Musk odbacio “idiotsku” legendu ruskog šaha

Kasparov i Musk
52 komentara

Elon Musk je Garija Kasparova nazvao „idiotom“, nakon što je šahovski velemajstor i bivši ruski opozicioni aktivista osudio mirovni plan direktora Tesle za Ukrajinu. Kasparov je tvrdio da je borba protiv Moskve vrijedna rizika od nuklearnog rata.

Govoreći za CNBC u ponedjeljak, Kasparov je osudio “ljude koji sjede u udobnosti svojih vila u Silikonskoj dolini govoreći Ukrajini kako da vodi [svoje] poslove”, pojašnjavajući trenutak kasnije da je mislio na “mnoge” ljude, “počevši od Elona Muska.”

Kasparov, koji je napustio Rusiju prije skoro deceniju, rekao je za američku televiziju da su pozivi na pregovorno rješenje ukrajinskog sukoba “moralni idiotizam”.

Priznajući da „da, postoji potencijalna opasnost od nuklearnog rata“, Kasparov je tvrdio da bi Zapad ipak trebao odbiti da prihvati bilo kakav mirovni sporazum između Moskve i Kijeva.

Objavljujući na Twitteru ubrzo nakon intervjua, Musk je odbacio Kasparovljev argument. “Iako je istina da Kasparov igra šah skoro jednako kao i moj iPhone”, napisao je milijarder, “on je inače idiot.”

“Ne posjedujem čak ni kuću, a kamoli ‘vilu’, budalo jedna” , dodao je.

Musk i Kasparov su ranije sparingovali. Bivši svjetski šampion u šahu optužio je Muska za širenje “propagande Kremlja” ranije ovog mjeseca, nakon što je Teslin tajkun predložio Ukrajini da odustane od svojih prava na rusku teritoriju Krima u zamjenu za mir s Moskvom. Prema Muskovom planu, referendumi bi se ponovo održavali na četiri teritorije koje su nedavno glasale za pridruživanje Rusiji, ovaj put pod nadzorom UN-a.

U to vrijeme Musk je podsjetio Kasparova da je SpaceX Ukrajini donirao internet terminale Starlink u vrijednosti od 80 miliona dolara, pitajući Kasparova šta je uradio “osim tvitova”.

Musk je kasnije zaprijetio da će povući ukrajinski pristup Starlinku osim ako američka vlada ne prihvati karticu, prije nego što se povuče i pristane da nastavi pružati uslugu besplatno.

elon muskGarry Kasparovukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zek
1 godina prije

Obojica su idioti, po ovom pitanju.

1 godina prije

“borba protiv Moskve je vrijedna rizika od nuklearnog rata”..jel ima ovaj ludjak djecu,unuke..hvala.

tihobl
1 godina prije

Dobro mu je i rekao. Ovaj bisi sahista stalno nesto serucka, umjesto da suti ko Kozirjev na Floridi.

throne
1 godina prije

Ovu merdu Kasparova odmah protjerati iz Hrvatske i uzeti mu hrv. drzavljanstvo.

eks
1 godina prije

Kod Kasparova je mržnja potpuno izmakla kontroli zdravog razuma. To je slučaj kod mnogih rusofoba .

Valter
1 godina prije

Gari Kasparov je jedan od krvoločnijih židova. Sjećam se kako već godinama pod okriljem židovskih NGO-a podriva Rusiju. Nema rata koju mu ne miriši. I za Iraq i Afganistan je izjavljivao kako je povlačenje Američkih sotonjara najgori potez.

Ako vidite internacionalne krvoloke u tom obrascu ponašanja, ili su sami židovi ili rade za židove.

Vojni analitičar
1 godina prije

Hajdemo malo pokušati biti objektivni i sagledati bez predrasuda stajalište obje strane. Činjenica je da je Rusija vojno napala Ukrajinu i da je okupirala velik dio njenog teritorija, kao i anektirala Krim uz jasno iskazanu namjeru ankesije barem još četiri oblasti. Neću sad ulaziti kako i kada su ta područja došla u sastav Ukrajine, ali ostaje činjenica da su od vremena Sovjetskog saveza ali i stjecanja neovisnosti Ukrajine pa do 2014. bila unutar ukrajinskih međunarodno priznatih granica (koje je priznavala i Rusija) . Gledajući na taj način zaista bi za Ukrajince bio čin nacionalne veleizdaje pregovarati o miru na način da taj mir plati odricanjem dijela svog teritorija. To uostalom ne bi za Ukrajinu bio mirovni sporazum nego čista kapitulacija. S druge strane i Rusija ima itekakve argumente za svoje akcije. Ukrajina je prvi susjed Rusije i sigurno je da Rusija kao svjetska sila ne može dopustiti prodor NATO saveza… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Sada im uz Krim ode i Donjeck, i Lugansk, i Herson, i Zaporožje.

Tupko Glupko
1 godina prije

Inače je pravo ime Garyu Kasparovu Garik Kimovich Weinstein.
Otac Židov, majka Armenka, rođen u Azerbejdžanu.

U ono vrijeme je izjavljivao da se osjeća Rusom, jer mu je ruski materinji jezik i odrastao je u ruskoj kulturi.

Što se sada osjeća Ukrajincem?

Max
1 godina prije

Kasparov je igrač Cie kojem ja Hrvatska dala državljanstvo.

Ringo10
1 godina prije

Židovi Rusiju u velikoj većini patološki mrze i u svim su antiruskim aktivnostima
Nija mi jasno zašto, koji oni problem imaju sa Rusijom
Crvena Armija je spasila milijun i pol Židova koji su iz Poljske bježali na Istok
Ne znam, ne razumijem…

Bruno
1 godina prije

Kasparov učio od plenkovića. Ganja prostitutke po Americi i priča što bi trbali Ukrajinci. Ko Plenki kada je ganjao prostituke po Pigalu dok su njegovi vršnjaci ginuli za Hrvatsku. I sada i Anemični savjetuje kako će se ponašati u Ukrajini. Bravo

sidartha
1 godina prije

Nije idiot već ljudsko smeće…

mane
1 godina prije

gari kasparov alijas hari vajnstajn

Tatjana Maričić
1 godina prije

Pamćenju su vrlo skloni idioti, tu nema kreativnom razmišljanja. Samo algoritam. Dakle šahist je kapitalni idiot. Misaono ranga 286-ice. Do Pentiuma nije dogurao.

Zoki
1 godina prije

Musk samo potvrdjuje da je nezrela odrasla osoba sumljivih mentalnih kapaciteta kao i Gates,Bezos, Zukenberg i drugi vođeni projektom elita i superorganizacija koje stoje iza njih stvarajući sliku o njima kao nekim superiornim genijalcima, ismijavajući ljudski rod koji se divi ovim kreaturama nesposobnim za elementarne ljudske operacije. Kako sljedbenički mediji mogu od retarda napraviti superzvijezdu i genijalca, zahvaljući elitama i istinskim genijalcima koji su zatvoreni u 4 zida i ne vide svjetlo dana stvarajući sve ovo što imamo u ime ovih odabranih promo-debila. Kaže igra dobro kao moj iphone. Zemljo otvori se. On i Tesla buhahaha

Gogo
1 godina prije

Oboje seru kao i mi ovde samo sto njih svijet čita…. musk je kreten a kasparov je šahist to mu niko nemoze osporit

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Kasparovu je mržnja uništila mozak i postao je osoba kojoj je mijesto u Ludnici. Zazivati nuklearni rat mogu samo stvarni i duboki idioti – luđaci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI