Nakon više od dvije godine necijepljeni Australci će konačno moći napustiti državu

Putovanje bez cijepljenja
12 komentara

Strogi zakoni o biološkoj sigurnosti koji zabranjuju necijepljenim Australcima da napuste zemlju, trbali su već nekoliko puta biti ukinuti, ali svaki put su bili produženi. Ovoga puta, trebali bi biti ukinuti 18. aprila.

Zakoni, koji su na snazi od prvih karantina u Australiji 18. ožujka 2020., također zabranjuju krstarenja i zahtijevaju testiranje prije polaska za međunarodne dolaske i nošenje maski na letovima.

Necijepljeni Australci trebaju dozvolu režima da napuste zemlju, kao nekad u zemljama Sovjetkskog Saveza. Putovanje zbog posla, zdravstvene skrbi ili iz razloga suosjećanja može biti dopušteno od režima, kao valjani razlog.

Ali sada, čini se da će ove drakonske mjere biti ukinute od 18. aprila. Na službenim stranicama Vlade pišu uputstva:

Vaš status cijepljenja će odrediti što trebate učiniti kako biste napustili Australiju.

Postoji više stvari koje treba uzeti u obzir kada ne ispunjavate australsku definiciju potpuno cijepljene osobe za svrhe međunarodnih putovanja.

Ako ste australski državljanin ili stalni stanovnik koji želi napustiti Australiju prije 18. aprila 2022., vaš status cijepljenja utječe na vaše pravo na odlazak. Od 18. aprila 2022. necijepljeni australski državljani i stalni stanovnici moći će napustiti Australiju bez pojedinačnog izuzeća od putovanja, no možda ćete i dalje biti upitani o vašem statusu cijepljenja.

Australska vlada preporučuje putnicima koji odlaze iz Australije da budu potpuno cijepljeni protiv COVIDA-19 i da putuju s dokazom o statusu cijepljenja. Necijepljene australske državljane i stanovnike sa stalnim boravkom snažno se obeshrabruje od međunarodnih putovanja zbog zdravstvenih rizika.

Ako planirate napustiti Australiju prije 18. travnja 2022. i ne ispunjavate australsku definiciju potpuno cijepljene za svrhe međunarodnog putovanja, morate podnijeti zahtjev za izuzeće od putovanja kako biste napustili Australiju.

Žalosno je kad jedna navodno demokratska zemlja odlučuje koga od svojih državljana će pustiti van, a koga neće. Još je žalosnije što takva mjera traje više od dvije godine, dok nijedna druga demokratska zemlja nije reagirala na takvu politiku.

australijacjepivoCovidNecijepljenivakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BTK
2 godine prije

Znaci nema šanse da je netko izišao od dole neuboden. To je eksperiment, ali obavezan. A Nurnberga se uvijek sjetimo po bratwurstu i nacionalnom željezničkom muzeju.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Izlazili su dobrostojeci s jahtama i jedrilicama…

2 godine prije

Ima li još takvih? Kolik je teror,sumnjam. Možda neko u pustinji sa par hiljada hektara zemlje…
Taj neče otiči…

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Pari mi se da će vlak iz Sydneya za Moskvu bit otkazan…
Australija je objavila sankcije i ruskim željeznicama. (nije šala)

P.S.
Dnevnik HRT2…
U Splitu, novinar pita prolaznika:
“Da li Vam je drago da su ukinute antikovid mjere?”
Splićo: “Da, kovid je umra.”
Novinar: “Kako je umro kovid po Vama?”
Splićo: “A Rusi ga ubili, eto kako.”

Keki
2 godine prije

Nadam se tužbama.

abc
2 godine prije

Sad če mnogi Australci početi da prodaju nekretnine i bježati van iz fašističke zemlje.

Max
2 godine prije

Sloboda.

Samuraj
2 godine prije

Neću ništa govoriti, samo ovo – Podcast Velebit gost Rajko Bundalo, obavezno pogledajte – o situaciji sa Ukrajinom i Rusijom, da otvorite oči prestanete uzimati strane, o situaciji sa svijetom te dosta stvari o životu će Vam biti jasnije, obavezno pogledajte. Zahvaliti ćete mi poslije. Svako dobro.

Hagar
2 godine prije

Nije popularno reci, ali Putin treba dobiti nobelovu nagradu za Mir. Ubiti Covid, strah i trepet svijeta, Armagedon za ekonomiju preko noci?! Ako to ne zasluzuje nobela onda ne znam sto zasluzuje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI