Napali Zuckerberga zbog Trumpa i njegovih objava

Donald Trump - Facebook
14 komentara

Deseci znanstvenika koje financira Mark Zuckerberg prosvjedovali su protiv njegove odluke o ostavljanju ”zapaljivih” objava o Donaldu Trumpu na Facebooku.

Gospodin Zuckerberg omogućuje predsjedniku da koristi društvenu mrežu kako bi “širio i dezinformacije i zapaljive izjave”, upozoravaju istraživači. Znanstvenici, uključujući 60 profesora iz vodećih američkih istraživačkih institucija, napisali su šefu Facebooka tražeći od g. Zuckerberga da “razmotri strože politike o širenju dezinformacija i zapaljivom jeziku što šteti čitateljima”, osobito tijekom trenutnih previranja zbog rasnih problema.

U pismu se poziva na širenje “namjernih dezinformacija i jezika podjele”, što je suprotno ciljevima znanstvenika o tome kako se koriste tehnologije za sprječavanje i iskorjenjivanje bolesti, poboljšati obrazovanje djece i reformi kaznenopravnog sustava.

Njihova misija “je anti-etička u vezi nekih stajališta koje zauzima Facebook, pa ih ohrabrujemo da budu više na strani istine i na desnoj strani povijesti, kao što smo rekli u pismu”, rekla je Debora Marks s medicinskog fakulteta Harvard, jedna od troje profesora koji su ovo organizirali.

Ostali su Martin Kampmann sa Sveučilišta San Francisco-Kalifornija i Jason Shepherd sa Sveučilišta iz Utah-e. Svi imaju stipendije iz programa Chan Zuckerberg Initiative koji djeluje u vezi sprečavanja, izlječenja i liječenju neuro-degenerativnih poremećaja, uključujući Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest.

Rekli su da pismo ima više od 160 potpisnika. Shepherd je rekao da je oko 10% zaposlenika članovi zaklade kojim upravljaju Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan.

Pismo se posebno protivi Zuckerbergovoj odluci o tome da barem ne označi kao kršenje Facebookovih normi zajednice Trumpovu objavu u kojoj je navedeno da “kad počne pljačka, počet će i pucnjava”, što je Trump objavio kao odgovor na nemire u Minneapolisu, koji su nastali zbog ubojstva crnca Georgea Floyda od strane bijelog policajca. Autori pisma nazvali su objavu “jasnom izjavom poticanja na nasilje”.

Twitter je označio i degradirao Trumpovu objavu koja je slovila isto.

U izjavi Inicijative Chan Zuckerberg napomenuto je da je filantropska organizacija odvojena od Facebooka i pisalo je kako su članovi Inicijative “zahvalni osoblju, partnerima i stipendistima” te da oni “poštuju njihovo pravo na izražavanje  mišljenja, uključujući i politike Facebooka”.

Neki zaposlenici Facebooka javno su se usprotivili Zuckerbergovom odbijanju toga da objave Trumpa i drugih političara koje djeluju dezinformirajuće ili ”poticajno na nasilje” označi kao neprimjerene. Ali Zuckerberg, koji kontrolira većinu dionica s pravom glasa u kompaniji, do sada je takve prijedloge odbio.

U petak je Zuckerberg napisao u objavi da će pregledati “odluke koje su potencijalno dezinformirajuće ili koje potiču na nasilje te da se njima neće postupati kao dosad, binarno sa ”ostavi” ili ”makni”.

“Znam da mnogi od vas misle da smo trebali na neki način označiti predsjednikove objave od prošlog tjedna”, napisao je. “Naša trenutna politika je da, ako sadržaj zapravo potiče na nasilje, da se takav sadržaj makne, a ne da ga se ostavi kako bi ga drugi korisnici mogli vidjeti, što bi mogli kada bi sadržaj bio označen ”zastavicom” kao ”neprimjeren”. U vezi ovoga nema iznimke niti za političare niti bilo koga drugoga”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zemohudin
3 godine prije

My truth, the only truth. Kako su vec dosadni.

Hmmm da
3 godine prije

“na desnoj strani povijesti” 🤦‍♂️

PlanetB
3 godine prije

Znaci Trump je kriv sto je rekao istinu.
Ovi neoboljsevici a tzv. znanstvenici su mentalno poremeceni. Jer samo mentalno poremecena individua negira stvari koje su jasne i bjelodane.
Ovo je kineska kulturna revolucija sada na americkom tlu.
Najveci rasisti su upravo oni koji druge optuzuju za rasizam. To je tipicno za karakter neoboljsevika : Uvjek projiciraju svoje zlocine na protivnika.
Rockeffellerova fondacija oni su dugo planirali ovo ludilo: Pretvoriti Ameriku u Komunisticku Kinu:
‘https://banned.video/watch?id=5edd76993df0b000240a3b78
Pogledajte ovo to je plan za ovo sto se sada dogadja. Kao sto je taj iti Rockeffeller hvalio Kinu komunisticku u 70-tim. a zapravo je financirao njen osnutak tako i sada Reckeffellerova Fondacija zeli komunisticku Ameriku.
Sa komunisitckom Amerikkom sve je zavrseno. Biti cemo pod svjetskom totalitarnom drzavom uz mozda casne iznimke.
Oruzana pobuna je brizljivo pripremana dvije godine :
‘https://banned.video/watch?id=5ede612d3df0b000240aa178’

Starina
3 godine prije

Jadan Zuckerberg. Njegovi zaposlenici ga prisiljavaju, “znanstvenici” ga prisiljavaju, svi su protiv njega, ali on se hrabro bori protiv ukidanja prava na govor. On je zastupnik svih potlačenih što šire istinu.
Haha. Koja predstava, za predškolsku dob!

Istrazuj
3 godine prije

Ovo je stvarno necuveno – kako privatne organizacije koje su preuzele “informisanje” (dezinformisanje) od velikih novinskih kuca – prakticno cine sve da ukinuna svaki nacin slobodu govora! Ovo je nevjerovatno vrijeme! Nikad i niko do sada – od kad postoje drzave na Svijetu – nije vidio ovakav napad na jednog predsjednika drzave! I to POTUSa! Navodno predsjednika – najjace drzave na svijetu! Nevjerovatno. I javljaju se kojekakvi “naucnici” na plati istih tih vlasnika “istine” – da ga jos pozore da ne cenzurise i negusi slobodu izrazavanja – dovoljno. Pa ljudi moji, kakav je ovo Svijet…? Ocito – ista banda – skoluje i financira “mlade naucnike i advokate” … … onda ih zaposljava u vlastite “naucne institute”, … a one koji se bave recimo pravom u vlastite “advokatske kuce” … Onda – sve njih koristi za unistenje svih prava vec totalno obespravljenih masa, ali zaglupljene i obespravljene mase – moraju jos… Čitaj više »

hua hua
3 godine prije

”’Njihova misija “je anti-etička u vezi nekih stajališta koje zauzima Facebook, pa ih ohrabrujemo da budu više na strani istine i na desnoj strani povijesti, kao što smo rekli u pismu”, rekla je Debora Marks s medicinskog fakulteta Harvard, jedna od troje profesora koji su ovo organizirali.”’

Čime li se samo bavi medicinarka sa Harvarda ? Hah, pa sigurno ne medicinom, kao što vidimo iz priloženog. Podsjeća me malo na njenog mentora Gatesa , koji se (gle čuda) također ne bavi svojom strukom, već znamo čim…

Borik
3 godine prije

Google će dobiti kaznu od 5 miljardi za praćenje lokacija korsnika, što bi se moglo odraziti i na zucerberga kojii ima samo 20% dionica shitbooka, baš mi ga je žao, napatio se u životu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI