MI6 planira da pošalje ukrajinske plaćenike u Afriku

MI6
13 komentara

Britanska spoljna obaveštajna služba MI6 navodno je pripremila grupu diverzanata da poremete rastuću ekonomsku saradnju Rusije sa afričkim državama, rekao je neimenovani vojno-diplomatski izvor u srijedu.

Britanska špijunska agencija stvorila je “odred za diverzantske napade” koji se sastoji od oko 100 ukrajinskih “nacionalističkih i neonacističkih militanata”, tvrdi anonimni zvaničnik, pozivajući se na “informacije koje je potvrdilo nekoliko izvora”.

London je navodno još u julu zatražio od Kijeva da “pruži maksimalnu i brzu pomoć predstavnicima britanske obavještajne službe MI6 i specijalne jedinice SAS” kako bi odabrao borce sa “značajnim borbenim iskustvom na ‘istočnom frontu'”.

Neimenovani izvor, na koji se pozivaju i RIA Novosti i TASS, tvrdi da će britansko-ukrajinska jedinica biti zadužena za “sabotažu infrastrukture u afričkim zemljama, kao i eliminaciju afričkih lidera orijentisanih na saradnju sa Rusijom”.

Očekuje se da će militantna grupa, na čijem čelu je glavni obavještajni oficir, potpukovnik Vitalij Prashchuk, biti raspoređena u sudanski grad Omdurman iz ukrajinske luke Izmail “unajmljenim civilnim brodom” negde u drugoj polovini avgusta, dodao je izvor.

London je duboko uključen u ukrajinski sukob od njegove eskalacije u februaru 2022. godine, isporučujući Ukrajinu domaću i stranu vojnu opremu, obučavajući ukrajinske trupe u Britaniji i drugdje u Evropi i razmjenjujući obavještajne podatke.

Wall Street Journal je u maju izvijestio da britanske specijalne snage „operiraju veoma blizu linija fronta“ i da je njihov „vodeći utjecaj na aktivnosti ukrajinskih specijalnih snaga evidentan u sabotažnim operacijama koje je Ukrajina vodila protiv ruske željeznice, aerodroma, goriva i drugim logističkim čvorovima.”

„Ne možemo isključiti da su Britanci učestvovali u planiranju, organizaciji i podršci terorističkih napada koje je kijevski režim izveo na teritoriji Rusije“, saopštilo je tada rusko Ministarstvo spoljnih poslova i dodalo da Moskva zadržava pravo da odgovoriti na takvo ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva u vrijeme i na mjestu koje ona odabere.

MI6plaćeniciukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
8 mjeseci prije

I sad se pitamo tko je stvorio ISIL-ovce

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Jbt, ovi ne ginu za tuđe interese samo u svojoj zemlji. već i u drugoj.
Zapadnjaci vješto koriste slavenske komplekse manje vrijednog naroda.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Dokle isto ne dobiju na otoku ..A onda 😱

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Cek zast Ukraincil love ljude po ulicama za mobilizaciju ak imaju placenike?

Max
8 mjeseci prije

Dobar dio takvih tipova je blijed i hladan na kijevskoj patologiji. A Afrikanci i Rusi čuvaju svoje.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Napucati ih još u zraku.
Ovi su izrazito opasni, jer će svi pomisliti, zbog izgleda i govora da se radi o – Rusima.

Red Dog
8 mjeseci prije

1.    Toliko o odbrani slobode Ukrajine. To su psi rata koji ratuju za pare.
2.    Nacisti rade za London, a ne za Kijev. To objasnjava stvar.
Bilecki je imao viziju kad je osnovao Azov. Da bude baza bele rase za krstaski pohod na svet. Ostvaruje mu se vizija uz pomoc Velike Britanije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI