MVP Rusije – Službeno priopćenje o izraelskom napadu na Siriju

Marija Zaharova
53 komentara

Prema informacijama dobivenim u noći s 9. na 10. veljače i ujutro 10. veljače, izraelsko zrakoplovstvo je provelo nekoliko raketnih napada na ciljeve u Siriji, uključujući i one koji su na granici zone za de-eskalaciju sukoba u jugozapadnom dijelu Sirijske Arapske Republike. Gubici među Sirijcima i materijalna šteta koja proizlazi iz tih napada još nisu poznati.

Kao što se može vidjeti iz izvješća, jedan izraelski vojni zrakoplov je oboren nad Golanskom visoravni.

U Moskvi je s ozbiljnom zabrinutošću primljena vijest o najnovijim napadima na Siriju. Od posebne važnosti je opasnost od eskalacije napetosti u području zone za de-eskalaciju sukoba u Siriji, koja je stvorena kao važan čimbenik u smanjenju nasilja na sirijskom teritoriju.

Podsjećamo da se sirijske vladine snage ponašaju u skladu s postojećim ugovorima o osiguranju održivosti zone za de-eskalaciju na jugo-zapadu zemlje.

Pozivamo sve zainteresirane strane na suzdržanost i da izbjegnu bilo kakve akcije koje bi mogle dovesti do još veće komplikacije situacije.

Smatramo bezuvjetno neophodnim da se poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i drugih zemalja regije. Apsolutno je neprihvatljivo stvarati prijetnje životima i sigurnosti ruskih vojnika u Sirijskoj Arapskoj Republici, koji su tamo na poziv njezine legitimne vlade da joj pomognu u borbi protiv terorista.

Izvor: MID.ru

GolanGolanska visoravanHezbollahISILIslamska državaKalifatNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bagatin
6 godine prije

Ukratko: “nemojte se zaj*bavati iznad sirijskog neba”

Petar Veliki
6 godine prije

Sad su Amerikanci i Izrael na potezi. Oni znaju skuvat neku smrdljivu riblju čorbu kad su olimpijske igre. 🙂

Kajzer Soze
6 godine prije

Ajd više ne serite sa saopštenjima ….stvar je jednostavna ovo naša interesna sfera i svako ko uđe u nju bit će kažnjen nema tu pravdanja i objašnjavanja , jednostano ušli ste na naše i dobili ste po p**ci i doviđento ,da ste bili pametni židovska go**a ste trebali davno početi rušiti!!!!

basso
6 godine prije

Raketa iz 1963 obara jedan F-16,israelci su sigurno zabrinuti.

Igor2104
6 godine prije

Farisej i knjizevnik su se katapultirali i zavrsili u bolnici.Divan dan.Konacno.

ja sam
6 godine prije

ima li kakvo priopcenje o ovome….. Russia arrests several scientists working at a top-secret nuclear warhead facility for ‘using its supercomputers to mine bitcoins’ Engineers at Russian Federal Nuclear Centre in the city of Sarov were detained. The suspects have been accused of compromising the remote facility’s security. The centre was the birthplace of the Soviet Union’s first nuclear weapons. Russian security services have arrested several engineers at a top-secret nuclear warhead facility for using its supercomputers to mine bitcoins. The suspects were busted using computers at The Federal Nuclear Centre in Sarov, western Russia, to mine crypto-currencies, local media reports. Several employees at the Russian Federal Nuclear Centre in the city of Sarov have been detained after making ‘an attempt to use the work computing facilities for personal ends, including for so-called mining,’ a spokeswoman for the centre, Tatiana Zalesskaya told Interfax news agency. ‘Their activities were stopped in… Čitaj više »

Alen
6 godine prije

Iz ugla izraela cinjenica da ne mogu vise raditi sta,kako i kada hoce,prisutnost rusije rastuci ugled i moc irana , govore da bi uskoro mogli doci do neceg jako ” bombasticnog “..

Laki Topalović
6 godine prije

Dobro, mala greška, jer u prvom pasusu Rusi tvrde kako šteta još nije procijenjena, nije prilična , iako je u ruskom korišten dvoznačan sinonom.

Weteran
6 godine prije

“Desilo se, malo više opreza sa svake strane, i idemo dalje”
Do 2025 godine puno će se baruta i džebane potrošiti?!
A tada, ….. !

Baba Vanga
6 godine prije

Rusi najbolji sahisti a Putin zakon,a ako ovi budu zatezali pasce i F22

Baba Vanga
6 godine prije

Vrlo interesantno Izrael je izvrsio odmazdu ali samo raketama i Sirijci su srusili 70% tih raketa bez pomoci Rusa?

1.komentar
6 godine prije

Naslucuje se jos mnogo provokacija svuda gde se Moskvi moze zagorcati zivot u izbornoj godini.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Čifuti su se malo izduvali.Traže da se stane na loptu.Obrisali pjenu sa gubica pa govore da komunikacijski kanali uspostavljeni 2015 zajedno sa ruskom ambasadom u Tel Avivu rade punom parom.” Sirija je kriva ” što se umiješala u naš sukob sa Iranom?!Šta reći na ovo???????? ?S druge strane iz iranskog ministarstva inostranih poslova demantuju bilo kakvo polijetanje i rušenje njihovog drona.Šteta se utvrđuje i broj žrtava,samo nije to ni blizu onoga o čemu čitav dan histerično bubnjaju “” naši “” (D)novinari.

Ive
6 godine prije

Sram ih bilo i Sirijce kako se usude rusiti avion fasisticke zidovske vojne avijacije iznad Sirijskog teritorija.

Alen
6 godine prije

Afganistan , irak ,libija,jemen,sirija.. Decki su bili pred samim ciljem.. Iran je , da nebi rusa, vec trebao biti na jelovniku..
Veliki je ovo udarac zadat cio-americkoj strani.. Tudjih resursa za ratovanje im je ostalo jako malo ,beznacajno da bilo sta urade u siriji ostaje jedino da upogone vlastite jer sumnjam da njima odgovara ova nova realnost toliko da bi je mogli tolerisati u godinama ispred nas…
Rusija,sirija i iran su izasli kao pobjednici vec sad i njihov uticaj ce se samo vise ucvrscivati a decki iz jerusalema ako misle sta da ucine sigurno nece cekati da izgube jos vise…Uskoro bi.mogli dobiti i odgovor na “mit” o izraelu i zidovima…

palermo
6 godine prije

U Moskvi su zabrinuti? Sirijcima će to pobuditi optimizam.

Globalista
6 godine prije

Ma sve to ima za cilj:odtpis izraelske drzavne elite zajendo sa americkom drzavnom elitom na globalnom planu,sve ide prema planu globalista,samo sve to treba razumjeti.Za taj napad Rusi su puno prije znali i prije par dana do Lakatija poslali teske ratne transportere.Sve je to velika igra,velika politika u kojoj previse informacija nema niti se nesmiju objavljivati sa određenim ciljem.Rusi su na tom planu jako veliki maheri,znaju oni dobro sto rade,nisu naivni niti glupi.

citam \"logicno\" , logicno razmisljam
6 godine prije

Nije dobro, ovo moze eskalirati.Bojim se da ulazimo uopasno razdoblje.

ja sam
6 godine prije

oborili jedan avion, pa i corava koka ubode zrno. a ovi im u dvoristu………

Terrorists Shell Central Damascus Killing Two People.

The shelling is one of many recent cases of terrorists’ attacks on Damascus. Earlier in the week, an office of the Russian trade mission in Syria and points where humanitarian aid collected by the Russian religious communities was distributed, came under terrorists’ mortar fire.

Yves grigic
6 godine prije

Ko svevratuje u Syrie Rusi Turci Izrael Iran Arapi Kurdi i Daech

Tuborg na mozgu
6 godine prije

Nije dovoljno. Potrebno je uvesti zonu zabrane leta, jer će bilo šta drugo dovesti do ponavljanja istog scenarija.

Zorule
6 godine prije

Zanimljiv clanak sa VT-a koji opisuje cijeli dogadjaj kao vojni fiasko Izraela
https://www.veteranstoday.com/2018/02/10/intel-drop-israeli-strike-on-syria-utter-failure/

komunista
6 godine prije

Tipično rusko sopćenje, diplomatsko, s pozivima na smirivanje..
Meni je žao Sirije, nastradala je od svih, nema ko je ne rastura, arapske zemlje, Turska, razni bolesnici iznutra i ološ sa svih strana svijeta. A sad treba i Izrael da ju bombarduje kako mu se digne.
Rusi naravno pomažu, ali selektivno. Protiv turaka i židova neće, nažalost.
A baš bih volio vidjeti kako radi S-400 u stvarnosti.. ?

i tako vam je to
6 godine prije

ahahahaa, i sto sad. Rusko upozorenje ilii ti icorava koka ubode jedno zrno. eno izraelci ih rokaju da se sve prasi, cak su im gadjali i neki aerodrom na jugu sirije, i koliko su ih opet oborili, ni jedan. ahahahaaaaa. zato malo smanjite dozivljaje

citam \"logicno\" , logicno razmisljam
6 godine prije

Nije dobro, ovo moze eskalirati.Bojim se da ulazimo uopasno razdoblje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI