fbpx

Nepodobna djeca u resoru podobnog ministra

Radovan Fuchs

Vrijeme radnje: 20. kolovoza, 2020. Mjesto radnje: studio HRT, Zagreb. Emisija – središnji dnevnik. U Dnevniku voditelj i njegov gost. Nijedan od njih dvojice na licu nema masku iako je prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite obojica moraju imati. Gost je Radovan Fuchs, hrvatski ministar znanosti i obrazovanja, a tema – obaveza nošenja maski na dječjim licima u novoj školskoj godini. Citirati ću ministra doslovno, odnosno onako kako stoji na stranicama HRT dnevnika: „Razgovarali smo s nizom zemalja oko nošenja maski. Iskustva i smjernice su slične. Većina zemalja ide s varijantom što ćemo i mi preporučiti: djeca od kuće do škole i po povratku i tijekom kretanja unutar zgrade trebaju nositi maske, a na nastavi, vjerojatno ne. Kad bi Svjetska zdravstvena organizacija preporučila nošenje maski, onda bismo i mi to slijedili. Naravno da će maske biti i za učitelje, pogotovo kad se kreću po hodnicima“ – rekao je Fuchs.

Divota! Ne samo što je ministar iz samo njemu poznatih razloga najavio nabijanje maske na dječja lica na otvorenom prostoru nego je mrtav-hladan potvrdio da o našoj djeci, a i o svima nama, odlučuje neka globalistička ekipa koju hrvatski narod na izborima 5. srpnja nije birao i za koju nitko od nas blage veze nema ni tko je ni zašto, ni po kojim osnovama našim životima upravlja. Nakon što nam je ministar potvrdio sve ono što nam je mjesecima poručivano i sa svakodnevnih pressica Stožera i nakon što nam je dano na znanje da o našim životima odlučuju prekooceanske barabe koje su do grla u korupciji, krenimo dalje, ali ovaj put ne kronološki, nego odozgora prema dolje.

Vlada RH dana 3. rujna donosi Odluku o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 (NN 99/20) kojom se nalaže postupanje prema uputama HZJZ i MZO od 24. kolovoza. Je li? A što ako su te upute u nesukladnosti s npr. odlukama Stožera civilne zaštite? Već imamo primjer iz srpnja kada Stožer donosi odluku o maskama, a HZJZ izuzetke od odluke što je jako zanimljiv fenomen u kojem jedno tijelo donosi pravni akt, a drugo izuzetke od tog akta. Tko tu koga i sudaraju li se opet HZJZ i Stožer onako kao što se Capak sudara sa samim sobom kada iz samoizolacije pušta Hrebaka da landra gdje mu je volja, i ujedno potpisuje dokument u kojem je navedeno da nije dozvoljeno prekršiti samoizolaciju?

Vidjevši muke svoje i tuđe djece, te tražeći odgovore u ovom „sami sebe zaplićemo“ cirkusu, „Inicijativa roditelja 0-24“ uputila je dopis kojim se školama daje na znanje da je roditeljima jasno da su prava djece prekršena, te da se  uputama HZJZ-a i MZO-a djeci ugrožava psihičko i fizičko zdravlje, i da će, kako bi zaštitili svoju djecu, roditelji poduzeti odgovarajuće pravne radnje. Pored toga „Inicijativa roditelja 0-24“ šalje upit ravnateljstvu Stožera civilne zaštite o tome tko je nadležan tj. tko daje prijedlog za ukidanje pojedinih epidemioloških mjera u školama na što im iz ravnateljstva pristiže odgovor: „Poštovani, navedeno je u nadležnosti lokalnog stožera odnosno županijskog stožera sukladno Uputama HZJZ i MZO. U slučaju povoljne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku iako je razmak manji od navedenog, kao i obavezu nošenja maski čak i kod navedenih razmaka u učionici u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije.“

Najprije, iza izraza „povoljna epidemiološka situacija“ ne krije se nikakva medicinska stvarnost nego jeftina fraza jer povoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj prisutna je cijelo vrijeme od Odluke o proglašenju epidemije 11. ožujka, koja nikad nije objavljena u Narodnim novinama na što resornog ministra obvezuje čl.90. Ustava koji, kao i cijeli Ustav, u RH više nije bitan. U najgorem je trenutku epidemije popunjenost respiratora iznosila „vrlo nepovoljnih“ 4,5%, odnosno od 800 respiratora u najkritičnijem trenutku popunjeno je njih – 38. U trenutku pisanja ovog teksta popunjenost je vrtoglavih 2,75%, uz napomenu kako je riječ mahom o starijim i/ili prethodno imunokompromitiranim osobama čija je koronazaraženost utvrđena nevaljanim i nepouzdanim testom, te je na razini bacanja kovanice za igru pismo-glava podatak imaju li te osobe SARS-CoV-2 virus ili ne. Da stvar bude još jasnija, povoljna epidemiološka situacija u populaciji školske djece povoljna je trajno i svuda po cijelom svijetu jer rizik bolesti za djecu tj, za sve osim imunokompromitiranih i starijih, praktički je nepostojeći. Za razliku od država koje su se sjetile kao kriterij epidemiološke situacije uvesti standard popunjenosti bolničkih kapaciteta, što je sve do pojave koronaprojekta bilo pravilo, Hrvatska još uvijek kao glavni epidemiološki kriterij koristi broj zdravih ljudi kojima nije ništa i koji zatvoreni sjede u svoja četiri zida, ne sudskom odlukom koja je jedina koja čovjeka može lišiti slobode, nego anonimnim telefonskim pozivom. Takav doprinos „modernoj znanosti“ koji se zasniva na preporukama svjetske zdravstvene korupcije, Hrvatska je razvila do neslućenih okvira pa je tako, nakon što je virus naučio raspoznavati što kupujete na benzinskoj pumpi, pri čemu kod kupnje goriva morate imati masku, a kod kupnje piva ne, virus naučio raspoznavati i u koji razred ide neko školsko dijete. Ide li mali Mate u četvrti razred, virus je kooperativan i ne ulazi u Matine dišne putove međutim ide li Mate u ne daj Bože peti razred, eto Mate s maskom na licu i eto virusa na sva zvona osim školskog koje se po novim uputama ukida i više ne smije zvoniti. I ne samo to virus zna i u koju školu ide, pa je tako propisana udaljenost među učenicima viših razreda osnovnih škola 1,5m, dok se srednjoškolci ne smiju jedan drugom približiti na manje od 2m. Sve je to, pogađate, „znanstveno utemeljeno“. I u vezi sa svim tim Ustavni sud nas uvjerava da o tome nema potrebe raspravljati.

Drugi je zanimljiv moment u odgovoru ravnateljstva CZ jednak onome koji se navodi na str. 9. uputa HZJZ-a i MZO-a, u kojem se stvar spušta na nižu razinu odnosno dopušta se sudaranje odluka nižih razina s odlukama više razine. Prijedlog za ukidanje nošenja maske unutar svoje ustanove može podnijeti svaki ravnatelj, te uz odobrenje lokalnog stožera civilne zaštite u svojoj školi masku ukinuti. Tužno je što dio ravnatelja to ne zna jer upute nisu ni pročitali, a od onih koji znaju veći dio njih postupa po principu „ne bih se htio miješati“. Po kojem to kriteriju Vlada RH, a od neki dan i Ustavni sud negiraju sami sebe jer odluke stožera CZ drže neprijepornim, dok te iste odluke dozvoljavaju ukinuti bilo kojem ravnatelju bilo koje škole? Takvo bi negiranje odluke moralo biti primjenjivo i na druge ustanove jer kriterij mora biti isti za sve. Na stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite informacije ili odluke o tome da se stvari mogu rješavati na nižoj razini – nema.

Upute HZJZ-a i MZO-a ne sadrže zapravo ništa utemeljeno baš kao što ničega nema ni u preporukama svjetske zdravstvene korupcije. Koliko smo prepisivanje usavršili kao najnoviju znanstvenu disciplinu govori podatak da oba dokumenta imaju isti broj stranica – 16. Čitave su upute nalik na pravila u koncentracijskom logoru, u njima nema pozivanja na Konvenciju o pravima djeteta, na Ustav, na Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, nema analize šteti li djeci ili nastavnicima maska, šteti li fizički razmak, dezinficijens, šteti li asocijalna i psihopatološka sredina na kakvu je po uputama škola nalik, šteti li to da u izradi uputa nije sudjelovao nitko od roditelja iako Ustav koji se ovih dana pokazuje kao mrtvo slovo na papiru navodno štiti obitelj i djecu. Šteti li to da u uputama nema ni spomena o interesu djeteta u skladu s Konvencijom o pravu djeteta koju je, baš za peh, kao i niz drugih konvencija o ljudskim pravima, Hrvatska ratificirala. Jedino čega u uputama ima u izobilju jest dobro organizirani kaos s pozadinskim prijetećim pendrekom za sve koji na bodljikavu žicu ovog logora ne pristaju. Kaos koji je napravljen po cijelom svijetu, osim u par država izuzetaka, djeluje prilično organizirano i teško se oteti dojmu da takav kaos nije smišljen. U konačnici taj kaos dovodi do toga da hametice stradaju ljudi, i da stradaju djeca. Postupci i izjave ministra Fuchsa za nekoga i za neke sasvim su sigurno podobni, ali što je s djecom? Jesu li djeca koja samo žele disati, koja samo žele sačuvati vlastito zdravlje, koja samo žele biti djeca – nepodobna?

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
162 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
tihobl
Gost
tihobl
7 mjeseci prije

Kcerka ministra zadravlja Crne Gore ne nosi masku vec torbice od 30.000 evra.

PS. Ne zaboravite da je CG najmanja nasa drzavica.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Uopce nije u trendu.
Kabala nosi crvene cipele od djecje koze!
No nikoga nije briga…

autor_itet
Gost
autor_itet
7 mjeseci prije

I papa nosi crvene😈

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  autor_itet

Da, kao sto rekoh “kabala”…

asdfgh
Gost
asdfgh
7 mjeseci prije

“Kabala nosi crvene cipele od djecje koze!”
Može neki link ili info o izvoru te informacije ? Hvala.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  asdfgh

Info si dobio a link trazi sam ako te doista zanima!

asdfgh
Gost
asdfgh
7 mjeseci prije

Ne trebam ja ništa tražiti, sve što me zanimalo si mi odgovorio.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
7 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Pokazalo se kad imas love ko “kenje” padas u iracionaono raspolozenje.

autor_itet
Gost
autor_itet
7 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Tesko prije mjerenja temp.,i testiranja, ili na kontejner za oboljele od korone, tako da su takvi opet stoka krupnog zuba😏

tihobl
Gost
tihobl
7 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Djuro ne shvatas ti kako je takvima. Kad vec imas aute, vikendice, vile, a pare i dalje pristizu u velikim kolicinama onda kupujes voljenoj kcerkici torbice kakve malo ko ima. Ko zna mozda se kakav zet upeca na miraz kad vidi fotke na instagramu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Imas i jeftini wc papir pa ako ne zelis nosat govna kupis troslojni!

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije
Reply to  tihobl

EEEE burazere nisi u trendu, Conteova (premijer Italije) zarucnica je u sred corone prosetala Tifany torbicu od 80.000 eurica.
Pisanje po sirotinji, to se tako inace naziva.

Slonica
Gost
Slonica
7 mjeseci prije

Odlican tekst. Dijete isti mjesec i godište jedno u 4 jedno u 5 razred ,jedno kači nošenje maski drugo ne. Ravnatelji su možda i upoznati za izuzeće svoje ustanove,ali što ako virus probije. Bili bi na stubu srama što od pojedinih roditelja što od same zajednice,lokalnog stožera i nitko ne… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
7 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Kako se zna da je ponovno zarazen? Danas cujem pricu kako se netko malo zekao i poslao 20 neuporabljenih uzoraka na pcr test. Dakle nikom nije uzet “uzorak” samo otvoreno i zatvoreno. Svih 20 se vratilo pozitivno. Super zeka peka.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
7 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Vjerojatno su gledali saljivi kucni video iz Tanzanije pa dobili inspiraciju.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Za sad nista ne preporucuje.
No ubuduce mozemo ocekivati visoke novcane kazne.
Zatim ako to ne bude (a nece) dati rezultate, visoke zatvorske kazne…
Na koncu streljanje onih koji odbiju maske i cjepivo da nebi ugrozili sebe i ostale…

Kora
Gost
Kora
7 mjeseci prije

Imate link na Youtube-u gdje dva policajca dolaze u neku američku školu kako bi stavili lisice i priveli 8-godišnjaka s ADHD-om jer je prekršio školska pravila. Tragično, ali istinito. Kako aktualna hrvatska vlada pošto-poto želi slijediti “globalne trendove”, ne bi me iznenadilo ni da krenu na našu “nediscipliniranu djecu”. Zapravo,… Pročitaj više »

Kaya You
Gost
Kaya You
7 mjeseci prije
Reply to  Kora

Ne zeli nego mora, da ne bi bilo ko u Belorusiji. Dogadjaj je globalan 😉

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Pa? Zar se vec ne guse pod maskama? Zar ih vec ne rasturaju nepotrebnim cjepivima? Zar im ne ispiru mozak lazima u skolama i tv-u? Zar ih ne siluju? Zar ih ne otimaju zbog organa? Zar ih ne jedu u tajnim obredima? Znas li ti uopce koliko djece nestane godisnje?… Pročitaj više »

Suzy
Gost
Suzy
7 mjeseci prije

Sve je tocno!
No prilicno me izmenadjuju roditelji?
Zar je neki Capak i teroristi Stozerasi iznad ljubavi i zastite djece?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Pa naravno da govorimo o djeci! Zar se vec ne guse pod maskama? Zar nemaju ograniceno kretanje, druzenje? Zar im nije zabranjena igra i pjesma? Zar djeca ne rade ko robovi u ogromnome broju? Zar djeca ne sluze nastranima, bogatim pedofilima kao igracke? Zar im vec ne sluze kao rezervni… Pročitaj više »

prstac
Gost
prstac
7 mjeseci prije

Samo izvršava naredbe i pri tome ne upotrebljava svoju glavu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Gospon Velimire, djaba pisete… Sve koje istina zanima, odavno su je pronasli! Preostalih 96% miseva, (a ne ovaca) istina uopce ne zanima jer bi tada morali nesto uciniti za svoju djecu. Lakse im je djecu natjerat da ponesu masku u skolu nego ici pritiv stozera i drzave jer mozda dobiju… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
7 mjeseci prije

Ne ide nitko protiv, bar ne glasno, to je istina. Ali primjecujem ignoriranje stozerovih uputa naveliko. Poslali smo dijete u skolu, razredna nastava. Pitamo je li itko rekao ista zato sto ne nosi masku na hodniku (mali samo na hodniku nose), kaze da ne nosi nitko od malih ni na… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

E pa to je to, vecina ljudi su ipak ljudi i nece dijete ni kazniti ni ostaviti gladno zato sto nema masku… Jos je to na razini pomaganja zidovima poskrivecki, ali ima nade…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Namjerno puste krsenje da bi poslije mogli reci kako sad eto moraju uvoditi nove mjere jer se nitko nije pridrzavao starih.
Korak po korak totalna diktatura MelburneVictorijaAustralija!
Cudi me da nisi shvatila osnovno do sada?

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

Najbolje i najkraće objašnjenje za teror. Gotova rasprava. ⭐⭐⭐⭐⭐

Ljubica
Gost
Ljubica
7 mjeseci prije

Nebojim se novcane kazne ili razbijene glave ,ali se bojim da smo svi mi roditelji koji smo se izborili da nam djeca u razredu sjede bez maske servirali na pladanj djecu kojekakvim” nastavnicima”…konkretno , vec drugi dan nastave smo kontaktirali roditelje djece iz razreda ,u grupi se vecina izjasnila da… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Jednostavno za pocetak skuoit dijecubinroditelje te nastavnike kojinsu normalni i formirati normalne razrede i skole. Ovi drugi nek uzivaju u mjerama i preporukama. Nek se podijeli sto se ima podijeliti.

Melita
Gost
Melita
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Ljubice, ovo što vi pričate da vam rade djetetu je strašno. Dokazuje da postoje nečasni nastavnici, ljudi ispranog mozga, kojima bi trebalo zabraniti da se bave djecom. Ti ljudi svjesno rade segregaciju i maltretiranje djece koja ne nose maske, a koja su izgleda nažalost u manjini. Posebno je gadljivo inzistiranje… Pročitaj više »

Ljubica
Gost
Ljubica
7 mjeseci prije
Reply to  Melita

Melita,napisali ste sve ono sto i sama mislim .

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije
Reply to  Melita

“Nije li to prisilni preodgoj poput onog koji vrše u Kini u specijanim logorima?” A ko ti je rekao da to uopste postoji u Kini? Isti oni sto teraju decu da nose maske, sa jedne strane si protiv propagande a sa druge istu tu propagandu navodis kao stopostotnu istinu, izdogovaraj… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Ako postoji vise skola u gradu zasto se ne bi uvela skola bez mjera kao eksperimentalna skola koja bi radila normalno. Pa neka svak izabere.

L. R.
Admin
Famed Member
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Poštovana Ljubice,

Možete li nam poslati vašu email adresu, da se čujemo i da eventualno objavimo ovo što ste napisali?

Možete nam pisati na redakcija@logicno.com

Hvala unaprijed

Ljubica
Gost
Ljubica
7 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Postovani ,
U ovom trenutku zaista nisam spremna izlaziti u javnost ,odnosno svoje djete i sebe izlagati jos vecoj torturi .Svakako,bit cu slobodna javit Vam se ukoliko ove “pedagoske ” metode neprestanu.
Hvala na razumjevanju

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Možda možete ostati anonimni svjedok, vi i vaše dijete, a možda i dijete prebaciti u neku normalniju školu. Nisu sve iste. Ako se za ove strahote ne sazna javno, takve “pedagoške” metode neće prestati.

mario
Gost
mario
7 mjeseci prije
Reply to  L. R.

ZAŠTO BI PRETJERIVALA, MISLIM DA JE NAPISALA BOLJU VARIJANTU NEGO JE TO U REALNOSTI

mario
Gost
mario
7 mjeseci prije
Reply to  mario

SLAZEM SE SVE OBJAVITI AKO LJUBICA DOZVOLI I AKO NECE NASKODITI DJETETU

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  mario

Pa da onda ima posla s privatnim tuzbama zbog klevete, daleko od ociju javnosti, sama, ponizena i kaznjena?
Ne, ta vremena za su prosla!
Jedino je pravi otpor preostao!
Nikakvi festivali i piskaranje!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Znam puno gorih prica roditelja s djecom u “novonormalnom” skolovanju no necu iznositi vec me ionako optuzuju da sirim pesimizam i defetizam…

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Zaboga! Zar nije dovoljno strašno da bi još i pretjerala, pa ne piše bajku nego istinitu priču.

autor_itet
Gost
autor_itet
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Najbolje bi bilo uzet bolovanje da ima stres od skole/korone i da bude doma i uziva dok ovo prode, a proci ce jer tamo ionako nece NISTA propustit/naucit…iskoristit zlo za dobro?zasto ne?bez zle namjere😊

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Ljubice, ovo treba svakako javno objaviti gdje god je moguće i navesti u kojoj školi se ovako postupa sa djecom.

mario
Gost
mario
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

HVALA LJUBICE NA ISKRENOSTI I NA BORBI. MOJE DIJETE NOSI VIZIR, JEDINI U CIJELOJ OSNOVNOJ SKOLI. RAZMISLJELI SMO PREĆI NA ONLINE NASTAVU, ALI ZA SADA DALI SMO PRAVO IZBORA DJETETU.NEKA ONO ODLUCI.
MOZETE LI NAPISATI NA KOJI NAČIN STE SE IZBORILI ZA NENOŠENJE MASKI.
POZDRAV

CAN
Gost
CAN
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Hipohondri?

CAN
Gost
CAN
7 mjeseci prije
Reply to  CAN

Na liječenje bi trebali…
A da mi nije dijece žao,žalio bih nastavnike….pogubljene ovce.

Daniel Plainview
Gost
Daniel Plainview
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Strašno. Iako, ne čudi stigmatizacija djece koja se provodi u školi u manirima grubog i bezumnog totalitarističkog režima. Odrasli ljudi na jednaki način komentiraju “neposlušne” i “neodgovorne” građane koji ne participiraju ludilu, dresirani u poslušne građane i ispranih mozgova policiji prijavljuju svoje susjede zbog kršenja izolacije. Propaganda i indoktrinacija je… Pročitaj više »

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Uzasno… Za nepovjerovati kakav teror nad djecom. Da su skole na zalost obicne debilane, shvatio sam davno…medutim da su i ovakvo mjesto torture djece od strane, ocito ludih paranoika, poslusnih svakom “autoritetu” (pa makar on bio i masovni ubojica djece i pedfil) – ne bih povjerovao niti u snu… Stvarno… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ja to vidim ovako: teror je usmjeren na roditelje PREKO DJECE (na odrasle osobe koje su u stanju pobuniti se protiv sistema vladajuće elite). Zna se da bi roditelji učinili sve za svoju djecu (to se jasno vidi pritiskom na odrasle putem reklama koje su upućene djeci, a zapravo su… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Ljubica

Mislim da uopce niste procitali kako sam napisao da mali postotak shvaca, dok ogroman ne…
Ova Vasa prica se potpuno uklapa u ono sto sam napisao…

Ljubica
Gost
Ljubica
7 mjeseci prije

Procitala sam i jasno mi je ,ali sam zeljela skrenuti pozornost da mnogi roditelji kojima je takoder maska neprihvatljiva ,sute jer se nemaju snage boriti i na jedan nacin ih shvacam .Nazalost moj primjer to i potvrduje . Hvala na podrsci i razumjevanju ostalih komentatora .pa cu sada pokusat ukratko… Pročitaj više »

autor_itet
Gost
autor_itet
7 mjeseci prije

Od tih 96% miseva su drzavni sluzbenici,tako da ih je manje svakako, ali ih ima definitivno,medutim treba uzet u obzir i budenje😴

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  autor_itet

Probudit ce nakon sto padnu s kreveta, ne prije!

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

Znam i takve koji padnu s kreveta pa spavaju dalje, ne budeći se.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Neobicno kako si dobro upoznat s prosloscu a tako slabo s danasnjim lazima oko Korona virusa…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Mozes prestati s glumom.
Kod mene ne prolazi.
Svakome pismenome je dovoljno da se zapita zasto vise niko ne umire od drugih bolesti vec samo od Korone…
Ili kakav je to virus koji nosi sat na ruci jer napada tocno iza ponoci u nocnim klubovima!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Tako je Bond, cjepi sebe i svu svoju familiju, do tada sto manje kontakata i neskidaj masku ni kad spavas.
Ne spavaj u istoj sobi s zenom i nista ne brini ona ce se vec snaci i bez tebe.

asdfgh
Gost
asdfgh
7 mjeseci prije

Većina na ovom portalu misli da covid kao bolest niti ne postoji. Nažalost, Ipak postoji. I jasam bio sumnjičav dok se ljudi oko mene nisu počeli razboljevati. Poznanica koja je navodno imala lakši oblik, sa temperaturom 5-6 dana kaže da je stalno iscrpljena i da nikako ne može vratiti snagu… Pročitaj više »

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  asdfgh

“… ali bolest postoji i trebalo bi se ipak čuvati, koliko je to moguće….” Evo kolega Emilio je postavio 2,3 najprostija pitanja – na koje “struka” definitivno nema odgovor. Sta vise, brojni istrazivacki radovi u zadnjih15tak godina – jasno pokazuju da maske ne samo da ne stite – nego cak… Pročitaj više »

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“… Daj te studije od zadnjih 15 god. koji govore o štetnosti maski. Volio bih pročitati….” Kolega, Ne bih rekao da ste novi na diskusijama, ali izgleda da ste mozda promasili neke od analiza na ovom portalu. Evo jedna sa poprilicnim brojem poveznica na dokumente: https://www.logicno.com/politika/covid-19.html … mozete ukucati i… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Gospon Bond ima problema s percepcijom. Pita tko danas nosi maske duze od sat dva pa ako vec ne vidi djecu u skolama onda bi barem trebao vidjeti blagajnice i konobare?
Ili on mozda zivi u Svedskoj?

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

…i svi zaposleni ljudi sa radnim vremenom od najmanje 8 sati dnevno plus izvan radnog vremena prisiljeni nositi maske u javnom prijevozu, kod doktora, po uredima, trgovinama, u pošti, u banci, baš svugdje. Ništa nebuloznije u životu nisam pročitala od ovog komentara gospodina prepametnog Bonda.

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Nisam siguran da li ste ti i Emiliano isti lik ili samo idete u istu školu. Postajete pravo naporni sa tom pameti koja ne seže dalje od nosa. Dajete sebi za pravo da oponirate ljudima koji iznesu svoie iskustvo po sistemu jel’ ti vjeruješ meni ili vlastitim očima. O glupavim… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Treba li bolje i jasnije objašnjenje od ovog? NE! Tko ovo ne shvaća, na njega se može primijeniti biblijski stavak: “Imaju oči, a ne vide! Imaju uši, a ne čuju!”

Hornet 68
Gost
Hornet 68
7 mjeseci prije
Reply to  asdfgh

“Većina na ovom portalu misli da covid kao bolest niti ne postoji. Nažalost, Ipak postoji. I jasam bio sumnjičav dok se ljudi oko mene nisu počeli razboljevati.” Mozda su se poceli razboljevati zbog nekih drugih utjecaja : Spricanja iz aviona su intenzivnija . Salju kontaminirane oblake sa tla . Utjecaj… Pročitaj više »

Gile
Gost
Gile
7 mjeseci prije
Reply to  asdfgh

Razina kisika u tijelu?!!!

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  asdfgh

Sve to i dalje ne dokazuje da su bolovali od korone. Prije 9 godina krajem 12. mjeseca dobila sam jaku upalu sa svim ovim navedenim simptomima: 10 dana temperatura 40 – 42°C totalna iscrpljenost totalni gubitak apetita potpuni gubitak okusa i mirisa stalni jaki suhi grebavi kašalj pritisak u plućima… Pročitaj više »

The Who
Gost
The Who
7 mjeseci prije

U krizama svi pokažu svoje lice, jer da nije krize mogli bi se dugo sakrivati, međutim sada se sve vidi, doslovno, tako kada ovo sve prođe, a proći će, neće moći reći “pa ja sam mislio ovo ono” sve je zabilježeno

Kora
Gost
Kora
7 mjeseci prije
Reply to  The Who

Problem su i nerealne ambicije pojedinaca koje se također iščitavaju iz tih zapisa. Evo, primjerice, neki nisu u stanju ni provesti kvalitetnu i smislenu reformu hrvatskog školstva i zakonodavstva, a provodili bi, recimo, reformu UN-a. Takvi političari su sve samo ne vjerodostojni.

burt
Gost
burt
7 mjeseci prije

istina je da su mnoge odluke hrvatskog stožera nelogične, konfuzne i proturječne, čovjek ide u prodavaonicu ili apoteku i mora imati masku a u caffe baru ili restoranu ne mora, djeca ne smiju biti zajedno u razredima kad su u školi a mogu biti u istim autobusima kad idu u… Pročitaj više »

Vrane
Gost
Vrane
7 mjeseci prije
Reply to  burt

to je samo dokaz da je taj virus moguće prilagoditi nepodobnim zemljama.
Mi sve slušamo i sve je o.k.

Vrane
Gost
Vrane
7 mjeseci prije
Reply to  burt

i Bavarska uvodi stroge mjere, a da ne pričamo o Australiji gdje praktično nema zaraženih

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  Vrane

Ne iznenadjuje me. To je bukvalno kao “pilot projekat” ponovnog zatvaranja cijele Njemacke. I Njemacka je (zbog slobodarskog duha Nijemaca) vec 70+ godina drzana, kao strogi protektorat cionista i Vatikana. Sta vise – tako je i registrovana na burzi u NY, tj registrovana je kao firma BRiD (Bundes Republik IN… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ovo šta si napisao jasno povezuje početak razjedinjavanja EU usmjeravanjem migranata isključivo u Deutschland – plan A je ostvaren. Plan B je u fazi ostvarivanja.

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Vrane

…kaže Bond prema vlastitim stručnim istraživanjima

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
7 mjeseci prije
Reply to  burt

Mozda zato sto su ljudi snimali mobitelima “car je gol” guzve u redovima za testiranje i bolnicama. Doktori koji plesu po bolnicama i slicno. Cijeli svijet vrti neku glupu sliku iz nekog laba nigdje live nema. Jedino je Bujanec napravio prilog iz talijanske bolnice kamerom. Ljudi vide da je sve… Pročitaj više »

CAKE
Gost
CAKE
7 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

dobro sročeno

Histrion
Gost
Histrion
7 mjeseci prije
Reply to  CAKE

Više nego dobro.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
7 mjeseci prije
Reply to  burt

Sto ako je svaki Palestinac potencijalni kliconosa? Mozda u tom
grmu lezi traktor?

Histrion
Gost
Histrion
7 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

😀

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

😂

Istina
Gost
Istina
7 mjeseci prije
Reply to  burt

A u Africi godinama djeca svakodnevno umiru od gladi i nikom ništa. Pa u nekim zemljama lopovima odsjeku ruke pa idemo i mi kad i ostali to rade. Npr u Belgiji je registrirana Pedofilska stranka, pa idemo i mi odobriti takve stvari? Ili si Trol ili si Moron pa ne… Pročitaj više »

CAKE
Gost
CAKE
7 mjeseci prije
Reply to  Istina

oboje od navedenog

Mikojan
Gost
Mikojan
7 mjeseci prije
Reply to  burt

Ma nemoj, pa vidiš da svi njih okrivljuju za ovo, što im je za napraviti, zatvoriti ljude, zatvarali su ih drugi kako ih neće danas njihovi. I naravno da padaju na štoseve isto kao i kod nas.

CAKE
Gost
CAKE
7 mjeseci prije
Reply to  burt

Pare prave virus!!!
A gosti plešu u zaraznom ritmu?
Opet ti u pola 3?

P.S.
O.U.S./odxeby u skokovima

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  burt

Interesantnon da nitko nije snimio pune bolnice u Iranu, Srbiji, USA, cak ni u Wuhanu!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

T

marty
Gost
marty
7 mjeseci prije

“Da sam ja npr. državni kreator lažne pandemije prvo što bih uradio bi doveo kameru u bolnicu i snimio fake pacijente na fake respiratorima i pustio da to narod gleda i povjeruje.” – svatko ima svoju dozu kreativnosti. Naši mediji su na proljeće prenosili fotografiju iz 2013. god. iz talijanske… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

Čuj…jesi li ti 100% siguran da si ti baš ti? Tako su ti rekli drugi? Daj, ipak provjeri, možda su te prevarili.

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  burt

“… istina je da su mnoge odluke hrvatskog stožera nelogične, konfuzne i proturječne … …ali mnoge stvari nisu logične, na portalu Logično donosi se članak da je sve prevara, da nema smrtnih slučajeva …” Kolega, Stvarno me raduje da ste konacno zakljucili i da su “mnoge odluke” stozera – proturjecne… Pročitaj više »

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  burt

Kolega, sumnjam da vam iko od ljudi moze dati “tacan” odgovor na ovo logicno pitanje – medjutim, ako pokusamo analizirati stvar – meni to izgleda ovako: Izrael je bukvalno epicentar cijele ove krize. Ne samo kao drzava-zidova jer je to i onako lazna “drzava” – nastala voljom i novcem familije… Pročitaj više »

marty
Gost
marty
7 mjeseci prije
Reply to  burt

burt – tvoje kritičko razmišljanje je skroz ispravno, samo si previše zalijepio za Iran. Evo što jučer kažu tri vrhunska znanstvenika, samo valjda još nije došlo vrijeme da imbex, 24sata straha i slični masmediji ovo prenose: “Sve su se rasprave pobunile protiv prevladavajućih narativa temeljenih na ograničenjima: Lockdowns donosi više… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
7 mjeseci prije

Meni je super kako se u cijeloj gunguli oko maski zaboravilo na pitanje samoizolacije djece. Stari lisac ne spominje bas da bi to znacilo drzat dijete 14 dana u sobi i da bi policija mogla doc u kontrolu, bas kao i za odrasle… A vec je pun kufer djece dosad… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Mislim da se nismo bas razumili. Policajci dodu u kontrolu svakome u samoizolaciji, kolko sam cula. Pojave se na minut, dva dnevno, ionako nemaju sto raditi… Nego meni je problem to sto se uopce odlucuje stavljat dijete u sobu na 14 dana zbog sumnje na zarazu… I onda ti dode… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Jel to pricamo o brazilcima ili ste na migrantskoj ruti? Znam da migranti nisu manjina, ali kod nas su romi pristojan narod, skupljaju stare frizidere i nema nekih problema s njima. Policija tu ima posla oko obracuna mafijasa i pucnjave, ali ovi koji idu u provjere po kucama su ionako… Pročitaj više »

Uno
Gost
Uno
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Ne vakcinišu se, djeca ne idu u školu, otimaju hranu, razmnožavaju se, naoružani su…
Hmmmm, Đuro, ta grupacija ima perspektivu… 🙂

Uno
Gost
Uno
7 mjeseci prije
Reply to  Uno

Eto, dolaze vremena kad je dobro da si izvan sistema i kad će te osobine biti na cijeni. Mi ovde palamudimo kako pružiti otpor mogućoj nasilnoj vakcinaciji, a oni za banalnije stvari taj otpor pokazuju u praksi…

Hornet 68
Gost
Hornet 68
7 mjeseci prije
Reply to  Uno

Mislim da taj sistem bas stoji iza njih .

Hornet 68
Gost
Hornet 68
7 mjeseci prije
Reply to  Hornet 68

Postovana redakcijo ,
molim Vas da mi odgovorite zasto ste uklonili link koji sam stavio uz moj predhodni komentar ?
Cemu cenzura ako nema razloga za to ?????
Srdacan pozdrav .

Uno
Gost
Uno
7 mjeseci prije
Reply to  Hornet 68

Da, stoji, ali globalni. I dobra je Ivona, samo je nekima malo teža za varenje… 🙂

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Uno

Da hoce, rjesio bi to sistem s lakocom, medutim njima odgovara kaos na temelju kojeg mogu zaposliti vise policije pa onda uvodit nove direktive, jace mjere i diktaturu!

Eto i mene
Gost
Eto i mene
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

A onda znam otprilike o kojim krajevima pricamo… Nisam znala da su toliko agresivni tamo. Tu kod nas je kalasnjikov samo za gradske momke, a manjina je skroz ok…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Pa zato ste glasali na izborima!
Ili ste pak ostali doma pa ste poklonili glas vladajucima… Dode vam na isto

Hornet 68
Gost
Hornet 68
7 mjeseci prije

Netko rece onomad :
“Da se na izborima nesto odlucuje , ne bi ni postojali .

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Mene zanima jedna stvar: ako je dijete prisiljeno biti zatvoreno u sobi, 14 dana ne izlaziti iz nje, kako je riješeno pitanje higijene i korištenja wc-a i kupaone kao zajedničkih prostorija u obiteljima sa više članova kućanstva (najmanje dva člana obitelji)? Da li je to onda ta “famozna” 14 –… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
7 mjeseci prije
Reply to  Sony

A to sam im i mislila napisati al mi nitko jos nije odgovorio ni na upite o maskama, moram se opet ovih dana uhvatiti pisanja mailova… Ja ih bas volim upilavati, nema neke koristi ali bas me briga, ionako mi je dosadno… Mislim da su higijenu rijesili kao i za… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Joj, i ja volim turpijati te koji turpijaju nas, ali ne mailovima, nego zovem na telefon, pravim se naivna pa postavim pitanje na koje znam odgovor, ali želim čuti od njih kako će mi nešto objasniti. Mailovi zahtijevaju vremena i čekanje na odgovore koji ne dolaze, ne ide im u… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Sony

HaHaHa, molim te opisi malo bas me zanima?
Iako pretpostavljam da to rade neki studenti medicine za sicu dok gazde kupe ostatak…

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

O, vrlo rado, i hoću ali ne sad jer je 4 sata u noći, povremeno moram i spavati 😊 pogodio si, na telefone se javljaju mladi ženski glasići, nakon mojih pitanja obavezna zbunjenost sa druge strane, ali mi uvijek ljubazno kažu: pričekajte da pitam doktora.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Mi na ovome portalu bas nesto previse ni ne pricamo o borbi protiv nekakvog virusa, vec o borbi protiv suludih mjera i diktature koja se skriva pod Kovidom19.
Naravno ima par iznimaka, trolova, botova, sendwichara ili samo glupana…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Sony

Odlicno pitanje! Naravno, stozer ti nece na njega nikad izravno odgovorit pa cu ti pokusat docarat! Prvo policajac ce prije ili kasnije uhvatit djete u zajednickom wc jer ce mu s vremenom biti dozvoljeno ulazit i na silu bez ikakvog naloga pod izgovorom kako je to dobro za zajednicu! Nakon… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

O, da, na dobrom si putu…zatvorski kompleks sa kavezima i pogledom kroz rešetke na Bandićeve fontane

🚔🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🏢🚔

🚔 ⛲ 🏢🏢🏢⛲🏢🏢🏢 ⛲ 🚔

🚔 🚔 🚔 🚔 🚷🚔 🚔 🚔 🚔

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

Ne pada mi napamet nazivati stožer 🙂 nazovem one koji su pod njihovom direktivom.

CAKE
Gost
CAKE
7 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

…ne zelis znati.

Patriot
Gost
Patriot
7 mjeseci prije

Građanski neposluh jedini nam je spas.

Neko ime
Gost
Neko ime
7 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Mislim da nam to, na ovim prostorima, ide odlicno. Ono sto nam je u normalnim vremenima nedostatak, u abnormalnima (ako si posudio dezinficirane novine, citaj: “novonormalnima”) pretvara se u prednost;)

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
7 mjeseci prije

Škartoc Đuro, škartoc…..
To je više onako…. ekološki.
🙂 🙂

Max
Member
Famed Member
Max
7 mjeseci prije

Jadna djeca.

autor_itet
Gost
autor_itet
7 mjeseci prije

Ovaj fuks je bivsi ministar i svi su se sprdali snjin, cuje se na naftalinu, a zabranili je u ormarima🙃

marty
Gost
marty
7 mjeseci prije

Sviđa mi se članak. Svaka čast g.Ponošu na aktivizmu da se teror barem nad djecom čim prije zaustavi.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  marty

Istina Velimir je genijalan lik. Jedino mu se omaklo u Bujici kako je za njega sve gotovo i kako on ne nosi masku nigdje! Vjerujem da mu je promaklo da mira nece biti dok se citav svijet ne oslobodi jer ce zlikovci uvijek pokusavat jednu po jednu pokrajinu, zupaniju ili… Pročitaj više »

marty
Gost
marty
7 mjeseci prije

Jako dobar stav kao čovjeka ali za ovo vrijeme koje živimo bojim se ipak utopijski. Možemo mi kao pojedinci misliti, pisati i javno iznositi stavove i dokaze kakve god želimo, ali sve to padne u mutnu vodu jer su mas mediji naveliko preuzeli politiku. Ovakva razina cenzure i stigmatizacije drugačijeg… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije

Jedan od najbolji članaka ikad objavljenih ovdje. Točno u sridu. Morbidno blebetanje ove nakaradne spodobe od ministra ne bih previše komentirao da ne budem vulgaran, samo bih malo o ovome: “djeca od kuće do škole i po povratku i tijekom kretanja unutar zgrade trebaju nositi maske, a na nastavi, vjerojatno… Pročitaj više »

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Djeca dok idu u školu trebaju nositi masku, ali dok idu u trgovinu ili na igralište ne. Ovaj virus je naučio i gdje ideš.

CAKE
Gost
CAKE
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Dobar

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

“… Virus se ne širi za vrijeme školskog sata?…” Logicna pitanja kolega, ocito ne prolaze kod ovakvih klimoglavaca na svaku naredbu prviatne Bill Gatesove i Rockfellerove “SZO”….. Pa niti “virus spanske gripe” – niti na koji nacin nije mogao zaraziti onih 100 volontera koje su pljuvali, ubrizgavali im sline i… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Kolega, ako može jedan savjet. Ti očigledno puno znaš iimaš što za reći. Ali problem ti je prezentacija. Predlažem da svoja izlaganja podijeliš u dvije razine. U ovom slučaju prva razina za široku, needuciranu i uglavnom nedovoljno zainteresiranu publiku Na one koje bi u Zagorju zvali “indolentni mužeki”. Koncentriraj se… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Slazem se.
Hvala na savjetu.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Slazem se s ovim tvojim komentarom , iako je inace Istrazuj jedan od mojih istomisljenika u vecini toga sto pise . Koliko mogu primjetiti , ima sve vise ljudi ( tu ubrajam i sebe ) koji nemamo ponekad strpljenja i razumijevanja za objasniti nesto , pa postajemo pomalo cinicni ,… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

O tome da virus nosi sat na ruci pisali smo jos u doba dok je u nekim drzavama pa eto i do danas trajao policijski sat. Zatim smo ponovo pisali o tome kako virus nosi sat kad su uveli zatvaranje nocnih klubova iza ponoci! U GB je pravilo da moras… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije

“...poanta ovog mog texta je da se previse zna, previse pise, a premalo cini!“ I slažem se s tvojom poantom. Ali samo sa onim zaključnim dijelom. Znamo možda tii ja ijedan manji broj ljudi koji su si dali truda razmilsiti i informirati se. Velika većina ne zna. Zbunjeni su, uplašeni… Pročitaj više »

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije

“…Stara Kuka, poanta ovog mog texta je da se previse zna, previse pise, a premalo cini!…”

Apsolutno tacno.
Efekat “kuhane zabe”.

Marko 75
Gost
Marko 75
7 mjeseci prije

Nije mi jasno kako ti svi učitelji i profesori ne mogu javno štrajkati protiv mjera.Svi su štrajkali zbog par stotina kuna plaće ili zbog nekakve reforme školstva.Sad kad je od životne važnosti,šute kao zaliveni.

CAKE
Gost
CAKE
7 mjeseci prije
Reply to  Marko 75

u kreditima,a krediti u švicarcima?

Istražuj
Gost
Istražuj
7 mjeseci prije
Reply to  CAKE

Mislim da je to upravo tacan odgovor…
A zna se ko daje kredite.
Isti oni koji kontroiliraju i SZO i medije i tzv “medicinu/nauku” a u potpunosti i tzv “demokratiju”…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije
Reply to  Marko 75

Mali ispravak Marko. Štrajkali su samo zbog plaće i drugih svojih materijalnih i nematerijalnih prava. Reforme i općenito poboljšanje i unaprijeđenje školstva kao i dobrobit djece, što i sada vidimo njima uglavnom znači koliko i lanjski snijeg. Iako moram reći da se ovom prilikom ni ogromna većina roditelja koji imaju… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Marko 75

Zato sto bi trebao generalni strajk, neposluh i revolucija! Da izadu samo ucitelji i profesori, ismijali bi ih uz pomoc nekoliko potplacenih doctora dok istovremeno ne potplacenim doctorima nebi dali pristup medijima… 99% vas koji shvaca da se radi o prijevari zvanoj Kovid niste u stanju ni zamislit pravi nacin… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
7 mjeseci prije

99% vas koji shvaca da se radi o prijevari zvanoj Kovid niste u stanju ni zamislit pravi nacin otpora sto me vec dobrano frustrira…

Pa poduči nas onda pravom načinu otpora. Ti bar imaš iskustva još kad si dizao revoluciju u Meksiku. “Viva Zapata”.

Slonica
Gost
Slonica
7 mjeseci prije

U Zg su maske obavezne i pod nastavom od 5 raz.nadalje.
Izuzeće imaju koji mogu osigurati 1,5 razmaka, a to malo koji mogu(manje grupe)
Kod nas nude uz sitnu nadoknadu ugradnju pleksiglasa između….s tim da se trebaju sloziti roditelji iz jedne i druge smjene.

CAKE
Gost
CAKE
7 mjeseci prije
Reply to  Slonica

ludilo

Sony
Gost
Sony
7 mjeseci prije

Izvrstan članak, svaka pohvala autoru

Kuga
Gost
Kuga
7 mjeseci prije

Vikali ste 50 godina ziva tito. Onda ste 10 godina vikali zivila hrvatska . Onda se 20 godina zivila eu. Dostanste vikali sad nosite maske i sutite dok stign nove parole.

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
7 mjeseci prije
Reply to  Kuga

Živio stožer i filantrop Bill

krivA
Gost
krivA
7 mjeseci prije

..ovo sam primio pocetkom kolovoza.., , pa..ako Logicno dozvoli …
https://youtu.be/sxU4fjRTvLc

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  krivA

Uskoro na svim vijestima; “U Osnovnoj skoli Vladimir Nazor stavili smo u karantenu 3b razred, 4a i 7c jer ima pozitivnih na Kovid19. Ostale ucenike i razrede smo pustili doma a ove zadrzali!” Jake snage antiteroristicke postrojbe istovremeno okruzuju skolu. Roditelji pjevaju ispred skola, razvlace satore, kreativno prave igracke i… Pročitaj više »

rijgniurtnginrigtnrt
Gost
rijgniurtnginrigtnrt
7 mjeseci prije
Reply to  krivA

Pa lijepo žena kaže u gradovima će biti najgore, kauboji se imaju barem čime braniti.

Kuga
Gost
Kuga
7 mjeseci prije

Inace sto se tice nonenjae maski u skolam. Mislim da se u kavezu razmnozavaju samo stoka i ljudi.Divlje zvitinje ne . Podivljajte i razbjte resetke ako zelite slobodu svojoj djeci. Ili barem zivot u prirodnom rezervatu

indy
Gost
indy
7 mjeseci prije

Žalosno,sustav nula bodova,nema ureda institucije kojoj nisam sugerirso povredu prava djeteta i ljudskih konvencije UN koje su sve sljednice Juge supotpisnice nema odgovora od pučke pravobraniteljice i za djecu pravobraniteljice,ured prefdjednikaRH,premjera,sabora tvz.stožera MUP nitko ništa zar ni konvencije više nevrjede,e da i uredu EU za RH.Masku nema teorije,neki dan u… Pročitaj više »

Bosanac
Gost
Bosanac
7 mjeseci prije

Šta li će današnja djeca imat za reć svojim roditeljima za 20 godina.

indy
Gost
indy
7 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Što ti oni neko bio kriv zbog nečeg,nacija vjera nešto.Nego bolje daste skupa nas djecu štitili.I danas kafič tu u Istri stavio ratne oznake,a rat,al ne drug protiv tebe il Srbina,protiv bande,lipo pozvo rundu za sve i manča konobarici se uplašila pošto je iz Srbije,ma ni problem.Ljudskost je bitna.Mislim,bar se… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Koja djeca?
Ako zlotvorima uspije, nece vise biti djece, pogotovo ne one koja bi zivjela s roditeljima..

Hornet 68
Gost
Hornet 68
7 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Ufff !!!
Kakvo pitanje !!!
Nisam jos o tome razmisljao .
Prepustimo se masti .

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Da je htio imao je prilike pomagati Vietnamcima, Indijancima, onima u Kambodzi ili Sibirskim kazamatima, Aboridzanima (itd itd itd)…

piždro
Gost
piždro
7 mjeseci prije

Denis
Gost
Denis
7 mjeseci prije

Svaka čast!
Napokon novinar i web stranica koji objektivno i logično iznose stvari!

Jomla
Gost
Jomla
7 mjeseci prije

Tzv corona kriza je konc-logor otvorenog tipa. (usporedba: Varšavski geto)

mario
Gost
mario
7 mjeseci prije

NEVIDLJIVI
NJIHOVI PREDSTAVNICI NA ZEMLJI
PSIHOPATSKA ELITA
VLADE DRŽAVA
MEDIJI
KVAZI-STRUČNJACI
OVCOIDI

NAŠI NEPRIJATELJI

ODAKLE I KAKO POČETI

Hornet 68
Gost
Hornet 68
7 mjeseci prije
Reply to  mario

Odlicno sroceno !

Karma
Gost
Karma
7 mjeseci prije

Ovaj izgleda kao Mojsijev rodjak koji hoda po pustinji bez maske.

Ivo mali
Gost
Ivo mali
7 mjeseci prije

Moto kacige treba uvesti maloj djeci. Turban i curama burku protiv virusica gripice. Jadna nam majka ludila. Nema svete vode u crkvi. Djavlu veselje.

puki
Gost
puki
7 mjeseci prije

Fuchs (njemacki lisica) je li i on etnicki burazer Kona (kohna)?

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
7 mjeseci prije

Pretpostavljam da će komentar proći validaciju kad više niko ne bude čitao ovaj članak. Samo bih molio objašnjenje kako i zašto je komentar pod validacijom.
Hvala unaprijed.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik