Moskva reagirala na izjavu Blinkena o protuofenzivi

Antony Blinken
11 komentara

Ruska vojska će vjerojatno procijeniti izjave američkog državnog tajnika, rekao je Kremlj

Ruska vojska će vjerojatno pažljivo proučiti komentare američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena nakon što je predvidio potencijalni vremenski okvir za ukrajinsku protuofenzivu, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov.

U intervjuu u petak za Ouest-France i njemačku medijsku grupu Funke, Blinken je izjavio da bi SAD i njegovi saveznici trebali “učiniti sve kako bi pomogli Ukrajini kako bi ponovno vratila svoj teritorij kojeg je zauzela Rusija, uključujući i kroz protuofenzivu, koja se očekuje u nadolazećim tjednima.“

Reagirajući na to, Peskov je primijetio da Rusija koristi niz informacija u planiranju svojih operacija u sukobu s Ukrajinom, te da se čini da su Blinkenove izjave “izjava koja je predmet ispitivanja naše vojske”. “Oni temeljito prate sve relevantne informacije i uzimaju ih u obzir pri planiranju nastavka specijalne vojne operacije”, objasnio je Putinov glasnogovornik.

Kijev i njegovi zapadni podupiratelji sve su više govorili o velikoj protuofenzivi ukrajinskih snaga, koja bi se navodno trebala dogoditi negdje tijekom proljeća, a trebala bi uključivati tenkove i drugu opremu koju je osigurao Zapad, kao i ukrajinske postrojbe koje su obučavane u inozemstvu.

Ofenziva će vjerojatno biti usmjerena na vraćanje granica Ukrajine kakve su bile prije 2014. To uključuje vraćanje narodne republike Donjeck i Lugansk te regije Zaporožje i Herson, koje su glasovale za aneksiju Rusiji na referendumima prošle jeseni, kao i Krim, koji se ponovno ujedinio s Moskvom prije devet godina.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, koji trenutačno obnaša dužnost zamjenika čelnika Vijeća sigurnosti, prethodno je izrazio sumnju u sposobnost Ukrajine da izvede operaciju tako velikih razmjera, tvrdeći da su tvrdnje dužnosnika u Kijevu samo “propaganda”.

U četvrtak je New York Times izvijestio da je Pentagon pokrenuo istragu nakon što je na internetu procurilo mnoštvo povjerljivih podataka o aktivnostima SAD-a i NATO-a za pripremu Kijeva za protuofenzivu. Novine, čiji izvor nije jasan, procjenjivale su područja kao što su snaga vojske, rokovi za isporuke oružja i izdaci za streljivo. No, nisu naveli kada je točno planiran početak operacije.

BlinkenOfanzivaPeskovrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Zar nema bas nikoga tko ce ovog majmuna Blinkena staviti u kavez gdje mu je mjesto ili mu zavrnuti vratom? Tih se majmuna moze osloboditi samo na jedan nacin, proglasiti sezonu lova uz nagradu za rogove…

tihobl
1 godina prije

American Thinker: Империје не постоје дуже од 250 година, а 250-та годишњица САД ће бити 2026. Амерички политичари не само да не покушавају да успоре пропадање САД, већ га чак убрзавају, притискајући гас „до даске”.

NOVI STARI
1 godina prije

ma daj!

Max
1 godina prije

Medijsko natezanje.

NOVI STARI
1 godina prije

a di su sam nasli …zoombieaaa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI