Musk objašnjava rebrendiranje Twittera

Musk rebrendiranje Twittera
7 komentara

Milijarder želi izgraditi “aplikaciju za sve” koja bi kombinirala potrošačke financije i funkcije bloganja.

Elon Musk objasnio je promjenu robne marke Twittera preko noći u ‘X’, budući da milijarder nastoji proširiti mrežu društvenih medija izvan funkcija mikro-blogiranja u središte financija i platformu za razmjenu poruka.

U radikalnoj reviziji u ponedjeljak, Musk je Twitterov kultni logo ptice zamijenio simbolom X i tvitao da “X.com sada ukazuje na Twitter.com”.

Milijarder je objasnio da je kupio Twitter s ciljem da ga u roku od pet godina pretvori u “aplikaciju za sve” po uzoru na azijske super-aplikacije kao što je kineski WeChat. X bi nudio bankarstvo, kupovinu, slanje poruka i pozive, rezervacije putovanja, trgovanje dionicama i razne druge usluge, dodao je.

“U nadolazećim mjesecima dodat ćemo sveobuhvatnu komunikaciju i mogućnost upravljanja cijelim vašim financijskim svijetom. Ime Twitter nema smisla u tom kontekstu”, tvitao je Musk.

U nedjelju je milijarder najavio da će se tvrtka na kraju “oprostiti od brenda Twitter i, postupno, svih ptica”, dok je dijelio sliku novog brenda X projiciranog na bočnu stranu sjedišta Twittera u San Franciscu.

“Iznimno je rijetka stvar – u životu ili u poslu – da dobijete drugu priliku da ostavite još jedan veliki dojam. Twitter je ostavio ogroman dojam i promijenio način na koji komuniciramo. Sada će X ići dalje, transformirajući globalni gradski trg,” rekla je izvršna direktorica Twittera Linda Yaccarino.

Osnovan 2006., Twitter je više od desetljeća koristio svoj globalno priznati amblem plave ptice.

Musk je prošle godine kupio platformu društvenih medija za 44 milijarde dolara, a prelazak na X mnogi su igrači na tržištu vidjeli kao kontroverzan potez.

“Vjerujemo da Musk s vremenom može biti uspješan okrećući Twitter konceptu super-aplikacije, ali to se neće dogoditi preko noći”, rekao je Wedbushov analitičar Dan Ives. “Sviđa nam se strategija za Twitter, ali X koji zamjenjuje legendarnu ptičicu na Twitteru malo je zabrinjavajuće.”

Super-aplikacije popularne su u Aziji, gdje Tencentov WeChat, na primjer, nudi razne usluge koje kombiniraju višestruke aspekte potrošačkih financija i interakcije.

elon muskRebrendiranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ljena bitanga
2 mjeseci prije

Bravo mošus! Sve za nas!
X kao ženski rod.
Zakaj ne xy ili yx . com !?
Aah, da ravnopravnost!

Gregor Samsa
2 mjeseci prije

Potpuna besmislica. Modus operandi današnjeg svijeta. Promjena samo da bi se stvorio dojam da se nešto mijenja a sve bez ikakvog plana i stvarne svrhe. Srećom, Tviter ili ovaj “X” nikad nije igrao nikakvu ulogu u mom životu, tako da me se ovo uopće ne dotiče

Gojko
2 mjeseci prije

Na taj kriz ce te razapet prodano govno

Maaja
2 mjeseci prije

imate napisano:
“…ali X koji zamjenjuje legendarnu ptičicu na Twitteru malo je zabrinjavajuće.”
Nije malo veeeć puunooo!Malo je potrebno istražiti što govore zviždači-čiji je ELon igrač ? što je npr.radio u Gitmu i zbog čega je tamo pozvan i važnije -tko to tamo stoluje? – pokazati se more ako admin pristane da pusti ili se more sačekati da i ostali otkriju karte pa samo mala natuknica iz : manual for
courts – martial united states (2019 edition )

Max
2 mjeseci prije

nemam tviter.

Antee
2 mjeseci prije

Još jedna navlakuša na tehnokratske hridi…automatski odjeb.

Zimek
2 mjeseci prije

Upute za UI u buducnosti su jednostavne:

If not x or meta then terminate

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI