Ministarstvo obrane Rusije – Američki zrakoplovi pokrivaju povlačenje ISIL-a

F-16 - Crveno nebo
35 komentara

Ministarstvo obrane Rusije je priopćilo da su snage američke koalicije pokušale spriječiti udare ruskog zrakoplovstva po položajima terorista Islamske države u  području sirijskog grada Al-Bukamala.

Kao što je danas priopćilo rusko Ministarstvo obrane, zrakoplovi zapadne koalicije su pokušali pokriti povlačenje terorista.

“Kako bi se osiguralo povlačenje veće skupine terorista Islamske države iz Al-Bukamala, koji napuštaju grad pred ofenzivom vladinih snaga, američka koalicija je pokušala omesti djelovanje ruskog zrakoplovstva u tom području”,  izjavilo je Ministarstvo obrane Ruske Federacije.

S ciljem da spriječi udare ruskih zrakoplova, unatoč zabrani, kako je dogovoreno u zajedničkom zrakoplovnom operativnom centru, borbeni zrakoplovi američke koalicije su ušli u zračni prostor od 15 kilometara oko grada Al-Bukamala. Istovremeno su piloti američke koalicije odbili su napasti teroriste “Islamske države”, rekavši da su teroristi, koji su bili naoružani i kretali se s vojnom opremom, “ratni zarobljenici i  da ih štiti Ženevska konvencija”.

“Ovo još jednom dokazuje da Washington samo glumi borbu s kalifatom u Siriji”, vjeruje rusko Ministarstvo obrane.

Na pitanje zapovjednika ruske borbene skupine u Siriji zašto se militanti koji bježe s borbenom opremom i teškim oružjem pregrupiraju u zoni američke, odakle pokreću napade protiv vladinih snaga u području Al-Bukamala, američka strana nije odgovorila.

Jučer je rusko Ministarstvo obrane negiralo glasine da su teroristi “kalifata” protjerali sirijsku vojsku i ponovo preuzeli potpuni nadzor nad gradom.

Osim toga, lokalni portali i aktivisti bliski arapskoj frakciji takozvane “sirijske oporbe” u Raqqi i Deir Ez-Zoru potvrđuju visoku razinu suradnje terorista “Islamske države” i kurdskih milicija.

Proteklih tjedan je objavljeno niz dokaza o prolasku vojnih konvoja iz područja Raqqe do zone sukoba sa sirijskom vojskom. Sada ruska vojska najnovijim priopćenjem tvrdi da američka koalicija pokriva povlačenje terorista “kalifata” iz Al-Bukamala.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je komentirao situaciju u Al-Bukamalu, rekavši kako ovo nije jedini slučaj kada je američka strana pomagala teroristima.

“Postavlja se pitanje stvarnih ciljeva koje je Washington želi ostvariti u Siriji”, rekao je Lavrov.

VIDEO / BBC – Skandalozni sporazum SAD-ISIL u Raqqi

isil
FOTO – Prema više izvora su SAD i YPG milicije ovim pravcem osigurali povlačenje terorista ”kalifata” iz područja Raqqe
Al-BukamalISILIslamska državaKalifatNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Haha eto vam vaša NATO stoka mafijo

ohrana
6 godine prije

jjaadni rusi nisu smjeli pobiti isilovce koje stite americki avioni i zenevska konvencija stara narodna izreka kaze losem k rcu i dlake smetaju

antun comb
6 godine prije

ahahaaa, jel jos svrsavate na cara putina i ruse, ahahaaa

ne postoji za dzabe ona narodna… pomozi boze onome koga rusi brane a grci hrane.

jel vidite kako se stiti saveznik.

Laki Topalović
6 godine prije

Kakvi glupavi komentari. Pa naravno da ni jedni ni drugi međusobno neće obarati avione. Zanimljivo je da je BBC potvrdio i snimio da SAD i Kurdi otvaraju koridore Isilu. Da je to objavio Sputnik, rekli bi, ma,. pusti to.. Ovo je već druga stvar. Čini se da se priprema napuštanje Kurda. Da ih naprasno ostave sada, kada su ”heroji”, bilo bi gadno po imidž. Ovako, ??? No, pričekajmo.

17 novembar
6 godine prije

bolje je bilo rusima da ovu vijest nisu ni objavljivali ovako ispade zajebancija na njihov racun

klarens
6 godine prije

FAKE NEWS, samo za balkanezere

Danko Nešović
6 godine prije

“Ovo još jednom dokazuje da Washington samo glumi borbu s kalifatom u Siriji”.
Ne treba ništa dodati, a bome ni oduzeti.

Laki Topalović
6 godine prije

Kurdi će ostati za poslasticu. Rusi ih pokušavaju uvjeriti na dijalog i prihvaćanje realnog stanja da izvan svojih kantona, koji će dobiti nekakvu autonomiju, nemaju što tražiti. Ako budu insistirali?….. Bože moj. Gdje je problem? Sirija, Irak, Iran i Turska, bez uplitanja Rusa, odradit će posao za tjedan do dva. Bit će bježanija kao iz Kirkuka. Ni sirijski Kurdi nisu homogeni , u političkom smislu. Ima ENKS, PYD i još nekoliko manjih stranaka. ENKS, iza kojeg je Turska, bez obzira na početne političke pozicije, nije za podjelu. Kanton Afrin je više proruski i tamo nema američkih vojnika, niti suradnje. Ovo je samo potvrda da SAD djeluje u suradnji s Islamskom državom, koju je i stvorila. Za godinu dana je SAA oslobodila nezamislivo. Irak je gotovo na svojoj strani najduže do Nove godine, vjerojatno i prije…. Onda će se ”popričati” s kurdskim vodstvom. Zna se što je nihovo. Nešto malo u… Čitaj više »

netman
6 godine prije

To se zna vec odavno da ISIL uziva odredjenu podrsku SAD-a i Izraela… U stvari vjerojatno je dobio i oružje preko njih, iako se to javno ne govori… ISIL je samo služio da se sto brze skine Asad sa vlasti…

Hezbollah
6 godine prije

Iako mi je čitanje nekih komentara od likova koji su uvjereni u “zapadne vrijednosti” i pedersku “demokraciju” skoro izazvalo povraćanje, moram nešto napisati. Molim admine da trajno uklone ove likove koji se dive Kurdima, koji usput rečeno nisu oslobodili ni kvadratni metar teritorija, nego preuzeli od DAEŠ-a, jer je DAEŠ izmišljen da se osvoji što više teritorija i svrgne Assad u Siriji, te za ostanak amera u Iraku. Sada DAEŠ mora ići na drugo mjesto boriti se za američke interese, u Africi se otvaraju nova žarišta jer su neke zemlje dopustile kineska ulaganja. Od početka 2017. godine, SAA i saveznici su oslobodili 87500 km2 što je malo manje od polovice ukupne površine države(185180km2), pa sada nadzire oko 60%teritorija, Kurdi su preuzeli okupaciju nad 30%, a Nusra, Jaish al Islam, Ahrar al Sham, Harakat nur al-din al Zinki(to su oni što su 12 godišnjem palestinskom dječaku odrubili glavu) i ostali zeleni… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI