Meksiko želi ruski čelik

celik rolne
10 komentara

Ova zemlja Srednje Amerike spremna je izvoziti tekilu, vaniliju i kakao, kaže njezin veleposlanik

Meksiko razmatra načine povećanja bilateralne trgovine s Rusijom, rekao je veleposlanik u Rusiji Eduardo Villegas Megias za RIA Novosti u intervjuu objavljenom u subotu. Prema riječima diplomata, Meksiko je zainteresiran za povećanje uvoza ruskih gnojiva, koje prvenstveno dobiva preko trećih zemalja. “To je nužan uvjet za razvoj poljoprivrede. Vlada izdvaja značajna sredstva za gnojiva.

“Izvoz ove robe iz Rusije odvijao se preko određenih posrednika, privatnih poduzetnika, ali meksička vlada želi razmotriti kupnju velikih količina gnojiva za poljoprivredu uz potporu ruskih vlasti”, rekao je Megias, dodajući da je njegova zemlja također zainteresiran za povećanje uvoza ruskog čelika za razvoj meksičkog proizvodnog sektora. Meksiko želi povećati izvoz tekile u Rusiju.

“Bio bih sretan kada bismo mogli povećati izvoz tekile za 200-300%, jer je vrlo dobro etablirana na tržištu. Povećanje izvoza tekile u Rusiju je najlakši način za jačanje međusobne trgovine”, izjavio je Megias.

Napomenuo je da dok je većina tekile koju proizvode veliki proizvođači već namijenjena drugim tržištima, prvenstveno SAD-u, Meksiko želi podržati manje proizvođače i vlasnike plantaža agave u prodaji njihovih proizvoda Rusiji.

Prema riječima diplomata, postoje i drugi proizvodi proizvedeni u Meksiku koji su trenutno zanemareni u rusko-meksičkoj trgovini, ali također mogu pomoći u jačanju međusobne trgovine. Meksiko je trenutno u pregovorima s ruskim proizvođačem alkoholnih pića Kristallom o isporuci ekstrakta vanilije koji se može koristiti u proizvodnji alkohola. Meksiko također planira opskrbljivati vanilijom ruske tvornice slastica te pregovarati o izvozu kakaovca u tu zemlju.

Prema ruskoj saveznoj carinskoj službi, rusko-meksička bilateralna trgovina 2022. iznosila je otprilike 3,8 milijardi dolara. Ranije ove godine, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Rusija želi potaknuti trgovinu s Meksikom i raditi na zajedničkim projektima u energetici, farmaciji i poljoprivredi.

čelikMeksikorusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
9 mjeseci prije

Svi pametni će imat pisla sa zemljom koja jegtino izvozi sirovine samo budale u EU, a posljedilno njihovi “građani” kako ih zovu će plaćati masnu inflaciju od para koje nemaju. Budale u mainstream medijima će reć da je to normalno da plaćaš 100% više nešto šta je bilo do prije par godina manje prije izmišljene plandemije i rata u ukrajini.
Da ideš radi inflacije radit dva posla.
Dok će oni i dalje štampat papuriće i obezvređivat pkaće i ušteđevinu ljudi
Očekujem sve više redova u pučkoj kuhinji, blokiranih računa, gladnih i beskućnika u EU.

Darko
9 mjeseci prije

Bravo Meksiko ! I instalirajte što prije ruske nuklearne projektile na svom tlu za obranu od trule Amerike jer toj američkoj bagri nikada više ne smijete vjerovati. Valjda ste to naučili do sada kroz povijest?

Max
9 mjeseci prije

Pravedna robno novčana razmjena.

nepoželjni
9 mjeseci prije

Rusi su još u vrijeme SSSR-a bili jaki u klirinškoj trgovini… To čemu se Meksiko nada je upravo to.

Rusi branitelji svega slavenskog
9 mjeseci prije

Dok god je ruskog čelika, zapad ne može pobjediti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI