„Javni službenici ne bi trebali težiti više od 100 kilograma,“ sugerira Žironovski

Vladimir Zhirinovsky
16 komentara

Ruski veteran nacionalistički političar Vladimir Žirinovski rekao je da bi trebala postojati neka “ograničenja” u pogledu mase državnih službenika i općenito kod mase populacije.

U razgovoru za radio Komsomoljskaja Pravda ranije ovog tjedna, Žirinovski je zamoljen za iskazivanje komentara na nedavni članak, koji je osvanuo u britanskim novinama Daily Mirror. U članku piše kako je britanska državna agencija za licenciranje vozača i vozila zatražila od osoblja obavještavanje o njihovim dimenzijama strukova. To bi navodno pomoglo kod određivanja koji bi zaposlenici mogli raditi s radnog mjesta, a koji iz svojih domova.

Žirinovski, koji vodi nacionalističku Liberalno-demokratsku stranku Rusije, rekao je da je davanje smjernica o tjelesnoj masi dobra ideja. “Masa državnog službenika trebala bi biti 100 kg, ne više. Ako je to 120 kg ili 150 kg, što je uopće ovo?“ Raspravljao je političar.

Dodao je da bi državni službenici trebali biti “orijentirani” na zdrave navike. “Zašto toliko jedeš? Nije da ste dobili dijabetes tipa dva, nego tip jedan“, proglasio je. “Naša je ideja pružiti neke preporuke građanima. Građani ne žele slijediti savjete o dijeti tek tako; vole jesti puno slatkiša i kruha.”

Žirinovski je nastavio, predlažući da bi trebale biti postavljene “nekakve granice” na tjelesnu masu opće populacije, ali naglasio je da ne poziva na otpuštanje nekoga na temelju njegove mase.

“Kao što sam rekao 2014. godine, prije sedam godina, neka optimum bude 80 kg. Ne kažem da moramo otpuštati ljude“, objasnio je, dodajući da ni sam nije savršen u tom pogledu. “Imao sam 103 kg, a sada imam 95.”

Dalje je tvrdio da “izvanredno debela osoba” jede puno državnog novca, koji se troši na “liječenje i prehranu”, dok ljudi “koji se osjećaju dobro” nedovoljno primaju pomoć.

Šesterostruki predsjednički kandidat, Žirinovski je postao poznat po mnogim ekscentričnim i šokantnim prijedlozima. U prošlosti je predložio čišćenje ruskog jezika od “amerikanizama” i upotrebu vojske za ubijanje ptica koje mogu imati ptičju gripu. Također je rekao da Kremlj treba obojiti u bijelo, kao što se to redovito radilo prije revolucije 1917. godine.

rusijaVladimir Žirinovski
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nil 1
3 godine prije

Onako kao naš Draško Stanivuković 👍

rgnbertngbenwrtggewr
3 godine prije

On samo glumi rusa a rus nije ko i kapo Rusije Nosferatu.

Brainstorm
3 godine prije

svi koji nezdravo zive da placaju vise za zdravstveno osiguranje.
svi koji zive zdravo da placaju vise za mirovinsko osiguranje.

Tupko Glupko
3 godine prije

Što dajete medijskog prostora ovom redikulu? Nije čak ni smiješno da se to opravda.
Uostalom, nije isto imati 100 kg na 200 cm ili na 165 cm.
Valjda bi indeks debljine trebao spominjati, ali još nije evoluirao da bi došao do tog zaključka.

dinko grgat
3 godine prije

Zanimljivo.Samo Stipica Mesić je imao mnogo širi opseg želja.Mukte jesti i piti,mukte se oblačiti i mukte putovati.E,to je tek puna iskorištenost budžeta.

Ришона Вилон
3 godine prije

Жирин је кошер, није чисти рус. Његове радикалне изјаве пријају чистим русима, али он ипак није руски. Његова странка је продајна, има плаво-жуту боју, заштитни знак либерала. Мада искрено, има и паметних идеја.

VasilisaPremudra
3 godine prije

Mabogati?!?
Kakav je to čo’ek bez 120 kila???
😉

Blaza
3 godine prije

Pa da, a političari bi trebali imati IQ veći od 100 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI