Maduro u Astani uspostavlja veze za odustajanje od dolara

Maduro-Astana
23 komentara

Nakon što je dobio prešutnu podršku Rusije i Kine za svoje reforme, od Moskve restrukturiranje duga i nove ugovore u naftnom sektoru, a od Kine da se u novom sustavu plaćanja Venezuela služi kineskim juanom, predsjednik zemlje Nicolas Maduro traži podršku drugih važnih zemalja u svijetu.

Kao dio jačanja odnosa i bilateralne suradnje Nicolas Maduro se u Astani sastao s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem.

Rohani je u Astani sudjelovao u radu Organizacije za islamsku suradnju, dok je Maduro je sudjelovao na međunarodnom sajmu ”Expo 2017 o budućnosti energije”.

Iranski predsjednik je u razgovoru  s kolegom iz Venezuele istakao značaj solidarnosti i razvoja suradnje između neovisnih i suverenih država, okrivljujući očite imperijalističke pokušaje Zapada za uplitanje u unutarnju politiku Venezuele.

Iranski predsjednik je čestitao na Maduru na načinu kako se nosi s hitnim slučajevima, ističući kako je, samo zbog ustrajnosti i volje naroda Venezuele da mu se odupre, Washington na kraju morao popustiti.

Hasan Rohani je također usporedio pokušaj destabilizacije Venezuele s potporom koju Zapad pruža teroristima u Iraku i Siriji.

Predsjednik Venezuele se u Astani sastao i s turskim čelnikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je također došao na sjednicu Organizacije za islamsku suradnju (OIC).

Nicolasa Madura, koji je stigao kasno u subotu u glavni grad Kazahstana, primio je i predsjednik zemlje, Nursultan Nazarbajev, prenose lokalni mediji.

Osim ovih važnih susreta, Nicolas Maduro je održao sastanak s predstavnicima Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) i ostalim proizvođačima koji nisu dio kartela, kako bi se, uoči početka summita OPEC-a 22. rujna u Beču, dogovorili o koracima oko usklađivanja cijena nafte

Na poziv summita Organizacije za islamsku suradnju, kao glavni tajnik Pokreta nesvrstanih Maduro je izjavio ”kako je cilj njegove posjete jačanje dijaloga među civilizacijama i diversifikacija ekonomskih veza Venezuele”.

Prije putovanja u Kazahstan je venezuelanski predsjednik najavio da Venezuela, kako bi smanjila ovisnost o dolaru i pritisak Sjedinjenih Američkih Država, namjerava, među ostalim valutama, prodavati plin i naftu za juane, jen, rublje, rupije i euro.

DolarExpo 2017Hasan RohaniJuanKazahstanNursultan NazarbajevOPECpokret nesvrstanihSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Falseflag
6 godine prije

Dosta je bilo socijalizacije $ na teret cijelog svijeta…

Arkaj
6 godine prije

Nije to bila socijalizacija, ispravan pojam je – reket.

čokolino
6 godine prije

Pitanje svih pitanja. Kako će na ovo odgovoriti SADisti?
Čisto sumnjam, da če se tek tako odreći svojem dijelu kolača.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Ovi planovi BRICSA ,a evo pomalo i ostalih oko njih za ukidanjem dolara u međusobnoj trgovini ne izazivaju nikakve javne reakcije kod amera.Iako im je to ogroman udarac i mora da ih jako boli.Predviđeni slom dolara kao valute bi se na taj način mogao ubrzati.Kad do toga dođe za očekivat je njihovu jaku reakciju i stvaranje još kaosa.

A lerik
6 godine prije

Na prvi pogled bi se reklo kako svi Madurovi problemi proizlaze iz prodaje nafte za dolare, a ne iz totalno promašene politike jedne zaostale zemlje, kao i iz njegove nesposobnosti da Venezuelu usmjeri na prijeko potrebni put promjena u društvu, promjena u gospodarstvu. Zemlja prebogata s naftom s jedne strane,a s druge bijeda i sirotinja u državi. I dakako – kriv je netko drugi, izvan njih. Svaka varijanta socijalizma je pogubna za čovjeka i društvo, kao što to pokazuje i naš slučaj. Socijalizam odgovara samo parazitskim strukturama u državi i satelitskim poduzećima koji su umreženi u diobi novca prikupšljenim porezima.

A lerik
6 godine prije

Inače je Astana grad spomenik kojeg su samima sebi i svojoj vladavini podigli masoni i iluminati.

A lerik
6 godine prije

A što u stvari znači ovisnost o dolaru? Ili – što to za nas znači ovisnost o euru? Samo jedno – a je zemlja na tako niskom stupnju razvoja da nije u stanju proizvesti sama ništa, već manje-više sve nabavljati u inozemstvu. A inozemstvo kao inozemstvo – hoće prodati svoju robu za valutu koja je razmjenjiva na tržištu. Dok Norveška već desetljećima od prodaje nafte stvara fond (koji je težak oko 900 milijarda dolara) držeći se filozofije kako nafta koju podjeduju nije imovina samo jedne generacije. već da trebaju od nje korist imati i nadolazeće generacije, Venezuela od iste nafte nije sposobna preživjeti. Samo što se Norveška nije dala zaluditi nekakvim socijalizmom (židovskom izmišljotinom, usput). Venezuela može samo zamijeniti ovisnost o dolaru s nekom drugom ovisnošću – o juanu, euru ili rublji. Sve dok se ne ostavi jalovog socijalizma i ne počnu ulagati novac od nafte u obrazovanje i industrijski… Čitaj više »

profiler
6 godine prije

Očito su kapitalisti (večinski vlasnici svijeta) zauzeli dobre pozicije za nadolazeće promijene pa ih puštaju da se dogode.
Pošto i same vodeće svjetske banke planiraju uvesti kriptovalutu mislim da je to još jedna naznaka napuštanja dolara kao svjetske valute. Slično je i sa električnim automobilima. Nafta i dolar više nisu in.

čitatelj portala
6 godine prije

Ipak se kreće.

17 novembar
6 godine prije

zemlje bricsa navodno odbacuju dolar mislim da rade svi u dogovoru pitanje ko zakazuje sastanke u astani i drugim satanistickim mjestima o nasi idoli poput putina madura i ostali rado se odazivaju sigurno kasnije idu na rituale poput oni u briselskim sumama.

davor
6 godine prije

gospodo maduro,putin,rohani,assad,morales,correa,moreno,živjeli nam 100 godina

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI