Makron se protivi promjeni režima u Rusiji

Emmanuel Macron
31 komentar

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kaže da je osnovni uzrok trenutnog sukoba u Ukrajini to što ni Evropa ni Rusija nisu “pravilno probavile” kraj Hladnog rata nakon pada SSSR-a 1991. godine i naglasio važnost preispitivanja odnosa Evrope i Moskve .

Međutim, napomenuo je da još nije došlo vrijeme za dijalog sa Rusijom i da Evropa treba da nastavi pružati podršku, uključujući i vojnu pomoć, Ukrajini i spriječiti Moskvu da ostvari vojnu pobjedu na bojnom polju.

Govoreći na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji u petak, Macron je iznio svoje mišljenje o “ruskom načinu razmišljanja”, navodeći da nakon raspada Sovjetskog Saveza Moskva “nije probavila kraj imperije” i da je nastavila da gaji ogorčenost i “opsesiju” . geopolitičkog carstva.”

Istovremeno, Makron je priznao da i Zapad nije uspeo da probavi svoj pristup prema Moskvi, ali je primetio da bi njegova procena i zalaganje po ovom pitanju moglo biti prekasno.

Francuski lider je dalje izjavio da ne veruje „ni na sekundu u promenu režima“, tvrdeći da je malo verovatno da će takve metode dovesti do bilo čega pozitivnog ili da će rešiti tekući sukob u Ukrajini.

“Kada čujem puno ljudi da se zalažu za promjenu režima, samo bih ih pitao: za koju promjenu? Ko je sledeći? Ko je tvoj vođa? Kako to implementirati? Doživjeli smo nekoliko puta u protekloj deceniji mnogo promjena režima u mnogim zemljama. To je potpuni neuspjeh”, rekao je Macron.

Naglasio je, međutim, da je ipak važno da Evropa pomogne Ukrajini da “spasi svoju teritoriju, narod i suverenitet” i pomogne Kijevu da “stvori nešto na terenu” što bi primoralo Rusiju da dođe za pregovarački sto o uslovima Ukrajine . Također je sugerirao da Zapad mora pronaći način da dozvoli Kijevu da predstavi nešto održivo za samu Rusiju, ali je napomenuo da je “prerano formulisati” tako nešto.

Macron je jedan od rijetkih zapadnih lidera koji održava kontakt s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, iako su mnogi od njegovih telefonskih poziva navodno bili na zahtjev ukrajinskog Vladimira Zelenskog, koji je zabranio razgovore s ruskim rukovodstvom.

I iako je Macron u više navrata pozivao na prekid vatre koji ne „ponižava Rusiju“, on je ipak nastavio da daje kijevskoj vojsci progresivno sve teže oružje, najavljujući prošlog mjeseca isporuku borbenih vozila pješadije ukrajinskim snagama i nagovještavajući potencijalno prebacivanje borbenih aviona.

macronrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uno --B
1 godina prije

Nuland je rekla prije dva dana da Amerika zeli promjenu vlasti u Rusiji, rekla je ako dodje netko drugi a ako nije po volji Ametici I on ce morati otici. Historija se ponavlja, Amerika je umislila da je ona Rim a Rusija Kartaga I da je ovo treci punski rat. Mi smo u trecem svjetskom ratu vec. Makron je freak on nista ne znaci kao ni Francuska koja je americki vazal. Ili ce Rusija pasti saptom ili bucno zajedno s Amerikom.

Suze Roni
1 godina prije

Prije bi se mogla dogoditi promjena rezima u Francuskoj, nego u Rusiji.

Dragačevac
1 godina prije

Još od Petra Velikog imate problem sa tom ogromnom teritorijom na Istoku koja je nerešiv problem za največe stratege u zadnjih 300 godina, tako da promena vlasti neće ništa promeniti jer takmičenje za vladara kremlja nije takmičenje za dobrog dečka.

1 godina prije

Putine, brate, spasen si! Makron te brani! Još da mu se prodruži predsednik Togoa pa da mirno spavaš!!!

Tupko Glupko
1 godina prije

Otpratio je Putin kao ruski predsjednik/premijer i Jacquesa Chiraca, i Nicolasa Sarkozya, i Francoisa Hollanda, bude i ovog rotschildskog bankarčića Macrona.

ante
1 godina prije

Amerika je podmetnula Rusiji rat u Ukrajini, vjerujem da Amerika pokusava prisiliti Rusiju i da baci par A-raketa na Ukrajinu.

Ako se malo zamislimo pa se upitamo tko bi bio profiter a tko gubitas kad bi Rusija bacila nuklearke na Ukrajinu.

Onda je jasno 100% da bi od tog najvise Amerika profitirala
a gubitasi bi bili Europa i Ukrajina
a za Rusiju na kratko vrijeme tamo negdje 50-50

Joe
1 godina prije

Za tri godine ka da ništa nije bilo ,roba-uvoz , novac-izvoz pa ko je jamio-jamio .Neš se ogrijat parolama nego jeftinim plinom.

nepoželjni
1 godina prije

Ma naravno da se usred predstave ne mijenjaju glumci!
Ova tragikomedija se odvija po scenariju i sa odabranim glumcima koji moraju igrati do kraja, kakva god je kome uloga dodijeljena….

Nekoime
1 godina prije

Ista đubrad koja je digla u zrak Sjeverni tok?

borjana
1 godina prije

Biće da u švabovim školskim klupama još izvjesno vrijeme neće biti nekog vrijednijeg učenika po pitanju Rusije.
Ako švab istinu veli (švab i istina???) kako je Putin također bio u njegovim školskim klupama, čini se kao da mu se ovaj učenik nešto otrga ispod ruke.
A mali macron o tome priča na takav način, kao usa i njeni poslušnici mogu Putina smijeniti kad god oni to zažele, a on kao mali macron to ne da. Ono, dok je malog macrona biti će i Putina.

trajko
1 godina prije

Makrona-predstavnika posrnulih bankstera, postavljenog na vlast inženjeringom ocito ne mogu svrgnuti osim krvavim prslucima.

Ivan
1 godina prije

Usranac niti sam nezna sto hoce.

alexosijek
1 godina prije

Veliki antiratni skup održati će se sutra 19.02 u Washinghton DC-u…vjerojatno online moguće popratiti tijekom noći….”Rage against the War Machine”

Ziv je Geza
1 godina prije

Covjek koji je samo najavio tzv mirovinsku reformu u vlastitoj drzavi i skoro ostao bez glave,umislja si da moze sa nuland,van der lajen,zan miselom,zelenskim, plenkovicem, itd……mjenjati vlast u Moskvi i postavljati svoje ljude u Kremlj kako njima pase,ne znam u kakvom paralelnom svijetu ovi nabrojeni zive, ali znam da bi ih jednodnevni posjet Bahmutu vratio u realnost.

Henrik8
1 godina prije

Makron nije blesav, ali se ne usudi reći pravu istinu. Zna on dobro da nije problem odnos Europa – Rusija. Europa treba Rusiju, kao što i Rusija treba Europu. Što će Rusiji osvojena Europa. Amerika je gurnula Rusiju prema Kini što i baš nije neka sreća za Rusiju, ali niti za Ameriku. Amerika se ponaša kao slon u staklani. Zaigrali su poker, a nemaju s čim blefirati. Postaju polako svjesni da završetak igre samo može biti ozračene vile po Kalifornijama i Floridama, a to im se nikako ne sviđa. Mislim da im je glavna briga kako se izvući iz toga bez velikih gubitaka na vjerodostojnosti itd. Najsmješnije je kako je opisan susret američkih i ruskih aviona negdje kod Aljaske. Američki pilot je nešto otrkeljao kako se radi o rutinskom susretu. Mješine napunjene vjerojatno helijem su beskompromisno srušili i američka nacija je odahnula. Neš ti meni balone! Vidi se veliki strah.… Čitaj više »

Sardelino
1 godina prije

Kad su Rusi zatražili sigurnosne garancije za svoju zemlju, zapad je dao odgovor i to “Urbi at orbi”, ako Rusi hoće manje NATA dobiti će više NATA.
Sve ove priče o tome kako Rusi žele obnoviti nekakva velika carstva, pa i ova Makronova, jesu priče da se vlaji ne dosjete.
Da se Ukrajinci, koji su odlučivali, nisu dali nagovoriti da se od njih napravi “torpedo” koji će potopiti ruski brod i da su pristali da zauzmu neutralnu poziciju u sukobu zapada i Rusije, danas se ne bi govorilo o istočnoj Ukrajini niti o Krimu. I to u niti u kojem kontekstu.
Ukrajinci su pred sobom imali Bogom danu ugodnu poziciju sa svim pogodnostima države koja bi još više ojačala sponu između Europe i Rusije.
Ali morali su da “prostite”, za…..ti motku do balčaka.

Max
1 godina prije

Oni bi najprije još rata i prodaje oružja a dalje će vidjeti.

Drago
1 godina prije

Rotchildov dupelizac

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI