Marine Le Pen objasnila moguće scenarije sukoba u Ukrajini

Marine Le Pen
33 komentara

Pobjeda Rusije bila bi katastrofalna, ali pobjeda Ukrajine pokrenula bi Treći svjetski rat, izjavila je Le Pen, kandidatkinja za predsjednicu Francuske

Čelnica francuske stranke Nacionalno okupljanje Marine Le Pen upozorila je da bi ukrajinski sukob mogao trajati više od stoljeća, ako se nešto ne poduzme kako bi se riješio. U intervjuu, kojeg je u utorak podijelila s nekoliko europskih medija, predsjednička kandidatkinja iznijela je moguće scenarije rata u Ukrajini. “Ako Rusija dobije rat, to će biti katastrofalno, jer će sve zemlje koje imaju teritorijalne probleme misliti da svoje probleme mogu riješiti oružjem,? Izjavila je Le Pen, a prenosi El Pais.

S druge strane, prema Le Pen, ako Ukrajina pobijedi to bi značilo da je NATO ušao u rat. “Uvjerena sam da Ukrajina, bez snage NATO-a, ne može vojno poraziti Rusiju”, rekla je, dodavši da bi, ako bi se takav scenarij odigrao, to značilo da je “počeo Treći svjetski rat”.

Treća opcija koju je opisala političarka jest da Zapad nastavi “polako isporučivati oružje Ukrajini, kao što sada radimo”, što je situacija koja bi mogla odvući borbe u “novi Stogodišnji rat”, misleći na sukob koji je počeo 1337. i trajao do sredine 1400-ih između Engleske i Francuske.

Nakon što je bila pritisnuta pitanjima o tome kako će se riješiti sukob, Le Pen je odbila elaborirati, rekavši: “neću vam dati mirovni plan ovdje, na stoliću za kavu”. Prethodno je pozvala na što skorije održavanje mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva.

Tijekom svoje političke karijere Le Pen je često optuživana za bliske veze s Rusijom, a ranije je izjavila da dijeli Putinovu globalnu viziju. Njezina je stranka čak 2014. godine od ruske banke dobila kredit od devet milijuna eura.

Međutim, od početka ruske vojne ofenzive u Ukrajini, ona se udaljila od Moskve i izjavila kako vjeruje u suverenitet nacija te inzistirala na tome da Ukrajina ima pravo pridružiti se NATO-u, ako to želi.

Ipak, usprotivila se slanju napadačkog oružja kijevskim snagama, umjesto toga sugerirajući da bi Francuska trebala poslati samo obrambeno oružje. Također je označila ekonomske sankcije EU-a Moskvi kao “geopolitičku pogrešku” i založila se protiv ciljanja sankcijama na ruski energetski sektor, rekavši da to na kraju samo šteti Europi.

Le Pen je trenutno na vrhu francuskih predsjedničkih anketa, što sugerira da bi mogla bez problema pobijediti sadašnjeg predsjednika Emmanuela Macrona, koji je prošle godine ponovno izabran za drugi mandat.

francuskaMarie Le Penrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

“Ne valja šta radi Ukrajina (posredno EU), ne valja ni politika Rusije – glasajte za mene!”

gigi pinna
1 godina prije

Ajde, ajde Marinka, ti si prevara kao i gruzijska dinja!
Da, ako Rusija pobijedi (štogod to uopće značilo) svatko će pomisliti da može vojno rješavati svoje probleme. Kao i do sada – tko misli da je vojno jak radit će to, zato što može – Turska, Izrael, Rusija, SAD, na našim prostorima iz 90-ih Srbija prvenstveno… Većina zemalja na svijetu nema tu mogućnost.
Yato i gerontofil je manja šteta, s njim bar znaš tko je, što je i odakle je došao.

R M
1 godina prije

Političari su to, pošto nemamo nikakvu opciju, opcija je da ne glasamo, ali i tad oni će nafabrikovati nešto. Ali ipak ako nas izaadje 0%, ne mogu baš da kažu da su izbori legitimni

tihobl
1 godina prije

Pojma nema ova bivsa – zar ne vidi da je ovo nastavak WWII. Cercil i Paton htjeli su da odmah udare na SSSR, ali se odustalo zbog prevelikog broja vojnika koje je imao Staljin. Zato su presli na plan B – dizanje gvozdene zavjese i okupljanje hitlerovih saveznika u NATO. Sad pokusavaju da zavrse WWII.

Otpornik
1 godina prije

Ova bi se j***** a da joj ne uđe. Malo kriva Rusija, malo kriv NATO, a ja sam ni sim ni tam, u sredini, pa glasajte za mene. Bezveznjača.

AJeTo
1 godina prije

U Rusiji mobilizacija, na zapadu kobilizacija.

Tupko Glupko
1 godina prije

Jedino realno i dugoodrživo rješenje po Ukrajinu je bila vojna neutralnost.
Da je bilo pameti, Ukri bi to i napravili.
Ali su na žalost imali suflera sa strane sa druge strane zemaljske kugle koji je sa njima točno planirao što se sada dešava.
Prošla baka s kolačima.

Sada je jedino pitanje gdje će biti nove granice Ukrajine.
U starima više nikada neće biti.

A to da se granice ne mogu mijenjati nakon 2. Svjetskog rata je jedna od mantri i laži na kojoj počiva Zapad.
Pada mi odmah na pamet Cipar, Palestina i Sirija – okupatori Turska, Izrael i SAD.
Nitko od okupatora nije sankcioniran do današnjeg dana.
Sigurno ima još takvih slučajeva u svijetu.

gargamel
1 godina prije

Dmitry Medvedev @MedvedevRussiaE Zvaničnik ruske vlade -” Neki glupan po imenu Mateusz Morawiecki rekao je da Ukrajina ima pravo da udari Rusiju i da se ne brine o ratu NATO-a protiv Rusije, jer će ga ova potonja uskoro izgubiti. Ne znam ko će dobiti ili izgubiti takav rat, ali s obzirom na ulogu Poljske kao ispostave NATO-a u Evropi, ova zemlja će sigurno nestati zajedno sa svojim glupim premijerom”

So baby talk to me
1 godina prije

Glupa je. Nikad neće pobediti tako

Stipe
1 godina prije

I ova je prolupala i pokazala pravo lice. Kada se samo sjetim da je prije par godina bila potencijalni kandidat za predsjednika Francuske koji bi donio promjene a sada ispada da je isto na platnoj listi deep state-a.

NOVI STARI
1 godina prije

“Ako Rusija dobije rat, to će biti katastrofalno, jer će sve zemlje koje imaju teritorijalne probleme misliti da svoje probleme mogu riješiti oružjem,? Izjavila je Le Pen, a prenosi El Pais. Netočno samo bi ispalo da se cijeli slobodni svjet debelo sposrao sa svojom politikom

alexosijek
1 godina prije

Prvo treba definirati pobjedu kako poslije ne bi došlo do čudnovatih nesuglasica…lp

Max
1 godina prije

Kratko i Jasno.

Prazni džepovi
1 godina prije

Lepenica se od goropadne žene pretvorila u kokoš, žalosno, koja je prestala snijeti jaja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI