Majka u suzama traži da se s lica njezinog djeteta makne maska – 30 republikanskih zastupnika proziva CDC.

Majka ne želi maske
24 komentara

Više od 30 republikanskih zastupnika zatražilo je od CDC-a očitovanje zbog čega se djeci koja su starija od dvije godine preporučuje nošenje maski. Njihov zahtjev je uslijedio nakon što je na internetu postao objavljena molba majke u suzama, koja traži da se s njezinog djeteta makne maska.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučili su u ožujku 2020. da svaki Amerikanac stariji od dvije godine mora nositi masku, samo nekoliko tjedana nakon što su medicinski stručnjaci savjetovali potpuno korištenje maski. Od tada su države i mjesta temeljile vlastite politike maskiranja na smjernicama CDC-a. Predsjednik Joe Biden učinio je ove smjernice obaveznima svojom izvršnom zapovjedi donesenom u siječnju, koja se odnosila na savezno vlasništvo te međudržavni i javni prijevoz.

“Provedba ovih preporuka ostavila je ozbiljne posljedice za neke Amerikance,” navodi se u pismu Republikanaca ravnateljici CDC-a Rochelle Walensky, poslano u četvrtak.

Pozivajući se na stravične priče obitelji koje su bile izbačene s letova zbog toga što nisu stavili maske na svoju malenu djecu i na borbe koje neki roditelji vode protiv toga da njihova djeca s invaliditetom moraju nositi maske, Republikanci su zahtijevali da Walensky da znanstveno obrazloženje koje stoji iza smjernica, s obzirom na to da je više studija pokazalo da djeca imaju gotovo neznatne mogućnosti za prijenos virusa i da čine minimalan postotak cjelokupnog broja zaraženih Covidom-19 u svijetu.

“Nalog CDC-a da djeca koja imaju dvije i više godina moraju nositi zaštitne maske jedan je od najstrožih zahtjeva koji se odnosi na nošenje maski u svijetu,” napisali su, pitajući Walensky bi li CDC bio spreman “izmijeniti i ažurirati” svoje smjernice.

Među potpisnicima pisma bili su istaknuti senatori GOP-a Rand Paul (Kentucky) i Ted Cruz (Texas), kao i kongresmenka Marjorie Taylor-Greene (Georgia). Paul je jedan od najvatrenijih kritičara Covid politike administracije Bidena i jedan je od trojice kvalificiranih liječnika koji su potpisali pismo, sa senatorom Rogerom Marshalllom (Kansas) i predstavnikom Ronnyjem Jacksonom (Texas).

Iako su neke države kojima upravljaju Republikanci, Florida, Arkansas i Sjeverna Dakota, na primjer, zabranile obavezno nošenje maski, velik dio zemlje ipak ostaje pod smjernicama CDC-a. Roditelji čija su djeca prisiljena nositi maske cijeli dan u školi javno su se pobunili. Prije nego što su Republikanci poslali svoje pismo u četvrtak, žestoki govor jedne majke iz Georgije, kojim se obratila školskom odboru, postao je raširen internetom.

“Svatko od nas zna da mala djeca nisu pogođena ovim virusom i to je blagoslov”, rekla je drhtavim glasom. „Ali kao odrasli, što smo učinili s tim blagoslovom? Gurnuli smo ga u stranu i rekli smo: „Nije nas briga. I dalje ćete svaki dan nositi maske!“

“Travanj je 2021. godine! Stiglo je vrijeme! Skinite masku s mog djeteta“, zagrmjela je uz pljesak ostalih roditelja.

CDCDjecamaske
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slonica
3 godine prije

Svaka joj čast..
Tako treba, parcijalno s puno argumenata ukidati ova ograničenja .
Komad po komad se boriti, fokusirati.
To bi i moglo polučiti uspjeh korak po korak.
Usredotočiti se na svaki segmenat posebno i ustrajati..

Max
3 godine prije

Suze ove majke kao i njezin apel opravdane su. Ali psihopatima ne znače ništa.

Tomi
3 godine prije

Ja verujem da su zbog vakija i slicnija razloga evropljanke prestale radjat. Milije jim je u grlo i po licu nego u pikicu tome u prilog ide i podatak 1,6 dijeteta po ženi da nije muslimanki bilo bi 1,2 ja ih potupno razumijem i podrzavam

Aspano
3 godine prije

Ovako se bori za budućnost svoje i sve ostale djece na svijetu.Samo odvažno i bez straha pred osobama što se kriju iza humanizma i navodne brige o starima a perfidno uništavaju nadolazeća pokoljenja.Djetinjstvo i te najranije godine pretvaraju u traumatična iskustva onemogućavajući im normalan razvoj.Po meni ovaj govor je za svaku pohvalu i putokaz za dalje aktivnosti svih nas kao individua ka onim slobodama koja nam pripadaju u društvu a ne oni fingirani i namješteni istupi raznih marioneta kao sto je Greta Thunberg.

čudila se aman ja
3 godine prije

…učiteljica se testirala (guska!),pozitivna,dakako,i djeca u izolaciju, baš za Uskršnje praznike.Obavjest HZZJ poslao sms-om.Da škola nema broj mobitela, ni telefona, onda bi trebali poslati PISANU obavijest, i onda imaš na osnovu čega ih tužiti.Trebalo bi odjaviti sve brojeve, ili nikom ih ne ostavljati, jednostvno-nemam telefon! A mame djece, “u grupi” sve šalju poruke podrške i saosjećanja učiteljici! Ovo je slučaj jedne meni poznate osobe.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
3 godine prije

Kauboji dok ne počnu selektivno upotrebljavati kinetičku energiju uzrokovanu kemijskom reakcijom će nahebati najviše pa onda svi mi ostali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI