Ministarstvo obrane Rusije: Zaplijenjena je velika količina oružja koje je Zapad isporučio Ukrajini

Oruzje
81 komentar

Američki predsjednik Joe Biden pohvalio se u siječnju da je već poslao više od 600 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini otkako je preuzeo dužnost godinu dana prije. U četvrtak su Kongresni demokrati najavili da planiraju poslati još 600 milijuna dolara.

Ruska vojska priopćila je u petak da je zaplijenila veliku zalihu oružja koje je isporučio Zapad unutar Ukrajine.

Spremište je uključivalo protutenkovske projektile američke proizvodnje FGM-148 Javelin i britanske MBT NLAW, prema ruskom Ministarstvu obrane.

Dva raketna sustava “pucaj i zaboravi” ključni su dio zapadne pomoći isporučene Ukrajini posljednjih godina, a namijenjena je da bude meka obrana od značajnih ruskih oklopnih snaga. Biden je u siječnju rekao da je Ukrajini već poslao 600 milijuna dolara pomoći, što je samo kap u kanti pošiljki poslanih od 2014. Međutim, NLAW-ovi su stigli tek prošlog mjeseca kao dio hitne isporuke, usred napetih pregovora između Rusije i NATO-a.

NATO je u petak rekao da će nastaviti pružati “praktičnu pomoć” Ukrajini i pozvao druge države da učine isto. Glavni tajnik Jens Stoltenberg rekao je da će to uključivati sustave protuzračne obrane.

“Najoštrije osuđujemo rusku invaziju punog razmjera na Ukrajinu, koju je omogućila Bjelorusija. Pozivamo Rusiju da odmah prekine svoj vojni napad, da povuče sve svoje snage iz Ukrajine i da se odvrati s puta agresije koji je odabrala”, rekao je savez sa sjedištem u Bruxellesu. Ukrajina nije članica saveza, ali je blisko surađivala s blokom i smatrana je budućim kandidatom za članstvo, što je jedan od ključnih prigovora Rusije u sigurnosnim pregovorima prije sadašnjeg sukoba.

Ministarstvo obrane priopćilo je u petak da je uništilo ukupno 211 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini otkako je sadašnja operacija “neutralizacije” počela u četvrtak ujutro. Ruska vojska je također blokirala gradove Konotop i Sumi na sjeveroistoku Ukrajine. Ruske snage su blokirale i zaobišle i druge gradove u blizini granice, uključujući povijesni Černigov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je sadašnju operaciju u četvrtak ujutro, rekavši da će Ukrajina postati neutralna zemlja i da će “nacističko” vodstvo biti smijenjeno. Također je rekao da će pred lice pravde biti privedeni počinitelji ratnih zločina nad Narodnim republikama Donjeck i Lugansk, koji su se pobunili protiv Kijeva 2014. godine. Putin je u petak pozvao ukrajinsku vojsku da svrgne vladu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekavši da bi s njima možda bilo razumnije pregovarati.

Kao odgovor na operaciju, Zapad je uveo ozbiljne ekonomske sankcije usmjerene na najveće ruske financijske institucije, njezin državni dug, ključna državna poduzeća i glavne izvozne industrije.

OružjeRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pirat sa kariba
2 godine prije

biden poklonio javeline rusima ,,sad ce javelin dobiti novo ime ,i masovna projzvodnja pocinje ko hoce da kupi

Trt
2 godine prije

Stižu čečenski mirotvorci. otvorena sezona lova na azov humaniste .

zapadni neimac
2 godine prije

Mali, celavi kepec je zavrsio svoju karijeru. A ja vidim jedan Launcher.

Kme
2 godine prije

Kmeeee kmeeee

Jednostavno receno
2 godine prije

Naj jače što gledam jučer i jutros, pomoć od beidrna 350 miliuna u oružilje, poljska šalje šlepere oružja… A ja onako sam sa sobom kontam i rugam se, pa zar je moguće ući u ukrainu s konvoima oružja? Pa kako ga dostaviti, avionima, kamionima, autima? U ukraini ako nije rusko može samo letjeti mušica, a oni hoće konvoje oružja poslati, pa koji će luđak sjesti u kamion pun eksploziva i biti pokretna meta helikopterima, dronovima i avionima? Stvarno ova svijet ide u s veseljem u propast.

preseren3
2 godine prije

Ovo mi je najsađe….
Mjesecima mogli smo pratiti svakodnevno, kako mala britanija, pa sve do zadnje rupe na sviralu, Baltske džavice, šalju ove Javeline u Ukrajinu.
Kao, zaustavit če Ruse, odbraniti svoju novu potencijalnu članicu.
A več prije 8 godina, tada TOW, kojeg su dali samo pojedincima u ruke, iza kojeg je stajao američki instruktor, BACALI SU GA i bježali zajedno sa instrukturom…
E, da ih nisu toliko “iskalibrilari”, bili bi sa tim oružjem najbolje opremljeni na svijetu!

hiber
2 godine prije

Ovo oruzje je efikasno samo u bliskim borbama. Zapravo je Putinova armada prilično neefikasna. Lako je prolaziti poljima i na otvorenome. U gradove pokusavaju ući preko diverzanata, ali ih je*e jezik. Otprilike koriste 50% efiktiva, a ostatak su mobilizirani uglavnom sovjetski muslimani. Sada kao salju i čečenske glavosječe. Ukrainci se za sada bore, ako nastave nece biti dobro za Putina. Bitka za Kijev se odlučuje desantom 10.000 SpetzNacija. Ako im za leđima dođu zapadni ukrainci sve bi moglo lose završiti po Putina. Zapravo cijela Putinova kampanja se održava zahvaljujući Britancima i Amerikancima. 2014. su Rusi spasili stvar u Donbasu ruskim pješaštvom, a danas Ameri i Englezi boga mole da Ukraina padne.

Alen
2 godine prije

Evo imam informaciju sa terena da je zarobljeno i 10 aviona f 16 vidite da su se ukrainci spremali da napadnu nasu rusiju.

Samuraj
2 godine prije

Oni koji u Kubanskoj krizi nisu htjeli u vlastitoj blizini rakete te su prijetili nuklearnim ratom, sada te iste rakete postavljaju u blizini drugih. Oni koji su se u Libiji, Afganistanu, Iraku, nastavi niz zemalja, dokazali kao “osloboditelji” su cijelo vrijeme perfidno kroz NATO “strateškim zemljama” u Europi godinama čačkali medvjeda. E, sada se medvjed probudio i mrzovoljan je. Na tom problemu koji su namjerno htjeli sada žele profitirati. Ovo je gadljivo koliko se iz aviona vidi da “osloboditelji” imaju svoj cilj i interes ne mareći za kolateralne žrtve, a države koje huškaju trebaju ostati hladne kao špricer i neutralne kao Švicarska, koliko god bilo čudno tu mislim i na Ukrajinu koja treba postati samosvjesna i koja treba prestati biti lopta između tuđih interesnih reketa. Treba vratiti mač u korice, medvjeda ponovno uspavati i ne raditi iste greške. Točka.

Trn
2 godine prije

Portal rusi placaju tako da neces naci te video materijale , rusi samo gadjaju vojne objekte ali sada je drugo sto nisu precizni pa stemaju po zgradama. Samo neka se roka bit ce ih manje a srbi ce vise uzivati u krvi.

Mali zloco
2 godine prije

Znaci junaci iz Azov jedinica oslobadjaju se tereta da bi mogli lakse da kidavela.

Yugo 45
2 godine prije

Balkan 2 ,rat sviju protiv sviju,režija i scenario made in west,eh Slaveni još ste glupi

Siniša
2 godine prije

I nek objave one snimke uktajinskih vojnika sa Zmijskog osttva za koje rekoše da se nisu htjeli predati i da su svi izginuli a jutros se svi živi i zdravi pojaviše u ruskoj pomorskoj bazi.
Ima snimak neke Ukrajinke koja pokazuje na mrtvog vojnika koji ju je spasao i poginuo, kaže ukrajinski je vojnik spasao od ruske granate a na kraju se izpostavi da je RUSKI vojnik dao svoj život da je spase od ukrajinske granate.
Takođe imaš snimke kako ukrajinci poziciraju svoje oruđe i oružje na igralištima i izmeđć zgrada.
Želim reći možda nisu Rusi, već su negirali ali kome vjerovati!?

nekoime
2 godine prije

Već vidim sretna lica jemenskih boraca nakon pošiljke novog oružja.

Peter Tosh
2 godine prije

Bilo bi super ubiti 2 muhe odjednom pa poginule ubrojiti u zrtve kovida… rat jbg, social distance pati…
BREAKING NEWS:
Zbog koronavirusa jucer iznenadno umrlo 75.5 ukrajinskih vojnika. Posljednja zrtva je ubrojena kao polovina covjeka jer drugu polovinu eksperti traze u okolici eksplozivne nagazne naprave

složni
2 godine prije

Ima li itko koji pouzdani link u kojem se vidu porazi ukrajinskih nacista?
Jesu li ikoji gradovi oslobodjeni?

složni
2 godine prije

Rusi su dosli u grad MELITOPOL, polak grada drzu Rusi a polak grada ukri-nacisti.
Putin zeli di-nacificirati Ukrajinu.

složni
2 godine prije

Na sjeveru od Krima su izbili na rijeku Dnjeper i oslobodili kanal za dovod vode na Krim.

složni
2 godine prije

Odessa 100% pod kontrolom pro-americkog rezima

Jeff
2 godine prije

sve se čini da će Ukrajina biti novi Afganistan za Ruse. Već su izgubili masu ljudstva i opreme (do jučer: 80 tenkova, 512 oklopnih transportera raznih tipova, 10 aviona i slično helikoptera, što ovaj proruski portal krije!), danas još jedan IL-76 (vjerojatno desantski pun ljudstva). Zapadnu Ukrajinu Rusi ne kontroliraju, samo neke livade i močvare na rubovima, ni jedan grad još nisu osvojili. Broj Čečena se pretjeruje (ni za novac ih nema toliko), veći dio ne žele ratovat za Ruse, prije će za Ukrajince. Očito protutenkovsko oružje djeluje, sad stiže i protuzračno. Rusi će tu zaglibiti godinama, sankcije će ih uništiti. Rusija će se raspast ko SSSR. Ameri su to odlično isplanirali i malog iskompleksiranog čovječujlka navukli na tanak led. Sada mogu ratovati iz daljine, na gumb. Biti će zanimljivo pratiti. Jedino je loše što je iskompleksirani stvarno lud. Prije nego padne, može prouzročit uništenje svijeta, time i Rusije. Nedaj… Čitaj više »

gandi
2 godine prije

Invazija na Irak 2003.
bila je prva faza rata u Iraku.
Faza invazije započela je 19. ožujka 2003. (zračni) i 20. ožujka 2003. (kopno) i trajala je nešto više od mjesec dana, uključujući 26 dana velikih borbenih operacija,

u kojima su kombinirane snage trupa iz Sjedinjenih Država, Sjedinjenih Država Kraljevina, Australija i Poljska izvršile su invaziju na Irak.

Ova rana faza rata formalno je završila 1. svibnja 2003. kada je američki predsjednik George W. Bush proglasio “kraj velikih borbenih operacija”

pirat sa kariba
2 godine prije

imas pravo ti sto zveckaju oruzijem ,prijete ,uvode sankcije ,provociraje sve i svakog ,posvuda silom postizu sve ali su deklarirani pacifisti jer se to zove demokracija ,dok rusi koji se drza svoje zemlje su agresori , nacisti ,agresori, otimaci bez obzira sto se nisu makli van granica drzave . Uvlacis se bidenu u stari cmar?

tihobl
2 godine prije

Ruska humanitarna akcija fino tece. Denacifikacija se odvija brze nego sto je iko ocekivao.

Euro
2 godine prije

koje gluposti vi pisete. pa mislim, da putin ne zeli osvojiti cjelu ukrajinu.

tihobl
2 godine prije

Upravo gledam na CNN – zapadne zemlje se utrkuju ko ce vise isporuciti dodatnog oruzja Ukrajini. Bajden salje 320 miliona pomoci, a i ostali obecavaju da ce poslati.
A nakon toga isao je interviju sa ulica Kijeva sa Potrosenkom u pancirnom prsluku koji je oborio ruski avion.

abc
2 godine prije

Sad če to zapljenjeno američko oružje otiči u Siriju i Yemen, da lokalne snage ispucaju u Amerikance. Koja sudbina…..

abc
2 godine prije

Pa tek je četvrti dan. Ozbiljne kopnene operacije nisu ni počele. Strpi se malo. Kako možete komentirati nešto o čemu nemate pojma. Nije to video streljačina koja se završi u dva sata.…
Prvo se anulira kasarne, protuzračna odbrana, aerodromi, težko naoružanje, magacini…pa tek onda krenu pešadijske trupe po dubini i obkoljavanje, uz upotrebu aviacije. Zapadne sile, koje su napale Irak, su trebale dva mjeseca da nešto urade konkretno i to sa deset puta večim snagama od trenutne ruske. Tri tjedna je američka aviacija tukla po Iraku i pri tom pobila pola miliona djece. Tek posle su krenule kopnene snage, kad su sravnili pola gradova, a ljudima ponestalo hrane i vode.

drago
2 godine prije

Tako EU naoruzava Ruse

drago
2 godine prije

Ceceni pomazu Rusima a iz EU i USA nema dragovoljaca .Cudno

Boba Lazarević
2 godine prije

Dobro upućeni u geopolitička zbivanja kažu da će Putin radije uništiti Ukrajinu nego dozvoliti da padne u ruke NATO-u. A meni se čini da mu NATO želi pomoći u tome, tako da Ukrajina više ne bude dobra ni za koga.

Čisto sa strane gledano, bez pristranosti (jer ne gotivim ni Putina ni NATO) – ako Putin želi ikakvu natruhu pobjede u ovome, što meni ipak izgleda više kao “endgame” za njegov režim, mora sve privesti kraju doslovno do sljedećeg vikenda. Onda mu se svašta otvara. Što dulje Ukrajinci izdrže, to više situacija odgovara NATO-u.

Samim Ukrajincima ne odgovara nijedno. Žao mi je običnih ljudi. Opet se prelama preko njihovih leđa. A i preko naših, indirektno.

Max
2 godine prije

Stiže još oružja iako nije jasno kome jer su Rusi zauzeli sve osim Kijeva.

Lucija, prva
2 godine prije

Zgradu je okrznuo protuavionski projektil u padu sustava Buk koji nije ispravan.

Flint
2 godine prije

Šta ne pokažu to zarobljeno skladište. Jedna cijev neće nikog uvjerit ili možda hpće

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI