IZRAELSKI NAPAD – Sirijski protuzračni sustavi navodno su u Damasku oborili “više neprijateljskih projektila” 💥

Napad na Damask

Sirijski protuzračni sustav odbio je “neprijateljske” projektile iznad sirijske prijestolnice, izvještava Al-Ikhbariya.

Sirijski kompleksi protuzračne obrane aktivirani su nakon napada “neprijateljskih projektila u zračnom prostoru Damaska”, ukazuje kanal Al-Ikhbariya. Govori se o nekoliko projektila.

Videozapise koje je objavila je agencija Sana na društvenim mrežama, vjerojatno prikazuje stvarno vrijeme napada. Mediji ne pišu je li napad prouzrokovao materijalnu štetu i uzrokovao ljudske žrtve.

Projektil je došao s Golanske visoravni na jugozapadu Sirije, navodi Sana, koji se poziva na svog dopisnika.

Istovremeno, novine Jerusalem Post objavile su kako su izraelski zrakoplovi ispalili rakete na ciljeve u blizini sirijske prijestolnice. Za sada nije jasno što su Izraelci ciljali.

Drugu verziju je dostavila agencija Al-Hadath prema kojoj je napad mogao doći iz libanonskog zračnog prostora. Postoje i nepotvrđena izvješća da su projektili bili usmjereni na skladište municije u blizini međunarodne zračne luke Damask.

Već u noći s 5. na 6. veljače sirijski sustavi protuzračne obrane krenuli su u akciju presretanja raketa iznad glavnog grada zemlje, prenosi Sana. U srpnju 2019. Damask je također objavio da je oborio izraelske rakete. Najmanje četvorica civila ubijena su u napadima oko Damaska.

 

 

 

DamskGolanNapadsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svemir
4 godine prije

Ovo se na “objektivnim” zapadnim medijima naziva pravo Izraela na samoodbranu.

Davor drugi
4 godine prije

Ovi napadi od strane Izraela mislim da neće trajati i biti do u nedogled tolerirani. Upravo je u tijeku i pitanje je dana kada će Sirija sa njenim saveznicima vratiti pod svoju jurisdikciju cijlokupni međunarodno priznati teritorij koji joj pripada. Mislim da je Izrael, kao daleko najjači protivnik Sirije i njene legitimno izabrane vlasti, ostavljen kao posljednji problem koji će Sirija morati riješiti, kako bi gospon Soroš rekao, na ovaj ili onaj način.

Alen
4 godine prije

Dok im ne roknu nešto u sred tel aviva neće se okanuti.. pi.ke..

Suze Roni
4 godine prije

Treba sacuvati hladnokrvnost. Izrael hvata panika. Oslobadjanjem veceg dijela Sirije, njima se otvara Pandorina kutija, sto oni i znaju.

Laki Topalović
4 godine prije

Stvarno su dosadni, U vojnom smislu ništa ne uspijevaju napraviti. Osim što svako malo provjeravaju sustave PZO kako funkcioniraju. Ovo neće stati dok im ne daju po ušima, ali gadno. Nepotrebno je obarati izraelski avion nad Golanom, ima Izrael aviona i dobit će ih još od Amerike koliko treba. Nakakv asimetrični odgovor da cijuču ko ranjeni štakori, a da Damask može reći “Mi se ograđujemo, nemamo ništa s tim”.

U prolazu
4 godine prije

To raketiranje je postala stalna praksa. Na taj način se testira sposobnost raketa da probiju proturaketnu obranu. A isto se opominje Sirija da može biti napadnuta bilo kad, ako pokuša ugroziti američke i izraelske interese.

Odisea
4 godine prije

Toliko se Izrael hermetički zatvorio da bi mu npr koronovirus desetkovao stanovništvo,unjesto eksplozivnih prsluka možda bi neko samo što više šetao ulicama i ljubio od sreće prolaznike

Z.A.
4 godine prije

Vidi ovog ad astra ko izraelac raketira od komentara do komentara. Udarila mu spe*ma u glavu.

fićo
4 godine prije

Kad neko na tebe puca,izvadi i ti pištolj i gađaj njegov metak pa se ne boj.

Ivo
4 godine prije

Očekivani potez izrahella, kojim nastoje rasteretiti svoju pješadiju u Idlibu, koju SAA i rusi prže na tisuće ovih dana. Saveznik erdo je zakazao i razumljiva je frustracija u telavivu, tim prije što je neavno izginulo dosta IDF savjetnika na terenu.
Realno, ovaj otvoreni terorizam izrahella neće promijeniti situaciju na terenu, SAA prži i dalje danas, jedino pruža moralnu podršku svojoj ekipi, koja je u bezizlaznoj situaciji.
Normalno, nakon eliminacije izrahellskih pijuna u Idlibu, fokus se seli na Golan, što užasava psihopate u telavivu. Na njihovu žalost, odabrali su strategiju stalnog rata i uništavanja svojih susjeda, kao i genocid nad domaćim stanovništvom , sve u cilju megalomanskog grosse izrahell projekta, umjesto da su se posvetili razvoju suživota sa susjedima . Očito nitko od manijaka koji ih vode ne vidi da srljaju u neminovnu propast.

dsfviaedcvaeidcvewducvewcfw
4 godine prije

Iranci kažu da su spremni gađati i kauboje i Palestinu ako im ovi daju povoda.

Max
4 godine prije

Neka ih obore svaki put, Ali napadi će se nastaviti dok se na njih ne uzvratii istom mjerom.

Rale
4 godine prije

baš si u pravu. zato uz tog brata sirijci čiste zemlju, malo po malo, a siledžija i njegovi bježe li bježe

U prolazu
4 godine prije

Navodno Netanijahu ne zna ništa o napadima ? Možda i u Izraelu postoji “duboka država” koja radi šefu države iza leđa ili ga dovodi pod svršen čin.

FranjoTahi
4 godine prije

Javi kolegama na tecaju da im je losa analogija, ali svidja mi se kako ste ubacili “bracu”, “slabije” i slicne vektore kako bi pokusali utjecati na emociju citatelja, javite mi se na mail, znam da ga imate, i uz pravu i postenu nadoknadu savjetujem i ja vas, jedino je za vas tarifa x10, al imate vi para

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI