Ne može se isključiti slanje NATO trupa u Ukrajinu?

Emmanuel Macron
57 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron tvrdi da se ne može isključiti raspoređivanje trupa u Ukrajinu od strane članica NATO-a i drugih saveznika jer se zapadne sile ne smiju zaustaviti ni pred čim kako bi osigurale da Rusija ne porazi kijevske snage.

„Danas nema konsenzusa da se na zvaničan način pošalju trupe na teren“, rekao je Makron novinarima nakon što je bio domaćin sastanka evropskih lidera u ponedeljak u Parizu. “Ali što se tiče dinamike, ne možemo ništa isključiti. Učinit ćemo sve što je potrebno da spriječimo Rusiju da pobijedi u ovom ratu.”

Francuska je u ponedjeljak bila domaćin samita ukrajinskih pristalica kako bi demonstrirala čvrstu podršku i evropsko jedinstvo usred zabrinutosti da bi američka pomoć Kijevu mogla prestati, posebno ako Donald Trump pobijedi na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Makron je rekao da, iako evropski saveznici Ukrajine žele da izbegnu eskalaciju sukoba u direktan rat sa Rusijom, slažu se da moraju učiniti više kako bi osigurali da Moskva ne pobedi.

“Moramo sagledati situaciju i shvatiti da je naša kolektivna sigurnost u pitanju”, rekao je francuski lider. “Moramo se pojačati. Rusija ne smije pobijediti, ne samo za Ukrajinu, već kao drugo, mi na taj način osiguravamo našu kolektivnu sigurnost za danas i za budućnost.”

Macron je napomenuo da su saveznici koji danas kažu “nikad, nikad” o direktnom raspoređivanju trupa u Ukrajinu isti oni koji su prethodno isključili eskalaciju vojne pomoći koja je kasnije odobrena, uključujući rakete dugog dometa i borbene avione. “Prije dvije godine mnogi su za ovim stolom govorili da ćemo ponuditi šlemove i vreće za spavanje, a sada govore da moramo učiniti više da bi projektili i tenkovi stigli u Ukrajinu. Moramo biti skromni i shvatiti da smo uvijek kasnili šest do osam mjeseci, tako da ćemo učiniti sve što je potrebno da postignemo svoj cilj.”

Među nacijama predstavljenim na sastanku u ponedjeljak postoji širok konsenzus da saveznici moraju pružiti veću pomoć Ukrajini i ubrzati korak, tvrdi Makron. „Mi nismo u ratu sa ruskim narodom, ali ne možemo im dozvoliti da pobede u Ukrajini“, rekao je on i dodao: „Odlučni smo da uradimo sve što je potrebno dok god bude potrebno. To je ključni zaključak ove večeri.”

Washington je ostao bez novca za Ukrajinu prošlog mjeseca, nakon što je potrošio 113 milijardi dolara u paketima pomoći koje je odobrio Kongres. Američki predsjednik Joe Biden traži dodatnih 60 milijardi dolara u Ukrajini kao dio zakona o hitnoj potrošnji koji uključuje i pomoć za Izrael i Tajvan. Konzervativni republikanski poslanici su se protivili odobravanju veće pomoći Ukrajini, rekavši da Bajden samo produžava sukob ne mijenjajući njegov ishod. Trump je tvrdio da će brzo okončati krizu tjeranjem ukrajinskog i ruskog lidera za pregovarački sto.

macronNATOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 mjeseci prije

Promatraći evropske zajednice.

M.r H.F
2 mjeseci prije

Ajde više i taj nuklearni holokost da počne , to vam je i cilj da nas sve istrijebiti !!! Vaša djeca spadaju u zlatnu milijardu i neće nestati nakon nuklearne ekplozije!!😡😡😡gadovi!!!

alexosijek
2 mjeseci prije

Je, Macron….možeš srati ovakve floskule i prodavati maglu po dobro osiguranim i čuvanim mjestima gdje slučajno neko od Francuza nema pristup….Hajde, budi frajer pa ponovo posjeti neki sajam npr. poljoprivrede – otamo su te ljudi izbacili k’o najgore smeće – što na kraju i jesi……Skupili ste se, brate, u velikom broju – obucite uniforme, puške u ruke i na prvu crtu u Ukrajinu protiv Rusa. Hajde, frajeri, pokažite nama svima kako se to radi. Možemo mi posuditi koji Black Hawk neka vas prebace do poljsko-ukrajinske granice. Naravno, prije nego odete na prvu crtu, morate primiti 4 cjepiva protiv velike smrtne opasnosti (ovaj put nikako placebo, jer je opasnost stvarna) i morate nositi maske. Ako budete nešto prigovarali – platiti ćete kaznu i idete u zatvor na 3 godine…Ali, onda si dezerter, izdaješ Zelenskog…Dakle, Macron – uniforma, puška, BlackHawk, 4 cjepiva, maska, prva crta – to ti je pravi put. Pokaži… Čitaj više »

2 mjeseci prije

Danas:
“Ne možemo isključiti slanje trupa”

Sutra, kad Ukrajina više ne bude imala kapaciteta (vojnika) za rat:
“Ne možemo dozvoliti da Ukrajina kapitulira – oni brane i nas, moramo dati Kijevu naše najnaprednije oružje (avione, dalekometne rakete…)”

Prekosutra, kad Rusija bude gađala aerodrom u Rumuniji, Poljskoj ili nekoj pribaltičkoj “državi” sa koje poleću avioni prema ruskim snagama:
“U ratu smo…”

eks
2 mjeseci prije

NATO specijalci i drugi regularni vojnici odavno učestvuju u ratu u Ukrajini. Sisteme Patriot i Himars opslužuju i njima upravljaju Amerikanci . Sateliti, izvidjački avioni i radari , kojima upravljaju USA-NATO vojnici , su USA-NATO orudje i oružje koje se u punom kapacitetu koristi u borbama protiv Rusa . Pošto je sve to doživelo neuspeh (Rusi napreduju) , sada je ostala još opcija otvorenog ubacivanja trupa NATO , tojest, skidanje maske “plaćenika” i “dobrovoljaca” , a to je rat USA NATO – Rusija , bez priče o ratu Ukrajina – Rusija . Do sada su bile kvalifikacione borbe , predstoje finalne borbe .

Sparkling
2 mjeseci prije

Pa dobro. Ako tako silno želite da rat brzo bude gotov, samo naprijed s slanjem trupa (koje su već stacionirane u blizini Ruskih granica) sve želje će vam se ispuniti. Djed božičnjak će doletjeti iz smjera dobro vama poznatog, donijeti će poklone, svima će vam ispuniti želje.
Bit će sve brzo gotovo i drugo jutro kad se probudite oko vas će biti puno cvijeća i sunčeve zrake obasjavat će vaše preplanulo lice, ma baš kao u raju. Biti ćemo svi u raju i biti će nam neizmjerno lijepo.
Samo naprijed s slanjem trupa. Bolesnici. Koliko pametan mora biti taj psiholog da vam pomogne?
Lp

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

A cuj , hoce rat, dobit ce ga, Rusi su vec 10.godina u ratnom modusu od toga posljednje dvije u ratu,oni su spremni a eu odnosno nato clanice, pogotovo istocno krilo, tek ce vidjeti sto je rat, kada dolete prvi iskanderi.

Zaba se lagano grije i ne buni se, npr u Hrvarskoj jos nisam zabiljezio okupljanje protiv rata, na ovu genijalnu ideju makrona da posalhe nato u ukrajinu biti ce samo rijeci hvale od stratega i politicara, stizu rafali, vojska se poziva na novacenje, sto mislite, sto je slijedece?

Sto kad npr legne prvi iskander na lng terminal u krku?Hoce li biti iznenadjeni i uvredjeni?

Гавран
2 mjeseci prije

Zapadni saveznici Ukrajine formirali su koaliciju za isporuke oružja velikog dometa Kijevu, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron.

Ante
2 mjeseci prije

Markon to kaže zato što Ukrajini fali vojnika. Zato sada žele slati vojnike u Ukrajinu da bi oni Ukrajinski vojnici koji su dosada bili u pozadini poslali u rat. A nato vojnici bi čuvali ono što su dosada čuvali Ukrajinski vojnici. Sve to rade zato jer pokušavaju skupiti novu vojsku za drugu ofenzivu ovog ljeta.

Darko
2 mjeseci prije

I ovaj kreten radi isto što i Neitanahu, zapaliti Francusku samo da se održi na vlasti kao i izraelski fašisti?

Patriot
2 mjeseci prije

Završit će te kao Napoleon, imate kratko pamćenje. Pošaljite vlastite sinove u rat koji ste namjerno izazvali. Voljeo bi vidjet Macrona i Scholza u prvim redovima da nam pokazu kako se ratuje.

tuf
2 mjeseci prije

Macronu se lakše baviti Ukrajinom nego Francuskom. Pod cijenu izazivanja rata. Već viđen scenarij u staroj Europi.

noppo
2 mjeseci prije

Francuska želi potpisati kapitulaciju umesto Ukrajine. Da nije Zelensky možda u pravu. Haha.

tihobl
2 mjeseci prije

Ko ne moze poslati 3 milijarde poslace 3000 vojnika.

Jasno
2 mjeseci prije

Daj žrtvo pedofilke ne lupetaj.Svijetu su dovoljni i ovi ratovi konvencionalnim oružjem,a ti bi još vukao mačka za rep i natjero ruse da počnu sa nuklearim oružjem na što bi zapad odgovorio i zbogom živote na zemaljskoj kugli.

Nenad Bg
2 mjeseci prije

Preporuka je da pošalje veliki kontigent Francuskinja koje bi polnim bolestima nanele značajnu štetu ruskim snagama kao što su nanele Nemcima 41-45.

25.ura
2 mjeseci prije

Gerontofil Makaron neka pozove “žute prsluke” poljoprivrednike, radnike u industriji, u obranu bankarske i investicijske (fondovske) mafije EU, pa da vidi armiju oduševljenih ili misli da isto kao nacisti Ukraine, hapsi mobilizante dobrovoljce po Parizu i Azurnoj obali. Ma koga bi to trebali braniti radnička sirotinja EU???? koje to zastave, grbove ili što god, a što bi Rusi uzeli u EU osim svoje pokradene financijske imovine u trezorima bankarske mafije !!!!

hogar strašni
2 mjeseci prije

Pa nama je jasno da tamo ratuje NATO i Rusija samo to sad moraju otvoreno priznati jer skrivanje nema smisla

Darko
2 mjeseci prije

Mamun se neće uspjeti sakriti niti pod suknju stare koze kada mu raspale po Parizu 🙂

Bosanac
2 mjeseci prije

Krajnji ciljevi eu političara su da nemate ništa, jedete bube i pritom “budete sretni”. To su im naredili još 2014-15.
Na putu do tog cilja će Vam uvodit i vojni rok (slat Vas u rat-ove ya tuđe interese), zabranit Vam da se krećete dalje od 15 min (evo u Sarajevu ove nove snage političkih jebivjetara u prijedlogu urbanističkog plana več spominju termin 15 minutni) , da vozite auta na benzin, dizel i sl.

Gad
2 mjeseci prije

Dečko, nemoj se igrati. Pogledaj kako je prošao onaj hromi patuljak, a bio je neusporedivo veća faca od tebe.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Bivše afričke kolonije mu nedavno istjeraše francuske vojne trupe iz svojih zemalja, a ovaj bi na Rusiju? 😃

„Mi nismo u ratu sa ruskim narodom, ali ne možemo im dozvoliti da pobede u Ukrajini“, rekao je on i dodao: „Odlučni smo da uradimo sve što je potrebno dok god bude potrebno. To je ključni zaključak ove večeri.”

Ne, niste u u ratu sa ruskim narodom.
Jedino ste im dali trinaest paketa ekonomskih sankcija.
Poslali stotinu milijardi eura vojne i financijske pomoći Ukrajini u ove dvije godine rata.
Planirate još barem 100 milijardi eura u sljedeće dvije godine da se progna/ubije 8,5 milijuna Rusa u Ukrajini.
Šaljete dalekometne rakete kojima se gađa Rusija.
Ne poštujete volju ruskog naroda koji žele Putina na vlasti, a vi njega želite uhapsiti i poslati u Haag.

Netko treba reći ovom bivšem Rotschildovom bankaru da živi u kognitivnoj disonanci.

i još malo
2 mjeseci prije

potpisujem alexosijek

Max
2 mjeseci prije

Najavljeni rat.

Šele
2 mjeseci prije

Žive ljude ,vojnike,neće slati ni Francuzi ni Englezi, ni Amerikanci, već će ginuti Poljaci, Rumuni, moldavci, neče rat preći preko granice Njemačke, Mađarske,Češke,

Bruno
2 mjeseci prije

Legija stranaca prima crnce, bjelce, izbjeglice, arape katolike, pravoslavce, konje, pse, sve što može pišati ii srati. Bili su i do sada svugdje po svijetu, gdje su se iskazali ubojstvima žena, djece i staraca. Kao da su nešto u rodu hrabrom bardu sa Hvara, don Quijote-u i Brunhildi. I do sada su se borili u Ukrajini, samo će ovako moći legalno do naoružanja. Samo što i to naoružanje mora doći do fronta. I ptanje je dana kada će Ukrainci okrenuti ćurak naopako.

Bruno
2 mjeseci prije

Ma jebeš koaliciju. Pobjegli iz Vijetnam, pobjegli iz Sirije, objegli iz Afganistana. Slijedom događaja pobjeći će i iz Ukrajine. Šteta mladih života. Sve profesore matematike na Goli otok. Nisu ljude naučili logičkom razmišljanju. Samo se politikom mogu baviti magarci, bez znanja i mudrosti. Recite jedno ime iz Hrvatskog sabora, čiji nositelj ima veći IQ od čačkalice koju nosi u ustima, poslije besplatnog žderanja. Isprike gospođi Selak Raspudić, mada i ona podliježe komentarima onoga što nosa bijelo i globus po saboru. Neki zvekan, zekan ili nešto slično.

tatamata
2 mjeseci prije

Eno na ,jel to Macaron poceo da pokazuje posljedice zmrada iz babine pfizde.?

vanja
1 mjesec prije

Oni ne mogu dozvoliti….Nedavno je nuland izjavila da Rusija uopšte nije zemlja kakvu SAD žele!Sve luđe od luđeg.

Roccos
1 mjesec prije

I onaj schupak meraklija Gabriel Atal je isto izjavio da se nemože dozvoliti da Rusija pobijedi,neš ti macho baje.Samo nije rekao kako će to spriječiti rusku pobjedu,valjda gej i trandža divizijama,možda Ruse preplaši tim našminkanim strašilima.😁

Perun
1 mjesec prije

Francuska fukara predsjednik Emmanuel Macron zvani dvocevka tvrdi da se ne može isključiti raspoređivanje francuskih trupaca u Usrajinu od strane vojnih podveznika naTO-a i drugih vazala kolektiviziranog zapada jer se zapadne guzice i drmoguzi ne smiju zaustaviti u sranju koje su zapoceli i koje dovodi neke poput Emanula Microna do orgazmicke extaze….drmoguz pout njega zasluzuje poseban tretman ….lobotomija ,giljotina i javno spaljivanje poput drmoguza iz vremena francuske reevolucije i ne tako davne i bliske nam proslosti…..SFSN…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI