Moskva odgovara šefu NATO-a koji osuđuje rusku prijetnju

Maria Zakharova
22 komentara

Glasnogovornica ruske diplomacije savjetovala je glavnom tajniku NATO-a da se pozabavi gorućim pitanjima zemalja Saveza, umjesto da osuđuje rusku prijetnju.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova odgovorila je glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, koji upire prst u Rusiju, savjetujući mu da se umjesto toga pozabavi problemima zemalja Alijanse.

“Oni [problemi, napomena urednika] zahtijevaju hitnu intervenciju: cijepljenje, kriza, ljudska prava u zemljama NATO-a”, rekla je.

“Čim se riješe, nastavit ćemo s pregledom vašeg iskustva. Sve dok je uspješan”, dodala je Zaharova.

Odgovarala je na primjedbe generalnog tajnika NATO-a tijekom tiskovne konferencije. Održan je nakon sastanka Vijeća saveza o Rusiji.

Jens Stoltenberg rekao je da je NATO zabrinut zbog “agresivnih akcija” Moskve.

“Represivno i agresivno ponašanje”

„Naši odnosi s Rusijom i dalje su vrlo teški […]. Rusija je pojačala svoje represivno ponašanje u svojoj zemlji i agresivno ponašanje u inozemstvu”, rekao je.

Optužio je Rusiju za nasilno suzbijanje političkog neslaganja, a u inozemstvu za podrivanje i destabilizaciju svojih susjeda, uključujući Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju.

“Rusija nastavlja svoj golem vojni razvoj od Baltika do Crnog mora, na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, te od Sredozemlja do Arktika”, rekao je glavni tajnik.

Prema njegovim riječima, dezinformacije i propaganda iz Moskve, kao i situacija s Navaljnim bile su izložene tijekom sastanka Vijeća.

Držati Rusiju pod kontrolom

Također je pozvao Europsku uniju da kombinira svoje napore s NATO-om kako bi se suočila s Rusijom.

“I nastavit ćemo surađivati ​​s EU i našim bliskim partnerima kako bismo osigurali da zajedno odgovorimo na akcije Rusije.”

Moskva se doživljava kao prijetnja

Neke zapadne zemlje više su puta izjavile da Rusiju vide kao prijetnju. Europski ministar vanjskih poslova Josep Borrell nazvao ju je “opasnim susjedom”.

Britanska strategija za sigurnost, obranu i vanjsku politiku do 2030., objavljena prošlog tjedna, navodi da se namjerava nositi sa svim prijetnjama koje dolaze iz Moskve.

Početkom ožujka američki državni tajnik Antony Blinken u svom je uvodnom govoru o vanjskoj politici naveo Rusiju kao prijetnju.

Dobre veze ne idu u jednom smjeru

Kremlj sa svoje strane naglašava svoju želju za izgradnjom dobrih odnosa sa svim državama, ali daje do znanja da se taj cilj ne može postići ako napore u tom smjeru čini samo jedna strana.

maria zakharovaNATOrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Dobro da nije optužio Rusiju i za izbornu prevaru. I podmetanje noge Bidenu dok se penjao u avion.

mislim
3 godine prije

“Rusija nastavlja svoj golem vojni razvoj,
a mi nepravimo niti pračke, nego kamen bacamo onako s ramena.

Miki Maus
3 godine prije

Simpaticna mi je ova Zakharova, prava zestoka i odlucna Ruskinja. Sexy

Max
3 godine prije

Ruska agresija ne postoji.. Zapad pokušava opkoliti Rusiju a ne obrnuto.

0p9
3 godine prije

Ako trazite Vampira ili Nosferatu to nije NATO koji zivi preko 70 godina, koji ekspandira i koji je prijetnja drugim narodima koji nisu unutra nego Putin, po pisanju Subaru i Istrazuj.

Mali Mujica
3 godine prije

Svijetu prijeti veća opasnost od ZLOČINAĆKOG NATO-a i članica do od bilo koga drugog trenutno na planetu. Lažu, varaju, pljačkaju ne drže se obećanja to je NATO. Da mi dijete odluči biti vojnik ZLOČINAĆKOG NATO skratio bih ga za glavu, bolje ja nego da pogine od metka u nekoj njihovoj “miroljubivoj” misiji.

3 godine prije

“… “Oni [problemi, napomena urednika] zahtijevaju hitnu intervenciju: cijepljenje, kriza, ljudska prava u zemljama NATO-a”, rekla je….” … Ma daaaaaaaa….. “Cijepljenje” je najveci problem na zapadu… (a vjerovatno ce uskoro biti i u Rusiji...)… Jos jedan u nizu clanaka o idiotskoj tzv “geopolitici“… Nevjerovatno je sta nam ovi kamatari-judaizeri rade kao ljudskoj rasi… I sto je najgore – idiotizirana gomila – pusi ovu prevaru! Evo gledam dole – za sada niti jedan jedini komentar koji ne smatra tzv “Rusiju” jednom obicno prcijom Rotschilda, kao sto to i jeste… Gospodo : tzv “Rusija” je obicna prcija familije Rotschild (kao i onih starih judaizerskih kamatara – porieklom “dvorski zidovi”)… Rotschildi & Comp. – jeste Rusima dovela “karizmaticnog vodju” – upravno nakon sto su (takodjer uz njihov judaizerski “novac”!!!) – razvalili SSSR u potpunosti… O tome vremenu je cak snimljena MASA ruskih filmova – koji jasno daju do znanja da su upravo oni… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
0p9
3 godine prije

I niti jednom nisi spomenuo North Atlantic Terrorist Organization……..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI