Nakon ubojstva Azijca neredi i napadi na policiju u Parizu (VIDEO)

Ulično nasilje u Parizu
9 komentara

Oko 200 ljudi, uglavnom građana kineskog podrijetla, izašlo je na ulice u sjevernom dijelu Pariza u znak prosvjeda zbog ubojstva jednog od pripadnika njihove zajednice od strane francuske policije, za DIRECT izvještava novinar Remy Buisine.

Prosvjedi eskalirali u nasilje. Tri policajca su lakše ranjena, kada su prosvjednici pokušali zapaliti njihovo patrolno vozilo. Nakon napada je tri prosvjednika uhićeno, javlja Le Parisien.

Nakon toga je došlo do sukoba između prosvjednika i policije, koja je nerede uspjela smiriti nešto prije ponoći u ponedjeljak, ostavljajući iza sebe priličnu štetu na infrastrukturi i nekoliko spaljenih automobila.

Žrtva je bio pripadnik francuske azijske zajednice, Shaoyo Liu, otac petero djece, navodno sa psihičkim problemima i prijavljivan za obiteljsko nasilje. Prema policiji, policajce je u trenutku uhićenja, kada su intervenirali zbog obiteljskog spora u tijeku, napalo 56 ljudi.

Ubojstvo se dogodilo kada je jedan policijski dužnosnik, vidjevši žrtvu sa škarama u ruci, odgovorio smrtonosnim hicem iz neposredne blizine, prenosi francuski list.

No, obitelj stradalog Shaoyo Liua ima drugu verziju događaja.

“Moja mlađa sestra je čula kucanje, pogledala kroz špijunku na vratima i vidjela dva naoružane dva muškarca i jednu ženu naoružan na vratima”, rekla je Isabelle Liu za francuske novine.

“Moj otac je sa škarama u ruci, koje je koristio za pripremu ribe, prišao vratima. Tada je policija nasilno ušla i pucala”, rekla je kćerka žrtve, a izjavu obitelji će razmotriti pravosuđe.

Ranije, 19. ožujka, stotine ljudi je u Parizu sudjelovalo u maršu protiv policijske brutalnosti i rasizma, kojeg su organizirale udruge za ljudska prava i obitelji žrtava. Nakon što je sve prošlo mirno, ovaj incident u Parizu je opet doveo do nereda.

Prosvjedi protiv policijske brutalnosti u Francuskoj traju od početka veljače, kada je Théo, mladi crnac od 22 godine, uhićen tijekom provjere policije identiteta na samom ulasku u Pariz, potom je napadnut i palicom silovan od strane policijskih službenika.

Kinezinasilje
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
7 godine prije

Francuzi odmah da oslobode uhapšene nevine demonstrante i da prestanu da krše ljudska prava i slobode!

Paulo
7 godine prije

Na zapadu policija ubija vlastite mirne gradjane.
Ja bi tako napisao naslov, a tako bi napisali i Der Spiegel da se dogodilo
u drzavi koja nije clanica NATO -pakla.

rodoljub
7 godine prije

Takve stvari , takva desavanja na zapadu smatraju se normalnom demokratijom . I demonstranti i policija mogu raditi sta hoce , a zna se ko ce izvuci deblji kraj. O.K. Medjutim, u Rusiji bi takve stvari u medijima zapada odjeknule kao surov i nedemokratski obracun diktatora sa mirnim demonstrantima .

PanSlaven
7 godine prije

Namjerno to rade, to sam siguran. i Ameri i ovi.. Za Bjeloruse nisam siguran. ‘Oland izigrava desničara ‘vidite kako ja tučem imigrante’ pred izbore, i kad se suprotstavi domaći/stranci, nitko sretniji od vladara, tada ni domaći ni stranci nemaju prečih briga, ne zanovijetaju oko primjerice obrazovne politike… A dosta ti je da pošalješ u akciju samo par najvećih budala, još ako im daš neku pilulu prije.. nema da ne pucaju:(
Sa druge strane, KInezi nisu budale. Paljenje građanskih automobila nema efekta, niškoristi, dapače kontraproduktivno za dotičnu zajednicu… ako se nastavi, bit će da i njima odgovara nered. Uglavnom, sve je namjerno, i uglavnom kolovođe obje stane tijesno surađuju

dalmata
7 godine prije

Zanimljivo.Valjda ih Putin masovno desetljecima dovlaci u Francusku?Madmazel Marina bi tribala pohaps it sve one koji su ih dovukli u Franusku zadnjih 20god,zatvorit ih u iste celije sa njima pa nek in se raca mnozi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI