Moral Bajdena i njegovog osoblja opada

15 komentara

Moral američkog predsjednika Džoa Bajdena i njegovih zaposlenih u Bijeloj kući naglo opada jer se čini da administracija nije u stanju da riješi navalu izazova koji su zahvatili zemlju, navodi se u članku u Politico.

Izdanje tvrdi da je razgovaralo s pet zvaničnika Bijele kuće i demokrata “bliskih administraciji koji nisu ovlašteni da javno raspravljaju o internim razgovorima”, koji kažu da su unutrašnje tenzije u Bijeloj kući porasle dok su pomoćnici upuštali u “upiranje prstom” i paniku zbog promjene osoblja.

“Predsjednik Džo Bajden i njegovi pomoćnici su sve više frustrirani svojom nesposobnošću da preokrenu tok protiv kaskade izazova koji prijete da preplave administraciju”, piše Politico.

Među preprekama, u članku se navode pitanja poput rastuće globalne inflacije, rasta cijena goriva, ruske ofanzive u Ukrajini, potencijalnog ponovnog izbijanja pandemije, prava na abortus i nemogućnosti Kongresa da donese sveobuhvatan zakon o oružju.

Politico-ovi izvori su također izjavili da je Bajden postao posebno ogorčen što je njegov broj anketa pao ispod broja njegovog prethodnika Donalda Trumpa, kojeg Bajden navodno privatno naziva “najgorim predsjednikom u istoriji” i “egzistencijalnom prijetnjom demokratiji nacije”. ”

“ Mnoge stvari su van njegove kontrole i mi smo frustrirani i svi demokrati , ne samo Bijela kuća već i svi sa platformom moraju bolje podsjećati Amerikance koliko bi strašno bilo da republikanci preuzmu kontrolu, ” rekla je viša pomoćnica Bajdenovog tranzicijskog tima Adrienne Elrod, a prenosi Politico.

Bijela kuća također navodno planira pojačati napade na Republikansku stranku uoči predstojećih izbora na sredini mandata u novembru. Međutim, taj zadatak je iskomplikovao nedavni masovni egzodus komunikacijskog osoblja administracije, uključujući sekretaricu za štampu Bijele kuće Jen Psaki, kao i nekoliko zamjenika pomoćnika za štampu.

Nakon što se nekoliko članova Bajdenovog najužeg kruga požalilo da su njegovi pomoćnici „upravljali Bajdenom u dečijim rukavicama“ tako što ga nisu češće izvlačili na put, Bela kuća navodno planira da ponovo stavi Bajdena u centar pažnje tako što će ga naterati da obavi niz putovanja u naglasiti napredak koji se postiže, čak i ako je samo postepen.

Jedna osoba “bliska predsjedniku” izjavila je za Politico da se nekoliko ljudi u administraciji zalagalo za to da se Bajden “pokaže više svog istinskog, bliskog, iako sklonog gafovima” i dozvoli više “neka Bajden bude Bajden” nekoliko trenutaka nakon sam predsjednik se požalio da ne komunicira dovoljno sa biračima.

Zamjenik sekretara za štampu Bijele kuće Andrew Bates odgovorio je na Politicoov članak navodeći da je “ovaj prikaz Bijele kuće jednostavno odvojen od stvarnosti”. Takođe je primetio da nijedna od tvrdnji u članku nikada nije verifikovana sa komunikacijskim timom Bele kuće pre objavljivanja.

Bidenova administracijajoe bidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Blize se izbori. Putin im je rasturio koronu, rastura Ukrajinu, a majmunska kuga im nije uspjela. Pod hitno im trebaju pobjede, a njih nema na vidiku. Jedini izlaz je da ukinu izbore, vrate Obamu na vlast i proglase ga dozivotnim predsjednikom.

1 godina prije

I američka elita je u superšizofrenom stanju…
Kao i u svim trećerazrednim zemljama uskoro se moze očekivati oružnana pobuna…

ZZ Top
1 godina prije

Cuj ovo, moral opada,pa da bi moral opadao moras ga prvotno posjedovati, to je isto kao da procitas naslov tipa,moral predsjednika stranke, ministara i clanstva stranke hdz-a opada…..
A znamo da na tu funkciju mogu doci,samo i iskljucivo operirani od morala.

1 godina prije

Voditi tako kompleksnu državu, kao što su SAD, SA ADMINISTRACIJOM, KOJU JE NAPUHAO VJETAR, nemoguča naloga je…
Pojma nemaju, šta rade, a ljudima, koji su ih izabrali, dali su obečanja.
Vidite benzin, od 2,34$ po galonu na 7,19$, SAMO U VRIJEME OVE ADMINISTRACIJE!
Struja 233% gore, i nema je više dovoljno, redukcije slijede. A sezona klima uređaja još ni dobro nije počela. A dolazi Santa Ana u Kaliforniji, zbog kojeg če početi gorjeti, tornadi na “tornado alley”…. Saudi su poskupjeli naftu, jer odsad više ne vjeruju SAD,koje krše, ne samo međunarodno pravo, nego svaki pismeni dogovor, kojeg su potpisali, itd, itd…
Bit če veselo ove zime… Sad če Europska Unija shvatiti u šta se je uvalila.
I neče pomoči okrivljati Putina, što več rade u SAD, hahahahahaha…

Lopata
1 godina prije

Koji je moral dementnog pedofila??? majko mila…

oskar matzerath
1 godina prije

kako kaze sevka: puno si lip al nisi moj tip

Max
1 godina prije

Oni morala nemaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI