Džordž Soroš “mrzi čovečanstvo

George Soros
56 komentara

Elon Musk je u utorak iskoristio svoju Twitter platformu da napadne ljevičarskog prikupljača sredstava Džordža Soroša, tvrdeći da istaknuti finansijer Demokratske stranke “mrzi čovječanstvo” i upoređujući ga sa super zlikovcem iz stripova Magnetom.

U tvitu koji je pregledan više od 20 miliona puta, Musk je bez objašnjenja napisao da “Soroš podsjeća na Magneta” – mutantnog stripovskog antijunaka serije X-Men. Musk je razradio svoj stav o Sorošu kada je na njega odgovorio novinar Brian Krassenstein, koji je rekao da je mađarsko-američki biznismen bio često desničarska vreća za udaranje jer se neki ljudi protive njegovim “dobrim namjerama” jer se “ne slažu s njegovim političkim opredeljenjima ” . .”

“Pretpostavljate da su to dobre namjere”, odgovorio je Musk na Tviteru rano u utorak. “One nisu. On želi da nagriza samo tkivo civilizacije. Soroš mrzi čovečanstvo.” Izvršni direktor SpaceX-a i Tesle nije ponudio dodatne dokaze koji bi potkrijepili svoju tvrdnju.

Magneto je glavni lik u franšizi Marvel Comics X-Men. Najveći negativac serije, Magneto, glumio je britanski glumac Ian McKellan u nekoliko dugometražnih filmova, a posjeduje sposobnost da svojim umom kontroliše magnetna polja. Kao i Soroš, Magneto je preživio Holokaust u kanonu X-Mena.

Ubrzo nakon njegove salve na Twitteru u utorak, Dejvid Kej, bivši specijalni izvestilac UN-a za slobodu izražavanja, optužio je Maska za promovisanje antisemitskih fraza često povezanih sa Sorošem. „Twitter pod Muskom to zaista donosi: verzije slobode govora u osnovnoj školi, kvisling suočen sa zahtjevima vlade.

Muskov napad na Soroša uslijedio je nekoliko dana nakon što je u finansijskim podnescima američkoj Komisiji za hartije od vrijednosti (SEC) otkriveno da je grupa hedž fondova Soroš Fund Management milijardera prodala sve svoje udjele u Muskovom proizvođaču električnih vozila Tesla na kraju prvog kvartala krajem marta.

U podnesku je navedeno da je Soroševa grupa imala oko 132.000 Teslinih dionica u knjigama na kraju 2022. godine, ali je odbacila cijeli udio u početnim mjesecima 2023. nakon što su dionice porasle za 68 posto od januara do marta ove godine. Međutim, dionice Tesle pale su za oko 11 posto u posljednjih mjesec dana. Hedž fond koji podržava Soroš prodao je i druge dionice iz svog portfelja, uključujući Amazon i Alphabet.

U nedavnom intervjuu, Soroš je odbacio, kako je rekao, “izmišljene” tvrdnje da koristi svoje finansije kao sredstvo za miješanje u politička pitanja.

Džordž Sorošelon musktesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šele
11 mjeseci prije

Nije Soroš Magneto,on je obični potrčko,ulizica,liziguza,rob,onih glavnih koji se ne exponiraju ,nevide,koji vladaju,kao i Gejts,Musk,Trump,i ostali koji su istureni

Marko
11 mjeseci prije

u jednu ruku je super sto ti zlikovci nece jos dugo zivjeti, a u drugu je zalosno sto nece docekat tu smrt u zatvoru gdje im je i mjesto… prozivjeli su zivot u bogastvu i moci, poubijali tko zna koliko ljudi, i nikome nista… ali nema sumnje da spremni nasljednici cekaju da nastave teror vjv u jos vecim razmjerima

Ivan
11 mjeseci prije

Prvi tko sretne to smece treba ga zgaziti na cesti ko drek na kisi. Ne shvacam kako je narod glup kada dozvoljava takovim crvima da gmizu i zagaduju okolis? Pa mora govno nekada izaci na ulicu i u javnost..

komšija
11 mjeseci prije

Šteta što je izbegao 1941.

kaznitelj
11 mjeseci prije

Obojica su lažljivi govnari koji uvijek gledaju samo svoj interes.Točka.

ime
11 mjeseci prije

neki dan ide meme da je umro.
ovaj demantira.
kommentari ispod:
-žao nam je
-koja loša vijest

za crknut od smijeha…

Amerikanac
11 mjeseci prije

U podnalsovu se pominje:” ljevičarskog prikupljača sredstava Džordža Soeoša”. Džordža Soroša se naziva ljevičarem? Ovaj članak izlazi u Evropi a ne u Americi. Ovdje u Evropi ljevičarstvo ima sasvim drugačije značenje nego li u americi. Soroš mrzi sve u Evropi što je ljevičarstvo on je i sam zadrti lopovski kapitalist koji je protivnik svega što ima veze sa socijalizom, komunizmom ili radničkim pravima. Nemojte ovdje u Evropi koristiti taj izraz ljevičarski koji se u. americi samo koristi od strane republikanaca kao uvreda i pogrdni izraz za demokrate i njihovu partiju. Pošto je u Americi već sto godina demonizirano sve što se odnosi na socijalizam, komunizam i radnička prava zato je tamo taj izraz – ljevičarstvo – samo nekakva psovka i nema nikakvo drugo značenje osim uvrede za demokratsku partiju. Ti tako zvani ljevičari u Americi tj. demokratska partija su totalni zagovornici grubog kapitalizma i nemaju nikakvu vezu sa ljevičarima.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Bravo, Mišo.

Od sada ćete za teme koristiti neke druge komentatore: Joea, Debelog, Jadranku i Alex.

Oki
11 mjeseci prije

dvoje nazi mutanta……

The Who
11 mjeseci prije

šta mislite je li uopće živ ovaj prepametni starkelja (umjesto da se bavi(o) unucima on se igra(o) boga)

nepoželjni
11 mjeseci prije

Ma kako neće mrziti “čovječanstvo”, tu gomilu beskorisnih, proždrljivih i nastranih robova koji su toliko gloopi da uopće ne shvaćaju njegove plemenite namjere… a povrh toga star kao Metuzalem i uviđa da mu je baš to gloopavo “čuvječanstvo” posisalo život a da nije uspio prije smrti ostvariti svoje ciljeve…
Ma nije on jedini mrzitelj roblja, u konkurenciji su mu i Švab, a tek onaj Gejc koji nema ni 70 a zgužvao se kao stara štraca…

…hebate, imaš milijarde a dani odbrojani !
Mora da je to opaka frustracija… pa da nećeš mrziti “čovječanstvo” !?

alexosijek
11 mjeseci prije

Ma briga Sorosa za sve osim za pare (uz što ide i moć manipulacije)…pa kako je samo “majstorski” izorganizirao sve one Open Society, Fundations, Apps…pa naravno kako vuče lovu sa broda koji tone, nije valjda lud biti potopljen sa istim (kako netko ne bi krivo shvatio, ovo zadnje napisano je šala)…lp

zeus
11 mjeseci prije

da napadne ljevičarskog prikupljača sredstava Džordža Soroša,——————-

pa kada če neki shvatiti da levičarstvo i komunizam nisu liberalizem u smislu soroševog neo liberalnog poredka zapada . Jasno je koga najviše boli levičarski socializam – to su kapitalistički gangsteri i rimsko katolička crkva ….

Red Dog
11 mjeseci prije

Musk je „nadcovek“.
On je shvatio ludilo ljudskog roda i da se ne moze raspravljati sa njima. Moguce je da ce se samounistiti. Pa sprema prezivljavanje covecanstva na drugim planetama.
Mozda deluje kao malo ali on postavlja temelje. Radi na svojoj „besmrtnosti“, da bude zapamcen.

tuf
11 mjeseci prije

Do istog zaključka sam i ja došao prije par godina, prateći aktivnosti koje sponzorira Soros.
On doista, doista mrzi čovječanstvo. Primarno mrzi Europljane (valjda neki kompleks koji vuče iz djetinjstva), ali zadnjih godina je svoje maligno djelovanje prožeto mržnjom proširio i na SAD.
S pjenom o ustima govori i o Kinezima, tako da nema nacije na svijetu koju ne mrzi.
Ovo je – kratko i jasno – najbolji atribut koji se tom šljamu može pripisati.

gargamel
11 mjeseci prije

Hajde veruj da li je krepucnuo, ili ga menja neki dvojnik. Pa to govore za večinu važnijih likova, mada i onom štakoru nije pomoglo ni 7 srca, zamisli idiotizam, sedam mladih se ubije, da preživi neki izlapeli kreten.

Jasna
11 mjeseci prije

I mi mrzimo njega cijelim svojim bićem 🤮

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Ta .. Što je uopće od nosatih dobra došlo ikomu ….

Bruno
11 mjeseci prije

Soroš je vrhunski sofist.

dragan s
11 mjeseci prije

soros , svab ,bili , treba da pocnu da citaju bibliju polako da spremaju prijemni ako bog da

Max
11 mjeseci prije

Meni Soros više naliči Gujoslovu nego superzlikovca.

Teodorik
11 mjeseci prije

Soros preziveo holokaust? Hahahahaha, dobra fora… Zar on nije bio jedan od oficira Wermacht-a?

Teodorik
11 mjeseci prije

Cuj sad ovo: “mađarsko-američki biznismen”? Sve se navodi, samo se glavno zaobilazi.

Rus iz Donbasa
11 mjeseci prije

Ova zlobna nakaza zna da uskoro ide šejtanu, pa bi volio sa sobom povuči što više ljudi.

abc
11 mjeseci prije

Najgora frustracija za pokvarenog i bogatog starca je pomisao, da če se njegova duša ponovo roditi u tjelu siromaka.

Zorule
11 mjeseci prije

nije prošlo dugo od Muskove objave i već su ga neki dužnosnici proglasili za antisemita

Miro
11 mjeseci prije

On je sao maskota onih kojima služi koje mi ih ne vidimo.
Matora drtina koja je umrla ko zna kad a ovaj trenutno je kao Tito, ko zna koji po redu.
Bilo pre nekih dve godine da je bio umro.
Prikazali i snimak sahrane a sad kao živ je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI