Microsoft, Oracle i njihovi suradnici punom parom napreduju prema uvođenju Covid-19 putovnica, pozivajući se na vladine zahtjeve za njihovim uvođenjem

Covid-19 pasosi
17 komentara

Američki tehnički i zdravstveni divovi udružili su snage kako bi izbacili još jednu putovnicu za Covid-19, čime su pokazali kako bi mogla izgledati putovanja u budućnosti, što je dovelo do postavljanja nekih pitanja u vezi s privatnošću.

Sa zdravstvenom neprofitnom klinikom Mayo, zdravstvene i tehnološke tvrtke, uključujući Microsoft, Salesforce i Oracle udružile su se kako bi formirale Inicijativu za provjeru vjerodostojnosti cijepljenja, čiji je cilj stvaranje sigurne “zdravstvene putovnice,” koja prekogranično prati status cijepljenja nositelja.

U priopćenju za tisak u četvrtak, izvršni direktor člana VCI-a, zaklade Commons Project, ustvrdio je da su takve putovnice potrebne za “siguran povratak na putovanja, posao, školu i život, istovremeno štiteći privatnost podataka korisnika.”

Skupina radi na tehnologiji koja će primateljima cjepiva omogućiti nošenje kodirane kopije svojih “imunizacijskih vjerodajnica”, koje se mogu pohraniti u digitalni novčanik po njihovom izboru. Ako primatelj nema pametni telefon, mogao bi primiti papirnatu verziju ispisanu specijaliziranim QR kodom. Sudionici su naglasili kako žele “elektronički pristup cijepljenju, testiranju i drugim medicinskim kartonima” učiniti dostupnim i bogatima i siromašnima, “jednako lako kao i internetsko bankarstvo”, prema riječima izvršnog direktora Oraclea Mikea Sicilije.

Međutim, nema dokaza da će primanje nedavno odobrenih cjepiva Pfizer-BioNTech ili Moderne zapravo zaustaviti primatelja tih cjepiva u eventualnom širenju virusa, kao što su obje tvrtke priznale. Članovi VCI-a ipak vjeruju da je mogućnost pružanja dokaza o cijepljenju ključni korak za nastavak međunarodnih putovanja i da će vlade i zrakoplovne tvrtke uskoro zatražiti od putnika nošenje dokaza o cijepljenju.

Iako VCI i drugi programeri putovnica za cjepiva poput Common Passa inzistiraju na tome da su ovakvi projekti rezultat sve veće potražnje nastale od strane vlada i turističke industrije, koje žele imati dokaz o cijepljenju, neki u toj industriji vjeruju da bi zahtjevi za ovakvim vrstama ”putovnica” zapravo značila smrt turizma. Prošlog je mjeseca čelnik Svjetskog vijeća za putovanja i turizam upozorio da će vlade koje svojim građanima nametnu nošenje i korištenje ovakvih potvrda “ubiti njihov sektor”, dok je skupina za zaštitu ljudskih prava Privacy International tvrdila da će zdravstvene putovnice brzo postati spirala prema “svjetskom dokumentu o identitetu” i da se tako mogu ozbiljno narušiti ljudska prava i temeljne slobode.

Međutim, ostale trgovačke skupine zrakoplovnih kompanija izrekle su podršku za Common Pass i slične aplikacije za zdravstvene putovnice. One World, Star Alliance i Sky Team objavili su u studenom zajedničku izjavu u kojoj hvale ideju “digitalnih zdravstvenih putovnica”, tvrdeći da bi takva tehnologija potaknula ljude na skorije korištenje ovakvih načina putovanja.

Svjetski ekonomski forum, jedan od najvećih poticatelja putovnica za cjepiva, zalagao se za nametanje ovakvih vrsta dokumenata davno prije Covida-19, a VCI-jeva zdravstvena putovnica u mnogome podsjeća na projekt Digitalnog identiteta poznatog putnika. KTDI objedinjuje funkcionalnost putovnice s mogućnostima praćenja putem aplikacije za pametni telefon i uključuje ne samo medicinsku dokumentaciju već i financijske podatke. WEF je priznao da trenutno ispituje “komponente KTDI koncepta u stvarnom, prekograničnom kontekstu”, u partnerstvu s putničkim tijelima zrakoplovnih tvrtki te da na toj inicijativi surađuje s projektom Commons, članom VCI-a.

Los Angeles je prošlog mjeseca najavio da će primateljima cjepiva za Covid-19 omogućiti pohranu dokaza o imunizaciji u novčanike pametnih telefona. Iako će se tehnologija u početku koristiti za podsjećanje na vrijeme kad je vrijeme za novo cijepljenje, dužnosnici su priznali da bi se na kraju takva potvrda mogla koristiti za privilegije koje ne bi imali oni koji se ne bi cijepili, kao što su prisustvovanje velikim skupovima ili putovanja.

COVID-19Covid-19 putovnica
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tajo
3 godine prije

Počelo je “žigosanje”…

Faust
3 godine prije

Čist,rafinirani Covid fašizam.

shumadinac
3 godine prije

Iako je svima jasno da je prirodna imunizacija bolja od veštačke ipak se insistira na potvrdi o vakcinaciji dok se potvrda o prisustvu antitela ni ne spominje.

Kuva se nešto mnogo gore od onoga što se priča na alternativi, nešto jače od države jer država ne sme da se suprotstavi.

Picajzl
3 godine prije

Diktatura polusvjeta koji je prigrabio vlast, ali čini mi se kako je krenulo putovnice tog tipa biti kratkog vijeka, cijepljenjem osudili su sebe na kratak vijek.

Osion
3 godine prije

Kako ne shvatate da je ovo samo priprema za dolazak Dezdala (Antikrista )
Da bi se stvorili uslovi za prihvaćanje toga lažnog boga prvo mora da se stvori haos kakav nije vidjen od početka ljudske civilizacije , jer tad će se sam Dedzal predstaviti kao jedini koji može sav taj haos zaustaviti. Bojim se da je ova pandemija samo početak haosa koji dolazi jer ona sama po sebi nije dovoljna da bi ljudi prihvatili lažnog boga, moraju se desiti mnogo gore stvari kao što je nuklearni rat. Volio bih da nisam u pravu ali sve ide ka tome

Praetorian
3 godine prije

Mi putovnice imamo. Ne moze biti niti jedna grupica ili firma iznad iti jedne drzave

Tupko Glupko
3 godine prije

Pasivan otpor mogao bi biti odbijanje bilo kakvih turističkih putovanja izvan matične države.
Turizam čini 10% BDP-a Europe – nek’ se .ebu sa zaradom od njega.

Koristiti samo kompanije koje omogućuju putovanja bez ove žute trake na ramenu, žiga zvanog QR kod da ste primili Covid-19 cjepivo, ostale izbjegavati.

Kada propadnu avio-kompanije, drastično padne međunarodni željeznički i autobusni putni promet, propadnu iznajmljivači apartmana/vila, vlasnici hotela i restorana na moru, kada se ne bude imalo od čega živjeti, možda ljudima dođe iz guzice u glavu da je ovo nametanje fašizma.

3 godine prije zadnji put uredio Tupko Glupko
Nemi svjedok
3 godine prije

Postavlja se logicno pitanje?
Ko me i sta ce putovnica.
Ako prezivi prvu vakcinaciju sa dva cjepiva nitko mu ne garantuje da ce prezivjet 2 ili 3.
Posto ce sada izmisljati viruse svake godine a za svako kretqanje bic ce potrebne propusnice ili putovnice.
Ko je ovdje lud.

something like this?
3 godine prije

3 godine prije zadnji put uredio something like this?
Zdravko
3 godine prije

Tko ne zna, mora znati da je 1980-ih prestalo biti potrebno imati žuti karton s putovnicom, koji je morao biti provjeren na svim granicama svijeta. Taj je žuti karton dokaz da ste cijepljeni protiv raznih zaraznih bolesti i mislim da je vrijeme da se to ponovi u korist čovječanstva.

Ana
3 godine prije

Ona metastaza UE karcinoma kaze da su ona i ostale metastaze UE za ovo, tj za ubijanje naroda.Da dovrse svoje vrazje planove.

3 godine prije zadnji put uredio Ana
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI