fbpx

Navodni Parkinson, rak i druga bizarna nagađanja o Putinovom zdravlju

Putin

Odbacujući najnovije tvrdnje o Putinovom zdravlju i blagostanju kao „apsolutnu glupost“, njegov portparol Dmitrij Peskov insistirao je da je „sa predsjednikom sve u redu“.

Nedavna priča koju je objavio The Sun, u kojoj se tvrdi da ruski predsjednik Vladimir Putin pokazuje simptome Parkinsonove bolesti i da bi mogao odstupiti u bliskoj budućnosti, postala je najnoviji dodatak na značajnoj listi spekulacija o Putinovom zdravlju koje su se pojavile u medijima tokom proteklih godina.

Prema tabloidu, „moskovski politikolog“ po imenu Valerij Solovej sugerisao je da Putin ima simptome gore pomenutog poremećaja, dodajući da su predsjednikove kćerke zajedno sa Alinom Kabajevom –koju je The Sun opisao kao predsjednikovu „glamuroznu ljubavnicu bivšu gimnastičarku“ – vršile pritisak na šefa ruske države da odstupi.

I dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov već odbacio ove navode, opisujući ih kao lažne i „apsolutne gluposti“, pogledajmo nekoliko primjera slično netačnih tvrdnji o Putinovom zdravlju koje su mediji ranije iznosili.

Gdje je Vladimir?

Izvještaji o Putinovom odlaganju posjete Kazahstanu i „nestajanju iz vidokruga“, kako je rekao The Telegraph, na nedelju dana, rodili su glasine o njegovom zdravlju 2015. godine.

Novine su dalje ukazivale na „neke ruske medije“ koji sugerišu da je Putin na kraju pogoršao „staru povredu leđa kada je letio motorizovanim zmajem predvodeći grupu sibirskih ždralova izleglih u zatočeništvu ka njihovim južnim zimovalištima“.

Peskov je, međutim, primijetio da je ruski predsjednik „apsolutno“ zdrav, ukazujući da nisu svi sastanci koje je predsjednik vodio „stalno“ bili javni.

Alarm za rak

U oktobru 2014. godine, članak Richarda Johnsona u izdanju Page Sik tvrdio je da Putin ima rak pankreasa i da ga je navodno liječio „stariji ljekar iz stare Istočne Njemačke kojeg je Putin upoznao prije nekoliko decenija dok je radio u Dresdenu za KGB“.

Autor je čak citirao Crispina Blacka, “veterana britanske vojske koji izvještava o terorizmu i obavještajnim podacima”, kako je Putinovo pomilovanje Mihaila Hodorkovskog zloslutni znak, čiji je cilj možda bio “pročišćavanje savjesti”.

“Drugi kažu da Putin ima tri godine života i želi da ostavi nasljeđe širenja ruskih granica baš kao Petar Veliki ili Staljin. Izaberite”, pretpostavio je Johnson – “tri godine života” prije šest godina.

Problemi s leđima

A 2012. BBC je citirao tadašnjeg japanskog premijera Yoshihiko Noda da je Putin odložio posjetu Japanu jer je njegovo „zdravstveno stanje loše“.

Iako je medij pomenuo niz spekulacija o glasinama o Putinovim „problemima sa leđima“, uključujući navodno oštećenje kičme tokom džudo meča koji je spomenuo bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, takođe je istakao da šefa ruske države „navodno loše zdravlje nije zaustavilo da primi u Moskvi posljednjih nedelja njemačku kancelarku Angelu Merkel i druge međunarodne ličnosti“.

4.5 12 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
NSU
Gost
NSU
26 dana prije

S obziro na godine Putin je prema Bidenu pubertetlija tako da niti malo ne brinem o njegovom zdravlju! A pjegavi sa otoka su poznati po “širenju istine!”

Milance
Gost
Milance
26 dana prije
Reply to  NSU

Putin nikad nece cestitati Bidenu, nije Putin glup kao nase tupe politické ovce koje pozurile da cestitaju.Zna Putin jako dobro koja se igra sprema a biti Ce jako krvava za Europu.

Last edited 26 dana prije by Milance
shumadinac
Gost
shumadinac
26 dana prije
Reply to  Milance

Koji Putin – pa on je oteran pučem još prošle godine. Ti si Milanče to najavio mesecima unapred. I sada ga teši Suleimani za koga smo mi naivno poverovali da je mrtav…
Nemoj da budeš toliko skroman – ako drugi ne vide tvoju genijalnost nije sramota da je pomeneš.

Milance
Gost
Milance
26 dana prije
Reply to  shumadinac

Ha,ha, kojim putem, tvojoj tupih glavi.

shumadinac
Gost
shumadinac
26 dana prije
Reply to  Milance

Čini mi se da zaboravljaš da se tekstovi a ni komentari ne brišu, sve može da se nađe.
A i krađa nicka otpada pošto ti jedini ovde koristiš češku tastaturu.

Last edited 26 dana prije by shumadinac
zlatan
Gost
zlatan
25 dana prije
Reply to  shumadinac

Itekako se brišu komentari, ako nekome ne odgovaraju. Ali šta bilo čiji komentari ili pisanije autora mogu išta pametno reći?

Do ald Biden
Gost
Do ald Biden
25 dana prije
Reply to  Milance

Neče Putin nikad čestitati Bidenu?? Ma ne, nikako, on NIKAD! Kao što nije čestitao G. W. Bushu 2000, koji je pobjedio A.Gora tada sto put brutalnijom krađom izbora.
Jedni ko da ste se rodili prije pet dana.
Koliko se Putin može prikloniti vidjeli ste svi u onoj turskoj limunadi, kad turčin ruši ruske avione, a ovaj na kraju spašava doslovno živu glavu sultanu. A mogao je pustiti amerima tada da zveknu sultana, bilo bi mirnije i za Evropu i za Bliski istok.

B.L.
Gost
B.L.
26 dana prije
Reply to  NSU

Tko je ovaj sa slike i čime se bavi? Nikad ga prije vidio nisam.

NSU
Gost
NSU
25 dana prije
Reply to  B.L.

Nemam pojma i ja ga prvi put vidim! Jeli ti sad lakše. Reci svom doktoru da to kod tebe nije korona nego nešto puno ozbiljnije! 😷🥴

Dawor
Gost
Dawor
26 dana prije
Reply to  NSU

Evo….na primjer ja sam čuo….tj.priča se da biden,soros i b.gates (mala slova nisu slučajna) u siječnju idu na operaciju promjene spola…….priča se……

NSU
Gost
NSU
25 dana prije
Reply to  Dawor

🤣🤣👌

miki iz USA
Gost
miki iz USA
25 dana prije
Reply to  Dawor

Biden cijelo vreme misli da je bio u kampanji protiv Busha, Trumpa zove George

Stone
Gost
Stone
25 dana prije
Reply to  NSU

Meni sliči na Finca. Da nije Jan Sibeliius.

Parkinson
Gost
Parkinson
23 dana prije
Reply to  NSU

I da je bolestan od Parkinsona (a nije), šta bi tu bio problem – Rimski Papa Ivan Pavle imao je tu bolest, i nije odstupio od službe ni jednog jedinog dana – a u odnosu na njega Putin je i mlađi, i u znatno boljoj kondiciji…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
26 dana prije

Sve će biti dobro, najvažnije je da Putin nema koronu 🙃🙃🙃

Uno
Gost
Uno
25 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Da, ali ja mislim da boluje od hazaritisa…

wefvwerfvewrverwvuer
Gost
wefvwerfvewrverwvuer
25 dana prije
Reply to  Uno

Hahahaha dobraaaaa…………

tihobl
Gost
tihobl
25 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Nakon izrade sest klonova skontali su da je ruskoj VI lakse generisati sliku nego upravljati klonom. 2036. ide nova izmjena ustava kako bi se ponovo mogao kandidovati.

iiiistina
Gost
iiiistina
26 dana prije

dailymail.uk
‘Putin NE ODustaje’: Kremlj inzistira da je ruski predsjednik (68) u ‘izvrsnom zdravlju’ i negira da će dati otkaz u siječnju zbog tvrdnji da ima Parkinsonovu bolest. Prema istaknutom kritičaru, Putin (68) boluje od Parkinsonove bolesti. Nedavne snimke Putinovih ‘nogu koje su se njihale dok je držao stolac’ podigle su obrve. Istaknuti kritičar profesor Valery Solovei sugerirao je da vođa boluje od Parkinsonove bolesti i da ga je obitelj nagovarala da se povuče u novoj godini.
…..NYPost tvrdi da se Putinu nalaže da napusti mjesto predsjednika za samo nekoliko tjedana usred straha od Parkinsonove bolesti zbog djevojke gimnastičarke Aline Kabeve i dvije kćeri. itd.itd ima još
komentar na sve….
Ono što ovdje treba napomenuti jest da ove glasine dolaze iz jednog izvora – Putinovog čelnika oporbe. Gdje je dokaz? Tvrdnje da zamahuje nogom ili drhti rukom, a ne na videu, ali tvrde da su ih drugi promatrali, nisu dokaz. Niti su tvrdnje da ga žene u Putinovom životu – bivša ljubavnica i kćeri – mole da podnese ostavku, jer bi se pretpostavilo da te žene ne bi osramotile Putina pa bi šutjele. Stoga porota nije u sastavu. Zašto se onda nekoliko glavnih medija oglašava ovako? Očaj sotonista očit je u Rusiji, gdje Putin ostaje pod kontrolom i dobrog zdravlja.Putin je iz nekoliko razloga prijetnja hazarskim sotonistima na zapadu. Putin je čelnik bankarskog konzorcija BRICS, koji je gurnuo MMF u stranu i smanjio monetarni utjecaj hazarskih bankara na politiku i društvo u prošlosti. Unatoč planu za smanjenje duga koji nudi MMF u stečaju, njihov utjecaj umire. Zatim slijede uhićenja i pogubljenja onih koji su vodili dječje seksualne prstenove, što je mnoge zarobilo pedofilskom ucjenom i Adrenochrome ovisnošću. Sotonisti više nemaju sredstva za ucjenu ili poticanje suradnje.

Milance
Gost
Milance
26 dana prije

Sto stě ocekivala o zapadnih medija nego dá pocmu pisati lazi, dezinformacije sá cílem m dá Ruski národ vidí dá Putinu je lose.Sto ocekivati od idiota od novinara tih káď proglasuju Bidena za predsjednika a jos nije rijeseno své.Dok većina národa i naivníh ovaca upravlja svoj život na osnovu tupih novinara, nista drugo nije nití zasluzio Takav národ nego dá bude likvidiran.Pisao sám věc, dá ponovim, ova i iduca godina biti ce puno napetosti u svijetu a tko prezivi kraj 2022 godine, imati ce o čemu pricati,tko prezivi..

Milance
Gost
Milance
26 dana prije
Reply to  Milance

Da ne zaboravim, dosta zidova pocelo ovaj mjesec odlaziti do Rusije iz Česke, EU, nesto se gadno sprema i prema njihovim izjavama, jedino je Rusija spremna spriječiti novi holhaust..

peterr
Gost
peterr
26 dana prije
Reply to  Milance

Milance, cijenim tvoje postove ali kud cete slati zhidove u Rusiju, zar joj zelite ponovo tragediju kao 1918.
Drzite zidove kod vas u Ceskoj i nek nastavu s svojim ceremonijama u Pragu kao opisano u protokolima.

Milance
Gost
Milance
26 dana prije
Reply to  peterr

Prag je vece okultno mjesto za zidove nego Jeruzalem.Sionisti imaju za cilj likvidaciju zidova.zato odlaze..sigurniji Ce biti u Rusiji nego Europi

wefvwerfvewrverwvuer
Gost
wefvwerfvewrverwvuer
25 dana prije
Reply to  Milance

A di ti je skvo, jel i ona pobjegla sa braćom?

Last edited 25 dana prije by wefvwerfvewrverwvuer
Stara kuka
Gost
Stara kuka
26 dana prije

Taj Valerij Solovej je još 2017 najavio da će se Putin skoro povući i da se neće kandidirati za predsjednika što se naravno pokazalo netočno. I onda je “nagovještavao” da je Putin bolestan iako to nije eksplicitno rekao.

Radi se o tipičnom kvaziintelektulanom uhljebu jebivjetru i sorosevcu – “politologu”, “analitičaru” i “kritičaru Kremlja” odnosno Putina. koji je nedavno na državnom moskovskom istraživačkom institutu za međunarodne odnose dao otkaz “iz političkih razloga” a ustvari je najuren. Lik je nešto kao njihova varijanta Puhovskog. Ista ta spodoba je prije dva mjeseca uhićena na antiputinovskim prosvjedima u Moskvi.

No potpuno su jasni mokri snovi gobohomo “elita” i njihovih medijskih i ostalih slugu i plaćenika kao taj “politolog” o uklanjanju Putina sa scene. Pogotovo nakon ove perverzne izborne farse kojom misle da su se riješili Trumpa.

Inače, iako pobjednik izbora u SAD još nije službeno proglašen, a sudovi još nisu ni počeli odlučivati o Trumpovim žalbama CNN i ostali mediji su već proglasili Bidena za pobjednika, a samo pola sata nakon toga mu je požurila čestitati i guzata jalova stasijevka Merkel, a odmah potom na tviteru i anemični brabonjak iz Banskih dvora koji je samo za tu priliku izvirio iz njene guzice.

Last edited 26 dana prije by Stara kuka
samo
Gost
samo
26 dana prije
Reply to  Stara kuka

joooojjjj
kaj se sekiraš
pa trump je bio proglasio pobjedu istog trena kad su birališta bila zatvorena
to ti nije smetalo?

Z.A.
Gost
Z.A.
25 dana prije
Reply to  samo

Ne znam zbog cega ove zavrzlame oko Putina ? Pratili iko vijest na TV ? Juce raspravljali u Rusiji pod tackom razno da predloze da se ozakoni kad Putin napusti presjednicku funkciju ne moze krivicno goniti …Covjek se unaprijed ugradio u nedodirljivost , oslobodjen svake odgovornosi krivice .

wefvwerfvewrverwvuer
Gost
wefvwerfvewrverwvuer
25 dana prije
Reply to  Z.A.

Pa tako je sa svim onima koji rade za tamu, zaštićeni su istom.

Z.A.
Gost
Z.A.
25 dana prije

Gdje si ti Subaru ovdje rat a tebe nema…

Marko9
Gost
Marko9
26 dana prije
Reply to  Stara kuka

Sto je najsmjesnije i Netanjahu je cestitao Bidenu, kao Brutus.
Dok meksicki predsjednik kaze da ce cekati sluzbeno proglasenje, kao sto nalaze protokol.
Isti stav ima Putin.

samo
Gost
samo
26 dana prije
Reply to  Marko9

ono kaj je lokalno zanimljivo
Hrvatska vlast i narod većinom za Bidena
Slovenski premijer otvoreno za Trumpa, narod za Bidena
Srpska vlast i narod otvoreno za Trumpa

Koreanac Kim Jong un kaze da izbori sa više od jednog kandidata samo unose razdor
Lukašenko ne prizna nikoga tko nema barem 80 postotnu podršku naroda

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
26 dana prije
Reply to  Stara kuka

hahaha! “…koji je samo za tu priliku izvirio iz njene guzice.”

Kuko, uljepšao si mi jutro !

miro
Gost
miro
25 dana prije
Reply to  otpisani

vrhunski !!!!!!!

miro
Gost
miro
25 dana prije
Reply to  Stara kuka

Bravo kuka, sa odlaskom Trumpa tupe, glupe mase ljudi sirom svijeta ne vide da je svijet

na rubu propasti i zna se odakle dolazi ista…………………

Osobno ne mogu shvatiti kako ljudi iz Trumpovog kabineta nisu predvidjeli takovu vrstu

uplitanja u izbore…………………..nego se bavili rusima pouceni sa 2016 god.

Takvo sto Amerika si ne moze dozvoliti. Znali su jos u prosincu o novom virusu i nista,

nisu poduzeli cak i nakon sto je svjedok ./naucnica/ uklonjena.

Alex
Gost
Alex
26 dana prije

Od nečega će već umrijeti…ali ne još. Još će mnogi gristi nokte i kosu čupati od muke,počev od Trumpa, gledajući Putinov Mona Liza smješak…dok im ga uvaljuje…

miro
Gost
miro
25 dana prije
Reply to  Alex

Nije Putin protiv Trumpa

Bob Rock
Gost
Bob Rock
26 dana prije

Biden,Biden, Biden

Stara kuka
Gost
Stara kuka
26 dana prije
Reply to  Bob Rock

Je’l ti to honorarno prebrojavaš glasove “pristigle poštom”?

mario
Gost
mario
26 dana prije
Reply to  Bob Rock

pedofil, sotonista psihopat

Spartak
Gost
Spartak
26 dana prije

Jedna mi je prijateljica upravo javila da je njena mama saznala od susjedovog ljubavnika čiji sin iz prvo braka ima prijatelja Londonu koji se dopisuje sa sinom jednog ruskog diplomate da je Putin u poodmaklom stadiju trudnoće.
Vijest još nije potvrđena u Kremlju, jer je Putinov lični ginekolog netragom nestao. U centrali Mi6 vjeruju da je otrovan novičikom.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
26 dana prije
Reply to  Spartak

Tako se izviještava !

Max
Member
Famed Member
Max
25 dana prije
Reply to  Spartak

He Ha . Dobar

tuf
Gost
tuf
26 dana prije

Čemu uopće vrijeme i bajtovi potrošeni na britanski tisak o kojem najbolje govori činjenica da su britanci zasjeli na prvo mjesto u svijetu po nepovjerenju u novine. Negdje između 80% i 90% uopće ne vjeruje britanskom novinarstvu. Čemu onda uopće citiranje istih?

Ringo10a
Gost
Ringo10a
26 dana prije

Putin sigurno odlazi sa politicke scene. Godine 2030te a mozda i 2036te.

Last edited 26 dana prije by Ringo10a
ledo
Gost
ledo
25 dana prije

baćuška je na sreću dobro

ledo
Gost
ledo
25 dana prije

baćuška je na sreću dobro

Boris
Gost
Boris
25 dana prije

Ja bih rekao da je njima g. Putin noćna mora. Smrtnik je kao i mi svi ali on je na Božjoj strani za razliku od ovih što mu to žele.

Max
Member
Famed Member
Max
25 dana prije

Kad bi čovjek vjerovao tim izvorima Putin bi bio već triput mrtav. To su zle glasine.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik