Napad dronom na naftni terminal u Sevastopolju

19 komentara

Skladište nafte u gradu Sevastopolju gađala je bespilotna letjelica u subotu ujutro, prema preliminarnim informacijama koje je podijelio lokalni guverner Mihail Razvožajev.

“Sve sigurnosne i spasilačke službe su na licu mjesta. Površina požara je oko 1.000 kvadratnih metara”, napisao je Razvozhajev na Telegramu oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu, okrivljujući sumnjivi udar UAV.

Više video snimaka koje su podijelili očevici prikazuju ogroman požar koji obasjava noćno nebo. Na snimku snimljenom nakon zore vidi se stub crnog dima koji prekriva nebo iznad grada.

“Nema prijetnje za civilnu infrastrukturu”, kasnije je dodao guverner s lica mjesta, potvrdivši da nema žrtava ili povrijeđenih. Vlasti su pozvale ljude da ostanu mirni jer je najmanje 60 vatrogasaca, 18 motora i vatrogasni voz radili na suzbijanju požara.

Ranije ove sedmice, grad je bio na meti dvije pomorske bespilotne letjelice, od kojih su jednu uništile ruske snage, dok se druga samodetonirala u vanjskoj luci, a nijedan od objekata u Sevastopolju nije pretrpio oštećenja.

Smješten na jugozapadnoj obali Krima, koji se pridružio Rusiji nakon referenduma 2014. godine, strateški lučki grad dom je ruske Crnomorske flote i bio je meta napada bespilotnih letjelica u brojnim prilikama otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu kampanju u Ukrajini prošlog februara. Ruske vlasti su za napade okrivile Ukrajinu, koja smatra Krim neotuđivim dijelom svoje teritorije koju je  Rusija “privremeno okupirala” . Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski je u više navrata obećao da će povratiti poluostrvo na bilo koji način.

Napad DronomrusijaSevastipoljukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Banovina
11 mjeseci prije

Ukrajinci bacaju dronove I na ruske sume, polja zita, sve je to napravljeno uz pomoc njihovih NATO sponzora. Nece biti lako Rusiji. Ona mora pricekati malo da zapad “zaratuje” s Kinom a onda ce moci ratovati s vise zamopuzdanja. Sukob Zapada s Kinom je neizbjezan.

kixmix
11 mjeseci prije

paraziti nemaju drugih kvaliteta ni znanja osim trošiti resurse na razaranja i destrukciju kako bi se domogli još resursa (za sebe, naravno), pritom ne birajući sredstva. Bez morala, bez empatije, vizije, ničeg. Čista destrukcija i nasilje. Žalosno je da to na vidi više ljudi već biraju strah i pokornost. Žalosno.

Mamajev Kurgan
11 mjeseci prije

Jo’s 1 od bezbrojnih potvrda da je Ukraina postala terorist naci fascist tvorevina koju Rusija mora svaki m2 da DEnacifikuje I DEmilitarizuje. Naravno Ukraina je Jo’s 1 od bezbrojnih potvrda koja svakom normalnom covjeku potvrdjuje sta je ustvari tvorevina zvana SAD koja stoji iza zlo projekta izvedenog 2014g zvanog Majdan

hiber
11 mjeseci prije

A kad ce most? Vatromet tek ide, samo moraju još sluditi budaletine.

Max
11 mjeseci prije

Mogući uvod u protupfenzivu.

Ringo10
11 mjeseci prije

Ma nije mi jasno sto se Rusi toliko zajebavaju s njima

artuković
11 mjeseci prije

burn

Ivan
11 mjeseci prije

A sada krmace po Kijevu za odmazdu..

toncibalonci
11 mjeseci prije

18 MOTORA i VATROGASNI VOZ gase pozar. Komentar suvisan!

tihobl
11 mjeseci prije

Kloni vise su spalili rusi na granici sa Finskom nakon prekida isporuka nego st je izgorjelo ovde.

toncibalonci
11 mjeseci prije

Pomorske letjelice malo plove malo lete

Miro
11 mjeseci prije

To je dogovoreni rat da se istroši staro oružje.
Jednom kad strane banke preuzmu Ukrajinu taj rat će stati kao i kod nas po istom receptu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI