Navodni Parkinson, rak i druga bizarna nagađanja o Putinovom zdravlju

Putin
43 komentara

Odbacujući najnovije tvrdnje o Putinovom zdravlju i blagostanju kao „apsolutnu glupost“, njegov portparol Dmitrij Peskov insistirao je da je „sa predsjednikom sve u redu“.

Nedavna priča koju je objavio The Sun, u kojoj se tvrdi da ruski predsjednik Vladimir Putin pokazuje simptome Parkinsonove bolesti i da bi mogao odstupiti u bliskoj budućnosti, postala je najnoviji dodatak na značajnoj listi spekulacija o Putinovom zdravlju koje su se pojavile u medijima tokom proteklih godina.

Prema tabloidu, „moskovski politikolog“ po imenu Valerij Solovej sugerisao je da Putin ima simptome gore pomenutog poremećaja, dodajući da su predsjednikove kćerke zajedno sa Alinom Kabajevom –koju je The Sun opisao kao predsjednikovu „glamuroznu ljubavnicu bivšu gimnastičarku“ – vršile pritisak na šefa ruske države da odstupi.

I dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov već odbacio ove navode, opisujući ih kao lažne i „apsolutne gluposti“, pogledajmo nekoliko primjera slično netačnih tvrdnji o Putinovom zdravlju koje su mediji ranije iznosili.

Gdje je Vladimir?

Izvještaji o Putinovom odlaganju posjete Kazahstanu i „nestajanju iz vidokruga“, kako je rekao The Telegraph, na nedelju dana, rodili su glasine o njegovom zdravlju 2015. godine.

Novine su dalje ukazivale na „neke ruske medije“ koji sugerišu da je Putin na kraju pogoršao „staru povredu leđa kada je letio motorizovanim zmajem predvodeći grupu sibirskih ždralova izleglih u zatočeništvu ka njihovim južnim zimovalištima“.

Peskov je, međutim, primijetio da je ruski predsjednik „apsolutno“ zdrav, ukazujući da nisu svi sastanci koje je predsjednik vodio „stalno“ bili javni.

Alarm za rak

U oktobru 2014. godine, članak Richarda Johnsona u izdanju Page Sik tvrdio je da Putin ima rak pankreasa i da ga je navodno liječio „stariji ljekar iz stare Istočne Njemačke kojeg je Putin upoznao prije nekoliko decenija dok je radio u Dresdenu za KGB“.

Autor je čak citirao Crispina Blacka, “veterana britanske vojske koji izvještava o terorizmu i obavještajnim podacima”, kako je Putinovo pomilovanje Mihaila Hodorkovskog zloslutni znak, čiji je cilj možda bio “pročišćavanje savjesti”.

“Drugi kažu da Putin ima tri godine života i želi da ostavi nasljeđe širenja ruskih granica baš kao Petar Veliki ili Staljin. Izaberite”, pretpostavio je Johnson – “tri godine života” prije šest godina.

Problemi s leđima

A 2012. BBC je citirao tadašnjeg japanskog premijera Yoshihiko Noda da je Putin odložio posjetu Japanu jer je njegovo „zdravstveno stanje loše“.

Iako je medij pomenuo niz spekulacija o glasinama o Putinovim „problemima sa leđima“, uključujući navodno oštećenje kičme tokom džudo meča koji je spomenuo bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, takođe je istakao da šefa ruske države „navodno loše zdravlje nije zaustavilo da primi u Moskvi posljednjih nedelja njemačku kancelarku Angelu Merkel i druge međunarodne ličnosti“.

bolestPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NSU
3 godine prije

S obziro na godine Putin je prema Bidenu pubertetlija tako da niti malo ne brinem o njegovom zdravlju! A pjegavi sa otoka su poznati po “širenju istine!”

Spacevoodoo
3 godine prije

Sve će biti dobro, najvažnije je da Putin nema koronu 🙃🙃🙃

Milance
3 godine prije

Sto stě ocekivala o zapadnih medija nego dá pocmu pisati lazi, dezinformacije sá cílem m dá Ruski národ vidí dá Putinu je lose.Sto ocekivati od idiota od novinara tih káď proglasuju Bidena za predsjednika a jos nije rijeseno své.Dok većina národa i naivníh ovaca upravlja svoj život na osnovu tupih novinara, nista drugo nije nití zasluzio Takav národ nego dá bude likvidiran.Pisao sám věc, dá ponovim, ova i iduca godina biti ce puno napetosti u svijetu a tko prezivi kraj 2022 godine, imati ce o čemu pricati,tko prezivi..

Stara kuka
3 godine prije

Taj Valerij Solovej je još 2017 najavio da će se Putin skoro povući i da se neće kandidirati za predsjednika što se naravno pokazalo netočno. I onda je “nagovještavao” da je Putin bolestan iako to nije eksplicitno rekao. Radi se o tipičnom kvaziintelektulanom uhljebu jebivjetru i sorosevcu – “politologu”, “analitičaru” i “kritičaru Kremlja” odnosno Putina. koji je nedavno na državnom moskovskom istraživačkom institutu za međunarodne odnose dao otkaz “iz političkih razloga” a ustvari je najuren. Lik je nešto kao njihova varijanta Puhovskog. Ista ta spodoba je prije dva mjeseca uhićena na antiputinovskim prosvjedima u Moskvi. No potpuno su jasni mokri snovi gobohomo “elita” i njihovih medijskih i ostalih slugu i plaćenika kao taj “politolog” o uklanjanju Putina sa scene. Pogotovo nakon ove perverzne izborne farse kojom misle da su se riješili Trumpa. Inače, iako pobjednik izbora u SAD još nije službeno proglašen, a sudovi još nisu ni počeli odlučivati o… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Alex
3 godine prije

Od nečega će već umrijeti…ali ne još. Još će mnogi gristi nokte i kosu čupati od muke,počev od Trumpa, gledajući Putinov Mona Liza smješak…dok im ga uvaljuje…

Stara kuka
3 godine prije

Je’l ti to honorarno prebrojavaš glasove “pristigle poštom”?

mario
3 godine prije

pedofil, sotonista psihopat

tuf
3 godine prije

Čemu uopće vrijeme i bajtovi potrošeni na britanski tisak o kojem najbolje govori činjenica da su britanci zasjeli na prvo mjesto u svijetu po nepovjerenju u novine. Negdje između 80% i 90% uopće ne vjeruje britanskom novinarstvu. Čemu onda uopće citiranje istih?

Ringo10a
3 godine prije

Putin sigurno odlazi sa politicke scene. Godine 2030te a mozda i 2036te.

3 godine prije zadnji put uredio Ringo10a
Umpah Pah
3 godine prije

Tako se izviještava !

ledo
3 godine prije

baćuška je na sreću dobro

ledo
3 godine prije

baćuška je na sreću dobro

Boris
3 godine prije

Ja bih rekao da je njima g. Putin noćna mora. Smrtnik je kao i mi svi ali on je na Božjoj strani za razliku od ovih što mu to žele.

Max
3 godine prije

Kad bi čovjek vjerovao tim izvorima Putin bi bio već triput mrtav. To su zle glasine.

Max
3 godine prije

He Ha . Dobar

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI