NATO se u Crnom moru, bori s vjetrenjačama i zaboravio je ISIL

NATO manevri
8 komentara

Povećane aktivnosti NATO pakta u crnomorskoj regiji su za Sjevernoatlantski savez puno zgodnije, jer se bave virtualnim prijetnjama, umjesto stvarnom borbom, na primjer, protiv terorizma u Siriji, izjavila je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova.

“Ako Sjevernoatlantski savez smatra da mu glavna prijetnja dolazi iz crnomorske regije, to je, po mom mišljenju, velika pogreška, jer svi znaju za razvoj dramatičnih događaja, posebice u borbu protiv međunarodnog terorizma”, rekla je Zaharova.

Ona vjeruje da je za NATO puno prikladniji razgovor o rezultatima borbe protiv izmišljenih prijetnji, nego odgovarati na pitanja u što troši novac.

“Čak zahtijevaju više sredstava za vlastitu obranu, a to je na ovaj način očito lakše i jednostavnije. Druga stvar je kada se borite s vjetrenjačama, a posve druga sa stvarnom prijetnjom. Obamin tim je u Siriji sve bacio i otišao. Uništavali su neke poluciljeve, u mraku, uzrokovali štetu i izazvali puno zla”, rekla je Zaharova.

Podsjetimo da je NATO pomorske vježbe u Crnom moru započeo 1. veljače, što su prve od 50 vježbi predviđenih u 2017. U manevrima pod nazivom “Morski štit” sudjeluju Bugarska, Kanada, Grčka, Rumunjska, Španjolska, SAD, Turska i Ukrajina. Uključeno je 16 brodova, uključujući osam fregata i korveta s navođenim projektilima, jedna podmornica, deset zrakoplova i oko 3000 vojnika. Vježbe “Morski štit” će trajati do 10. veljače.

crno moremanevriMarija ZaharovaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitatelj portala
7 godine prije

Gđa Zaharova…lijepa i pametna. Ne boji se reći NATO-u što ga ide.

Zvrk
7 godine prije

Nemojte tako, ipak se sad strateški cilj vozat oklopnjake po estoniji i testirati vojne mogućnosti u norveškoj. Spomeenuh države, ali zapravo mislim na krajnje granice prema arhineprijateljici, takozvanoj majčici!

Jupiter
7 godine prije

NATO je odbrabeni savez koji ima zadatak da brani članice od napada neprijatelja.
Kada nema neprijatelja mora se izmisliti da bi opstao. Nije za čuđenje da sve više prerasta u ofanzivnu tvorevinu.Može se očekivati njegova upotreba u Srbiji Kini , Latinskoj Americi, Novom Zelandu,Somaliji.A sad ajmo ne 2% nego 6% BND ako hoćemo mirno da spavamo

Alen
7 godine prije

Ko zna mozda im instaliraju aegis pa se uhodavaju..nista nije bezveze..

Georgij Žukov
7 godine prije

Marija Zaharova je simpaticna dama ali uzalud se trudi braniti istinu, jerbo od kad je svijeta i covjeka ono sto je ocigledno – nikada nije bilo prihvaceno kao istina.

0202
7 godine prije

Usli su u sljepu ulicu… a nemaju rikverc

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI