Militanti koji su se predali bataljonu Aidar svjedoče protiv kolega nacionalista

Ukrajina vojska
10 komentara

Militanti nacionalističkog bataljona Aidar, koji su se predali Narodnoj miliciji LNR, počeli su da svjedoče protiv svojih kolega militanata koji su blokirali hemijsku tvornicu Azot u Severodonjecku, rekao je za TASS izvor blizak Narodnoj miliciji.

„Trenutno se informacije dobijene od pripadnika Aidara, koji su se predali u Metjolkinu, koriste za pregovore sa militantima“, rekao je izvor.

Pregovori s ukrajinskim oružanim snagama i stranim militantima koji blokiraju hemijsku tvornicu Azot u Severodonjecku završeni su u nedjelju bez rezultata, rekao je izvor.

“Pregovori sa ukrajinskim snagama u fabrici Azot do sada su bili neuspješni. Nisu počeli da izlaze i predaju se, ali se razgovori nastavljaju”, rekao je izvor.

Strani plaćenici koji su zajedno sa nacionalističkim bataljonom Aidar zauzeli hemijsku tvornicu Azot u Severodonjecku, blokiraju pregovore o dobrovoljnoj predaji Narodnoj miliciji LNR, rekao je izvor.

“Oni [strani plaćenici] opstruiraju pregovarački proces. Tako da čekamo,” rekao je izvor.

Dana 18. juna, izvor iz Narodne milicije LNR rekao je za TASS da su se militanti Aidara, uključujući komandante, predali snagama LNR u Metjolkinu, u blizini Severodonjecka. Kasnije je to potvrdio i izaslanik LPR-a u Ruskoj Federaciji Rodion Mirošnik.

Šef Čečenije Ramzan Kadirov rekao je u nedjelju na svom Telegram kanalu da čečenske jedinice i Narodna milicija LNR završavaju čišćenje naselja Metjolkino.

Aidarmilitantipredajasvjedočenjeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Rusija ne sme da dobi taj rat“, izjava je Europskih vođa…
Zašto?
Jer onda če doči na vidjelo, sva go*na, koja su ostvarili EU nacisti u Ukrajini.
Izgradnja NATO baze na aerodromu kod Severnodonjecka, zatvor u Mariupolju, specijalizovan za “separatiste”, biolaboratoriji, koji još, neki od njih, rade…, i još i još i još, jer mediji sve ne prenose. I nama dostupni sazivaju se skoro isključivo na zapadne.
Zato, takve informacije su dragocjene, jer su date iskreno, iz spoznaje: DOSTA JE!
Nečemo biti više “kanonfuter” za amerikance!

eks
1 godina prije

Sve ide po planu, sporije, ali sigurno . Zapadne psihopate su se preračunale. Vreme ne radi za njih, nego za Rusiju , jer se istina o zločinima i zločinačkim planovima zapadnih psihopata obelodanjuje i sigurno će se probiti i na zapadu, bez obzira na strahovitu informacionu blokadu, koju zapad sprovodi. Očekujemo “evakuaciju” iz “Azota” , sličnu onoj iz “Azovstalja” .

burt
1 godina prije

ovo čovjek ne može vjerovati kad vidi, na pravcu kharkovska oblasti-donjeck je ravan teren bez velikih gradova i umjesto da se ruska vojska tim pravcem na granici donjecke oblasti spoji i zatvori obruč oko ukrajinskih gradova u Donbasu oni su se upustili u ulične borbe za svaki grad, selo i tvornicu, evo danas su nakon borbi od 25.5 uspjeli zauzeti jedno selo i to je sada veliki uspjeh, pitanje je za čiji interes rade ruski stretezi s ovakvom taktikom

nessy
1 godina prije

Natpis na rukavu ‘z nami bog = Gott mit Uns’. Znamo cija je to bila parola.

Max
1 godina prije

Progovoririli su.

Rimtutituki
1 godina prije

Ako slucajno Rusija dobije rat,ili neriješeno bude, izaci ce takve gadosti. Uzeli su milione od vojnih placapravili perverzije u vilama pored vaticana,zene ovih vodja ukrajine su nesto najgore vidjelo,drugo tajni zatvori,mučenja,naći metode itd. To se ne smije saznati u eu jet od 550mil građana vrcima je normalna,samo sto jos uvijek vjeruje svojim vladama

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI