Musk se obrušio na “eko-teroriste” zbog nestanka struje u fabrici Tesla

Elon Musk - Tesla
8 komentara

Sjenčana ljevičarska grupa rekla je da stoji iza navodnog napada podmetnutog požaru koji je doveo do zatvaranja velike Tesline fabrike u blizini Berlina. Vlasti i vlasnik Tesle Elon Musk osudili su akcije  “terorista”.

Teslina Gigafabrika Berlin-Brandenburg u Gruenheideu evakuisana je u utorak kada se zapalio obližnji stub za struju, saopštile su vlasti i kompanija. Vatra se nije proširila na fabriku, ali je izazvala nestanak struje zbog čega je proizvodnja prekinuta. Policija je saopštila da istražuje incident kao potencijalnu paljevinu.

Krajnje ljevičarska “Vulkanska grupa” (Vulkangrupe) preuzela je odgovornost za požar u pismu poslanom njemačkim medijima, navodeći “uslove ekstremne eksploatacije” u fabrici, pozivajući na “potpuno uništenje Gigafabrike”. Ova grupa i organizacije sličnih imena preuzimaju odgovornost za podmetnute napade u Njemačkoj od 2011. godine, navode vlasti. O članovima grupe se ne zna mnogo.

Musk se obrušio na moguće počinioce na društvenim mrežama. “Ovo su ili najgluplji eko-teroristi na Zemlji ili su marionete onih koji nemaju dobre ekološke ciljeve”, napisao je Musk na X (bivši Twitter). Na njemačkom je dodao da je “izuzetno glupo” ciljati na proizvodnju električnih automobila, a ne na vozila koja rade na fosilno gorivo.

Brandenburški ministar-predsjednik Dietmar Woidke osudio je incident kao “ozbiljan napad na našu kritičnu infrastrukturu s posljedicama za hiljade ljudi i mnoga mala i velika preduzeća u našoj državi”. Dodao je da su takvi napadi “oblik terorizma”. Ministar unutrašnjih poslova Brandenburga Michael Stuebgen opisao je sumnjivi napad kao  “perfidni požar”.

Reuters navodi da je Tesla rekao da je samo u utorak 1.000 vozila ostalo nedovršeno.

Otvorena 2022. godine, fabrika u Brandenburgu postala je Teslina prva proizvodna lokacija u Evropi. Kompanija je prošle godine objavila da je dostigla nivo proizvodnje od 5.000 automobila sedmično.

elon musknjemačkatesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Oni to i jesu.

Bruno
1 mjesec prije

Ovaj je namazan bolje od svakog šanera s Čaršije. Prekrije Rusiju i Kinu komercijalnim satelitima, a onda laje na Amere i Ukrajince, k’o on im ne šalje informacije. Čeka se rat, pa da ih Rusi ne poobaraju ranije. Dobro je poslušati i onog srpskog prof. u mirovini s mašinskog fakulteta u Beogradu. Milinović, čini mi se.

Drago
1 mjesec prije

Tvoj je elektroauto kao ekoloskiji nego benzinci ili dieseli.Tvoj jedan tesla proizvede co2 koliko 10000 benzinaca za godinu dana.A oni koji kupuju to tvoje smece su teletabisi i nepismene budale.

Baba
1 mjesec prije

Tesla se prevrće,u grobu…

Ppp
1 mjesec prije

Mislio sam da su ljevičari za električne aute, a ne protiv.

DEDA
1 mjesec prije

TERORISTI IMAJU NUKLEARNE RAKETE I NOSAČE AVIONA.KAKO BUŠ ZAŠTITIL PRIRODU?NEMOJ PUŠTAT ČOVEKA U PRIRODU.ASVALTIRANJE,GRADNJA OBJEKATA,AUTO,AVIO INDUSTRIJA,PROIZVODNJA HRANE,DRVNA IND.SVE JE TO PROTIV PRIRODE.KAD DOKTORI IZJAVLJUJU DA JE SVE TO EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO LAŽU NA KVADRAT.O RATU DA NE PRIČAM.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI