Missouri postaje prva država koja se bori protiv transrodnog sakaćenja odraslih i djece

Transrodnost
7 komentara

Glavni državni odvjetnik Missourija Andrew Bailey, republikanac, izdao je ovaj tjedan hitnu uredbu koja ozbiljno ograničava dostupnost transrodnih medicinskih usluga i djeci i odraslima.

Citirajući desetke znanstvenih studija i izvješća, pravilo zaključuje da budući da su postupci rodnog “prijelaza” “eksperimentalni” i predstavljaju “značajne nuspojave”, državni zakon zahtijeva da se postave “značajne zaštitne ograde” kako bi se ograničio pristup njima.

Takve zaštitne ograde, navodi pravilo, uključuju osiguranje da su svi pacijenti koji traže takve usluge, bez obzira na dob, prošli najmanje 15 sati psihijatrijske procjene tijekom 18 mjeseci. Ove sesije moraju uključivati izričito informiranje pacijenata da je “uporaba lijekova za blokiranje puberteta ili hormona za unakrsnu spolnost” za liječenje rodne disforije “eksperimentalna i nije odobrena od strane Uprave za hranu i lijekove”.

Ako pacijent koji traži promjenu spola uspješno završi sve ovo i još uvijek želi proći kroz postupke, on ili ona također moraju pristati na liječničko praćenje tijekom 15 godina nakon operacije – što znači da je to u osnovi doživotna odluka kako osobno i medicinski.

Sjedinjene Države imaju najlabavija pravila u vezi s “liječenjem” osoba koje mijenjaju spol – čak i napredna Švedska kaže da rizici nadmašuju “moguće koristi”

Izvanredno pravilo dolazi u trenutku kada Bailey nastavlja svoju istragu o Klinici za transrodne osobe dječje bolnice St. Louis, za koju izvješće zviždača kaže da je uključena u “neopisiva zlostavljanja i potencijalno nesavjesno postupanje s maloljetnicima”.

Zajedno s 11 drugih država koje zabranjuju pedijatrijske transrodne tretmane, pozivajući se na slične zabrinutosti kao što je izraženo u pravilu za hitne slučajeve, Bailey se nada da će obuzdati ova nečuvena zlostavljanja tako što će ih učiniti mnogo težim za nanošenje.

“Propis je nužan zbog vrtoglavog porasta broja intervencija za promjenu spola, unatoč sve većoj zabrinutosti u medicinskoj zajednici da tim intervencijama nedostaju klinički dokazi o sigurnosti ili uspjehu”, rekao je Bailey u izjavi, citirajući studije Američke agencije za zdravstvena istraživanja i Kvaliteta i Švedski nacionalni odbor za zdravlje i socijalnu skrb.

Potonji je, usput, izričito naveo u ogromnoj izjavi svog odbora da “rizik” rodnih intervencija “trenutačno nadmašuje moguće koristi”.

“Kad su čak i progresivne zemlje poput Švedske, Norveške, Finske i Ujedinjenog Kraljevstva oštro ograničile ove procedure, vrijeme je da Sjedinjene Države isprave svoj kurs”, dodao je Bailey.

Američka unija za građanske slobode (ACLU), Lambda Legal, skupina za zagovaranje LGBTQ osoba i druge pro-trans ekstremističke skupine već žale zbog ove odluke dok prijete pravnim postupkom protiv države Missouri.

Prema tim skupinama, Baileyjevo pravilo za hitne slučajeve je “iskrivljeno” i “zavaravajuće” jer i Američka liječnička udruga (AMA) i Američka akademija pedijatara (AAP) podržavaju “njegu koja afirmira rod”.

Dana 20. ožujka, Bailey je implementirao privremeno pravilo kojim se utvrđuju strogi parametri za maloljetnike koji primaju “rodno potvrđenu skrb”, iako bi ono trebalo prestati važiti u rujnu. Novo izvanredno pravilo stupilo je na snagu 27. travnja 2023., a prestaje važiti 6. veljače 2024.

“Čak i Europa shvaća da sakaćenje djece radi probuđene, ljevičarske agende ima nepovratne posljedice, a zemlje poput Švedske, Norveške i Ujedinjenog Kraljevstva oštro su ograničile te postupke”, izjavio je Bailey još u ožujku nakon izdavanja drugog privremenog pravila.

“Posvećen sam korištenju svakog pravnog alata koji mi je na raspolaganju kako bih stao u prazninu i zaštitio djecu od nehumanih znanstvenih eksperimenata.”

Netko je ovo u komentarima nazvao ozbiljnim “udaranjem” na LGBT perverznjake koji, čini se, uživaju u uništavanju dječjih tijela i života dok pokušavaju regrutirati više žrtava za svoj kult smrti.

Andrew BaileyDjecaMissouriTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Dok ae budu borili s time, ovi ce im uvalit digitalnu valutu! Vidjet cete!

R M
11 mjeseci prije

Mislim da će se Amerika konačno i raspasti, ima toliko država i počinju da se vide opasne razlike. Kad u ovoj malenoj Evropi imamo već toliki broj država i državica, nije problem ni Amerika da ima nekih 50-ak.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Najsmješnije je kako , uopće ljudima uspijevaju prodat takvo što – na raspru ! ? Što se mene tiče — SVAKA VLADA ⚠️ KOJA TAKVO ŠTO ZAGOVARA je —– KRV U OČIMA — NEPRIJATELJ ⚠️ . Mogu oni biti i nominalni Srbi , Hrvati , Liliputanci i Japanci no svima , njima je krv — zajednička !!! zmijska sa naravi — štakora 😎 ! Jedino kako se sa tim … Postupa ,tako JEDINO i sa njima 😎 . Kakova raspra ?! Mrš u p.m. nakazo — ZA POČETAK ! Probajte uostalom ..Prvi vam je korak ka — OSLOBOĐENJU 🍸

Iva
11 mjeseci prije

Jedna lasta ne čini proleće. Kada bi više država sledilo primer Misurija, onda bi to bila vest i značajno.

Ivan
11 mjeseci prije

Dolazi im iz dupeta u glavu samo to mogu tijesiti s dugim cijevima a ne s nikakvim demokratskim metodama jer demokracija je metva..

Max
11 mjeseci prije

Tako i treba.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI