fbpx

Nepodobna djeca u resoru podobnog ministra

Radovan Fuchs

Vrijeme radnje: 20. kolovoza, 2020. Mjesto radnje: studio HRT, Zagreb. Emisija – središnji dnevnik. U Dnevniku voditelj i njegov gost. Nijedan od njih dvojice na licu nema masku iako je prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite obojica moraju imati. Gost je Radovan Fuchs, hrvatski ministar znanosti i obrazovanja, a tema – obaveza nošenja maski na dječjim licima u novoj školskoj godini. Citirati ću ministra doslovno, odnosno onako kako stoji na stranicama HRT dnevnika: „Razgovarali smo s nizom zemalja oko nošenja maski. Iskustva i smjernice su slične. Većina zemalja ide s varijantom što ćemo i mi preporučiti: djeca od kuće do škole i po povratku i tijekom kretanja unutar zgrade trebaju nositi maske, a na nastavi, vjerojatno ne. Kad bi Svjetska zdravstvena organizacija preporučila nošenje maski, onda bismo i mi to slijedili. Naravno da će maske biti i za učitelje, pogotovo kad se kreću po hodnicima“ – rekao je Fuchs.

Divota! Ne samo što je ministar iz samo njemu poznatih razloga najavio nabijanje maske na dječja lica na otvorenom prostoru nego je mrtav-hladan potvrdio da o našoj djeci, a i o svima nama, odlučuje neka globalistička ekipa koju hrvatski narod na izborima 5. srpnja nije birao i za koju nitko od nas blage veze nema ni tko je ni zašto, ni po kojim osnovama našim životima upravlja. Nakon što nam je ministar potvrdio sve ono što nam je mjesecima poručivano i sa svakodnevnih pressica Stožera i nakon što nam je dano na znanje da o našim životima odlučuju prekooceanske barabe koje su do grla u korupciji, krenimo dalje, ali ovaj put ne kronološki, nego odozgora prema dolje.

Vlada RH dana 3. rujna donosi Odluku o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 (NN 99/20) kojom se nalaže postupanje prema uputama HZJZ i MZO od 24. kolovoza. Je li? A što ako su te upute u nesukladnosti s npr. odlukama Stožera civilne zaštite? Već imamo primjer iz srpnja kada Stožer donosi odluku o maskama, a HZJZ izuzetke od odluke što je jako zanimljiv fenomen u kojem jedno tijelo donosi pravni akt, a drugo izuzetke od tog akta. Tko tu koga i sudaraju li se opet HZJZ i Stožer onako kao što se Capak sudara sa samim sobom kada iz samoizolacije pušta Hrebaka da landra gdje mu je volja, i ujedno potpisuje dokument u kojem je navedeno da nije dozvoljeno prekršiti samoizolaciju?

Vidjevši muke svoje i tuđe djece, te tražeći odgovore u ovom „sami sebe zaplićemo“ cirkusu, „Inicijativa roditelja 0-24“ uputila je dopis kojim se školama daje na znanje da je roditeljima jasno da su prava djece prekršena, te da se  uputama HZJZ-a i MZO-a djeci ugrožava psihičko i fizičko zdravlje, i da će, kako bi zaštitili svoju djecu, roditelji poduzeti odgovarajuće pravne radnje. Pored toga „Inicijativa roditelja 0-24“ šalje upit ravnateljstvu Stožera civilne zaštite o tome tko je nadležan tj. tko daje prijedlog za ukidanje pojedinih epidemioloških mjera u školama na što im iz ravnateljstva pristiže odgovor: „Poštovani, navedeno je u nadležnosti lokalnog stožera odnosno županijskog stožera sukladno Uputama HZJZ i MZO. U slučaju povoljne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku iako je razmak manji od navedenog, kao i obavezu nošenja maski čak i kod navedenih razmaka u učionici u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije.“

Najprije, iza izraza „povoljna epidemiološka situacija“ ne krije se nikakva medicinska stvarnost nego jeftina fraza jer povoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj prisutna je cijelo vrijeme od Odluke o proglašenju epidemije 11. ožujka, koja nikad nije objavljena u Narodnim novinama na što resornog ministra obvezuje čl.90. Ustava koji, kao i cijeli Ustav, u RH više nije bitan. U najgorem je trenutku epidemije popunjenost respiratora iznosila „vrlo nepovoljnih“ 4,5%, odnosno od 800 respiratora u najkritičnijem trenutku popunjeno je njih – 38. U trenutku pisanja ovog teksta popunjenost je vrtoglavih 2,75%, uz napomenu kako je riječ mahom o starijim i/ili prethodno imunokompromitiranim osobama čija je koronazaraženost utvrđena nevaljanim i nepouzdanim testom, te je na razini bacanja kovanice za igru pismo-glava podatak imaju li te osobe SARS-CoV-2 virus ili ne. Da stvar bude još jasnija, povoljna epidemiološka situacija u populaciji školske djece povoljna je trajno i svuda po cijelom svijetu jer rizik bolesti za djecu tj, za sve osim imunokompromitiranih i starijih, praktički je nepostojeći. Za razliku od država koje su se sjetile kao kriterij epidemiološke situacije uvesti standard popunjenosti bolničkih kapaciteta, što je sve do pojave koronaprojekta bilo pravilo, Hrvatska još uvijek kao glavni epidemiološki kriterij koristi broj zdravih ljudi kojima nije ništa i koji zatvoreni sjede u svoja četiri zida, ne sudskom odlukom koja je jedina koja čovjeka može lišiti slobode, nego anonimnim telefonskim pozivom. Takav doprinos „modernoj znanosti“ koji se zasniva na preporukama svjetske zdravstvene korupcije, Hrvatska je razvila do neslućenih okvira pa je tako, nakon što je virus naučio raspoznavati što kupujete na benzinskoj pumpi, pri čemu kod kupnje goriva morate imati masku, a kod kupnje piva ne, virus naučio raspoznavati i u koji razred ide neko školsko dijete. Ide li mali Mate u četvrti razred, virus je kooperativan i ne ulazi u Matine dišne putove međutim ide li Mate u ne daj Bože peti razred, eto Mate s maskom na licu i eto virusa na sva zvona osim školskog koje se po novim uputama ukida i više ne smije zvoniti. I ne samo to virus zna i u koju školu ide, pa je tako propisana udaljenost među učenicima viših razreda osnovnih škola 1,5m, dok se srednjoškolci ne smiju jedan drugom približiti na manje od 2m. Sve je to, pogađate, „znanstveno utemeljeno“. I u vezi sa svim tim Ustavni sud nas uvjerava da o tome nema potrebe raspravljati.

Drugi je zanimljiv moment u odgovoru ravnateljstva CZ jednak onome koji se navodi na str. 9. uputa HZJZ-a i MZO-a, u kojem se stvar spušta na nižu razinu odnosno dopušta se sudaranje odluka nižih razina s odlukama više razine. Prijedlog za ukidanje nošenja maske unutar svoje ustanove može podnijeti svaki ravnatelj, te uz odobrenje lokalnog stožera civilne zaštite u svojoj školi masku ukinuti. Tužno je što dio ravnatelja to ne zna jer upute nisu ni pročitali, a od onih koji znaju veći dio njih postupa po principu „ne bih se htio miješati“. Po kojem to kriteriju Vlada RH, a od neki dan i Ustavni sud negiraju sami sebe jer odluke stožera CZ drže neprijepornim, dok te iste odluke dozvoljavaju ukinuti bilo kojem ravnatelju bilo koje škole? Takvo bi negiranje odluke moralo biti primjenjivo i na druge ustanove jer kriterij mora biti isti za sve. Na stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite informacije ili odluke o tome da se stvari mogu rješavati na nižoj razini – nema.

Upute HZJZ-a i MZO-a ne sadrže zapravo ništa utemeljeno baš kao što ničega nema ni u preporukama svjetske zdravstvene korupcije. Koliko smo prepisivanje usavršili kao najnoviju znanstvenu disciplinu govori podatak da oba dokumenta imaju isti broj stranica – 16. Čitave su upute nalik na pravila u koncentracijskom logoru, u njima nema pozivanja na Konvenciju o pravima djeteta, na Ustav, na Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, nema analize šteti li djeci ili nastavnicima maska, šteti li fizički razmak, dezinficijens, šteti li asocijalna i psihopatološka sredina na kakvu je po uputama škola nalik, šteti li to da u izradi uputa nije sudjelovao nitko od roditelja iako Ustav koji se ovih dana pokazuje kao mrtvo slovo na papiru navodno štiti obitelj i djecu. Šteti li to da u uputama nema ni spomena o interesu djeteta u skladu s Konvencijom o pravu djeteta koju je, baš za peh, kao i niz drugih konvencija o ljudskim pravima, Hrvatska ratificirala. Jedino čega u uputama ima u izobilju jest dobro organizirani kaos s pozadinskim prijetećim pendrekom za sve koji na bodljikavu žicu ovog logora ne pristaju. Kaos koji je napravljen po cijelom svijetu, osim u par država izuzetaka, djeluje prilično organizirano i teško se oteti dojmu da takav kaos nije smišljen. U konačnici taj kaos dovodi do toga da hametice stradaju ljudi, i da stradaju djeca. Postupci i izjave ministra Fuchsa za nekoga i za neke sasvim su sigurno podobni, ali što je s djecom? Jesu li djeca koja samo žele disati, koja samo žele sačuvati vlastito zdravlje, koja samo žele biti djeca – nepodobna?

4.7 101
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
167 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Kcerka ministra zadravlja Crne Gore ne nosi masku vec torbice od 30.000 evra.

PS. Ne zaboravite da je CG najmanja nasa drzavica.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Uopce nije u trendu.
Kabala nosi crvene cipele od djecje koze!
No nikoga nije briga…

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije

I papa nosi crvene😈

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Da, kao sto rekoh “kabala”…

asdfgh
Gost
asdfgh
1 mjesec prije

“Kabala nosi crvene cipele od djecje koze!”
Može neki link ili info o izvoru te informacije ? Hvala.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Info si dobio a link trazi sam ako te doista zanima!

asdfgh
Gost
asdfgh
1 mjesec prije

Ne trebam ja ništa tražiti, sve što me zanimalo si mi odgovorio.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Odlican tekst.
Dijete isti mjesec i godište jedno u 4 jedno u 5 razred ,jedno kači nošenje maski drugo ne.
Ravnatelji su možda i upoznati za izuzeće svoje ustanove,ali što ako virus probije.
Bili bi na stubu srama što od pojedinih roditelja što od same zajednice,lokalnog stožera i nitko ne želi toliku odgovornost.

Brojanje ozdravljenih je isto smiješno jer je neki dan smanjena samoizolacija na 10 dana i naglo je narastao broj ozdravljenih,umjesto zaraženih.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Gospon Velimire, djaba pisete…
Sve koje istina zanima, odavno su je pronasli!
Preostalih 96% miseva, (a ne ovaca) istina uopce ne zanima jer bi tada morali nesto uciniti za svoju djecu.
Lakse im je djecu natjerat da ponesu masku u skolu nego ici pritiv stozera i drzave jer mozda dobiju novcanu kaznu ili razbijenu glavu!
Tako da misevi (a ne ovce) namjerno bjeze od ISTINE!

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 mjesec prije

Ne ide nitko protiv, bar ne glasno, to je istina. Ali primjecujem ignoriranje stozerovih uputa naveliko. Poslali smo dijete u skolu, razredna nastava. Pitamo je li itko rekao ista zato sto ne nosi masku na hodniku (mali samo na hodniku nose), kaze da ne nosi nitko od malih ni na hodniku. Nastavnici daju izbor ako netko nece dezinficirati ruke na ulazu da ih opere vodom na umivaoniku, kao i prije. Nekidan pada kisa, odem po dijete s autom i skuzim da umjesto u “baloncicima” zapravo izlaze svi u isto vrijeme, samo sto nema zvona. Otvoren je drugi ulaz u skolu, ali sad svi ulaze kroz taj ulaz. Mjerenje temperature nitko skoro ne radi, a jos manje salje u skolu biljeznicu sa zapisima temperature… Prije skole kupe djeca marendu u pekari, bez maski, a poslije skole oni kojima je ostalo kuna od marende svrate u ducan bez maske i prodavacice ih puste, iako su odrasle izbacivale za nenosenje maske. Ljudi su ipak jos osjetljivi na djecu. Mozda se boje otkaza, kazni i svega, ali nisu svi tolika govna da muce djecu zato sto im je netko naredio… Bit ce nesto od nas…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Namjerno puste krsenje da bi poslije mogli reci kako sad eto moraju uvoditi nove mjere jer se nitko nije pridrzavao starih.
Korak po korak totalna diktatura MelburneVictorijaAustralija!
Cudi me da nisi shvatila osnovno do sada?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Najbolje i najkraće objašnjenje za teror. Gotova rasprava. ⭐⭐⭐⭐⭐

Ljubica
Gost
Ljubica
1 mjesec prije

Nebojim se novcane kazne ili razbijene glave ,ali se bojim da smo svi mi roditelji koji smo se izborili da nam djeca u razredu sjede bez maske servirali na pladanj djecu kojekakvim” nastavnicima”…konkretno , vec drugi dan nastave smo kontaktirali roditelje djece iz razreda ,u grupi se vecina izjasnila da su protiv maski.da neduljim ,od 21 roditelja na kraju nas 5 nesto i poduzima .na mail koji sam poslala ravnatelju,telefonski mi odgovara psihologica,pokusavajuci me valjda “urazumit” da nema potrebe pravit probleme,pa mi onako usput kaze da imam i jos jedno djete koje treba za koju godinu krenit u tu skolu ( stariji je sada 8r) najbitnije sad sljedi ,razrednica koja im predaje hrvatski na satu organizira debatu ZA i PROTIV nosenja maski ,na zamolbe i razumne argumente moga djeteta da ga stavi u grupu PROTIV inzistira da bude u grupi ZA .objasnjava joj da nema argumente ,nastavnica vristi i prisiljava ga da nesto smisli,debata nije bila za ocijenu ali dobio je ocijenu 1 ,jer nije nista smislio .na sljedecem satu mu oduzima test ,jer joj se ucinilo da prica iako i on i cijeli razred govore da nije ni rijeci rekao .nastavnica iz kemije svaki sat urlice “da se svi oni (njih 5 ) bez maske micu od nje sto dalje ” i premjesta ih u zadnje klupe . Kao i jos dva nastavnika koja svako malo na neprimjeren nacin komentiraju da su “opasnost za druge ” . Govorim o djetetu koje je u toj skoli sada osmu godinu ,odlikas ,uspjesan sportas .
I dalje mislite da se bojimo novcane kazne ,razbijene glave ili neceg drugog ?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Jednostavno za pocetak skuoit dijecubinroditelje te nastavnike kojinsu normalni i formirati normalne razrede i skole. Ovi drugi nek uzivaju u mjerama i preporukama. Nek se podijeli sto se ima podijeliti.

Melita
Gost
Melita
1 mjesec prije

Ljubice, ovo što vi pričate da vam rade djetetu je strašno. Dokazuje da postoje nečasni nastavnici, ljudi ispranog mozga, kojima bi trebalo zabraniti da se bave djecom. Ti ljudi svjesno rade segregaciju i maltretiranje djece koja ne nose maske, a koja su izgleda nažalost u manjini. Posebno je gadljivo inzistiranje da vaš sin zauzme i brani stav kojem se inače organski protivi. Nije li to prisilni preodgoj poput onog koji vrše u Kini u specijanim logorima? Ne pretvaraju li se naše škole u logore u preodgoj/ ispiranje mozga? Iz vlastitog iskustva znam da je ovo, inače časno zanimanje, nažalost uprljano brojnim primjercima frustriranih ljudi koji mrze svoj posao, a djeca su im ventil za ispuhivanje. Neki od njih su vjerojatno nesretni što moraju dolaziti na posao, umjesto da nastave “statirati u kukuruzu”, odnosno u miru vlastotog doma odrađivati minimum aktivnosti. Sigurna sam da su takvi u manjini, ali u ovom Corona ludilu oni se nameću svojom pravovjernošću i sigurno na taj način ubiru poene kod nadređenih.

Ljubica
Gost
Ljubica
1 mjesec prije

Melita,napisali ste sve ono sto i sama mislim .

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije

“Nije li to prisilni preodgoj poput onog koji vrše u Kini u specijanim logorima?”
A ko ti je rekao da to uopste postoji u Kini?
Isti oni sto teraju decu da nose maske, sa jedne strane si protiv propagande a sa druge istu tu propagandu navodis kao stopostotnu istinu, izdogovaraj se malo.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Ako postoji vise skola u gradu zasto se ne bi uvela skola bez mjera kao eksperimentalna skola koja bi radila normalno. Pa neka svak izabere.

L. R.
Admin
Famed Member
1 mjesec prije

Poštovana Ljubice,

Možete li nam poslati vašu email adresu, da se čujemo i da eventualno objavimo ovo što ste napisali?

Možete nam pisati na redakcija@logicno.com

Hvala unaprijed

Ljubica
Gost
Ljubica
1 mjesec prije

Postovani ,
U ovom trenutku zaista nisam spremna izlaziti u javnost ,odnosno svoje djete i sebe izlagati jos vecoj torturi .Svakako,bit cu slobodna javit Vam se ukoliko ove “pedagoske ” metode neprestanu.
Hvala na razumjevanju

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Možda možete ostati anonimni svjedok, vi i vaše dijete, a možda i dijete prebaciti u neku normalniju školu. Nisu sve iste. Ako se za ove strahote ne sazna javno, takve “pedagoške” metode neće prestati.

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije

Najbolje bi bilo uzet bolovanje da ima stres od skole/korone i da bude doma i uziva dok ovo prode, a proci ce jer tamo ionako nece NISTA propustit/naucit…iskoristit zlo za dobro?zasto ne?bez zle namjere😊

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Ljubice, ovo treba svakako javno objaviti gdje god je moguće i navesti u kojoj školi se ovako postupa sa djecom.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije

HVALA LJUBICE NA ISKRENOSTI I NA BORBI. MOJE DIJETE NOSI VIZIR, JEDINI U CIJELOJ OSNOVNOJ SKOLI. RAZMISLJELI SMO PREĆI NA ONLINE NASTAVU, ALI ZA SADA DALI SMO PRAVO IZBORA DJETETU.NEKA ONO ODLUCI.
MOZETE LI NAPISATI NA KOJI NAČIN STE SE IZBORILI ZA NENOŠENJE MASKI.
POZDRAV

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Hipohondri?

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Na liječenje bi trebali…
A da mi nije dijece žao,žalio bih nastavnike….pogubljene ovce.

Daniel Plainview
Gost
Daniel Plainview
1 mjesec prije

Strašno. Iako, ne čudi stigmatizacija djece koja se provodi u školi u manirima grubog i bezumnog totalitarističkog režima. Odrasli ljudi na jednaki način komentiraju “neposlušne” i “neodgovorne” građane koji ne participiraju ludilu, dresirani u poslušne građane i ispranih mozgova policiji prijavljuju svoje susjede zbog kršenja izolacije. Propaganda i indoktrinacija je učinila svoje.

Istražuj
Gost
Istražuj
1 mjesec prije

Uzasno…
Za nepovjerovati kakav teror nad djecom.
Da su skole na zalost obicne debilane, shvatio sam davno…medutim da su i ovakvo mjesto torture djece od strane, ocito ludih paranoika, poslusnih svakom “autoritetu” (pa makar on bio i masovni ubojica djece i pedfil) – ne bih povjerovao niti u snu…
Stvarno mi je zao Ljubice…

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Ja to vidim ovako: teror je usmjeren na roditelje PREKO DJECE (na odrasle osobe koje su u stanju pobuniti se protiv sistema vladajuće elite).
Zna se da bi roditelji učinili sve za svoju djecu (to se jasno vidi pritiskom na odrasle putem reklama koje su upućene djeci, a zapravo su naciljane prema odraslima – roditeljima, da troše novac za svoju djecu. Ovo je psihologija trgovine). Ista taktika primjenjuje se u slamanju odraslih,
ugrožavanjem njihovog najvećeg blaga – njihove djece, svjesno izazivajući otpor
roditelja i svih drugih sa empatijom prema djeci – njih tj nas je ogroman broj! Odrasli pate, djeca ispaštaju. Ovom taktikom nastoje postići dva cilja – slomiti odrasle – nas – dirajući u najslabiju točku – djecu. Stravično je gledati kako oni, koji isto tako imaju svoju djecu, na ovako hladnokrvan i izopačen način slamaju obitelji koje su temelj društva, zajednice, naroda i u konačnici, ljudske vrste. Ovo je jedan od načina porobljavanja – učiniti djecu nesretnima, obilježenima, poniženima, isfrustriranima, zakinutima – ciljajući na roditelje, na sve odrasle osobe gazeći ljudsko dostojanstvo, ciljajući na svakog pojedinca degradirajući ljudsku zajednicu kao temelj društva u cjelini.
Ovo je psihološka taktika porobljavanja bez primjene oružja i otvaranje puta za primjenu sile sa upotrebom oružja nad masama na koje se vrši pritisak. Šta je pritisak jači, jači je i otpor. Izazivajući otpor, priprema se “opravdanje” za primjenu sile. Drugim riječima – cilj opravdava sredstva.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Mislim da uopce niste procitali kako sam napisao da mali postotak shvaca, dok ogroman ne…
Ova Vasa prica se potpuno uklapa u ono sto sam napisao…

Ljubica
Gost
Ljubica
1 mjesec prije

Procitala sam i jasno mi je ,ali sam zeljela skrenuti pozornost da mnogi roditelji kojima je takoder maska neprihvatljiva ,sute jer se nemaju snage boriti i na jedan nacin ih shvacam .Nazalost moj primjer to i potvrduje .
Hvala na podrsci i razumjevanju ostalih komentatora .pa cu sada pokusat ukratko odgovorit i na ostale: izostavila sam” detalj ” da razgovor svih nas pet roditelja sa ravnateljem skole nismo uspjeli dogovorit .od njegove tajnice smo odbijeni zbog epidemioloskih mjera,zauzet,odsutan…kad smo postali svjesni da nasi pozivi pisanja potpisivanja peticija,inicijativa ,ministarstvu nedaje rezultate i da djeca sjede u razredu i dalje sa maskom i pitanje do kada ce svatko je od obiteljskog liječnika trazio potvrdu.pa su tako nasa djeca oslobodena brnjica zbog alergije,glavobolje,gastroenteroloskih tegoba ,kako tko.netrebam ni pisat da su zapravo te potvrde izazvale bijes. Kada bi prepricala razgovor sa nastavnicom hrvatskog zbog torture na debati,tek onda biste pomislili da pretjerujem(strasno).o incidentu sam obavjestila i psihologa i pedagoga.nadam se da se nesto slicno vise nece ponovit ,jer cemo se na sve nacine borit za svoju djecu i njihova prava.vjerujte mi da sam po prvi put osjetila ozbiljan strah za svoje djete .takoder moram spomenit i razumne osobe u ovoj histeriji kao sto su lijecnik pedagog ostali natavnici osobito nastavnik povijesti koji dopusta na satu masku spuste oni kojima smeta.

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije

Od tih 96% miseva su drzavni sluzbenici,tako da ih je manje svakako, ali ih ima definitivno,medutim treba uzet u obzir i budenje😴

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Probudit ce nakon sto padnu s kreveta, ne prije!

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Znam i takve koji padnu s kreveta pa spavaju dalje, ne budeći se.

The Who
Gost
The Who
1 mjesec prije

U krizama svi pokažu svoje lice, jer da nije krize mogli bi se dugo sakrivati, međutim sada se sve vidi, doslovno, tako kada ovo sve prođe, a proći će, neće moći reći “pa ja sam mislio ovo ono” sve je zabilježeno

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

Problem su i nerealne ambicije pojedinaca koje se također iščitavaju iz tih zapisa. Evo, primjerice, neki nisu u stanju ni provesti kvalitetnu i smislenu reformu hrvatskog školstva i zakonodavstva, a provodili bi, recimo, reformu UN-a. Takvi političari su sve samo ne vjerodostojni.

burt
Gost
burt
1 mjesec prije

istina je da su mnoge odluke hrvatskog stožera nelogične, konfuzne i proturječne, čovjek ide u prodavaonicu ili apoteku i mora imati masku a u caffe baru ili restoranu ne mora, djeca ne smiju biti zajedno u razredima kad su u školi a mogu biti u istim autobusima kad idu u školu, zabranjivao se rad trgovačkim centrima nedjeljom a petkom je najveći promet, nema nikakve logike ali mnoge stvari nisu logične, na portalu Logično donosi se članak da je sve prevara, da nema smrtnih slučajeva i da nema drugog vala a u Iranu predsjednik Rouhani razmatra uvođenje karantene za cijelu državu, ministar zdravstva Irana daje izjavu da je drugi val Covida u tijeku i poziva međunarodnu zajednicu za finacijsku pomoć jer je iranski zdravstveni sustav u financijskom i organizacionom kaosu, bolnice su pune Covid pacijenata a najgore je u pokrajinama Ahvaz, Qoms i Istočni Azerbeidžan, u Teheranu je 4000 korona pacijenata priključeno na respiratore, u nekim pokrajinama nema više mjesta u bolnicama, škole su otvorene ali to je samo povećalo broj novih korona slučajeva, Covid je zbog nehigijnskih uvjeta ušao u većinu iranskih zatvora u kojima je bilo pobuna i pokušaja bijega, prebacivanje zatvorenika iz jedne ustanove u drugu samo je povećalo kaos i broj korone, broj smrtnih slučajeva u Iranu je tri puta veći od službenih statistika ali pravi broj nitko ne zna jer veliki broj osoba sa respiratornim poremećajima i upalama pluća nisu testirani zbog kaosa u zdravstvenom sistemu, zbog zaraze među zdravstvenim djelatnicima u bolnicama je prisutan manjak zdravstvnog osoblja a najgora situacija je u velikim gradovima pogotovo u Teheranu, ovo je prema iranskim službenim medijima trenutna situacija u Iranu s Covidom 19 pa meni sada nije jasno odakle novinarima portala Logično informacija da je sve prevara i da nema drugog vala ili su i iranski politički i zdravstveni dužnosnici uključeni u urotu i planski šire lažne vijesti i sumornu situaciju

Vrane
Gost
Vrane
1 mjesec prije

to je samo dokaz da je taj virus moguće prilagoditi nepodobnim zemljama.
Mi sve slušamo i sve je o.k.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Mozda zato sto su ljudi snimali mobitelima “car je gol” guzve u redovima za testiranje i bolnicama. Doktori koji plesu po bolnicama i slicno. Cijeli svijet vrti neku glupu sliku iz nekog laba nigdje live nema. Jedino je Bujanec napravio prilog iz talijanske bolnice kamerom. Ljudi vide da je sve to banana i plandemija. Nema obdukcija i ostali smrad od mjera. Da se razumijemo, sa je stvarna opasnos ja bih prvi nosao masku, ali svakako ne ovu papirnatu. Naravno da bi me zanimalo to to “lokalno” pusta u opticaj. Medjutim papirnate maske koje ne stite, moraju se nosit zbog zastite pa jel to vama ne para mozak. Da li vam je ikad palo na.pamet da suplji kondom koristite za kontracepciju. Kako vi tumacite da u Iranu (i to bas u neposlusnom Iranu) ima toliko bolesnih kad ih u Švedskoj nije bilo toliko bez mjera? Mozda ima toliko bolesnih ali covid ne vjerujem da je primarni uzrok.

CAKE
Gost
CAKE
1 mjesec prije

dobro sročeno

Histrion
Gost
Histrion
1 mjesec prije

Više nego dobro.

Istina
Gost
Istina
1 mjesec prije

A u Africi godinama djeca svakodnevno umiru od gladi i nikom ništa. Pa u nekim zemljama lopovima odsjeku ruke pa idemo i mi kad i ostali to rade. Npr u Belgiji je registrirana Pedofilska stranka, pa idemo i mi odobriti takve stvari? Ili si Trol ili si Moron pa ne kužiš?

CAKE
Gost
CAKE
1 mjesec prije

oboje od navedenog

CAKE
Gost
CAKE
1 mjesec prije

Pare prave virus!!!
A gosti plešu u zaraznom ritmu?
Opet ti u pola 3?

P.S.
O.U.S./odxeby u skokovima

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Interesantnon da nitko nije snimio pune bolnice u Iranu, Srbiji, USA, cak ni u Wuhanu!

Istražuj
Gost
Istražuj
1 mjesec prije

“… istina je da su mnoge odluke hrvatskog stožera nelogične, konfuzne i proturječne

…ali mnoge stvari nisu logične, na portalu Logično donosi se članak da je sve prevara, da nema smrtnih slučajeva …”

Kolega,
Stvarno me raduje da ste konacno zakljucili i da su “mnoge odluke” stozera – proturjecne i konfuzne… Konacno…
(zato ste i dobili +)

Medjutim, ne slazem se da su clanci na portalu “nelogicni”, a pogotovo da imaju takav uticaj na narod kao sto ima “autoritet” stozera (tj u konacnici kako vidimo – ipak Bill Gates i Rockfeller koji, kao vlasnici SZO – izdaju naredenja ministarstvima drzava!)

Koiko sam upratio clanike i analize portala Logicno – on je samo predstavljao i predstavlja – jos jednu “sijalicu” (na zalost mozda i jedinu na Balkanu!) – u rasvjetljavanju ovog “slucaja korone”…
(Druga je stvar licno shvatanje pojedinih komentatora – koji su sa manje ili vise argumenata, pa cak i dokumenata – u potpunosti razbijali laz koju svaki “stozer” prakticno svake drzave Svijeta – JESTE prenosio po naredbi Bill Gatesovog “SZO”)

Vi ste , kao razuman covjek, mogli sami otici na svaku postavljenu poveznicu na koju se pozivao portal Logicno – te sami istraziti stvar.

Napr… nekoliko puta je postavljana statistika prakticno svih drzava Svijeta, ali i ovih sa Balkana.
Svaka cifra sa te statistike govori – da je naprosto ukupan broj umrlih u ovih 7 mjeseci – manji nego u predhodnih 5-10 godina!
Tu nema nista “nelogicno” – osim tuzne cinjenice – da tzv “stozer” niti jednim jedinim komentarom – NIJE obradio tu i te cinjenice!
E … kolega – TO je nelogicno!
Ako je “autoritet” stozera tu – da nas “zastiti od zaraze” . zbog cega se ne samo precutkuju proste statisticke informacije?
Ne samo precutkuju – nego ih se na sve nacine pokusava suzbiti – preko privatnih (zna se u cijim su rukama) kao na zalost i drzanih medija…

  • Da li ste se onda ikada zapitali ZASTO?
  • Da li ste u stanju zapitati vlasti i “autoritet” stozera – ZASTO pokusava prikriti te cinjenice?
  • Da li vam je logicno – da cak i ako je ukupno manje ljudi umrlo ove godine, nego prosle – jos uvijek – insistirati na “pandemiji”?

Ako ste sebi dali posten (dakle sebi i posten) odgovor samo na ova najprostija pitanja – onda vam je odmah jasno sta je logicno a sta nelogicno.
Pozdrav.

marty
Gost
marty
1 mjesec prije

burt – tvoje kritičko razmišljanje je skroz ispravno, samo si previše zalijepio za Iran.
Evo što jučer kažu tri vrhunska znanstvenika, samo valjda još nije došlo vrijeme da imbex, 24sata straha i slični masmediji ovo prenose: “Sve su se rasprave pobunile protiv prevladavajućih narativa temeljenih na ograničenjima: Lockdowns donosi više štete nego koristi. Škole, uključujući sveučilišta, trebalo bi otvoriti s malim ili nikakvim ograničenjima, iako je u lakšem trenutku dr. Kulldorff preporučio da se bake drže podalje od koledža. Nalozi za masku ne temelje se na podacima i nanose štetu društvenoj strukturi. Većina današnjih testiranja previše je osjetljiva, tako da velik postotak pozitivnih rezultata nije pokazatelj zarazne osobe.”

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 mjesec prije

Meni je super kako se u cijeloj gunguli oko maski zaboravilo na pitanje samoizolacije djece. Stari lisac ne spominje bas da bi to znacilo drzat dijete 14 dana u sobi i da bi policija mogla doc u kontrolu, bas kao i za odrasle… A vec je pun kufer djece dosad zavrsilo u samoizolaciji…

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije

Građanski neposluh jedini nam je spas.

Neko ime
Gost
Neko ime
1 mjesec prije

Mislim da nam to, na ovim prostorima, ide odlicno. Ono sto nam je u normalnim vremenima nedostatak, u abnormalnima (ako si posudio dezinficirane novine, citaj: “novonormalnima”) pretvara se u prednost;)

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Jadna djeca.

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije

Ovaj fuks je bivsi ministar i svi su se sprdali snjin, cuje se na naftalinu, a zabranili je u ormarima🙃

marty
Gost
marty
1 mjesec prije

Sviđa mi se članak. Svaka čast g.Ponošu na aktivizmu da se teror barem nad djecom čim prije zaustavi.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Istina Velimir je genijalan lik. Jedino mu se omaklo u Bujici kako je za njega sve gotovo i kako on ne nosi masku nigdje!
Vjerujem da mu je promaklo da mira nece biti dok se citav svijet ne oslobodi jer ce zlikovci uvijek pokusavat jednu po jednu pokrajinu, zupaniju ili drzavu slomit ovisno o toboznjoj epidemioloskoj situaciji!
Evo da je npr.u Irskoj zbog ne nosenja maske bio bi kaznjen s 2500eura ili 6 mjeseci zatvora! Sad ce neki reci da tako nije kod nas, ok imaju pravo ali vidite valjda i sami da nam sve uvode sto su vec dalje isprobali!
Isto tako mi je jasno da se ne moze on borit za one u Irskoj, Indiji ili Australiji ali nesmije biti opustanja i nesmiju pasti u zaborav oni koji nisu slobodni!
Vrijeme je da pocnemo misliti na sve koji pate znbog nasega konformizma od djece robova koji nam siju odijecu i obucu, do one djece koja sluze kao prisilni donori, sex igracke ili hrana prokletima!

marty
Gost
marty
1 mjesec prije

Jako dobar stav kao čovjeka ali za ovo vrijeme koje živimo bojim se ipak utopijski. Možemo mi kao pojedinci misliti, pisati i javno iznositi stavove i dokaze kakve god želimo, ali sve to padne u mutnu vodu jer su mas mediji naveliko preuzeli politiku. Ovakva razina cenzure i stigmatizacije drugačijeg mišljenja je neviđena u novijoj povijesti novinarstva. Panika koju su proizveli je prevladala razum. (Ovo nije neko moje mišljenje nego stav vrhunskih znanstvenika). Ti dnovinari su uspjeli jednog takvog vrhunskog znanstvenika Ioannidisa pretvoriti u “vješticu” sa namjerom da pobije sve bake, da bi na kraju ispalo sve točno kako je on prognozirao, ali to njima više nije bitno.
Moje dodatno mišljenje je da su stožeraši i stabaši naših banana republika bezkičmenjaci od kojih se teško može očekivati stav. U cilju zaštite svog mikro komfora kojeg su stvorili, pretvorili su se u obične “copy-paste” bezkarakterne osobe. Prate valjda neku aplikaciju od WHO i onda to uz pomoć gugl translatea prenesu raji. Novinari im stavljaju riječi u usta a oni odgovaraju sa mislim da da ili mislim da ne. Jedini neovisni “stožeraš” kojeg sam ja pratio a da je u ovoj godini od početka zadržao svoj jasan stav je Tegnell. Iako je on imao malo drugačiju situaciju jer je ipak “samo” predlagao, a Švedska vlada je ta koja je preuzimala odgovornost i donosila mjere. Kod nas se Capaki naslikavaju pred kamerama i ko fol neke mjere donose a odgovornost prenešena na najniže razine, gdje neke nelogične epidemiološke mjere trebaju provoditi teta na blagajni, učiteljica u razredu, portir na ulazu ili vozač u tramvaju. U slučaju da netko kihne, ti dnovinar će sutra tu tetu, učiteljicu ili portira pitati zašto je nešto dopustio ili nije dopustio!? Dakle totalni nonsens.

Uglavnom, smatram da je ovaj način na koji g.Ponoš probija cenzuru (a ima ih još nekolicina koji na sličan način javno istupaju), trenutno jedini ispravan i civiliziran način zaustavjanja medijskog virusa. Sa točnim i provjerljivim informacijama, dokazima i analizama gaziti ih do temelja. Za sada je na nama kome ćemo dati više pažnje, jer naša pažnja je njihova hrana.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Jedan od najbolji članaka ikad objavljenih ovdje. Točno u sridu. Morbidno blebetanje ove nakaradne spodobe od ministra ne bih previše komentirao da ne budem vulgaran, samo bih malo o ovome:

“djeca od kuće do škole i po povratku i tijekom kretanja unutar zgrade trebaju nositi maske, a na nastavi, vjerojatno ne.”

Dakle, nabijao bi on maske djeci čak i na ulici dok idu u školu. A bilo bi ga zanimljivo pitati zašto bi djeca kad idu po školi trebala maske, a na nastavi ne. Virus se ne širi za vrijeme školskog sata? Širi se samo dok traje odmor? Virus ima sat ili čuje školsko zzvono pa se onda aktivira? A isto tako virus koji nose srednjoškolci ima jači odraz od onog na osnovnoškolcima pa zato oni moraju održavati veću udaljenost. Pa kako ga nije sramota? Samo za ovo ponašanje i ove izjave zaslužio je prženje na električnoj stolici. Smeće odvratno. I onda vi meni kažete da je eugenika loša. Pa ovakva perverzna nakaza bi se prva našla na njenom udaru.

 

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
1 mjesec prije

Djeca dok idu u školu trebaju nositi masku, ali dok idu u trgovinu ili na igralište ne. Ovaj virus je naučio i gdje ideš.

CAKE
Gost
CAKE
1 mjesec prije

Dobar

Istražuj
Gost
Istražuj
1 mjesec prije

“… Virus se ne širi za vrijeme školskog sata?…”

Logicna pitanja kolega, ocito ne prolaze kod ovakvih klimoglavaca na svaku naredbu prviatne Bill Gatesove i Rockfellerove “SZO”…..

Pa niti “virus spanske gripe” – niti na koji nacin nije mogao zaraziti onih 100 volontera koje su pljuvali, ubrizgavali im sline i krv najteze oboljelih – a opet nista…
I to tacno prije 100 godina u Eksperimentu Rosenau.

Tada uz sve te moguce nacine “prenosenja zaraze” – nisu uspjeli – prenijeti zarazu… ali je nauka i indoktrinacija o tzv “zarazi” ostala… A nije bilo kao sto sada znamo – nikakve logike da “nauka o zarazi” – u opste i opstane…
Opstala je – kao obmana – teskim naporom “svjetske vlade” koja kontrolise ocito tu tzv “nauku”…
I ta obmana i danas zivi “punim plucima”, a psihopati su dobili sansu da se izivljavaju…
Cisto sumnjam da ce sada poceti da razmisljaju logicno i uniste 100 godina, pripreme za veliki zlocin…

Da su ovi privatni vlasnici “SZO” (a time i UN tj “svjetske vlade”) da istraze stvar – mogli su i tada, pa onda nikada ne bisno niti imali “pLandemiju”…
Ocito je da im to tada -a niti sada – nije bila namjera…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Kolega, ako može jedan savjet. Ti očigledno puno znaš iimaš što za reći. Ali problem ti je prezentacija. Predlažem da svoja izlaganja podijeliš u dvije razine.

U ovom slučaju prva razina za široku, needuciranu i uglavnom nedovoljno zainteresiranu publiku Na one koje bi u Zagorju zvali “indolentni mužeki”. Koncentriraj se na konkretno i izražavaj se jednostavno. Ukazuj na nelogičnosti oko ovog nošenja maski. Navedi ljude da razmišljaju po kojoj logici na hodniku djeca trebaju masku, a na satu ne. Ili zašto srednjoškolci moraju imati razmak od dva metra, a osnovnoškolci metar i pol. Takve jednostavne i logične stvari koje ljudi vide i razumiju. I o tome su spremni razmisliti.

A priče o Gatesu, Rotshildima, SZO, eksperimentu Rosenau, pleomorfizmu, svjetskoj vladi ostavi za drugu razinu. Za publiku koja razumije o čemu govoriš i koju to zanima. Jer velikoj većini je to potpuno strano i nevjerojatno i takvim pričama ih nećeš uvjeriti u ništa. Upravo suprotno odbit ćeš ih i neće više ni željeti o tome razmišljati.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

Slazem se.
Hvala na savjetu.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
1 mjesec prije

Slazem se s ovim tvojim komentarom , iako je inace Istrazuj jedan od mojih istomisljenika u vecini toga sto pise .

Koliko mogu primjetiti , ima sve vise ljudi ( tu ubrajam i sebe ) koji nemamo ponekad strpljenja i razumijevanja za objasniti nesto , pa postajemo pomalo cinicni , pateticni , ironicni …
To svakako nije ni dobro a niti korisno.
Pokusajmo imati razumijevanja za sve .

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

O tome da virus nosi sat na ruci pisali smo jos u doba dok je u nekim drzavama pa eto i do danas trajao policijski sat. Zatim smo ponovo pisali o tome kako virus nosi sat kad su uveli zatvaranje nocnih klubova iza ponoci!
U GB je pravilo da moras u javnom prijevozu nosit masku osim ako jedes!
Onda se pisalo kako svi sjede u metrou virus nemoze nista onima koji nose maske a kad dode do onih sto jedu sendwich njih obide!
Uglavnom nitko ne shvaca kako oni namjerno rade ovakve stvari kako bi nas dijelili.
Npr. briga frizera sto onaj u teretani izgubio pravo na rad. On suti i sretan sto ima prihode da prehrani obitelj.
Stara Kuka, poanta ovog mog texta je da se previse zna, previse pise, a premalo cini!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

“...poanta ovog mog texta je da se previse zna, previse pise, a premalo cini!

I slažem se s tvojom poantom. Ali samo sa onim zaključnim dijelom. Znamo možda tii ja ijedan manji broj ljudi koji su si dali truda razmilsiti i informirati se. Velika većina ne zna. Zbunjeni su, uplašeni i ne znaju što bi mislili. Ovo o čemu pišemo nama zvuči logično, ali možeš se kladiti da tri četvrtine građana nije uopće razmišljalo o tome. Nisu se uopće ni zapitali gdje je tu logika. Jednostavno slušaju “vlast” i plivaju niz struju. I onda očekuješ da takvi ljudi nešto poduzmu?

Zato treba uporno ovakve stvari iznosti. Jednostavnim riječima, brojkama i logičnim argumentima. Pritom su ključne riječi jednostavno i uporno.

Istražuj
Gost
Istražuj
1 mjesec prije

“…Stara Kuka, poanta ovog mog texta je da se previse zna, previse pise, a premalo cini!…”

Apsolutno tacno.
Efekat “kuhane zabe”.

Marko 75
Gost
Marko 75
1 mjesec prije

Nije mi jasno kako ti svi učitelji i profesori ne mogu javno štrajkati protiv mjera.Svi su štrajkali zbog par stotina kuna plaće ili zbog nekakve reforme školstva.Sad kad je od životne važnosti,šute kao zaliveni.

CAKE
Gost
CAKE
1 mjesec prije

u kreditima,a krediti u švicarcima?

Istražuj
Gost
Istražuj
1 mjesec prije

Mislim da je to upravo tacan odgovor…
A zna se ko daje kredite.
Isti oni koji kontroiliraju i SZO i medije i tzv “medicinu/nauku” a u potpunosti i tzv “demokratiju”…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Mali ispravak Marko. Štrajkali su samo zbog plaće i drugih svojih materijalnih i nematerijalnih prava. Reforme i općenito poboljšanje i unaprijeđenje školstva kao i dobrobit djece, što i sada vidimo njima uglavnom znači koliko i lanjski snijeg.

Iako moram reći da se ovom prilikom ni ogromna većina roditelja koji imaju školsku djecu nisu proslavili roditeljskom brigom i odlučnošću.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Zato sto bi trebao generalni strajk, neposluh i revolucija!
Da izadu samo ucitelji i profesori, ismijali bi ih uz pomoc nekoliko potplacenih doctora dok istovremeno ne potplacenim doctorima nebi dali pristup medijima…
99% vas koji shvaca da se radi o prijevari zvanoj Kovid niste u stanju ni zamislit pravi nacin otpora sto me vec dobrano frustrira…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

99% vas koji shvaca da se radi o prijevari zvanoj Kovid niste u stanju ni zamislit pravi nacin otpora sto me vec dobrano frustrira…

Pa poduči nas onda pravom načinu otpora. Ti bar imaš iskustva još kad si dizao revoluciju u Meksiku. “Viva Zapata”.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

U Zg su maske obavezne i pod nastavom od 5 raz.nadalje.
Izuzeće imaju koji mogu osigurati 1,5 razmaka, a to malo koji mogu(manje grupe)
Kod nas nude uz sitnu nadoknadu ugradnju pleksiglasa između….s tim da se trebaju sloziti roditelji iz jedne i druge smjene.

CAKE
Gost
CAKE
1 mjesec prije

ludilo

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Izvrstan članak, svaka pohvala autoru

Kuga
Gost
Kuga
1 mjesec prije

Vikali ste 50 godina ziva tito. Onda ste 10 godina vikali zivila hrvatska . Onda se 20 godina zivila eu. Dostanste vikali sad nosite maske i sutite dok stign nove parole.

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
1 mjesec prije

Živio stožer i filantrop Bill

Đuro Pucar Stari
Gost
Đuro Pucar Stari
1 mjesec prije

Moram se složiti s tobom, nažalost je tako ofce bili ofce ostali.
Ovo f umjesto v jer je dr.Vranjo ima kriva usta.

krivA
Gost
krivA
1 mjesec prije

..ovo sam primio pocetkom kolovoza.., , pa..ako Logicno dozvoli …
https://youtu.be/sxU4fjRTvLc

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Uskoro na svim vijestima;
“U Osnovnoj skoli Vladimir Nazor stavili smo u karantenu 3b razred, 4a i 7c jer ima pozitivnih na Kovid19. Ostale ucenike i razrede smo pustili doma a ove zadrzali!”
Jake snage antiteroristicke postrojbe istovremeno okruzuju skolu. Roditelji pjevaju ispred skola, razvlace satore, kreativno prave igracke i salju im po lijecnicima nakon dezinfekcije, koji jedini smiju unutra. Majke tuzne jer im odbijaju odnjeti ruckove koje su pripremile za svoju djecu zbog epidemioloskih mjera. Nakon nekoliko tjedana i svakodnevnog javljanja medija ispred skole, vecinu djece puste doma s maskama, dok svi mediji izjave da je u 3b umrlo dvoje, u 4a jedno, i u 7c 4 ucenika te svecano predaju roditeljima urne s pepelom jer se tjela moraju kremirati zbog opakog virusa.
Politicari zale i pruzaju podrsku, velike rjeci utjehe roditeljima i slikaju se na sahrani urni za koju su dozvolili velikodusno da se odrzi samo u ovome iznimnome teskom slucaju ali samo do 50 ljudi od kojih su parovi roditelja, a ostalo oni sami (politicari) par visokih predstavnika crkve i mediji naravno!
Nakon sahrane salju im racun za kremaciju…
Ozaloscenim roditeljima, uskoro ostala djeca opisujuci zadnje trenutke njihove djece i svojih skolskih kolega kazu da njihovi sinovi i kceri nisu smrcali,nisu kasljali ni kihali, te da im nitko ni jednom nije izmjerio temperaturu osim ucitalja pravi dan u skoli,vec da su ih odveli neki ljudi s maskama na licu na straznji izlaz nakon samo par dana nakon sto su im testirali krv. Mozda 3-4 dana od pocetka visetjedne karantene.
Medutim, ministri skolstva i zdravstva tvrde da djeca ko djeca izmisljaju…
Uskoro se pojavi i nekakav “zvizdac” djelatnik iz zracne luke Franjo Tudman, koji tvrdi da su djeca usla u avion za preko kontinentalni let ali nezna kamo je odletio! Kao dokaz prilaze video koji je snimio mobitelom po skrivecki i na kojem se lijepo vide kako ta ista djeca, svih sedmero, uplakana i s modricama ulaze u avion. Ubrzo ga hapse zbog sirenja laznih vijesti, dok istovremeno faktograf video brisu i uklanjaju s svih mreza i kanala tvrdeci da je montiran s ciljem plasenja gradana.
Zapovijednik policijskih snaga potvrduje da su neka djeca ulazila i izlazila na straznji izlaz pod pratnjom lijecnika kako bi obavljala neke dodatne pretrage ali da su bili zaduzeni jedino za cuvanje skole, te da se nisu bavili evidencijom koliko ih je uslo izaslo jer im to nije u opisu posla. Uskoro je umirovljen…
Nedugo zatim, sam “zvizdac” tj. “teoreticar zavijere” kako ga sad svi mediji zovu, ludak i obozavatelj IP, cini samoubistvo u zatvoru, slicno kao i Epistein.
Vrhunski, zatvorski video nadzor koji inace radi besprijekorno 24sata,365dana u godini, kvari se bas u trenutku kad se “zvizdac”, tj. “teoreticar zavijere” odlucuje samoubiti vjesanjem” Naravno pri tome nekako uspije nabaviti 2m konopca, polomiti bedrenu kost, donju vilicui jos nekih 10tak drugih kostiju, pasti na noz, ispiti otrov i utopit se u casi vode, kako tvrdi obdukcija, sto je inace uobicajeno za sve koji se ubiju u zatvoru, pogotovo za one koji najave pisanje knjige!!!
Podcasti u susjednoj zemlji na balkanu, dovode goste koji tvrde da je to uobicajena praksa kojom se djeca salju pedofilima ili kao donori organa, cak i kao hrana na posebnim vecerama satanista..
Naravno u te teorije zavijere nitko “normalan” ne vijeruje!
Nikome ne pada napamet podrzat nekakvim prosvijedom roditelje i sl.
Uskoro mediji lansiraju novu kriticnu situaciju u Bijelorusiji, opet zamalo pa izbija WW3. o kojem svi pricaju i ovaj slucaj pamte jos jedino roditelji koji su izgubili djecu. Cak se i neki asteroid pojavljuje iznenada koji za dlaku promasi planet i o kojemu svi bruje tjednima. Naravno pojavljuje se samo u medijima, a nakon toga sve po starome, tj. nogomet, pa ko je ugradio silikone i sto ima novo u reality showu ili na netflixu. Portali savijetuju koje plocice odgovaraju malim kupaonama a koje velikim a da pri tome ne narusavaju sklad zavijesa u dnevnom boravku!
2 oca pokusavaju naci osobno ministre i osvetiti se, medutim ovi su odavno napustili politiku i zemlju. Jedan je otisao radit kao nekakav savjetnik u Svicarskoj banci koja ima filijale diljem svijeta i nezna se gdje je, a drugi je nekakav cinovnik u dobro cuvanim hodnicima Brisela…Premijer kasnije takodjer u svojoj biografiji pise kako nije bio zadovoljan s ministrima, posebno o ovoj dvojici jer ih nije od silnih obaveza oko spasavanja ekonomije za vrijeme kovida nikako nije stigao kontrolirati… Na taj nacin “pere ruke”…

P. S. pozdrav svim roditeljima koji salju djecu s maskama u skole, pozdrav i svima koji vjeruju sustavu, pa i onima koji su na strani sustava svijesni svoje uloge ali zbog novca ili nekog drugog razloga takodjer salju svoju djecu u te iste skole misleci da ce njih postedjeti zbog njihovog doprinosa Kabali.

rijgniurtnginrigtnrt
Gost
rijgniurtnginrigtnrt
1 mjesec prije

Pa lijepo žena kaže u gradovima će biti najgore, kauboji se imaju barem čime braniti.

Kuga
Gost
Kuga
1 mjesec prije

Inace sto se tice nonenjae maski u skolam. Mislim da se u kavezu razmnozavaju samo stoka i ljudi.Divlje zvitinje ne . Podivljajte i razbjte resetke ako zelite slobodu svojoj djeci. Ili barem zivot u prirodnom rezervatu

indy
Gost
indy
1 mjesec prije

Žalosno,sustav nula bodova,nema ureda institucije kojoj nisam sugerirso povredu prava djeteta i ljudskih konvencije UN koje su sve sljednice Juge supotpisnice nema odgovora od pučke pravobraniteljice i za djecu pravobraniteljice,ured prefdjednikaRH,premjera,sabora tvz.stožera MUP nitko ništa zar ni konvencije više nevrjede,e da i uredu EU za RH.Masku nema teorije,neki dan u pošti Pazin oko godinu djete svi maske preplašeno dok mene ni vidilo,i mat držala imala masku žalosno,al dite mene vidi osmjeh prirodno ovo neprirodno neljudski.HRVI sam ko mi radi zlo ne Srbin,ova banda nehumana.Izvinjavam se ako sam slučajno koga uvrjedio.Ma zvao i ove u hdz sdp koga znam pa pitao kakva kakica je ovo,žalosno sramota.Eto danas nakon dugo vremena nisam bio sam bez maske u trgovini,al neznam ekipu ljude osim iz viđenja.Ljudi držte se ima nas niste sami.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Šta li će današnja djeca imat za reć svojim roditeljima za 20 godina.

indy
Gost
indy
1 mjesec prije

Što ti oni neko bio kriv zbog nečeg,nacija vjera nešto.Nego bolje daste skupa nas djecu štitili.I danas kafič tu u Istri stavio ratne oznake,a rat,al ne drug protiv tebe il Srbina,protiv bande,lipo pozvo rundu za sve i manča konobarici se uplašila pošto je iz Srbije,ma ni problem.Ljudskost je bitna.Mislim,bar se nadam da sam kontra ovoga i cjenim i poštujem.Čuvajmo dicu i nekvarimo ih onda možda postojo nada za sve.A ljepo kaže Đoni Balkane,ma držmo se toga,ljepo nas onda,zarčemo opet dozvolit.Izvini ako sam krivo što napisao.Drž se.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Koja djeca?
Ako zlotvorima uspije, nece vise biti djece, pogotovo ne one koja bi zivjela s roditeljima..

Hornet 68
Gost
Hornet 68
1 mjesec prije

Ufff !!!
Kakvo pitanje !!!
Nisam jos o tome razmisljao .
Prepustimo se masti .

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Denis
Gost
Denis
1 mjesec prije

Svaka čast!
Napokon novinar i web stranica koji objektivno i logično iznose stvari!

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije

Tzv corona kriza je konc-logor otvorenog tipa. (usporedba: Varšavski geto)

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
1 mjesec prije

” Židovi rade protiv nas djelotvornije nego neprijateljske vojske. Tisucu su puta pogibeljniji za nase slobode i za veliku stvar koju smo prigrlili. Oni su narodna kuga, najveci neprijatelji narodne srece”

George Washington 1.predsjednik SAD, 1732 – 1799

==> za one koji neznaju radovan fucks je židov

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
1 mjesec prije

Šta se treba dogoditi da narod u HR otvori oči i shvati tko su mu pravi neprijatelji?
Žele nam uništiti djecu i moram nažalost konstatirati da im ide jako dobro jer smo svi ovce koje samo šute i bleje dok nas domaće izdajice prodaju i verviraju na pladnju briselskim cio-bolesnicima.
Narode otvori oči.

“NY Times« 8.ozujka 1925.g.). »Podvrgni te kontroli 50 najbogatijih židovskih financijera, koji financiraju ratove radi osobnog prihoda, i ratovi ce nestati“.

Henri Ford , americki autoritet automobilske industrije i pisac, 1863 – 1947

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
1 mjesec prije

Kad vidim koje postove stavljete ne čudi me šta nam sve rade.
Ma očemu vi svi pišete? Samo gluposti. Niste se dotakli stvarnog problema a to je tko to radi?
Neće nam nikada biti bolje dok su vudi slijepi pored zdravih očiju kao svi vi na ovoj stranici, i vrabci znaju da je kovid glupost i da je krajnji cilj porobljavanje ali vi ne znate tko stoji iza svega i zašto to radi pa kako onda mislite išta mijenajti.
Dok je ovaca biće i vune i ne zaslužujete ništa bolje.
Potražite film na torrentu pod nazivom: Er ist wieder da., preveli su ga kao Look Who’s Back (2015), možda vam ofce jedne bude išta jasnije.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije

NEVIDLJIVI
NJIHOVI PREDSTAVNICI NA ZEMLJI
PSIHOPATSKA ELITA
VLADE DRŽAVA
MEDIJI
KVAZI-STRUČNJACI
OVCOIDI

NAŠI NEPRIJATELJI

ODAKLE I KAKO POČETI

Hornet 68
Gost
Hornet 68
1 mjesec prije

Odlicno sroceno !

Karma
Gost
Karma
1 mjesec prije

Ovaj izgleda kao Mojsijev rodjak koji hoda po pustinji bez maske.

Ivo mali
Gost
Ivo mali
1 mjesec prije

Moto kacige treba uvesti maloj djeci. Turban i curama burku protiv virusica gripice. Jadna nam majka ludila. Nema svete vode u crkvi. Djavlu veselje.

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

Fuchs (njemacki lisica) je li i on etnicki burazer Kona (kohna)?

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
1 mjesec prije

Pretpostavljam da će komentar proći validaciju kad više niko ne bude čitao ovaj članak. Samo bih molio objašnjenje kako i zašto je komentar pod validacijom.
Hvala unaprijed.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
167
0
()
x