim putem.

Tokom govora je ponovio da „Mađarska može imati samo koristi od mira, mi ne želimo rat“. Međutim, Brisel je sukob izveo pred vrata, rekao je on, misleći na borbe koje su u toku. “Prevareni smo, vrijeme je da ustanemo”, naveo je on.

eumađarskaviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

68% шефова светских централних банака сада радије чувају племенити метал код куће . Још 2020. године, најмање 50% њих држало је златне резерве у западним земљама – углавном у САД и Британији . Према предвиђањима, до 2025. године 75% земаља ће у потпуности пребацити златне резерве у своја складишта

tihobl
1 mjesec prije

Словенија ће купити немачки ПВО систем ИРИС-Т по цени од 200 милиона евра, док је цена система око 140 до 160 милиона.
Вест: „Словенија шаље ИРИС-Т у Украјину“

tihobl
1 mjesec prije

Грчка је најавила пакет војне помоћи Украјини:

2000 авионских пројектила Зуни од 5 инча.
180 противтенковских пројектила од 2,75 инча.
90.000 противтенковских и противавионских граната калибра 90 мм
4 милиона метака
70 хаубица М114А1 америчке производње (1942)

tihobl
1 mjesec prije

Постоје украјинска села у којима више нема мушкараца, пише Вашингтон Пост
Како наводи издање, тешка ситуација се развија у украјинским селима у којима више нема мушкараца. Сви су побијени, мобилисани или емигрирани.

tihobl
1 mjesec prije

Украјински посланик Генадиј Вацак постао је први у Европи власник електричног Ролс Ројс Спектра за 470.000 долара

tihobl
1 mjesec prije

Смењен портпарол украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игњат.

Sad su nacisti gotovi. Smijenili su covjeka koji je oborio desetine kindzala i cirkona.
Imao je efikasnost i 300%.

Zato ih volimo
1 mjesec prije

Nisu li oni u ovo a I u proslo carstvo usli na koljenima moleci da ih puste unutra?

ptica
1 mjesec prije

evo već letim

vanja
1 mjesec prije

Не знам какав марш,шта је тиме хтео рећ…бунт,нешто ко штрајк глађу,без стварне снаге да себи помогнеш.Велика је била еуфорија кад се улазило у то коло.Сад каже преварени.Нико те неће примити да теби буде боље,него само да те опељеши и искористи,увек било и биће.

Max
1 mjesec prije

Orban posta borben.

Bosanac
1 mjesec prije

Ako pogledate stvari iz perspektive globalne elite koja tezi depopulaciji:
uporedite teritoriju Rusije i broj stanovnika sa teritorijom Europe i brojem stanovnika.
Sta mislite gdje ce se desit depopulacija?

držnedaj
1 mjesec prije

Bravo Orbane .. naklon!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI