Makron je ‘kukavica’

Dmitrij Medvedev
22 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron odgodio je posjetu Ukrajini jer je patološka kukavica, tvrdi bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Jelisejska palata saopštila je u ponedeljak da će se Macronova dugo očekivana poseta Ukrajini održati negde “u narednim nedeljama”.

Ovo saopštenje označava treće odlaganje posete francuskog lidera Ukrajini. Macron je prvobitno planirao da poseti Kijev kako bi potpisao bilateralni bezbednosni sporazum prošlog meseca, ali je dokument na kraju potpisan tokom posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u Pariz.

„Macron se sprema da poseti Kijev? Ali on je kukavica!” Medvedev je objavio na francuskom na X (bivši Tviter), preporučivši da Macronova kancelarija spakuje „nekoliko promena donjeg veša“ i pripremi se za „snažan smrad“.

Medvedev je tvrdio da je prvobitno poruku napisao ujutru, ali dok je odlučio da je objavi – francuski predsednik se već prepao i povukao se iz planirane posjete. “Jadna Francuska!” dodao je.

Umjesto da požuri u Kijev, Macron želi “odvojiti potrebno vrijeme” za razgovore sa saveznicima kako bi mogao posjetiti Ukrajinu “sa opipljivim rezultatima”, piše Politico u ponedjeljak, pozivajući se na anonimnog francuskog diplomatu.

Posljednjih sedmica, francuski predsjednik je eskalirao svoju jastrebsku retoriku prema Rusiji, sugerirajući krajem februara da se slanje zapadnih trupa u Ukrajinu ne može isključiti. Prošlog utorka u Pragu je pozvao evropske nacije da pojačaju podršku Kijevu usred sukoba između Ukrajine i Rusije, rekavši da se Evropa suočava sa vremenima “u kojima će biti prikladno ne biti kukavica”.

Članice NATO-a nastoje povećati vojnu pomoć Kijevu usred zabrinutosti da će sredstva od najvećeg ukrajinskog sponzora rata – SAD – prestati. Ranije ove godine, Bijela kuća je saopštila da je Washington potrošio sav novac koji je do sada dodijeljen Ukrajini – više od 113 milijardi dolara. Dodatnih 60 milijardi dolara američkog finansiranja još uvijek se zadržava u Kongresu, iako je nedavno predloženo da novac treba posuditi Kijevu, a ne davati.

Moskva tvrdi da zapadna vojna pomoć Ukrajini malo mijenja tok sukoba, dok produžava neprijateljstva i uzrokuje nepotrebne smrti. Komentarišući Macronove riječi o mogućnosti raspoređivanja zapadnih trupa u Ukrajinu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je da bi to direktan sukob između NATO-a i Rusije učinio “neizbežnim”.

francuskamacronMedvedevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Čemu čuđenje – i sigurnosni sporazum sa Moldavijom, tj, njezinom predsjednicom Maiom Sandu potpisao je u iz svoje kule bjelokosne u Parizu prije pet dana, nije otišao u Moldaviju.
Ista priča i sa Ukrajinom.

bezveze
1 mjesec prije

Pa upravo Medvedev dobro i kaže — lagano je u zaštićenim tajnim sobama, okružen hrpetinom zaštitara, pričati kako ćeš ti slati neke druge svoje sunarodnjake na front. Potpuno je drugo kada bi sam trebao nakon ovakve izjave posjetiti mjesta koja su izložena napadima – tj. u dosegu ratnih djelovanja. Inače su sve naše europske zapadne političke “elite”, iliti mladi globalni lideri – poznati po hrabrosti: ima i kod nas – naš AP, velik neka dva metra i težak preko stotke – postavio ograde i naoružanu policiju oko radnog mjesta – ma, to se jednostavno tako radi. Nije kako se oni boje. Oni samo nama kroje “svijetlu” budućnost. Pitanje i za microna (kako ga Francuzi zovu), i APa, sve EU političare, kao i veliku šeficu im, jest jako jednostavno: Gdje su pare, ekipa??

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Nije on kukavica već samo pi*kin dim ….

NOME
1 mjesec prije

glumačka družina “globalisti” dalje uspješno glume svoju predstavu….ovaj rat vode točno kako se vodi namješteni meč ili utakmica….malo ja tebe tučem, onda usporim da dođeš sebi. onda ti mene malo tučeš, pa ti pričekaš da ja dođem sebi….ma tragikomedija, samo što pravi ljudi ginu u paklu rata…..

Steve
1 mjesec prije

Smrad koji vlada sa manje od četvrtine glasova podrške u Francuskoj i čiji nestanak ne bi osetio ni najprecizniji seizmograf…

Ime
1 mjesec prije

A tebi kao krivo…

tihobl
1 mjesec prije

У Украјини ће предстојеће повећање акцизе на гориво довести до повећања цене свих категорија горива за 7-10 гривна по литру. А пред сезону сетве, ово ће бити озбиљан ударац за пољопривреднике (украјинским пољопривредницима већ недостају обртна средства за финансирање сезоне сетве, као и људи због масовне мобилизације).

Bravo Usrulja, tvoji savjeti su pravi.

Max
1 mjesec prije

Ima tu nešto.

FATIH
1 mjesec prije

SMRDI TI IZ USTA ŽVALJAVI.

Tupko
1 mjesec prije

U današnjoj tzv. “SLOBODNOJ DALMACIJI” pojavio se članak gdje sorošev novinar naziva neku ženu
koja je objavila da je Makronova žena bila muškarac, teoretičarkom
zavjere! Koji kreten taj tzv. “novinar”, pa vidi se na prvi pogled da su oboje izopačeni (makron i “žena” mu).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI