NATO tvrdi kako ne postoji izravna prijetnja od Rusije

Jens Stoltenberg
23 komentara

Savez će unatoč tome nastaviti pratiti aktivnosti Moskve, rekao je glavni tajnik Jens Stoltenberg

NATO ne vidi nikakvu prijetnju od Rusije bilo kojoj od svojih članica, rekao je glavni tajnik bloka predvođenog SAD-om Jens Stoltenberg novinarima u utorak tijekom konferencije za novinare u Bruxellesu. Njegovi komentari dolaze nakon što je nekoliko zemalja, uključujući Njemačku i baltičke države, izrazilo zabrinutost zbog mogućeg budućeg ruskog napada. Odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja velikih novih ulaganja u proizvodnju topničkog streljiva, Stoltenberg je izjavio da “ne vidimo nikakvu izravnu ili neposrednu prijetnju protiv bilo kojeg NATO saveznika”. Istodobno je naglasio da blok unatoč tome “pomno prati što Rusija radi” te je povećao svoju “budnost i prisutnost u istočnom dijelu saveza”, kako bi spriječio bilo kakve napade na savezničke nacije. U međuvremenu, njemačke novinske kuće izvijestile su posljednjih tjedana da se Berlin priprema za scenarij prema kojem Rusija pokreće “otvoreni napad” na NATO već u ljeto 2025. nakon što je osigurala veliku pobjedu u Ukrajini.

Njemački ministar obrane Boris Pistorius također je u ponedjeljak upozorio da njegova zemlja treba biti spremna odgovoriti na mogući ruski napad, iako za sada nema stvarne prijetnje.

“Odvraćanje je jedino učinkovito sredstvo pozicioniranja protiv agresora od samog početka”, rekao je Pistorius za ZDF, pozivajući Njemačku i njezine NATO saveznike da se posvete jačanju svojih vojnih sposobnosti. Sličnu zabrinutost izrazile su i druge članice NATO-a, poput Estonije, čija je premijerka Kaja Kallas prošlog tjedna sugerirala da blok ima tri do pet godina da se pripremi za mogući izravni sukob s Rusijom. Moskva je odbacila sve tvrdnje da namjerava napasti bilo koju članicu NATO-a kao “potpunu besmislicu”, a predsjednik Vladimir Putin tvrdi da Rusija nema “nikakav geopolitički, gospodarski ili vojni interes” u tome.

U isto vrijeme, Kremlj je desetljećima izražavao zabrinutost da su SAD i njegovi NATO saveznici u stalnom širenju na istok ono što predstavlja egzistencijalnu prijetnju Rusiji. Moskva je ovo širenje, za koje vjeruje da prijeti njezinoj nacionalnoj sigurnosti, kao i odbijanje da se isključi članstvo Ukrajine u NATO-u u budućnosti, navela kao neke od ključnih razloga za pokretanje svoje ofenzive na Kijev u veljači 2022.

jens stoltenbergNATOrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 mjeseci prije

A jesu ga ubacili u centrifugu – valjalo bi da usklade izjave ako im je stalo do psihičkog zdravlja populacije.
Ovako se svašta može pomisliti :)))))))

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Maršalovi otoci.

“…nadmorska visina Roi-Namura manja je od 4 metra. Ostrvo je malo, s ukupnom površinom od oko 2.5 kvadratna kilometara, a od Havaja je udaljen oko 3.900 kilometara. Na ostrvu se nalazi oko 1.300 Amerikanaca.”
!!
😯 😦 😨

“U videu objavljenom na Fejsbuk stranici pukovnika američke vojske Drua Morgana, navodi se da su se pojavili “nepredviđeni, ogromni talasi” koji su udarili na sever ostrva, kao i da ima lakše povređenih”

Zbilja se čudim. Gledaju kao telad u vodu koja dolazi. A stoji i jedna ženska, u kratkim hlačicama… E, pa meni se tako po bazi ne bi šetala sigurno (ima dobre noge, ali što sad).
Ali zato čujemo jednog kako govori: “Oh, my God”.

😖 😏
>> Podređeni jednako pametni.

M.r H.F
3 mjeseci prije

A jeste ratni huškači,Ajde smeće Bruxellesko pošaljite vašu zlatnu mladež na istočni front umjesto sirotinje …. rat će biti gotov za 24h !!!!😡😡😡🫵🫵

Nekoime
3 mjeseci prije

Sada najednom nema opasnosti…

Bruno
3 mjeseci prije

Izgleda da je ovaj pohađao školu kod Breivika.

Max
3 mjeseci prije

Jedan nas plaši Rusima a drugi umiruje. Mozgoyebina.

gargamel
3 mjeseci prije

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije izvijestilo je o detaljima današnjeg terorističkog napada – uništavanju vojnog transportnog aviona Il-76 od strane neprijatelja u Belgorodskoj oblasti. „Danas, u 11.15 sati, režim u Kijevu je izvršio teroristički akt, usljed čega je oboren ruski vojni transportni avion, koji je leteo na liniji aerodroma Čkalovski – Belgorod radi prevoza ukrajinskih vojnika radi razmjene. Avion su izvele Oružane snage Ukrajine iz rejona sela Lipci, oblast Harkov, koristeći protivvazdušni raketni sistem.

netko
3 mjeseci prije

kad oni tvrde da neće,onda sigurno hoće…

Franjo Vinkovski
3 mjeseci prije

Ali zato postoji izravna pretnja od NATO terorista.

Josip
3 mjeseci prije

Zasto ovaj NATO usranac jos trosi kisik?

Darko
3 mjeseci prije

Stoltenbergu pod hitno napraviti propuh između ušiju..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI