Moskva pruža više dokaza o američkim biolaboratorijima u Ukrajini

Biolaboratorij
23 komentara

Rusko ministarstvo odbrane u ponedjeljak je iznijelo više dokaza da laboratorije koje finansiraju SAD rade u Ukrajini. Dokumenti i materijali koje su pronašle ruske trupe pokazuju da su zapadne farmaceutske kompanije koje djeluju na teritoriji pod kontrolom Kijeva provodile istraživanje HIV/AIDS-a na ukrajinskom vojnom osoblju.

Komandant ruskih nuklearnih, bioloških i hemijskih odbrambenih snaga, general-potpukovnik Igor Kirilov, predstavio je dokumente na ukrajinskom jeziku koji se odnose na studije o HIV infekciji koje su započete 2019. Na listi ciljanih grupa nalaze se pripadnici vojske pored zatvorenika, narkomana i drugih „pacijenata u visok rizik od infekcije.”

Prema Kirilovovim riječima, ruska vojska je pronašla više od 20.000 dokumenata i drugih materijala koji se odnose na biološke programe u Ukrajini, intervjuišući očevice i učesnike. Dokazi “potvrđuju fokus Pentagona na stvaranje komponenti biološkog oružja i njihovo testiranje na stanovništvu Ukrajine i drugih država duž ruskih granica”, rekao je general novinarima.

Na osnovu dokumenata koji potiču od Pentagonove Agencije za smanjenje odbrambenih pretnji (DTRA), ruska vojska je identifikovala još osam osoba uključenih u istraživanje koje finansira SAD u Ukrajini. Među imenima koje je Kirilov izdvojio bila je Karen Saylors iz Labyrinth Global Health, ranije iz Metabiote, kompanije povezane sa sinom predsjednika SAD Joea Bidena Hunterom.

Najnovija gomila dokumenata, koja pripada kompaniji Pharmbiotest, otkrivena je u Lisičansku u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) početkom januara, primetio je Kirilov.

“Klinički uzorci i kartoni pacijenata sa njihovim ličnim podacima su zakopani, a ne kremirani ili uništeni na odgovarajući način. To sugerira da je uništavanje ovih dokaza izvršeno u velikoj žurbi”, rekao je general-pukovnik.

U oktobru 2022. Rusija je podnijela zvaničnu žalbu zbog navodnih bioloških aktivnosti koje podržavaju SAD u Ukrajini i zatražila istragu UN-a o tom pitanju. Vijeće sigurnosti UN-a odbacilo je prijedlog Moskve nakon što su SAD, Velika Britanija i Francuska glasale protiv. Američka opozicija “još jednom potvrđuje da Vašington ima šta da krije i da je osiguranje transparentnosti bioloških istraživanja u suprotnosti sa interesima SAD”, rekao je Kirilov.

Kao dokaz široko rasprostranjene prijetnje koju predstavlja Pentagonovo biološko istraživanje provedeno izvan američkih granica, Kirillov se pozvao na prethodno spomenuto sudjelovanje SAD-a u studijama o koronavirusu, uključujući financiranje neprofitne EcoHealth Alliance koja je sklopila ugovor s laboratorijom u Wuhanu u Kini.

Kirilov je također spomenuo izbijanje groznice u dolini Rift 1977. u Egiptu, u blizini biološke laboratorije koju vodi američka mornarica. Bolest koja je ranije bila poznata samo južno od Sahare iznenađujuće se pojavila u Kairu nekoliko mjeseci nakon što su zaposleni u laboratoriji vakcinisani protiv nje, rekao je general. Štaviše, soj Cairo je bio “visoko patogen” u poređenju sa normalnim simptomima bolesti sličnim gripu, što ukazuje na uključivanje eksperimenata za povećanje funkcije.

BiolabaratorijerusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Šta ovaj tupi – kakav biološki rat, kakvi virusi? Toliko su se slizali sa Rokfelerima da su napravili ceo rod vojske kao opravdanje za postojanje nekakvih “virusa” :)))))))))))))))))

Juče pisah ali valja zapamtiti: Marburg!!! Rođak ebole! Simptomi: “Bezizražajno lice, tup pogled, krvarenje iz očiju, nosa, desni”, smrtnost 25-90%!
Na sličnost sa “zombi pandemijom” koja je nedavno simulirana od strane našeg dobrotvora Bilija mogu da ukazuju samo zlonamerni…

Ziv je Geza
1 godina prije

Malo cu biti of topic ali moram spomenuti jucerasnji intervju Milanovica, covjek je jucer doslovno spalio licemjere i lazove iz Hdza,eu,usa,engleske, njemacke itd.

U 5 minuta je narodu prihvatljivim rijecnikom izgovorio toliko istina i cinjenica na jednom mjestu,da su sinoc morali pljesnjikovica i grlica maternicu pod rotirkama odvesti na infuzije.

Pljesnjivi je samo okretao okicama i podizao obrve te urlao, sto sada da kazem ursuli i zan miselu, sto da kazem kurtimu i zelenom, sto bajdenu i soljcu, sto stoltembergu, kako da im opravdam ovoliko kolicinu istine na jednom mjestu od jednog covjeka.

borjana
1 godina prije

“…potvrđuju fokus Pentagona na stvaranje komponenti biološkog oružja i njihovo testiranje na stanovništvu Ukrajine i drugih…”

To znači da su predstavnici demokratski izabranih vlasti obavješteni i dali apsolutnu suglasnost da se na narodu koji ih je izabrao, provode testiranja bez znanja i pristanka tog istog naroda, i servirali ih pentagonu kao pokusne kuniće.

Ostaće potpuno nejasno, kako je takva akcija pentagona prošla mimo prvoga hrvatskoga dezertera pa im ON nije ponudio njegove usluge i hrvatski narod za pokusne kumiće?!? Vjerujem da bi mu u briselu u đačku knjižicu upisali najbolje moguće ocjena.

Qanon
1 godina prije

Ako covjek ima sposobnosti i hoce da razmislja,onda je po meni pitanje zasto su glasali SAD,GB i F protiv nezavisne istrage UN koju je Rusija predlozila?

Zorule
1 godina prije

na twteru korisnih WarClandestine je jučer objavio niz zanimljivih materijala u vezi ukrajinskih biološki labosa, možda bi bilo dobro da ih pregledate, validirate i napravite zanimljiv članak

Jimbo
1 godina prije

🤣🤣🤣

burt
1 godina prije

to su sve laži, nikakvi laboratoriji u Ukrajini i strani generali nisu pronađeni u Azovstalu niti sudjeluju tisuče poljskih vojnika i niti se najviše na radio vezama čuje poljski jezik, tako su oficiri JNA 1991 u Hrvatskoj govorili da na radio vezama čuju arapski, kurdski, tamilski,, rumunjski jezik jer se navodno oni bore na strani Hrvaatske, kasnije su sami Srbi priznali da su to sve bile laži, JNA je imala goniometre i čuli su u Sredozemlju radio veze između malteških i egiopatskih ribarica i to su u javnosti prikazivali da čuju Arape koji se bore na strani Hrvatske, zato većina Hrvata podržava Ukrajinu jer nisu Srbi mali Rusi nego su Rusi veliki Srbi

Max
1 godina prije

Takve rabote i treba razotkriti.

nessy
1 godina prije

Rusi opet iskrivljuju osnovne cinjenice. Da, postojale su bio-laboratorije, dok ih ruski barbari nisu okupirali. Namjena im je bila cisto humanitarna, na dobrobit skoro cijelog svijeta (tj. na dobrobit vlasnika farma zlocinackih korporacija). Ti smijesni rusi mogu donijeti tonu dokaza, svjedoke i ucesnike, ali kome? Sve medjunarodne organizacije koje bi trebale reagirati rade pod USA cizmom, i ponasaju se kao da je sve u najboljem redu. Rad na Corona virusu? “Gain function”? Za ovo bi netko trebao biti strijeljan, sve se zna, i sto se dogodilo? Nista. Zanemarimo te sitnice, vazno je da USA ima generala sa 4 zvjezdice koji nosi gornji dio uniforme, a ispod pasa ima suknju, najlonke i visoke pete. Dvoje (koliko ja znam) visokih vladinih funkcionera su trans. E, ovo su dobrobiti, koga briga za te neke otrove koji mogu, doslocno, izbrisati covjecanstvo?

Lucija, prva
1 godina prije

“SAD priznale prisustvo tajnih biolaboratorija u Ukrajini – Vašington pokušava da se opravda borbom protiv pandemije Predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi priznao je zajednički rad Vašingtona i Kijeva u biološkim laboratorijama, gde su vršena potpuno poverljiva istraživanja. Kirbi je, naravno, odmah počeo da negira razvoj biološkog oružja u laboratorijama Ukrajine, rekavši da je istraživanje sprovedeno isključivo da bi se sprečila pandemija Kovid-19.” 😄

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI