fbpx

Nevjerojatni rast Bitcoina i uvođenje globalne digitalne valute

Bitcoin

Zašto Bitcoin toliko raste? To pitanje postavili su mi poznanici više puta u zadnje vrijeme, znajući da pratim sve vezano za crypto valute. Odgovor na ovo pitanje iznenađujuće je jednostavan, ali i pomalo zastrašujući.

Dolaskom korona plandemije i umjetno izazvane gospodarske krize na Zapadu, došlo je do snažnog pada svih burzovnih indeksa, još u ožujku i travnju 2020. Kao odgovor na ovo, Američka FED Banka počela je sprovoditi tzv. politiku Quantitative Easinga, ili rečeno jednostavnije – počela je štampati dolare. Ne fizički, jer danas se novac većinom štampa virtualno, znači samo se prepiše na kompjuterskom ekranu. Kako su FED Banka i Američka Vlada dva pravno različita entiteta, to se radi tako da se Vlada zapravo zaduži kod FED Banke izdajući obveznice na određeni iznos, a zauzvrat, banka joj prepiše te dolare koji su zapravo nepostojeći. Tako se kreira novac, a naravno kreira se i rast duga, jer taj iznos američki građani sada duguju FED Banci i naravno, njezinim vlasnicima. A vlasnici FED Banke su 12 Američkih komercijalnih banaka, za potrebe ovog teksta recimo samo – bankari. Svaki novokreirani novac je zapravo novokreirani dug, to je bitno za shvatiti

Slijedeće što moramo shvatiti je do koje mjere se ovo radi. Za početak bacimo pogled na graf količine američkih dolara u cirkulaciji:


M1


Žutom bojom označena je 2020 godina i to samo do kraja 11. mjeseca. U trenutku pisanja ovog teksta ona je već oko 7.000 milijardi (eng. billions) i nastavlja rasti prema 8.000. Ako uzmemo u obzir da je početkom 2020 bila oko 4.000 jasno je da se ona u godinu dana skoro poduplala. Ovo je događaj bez ikakvog presedana u povijesti. I tu govorimo o M1 mjeri koja mjeri fizički novac i građanske depozite, znači recimo „likvidni“ novac. Postoji još i M2 koji mjeri još neke druge stvari i trenutno je oko 19.000 milijardi a postoji i M3 koji mjeri i interbankovne depozite. Drugim riječima, nitko zapravo sa sigurnošću ne može reći koliko je dolara u cirkulaciji, ali sigurno je da količina raste velikom brzinom.

Naravno, i malom djetetu je jasno što će se desiti s novcem koji se ovako agresivno štampa, u trenutku dok većina ekonomije stoji u lockdownu. Ako se količina dolara poduplala, to automatizmom znači da se njegova vrijednost mora prepoloviti. Pogotovo ako ekonomija stagnira ili čak i pada. Ovo je vrlo logično i nešto čega su svjesni svi ekonomisti. Kolaps američkog dolara je samo pitanje vremena i načina. Kada će se desiti i hoće li biti nasilan ili postepen, to je nešto što nitko ne zna. Ili možda neki bankari ipak znaju. Jer pretpostavka je da će bankari u određenom trenutku „povući obarač“ i to vjerojatno onda kad odluče uvesti svoj Veliki Reset kao rješenje za ovaj dug, kojeg zapravo sami stvaraju. Globalni program „resetiranja duga“ se već naveliko spominje, i to ne samo u krugovima teoretičara zavjera.

Na službenim stranicama Svjetskog Ekonomskog Foruma još od 6. mjeseca 2020 stoji poziv kako je vrijeme za veliki reset, i kao glavni problem spominje se rast javnog duga. (https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/) A radi se o dugu kojeg su sami stvorili izdavajući nepostojeći novac. Jer, kako može jedna država izdavati novac i istovremeno dugovati nekome za to? Zbilja, tu se radi o ogromnoj prevari, privatnim bankarima koji imaju pravo proizvodnje dolara. Do 1971. godine, jedino što ih je ograničavalo u toj proizvodnji je količina zlata koju imaju pohranjenu, međutim pod njihovim utjecajem, jedan od najkorumpiranijih američkih predsjednika, Richard Nixon, ukinuo je tu obvezu. Od tog trenutka nadalje, američki novac je hrpa papira bez ikakve realne podloge, osim vjere u američku državu.

I tu dolazimo do razloga zašto Bitcoin i zlato toliko agresivno rastu. Financijaši razumiju ove stvari i oni se, sasvim opravdano, boje inflacije dolara i pokušavaju se zaštititi tako da sele kapital u druge klase imovine. Kao i uvijek u kriznim vremenima, kapital je prvo pobjegao u zlato. Što možemo vidjeti na ovom grafu:

Vrijednost zlata

Zlato je premašilo svoj povijesni maksimum i više nije bilo mjesta za daljnji rast za silni kapital koji je bježao iz dolara. I tu se onda počelo prelijevati u Bitcoin koji je krajem 2020 počeo agresivno rasti. Najveća prednost Bitcoina je ta što je njegova količina unaprijed ograničena na 21 milion. Iako se trenutno i dalje kreiraju, nikad neće postojati više Bitcoina od 21 milion, što znači da je inflacija nemoguća. On predstavlja savršeni „hedge“ protiv inflacije i to shvaća sve više institucionalnih investitora, razni fond manageri itd.

Bitcoin

Bitcoin

Zelena linija predstavlja cijenu prema dolaru, a plava tržišnu kapitalizaciju. Možemo vidjeti da je Bitcoin od početka godine narastao od cca $7.800 i u trenutku pisanja teksta stoji na $36.000. To je rast veći od 450 % u samo 12 mjeseci! Prognoze za budućnost su različite, neki kažu preko $100.000 ali nije isključeno da vlasti donesu i neke zakone kojima će onemogućiti njegovo korištenje, i time mu značajno srušiti vrijednost.

Ali vratimo se mi na dolar. Što će se desiti u slučaju da dolar stvarno ode u inflaciju ili čak hyper-inflaciju? To nitko ne može točno reći ali sigurno je da ćemo svi osjetiti posljedice. Euro će vjerojatno također pasti, a s njime i hrvatska kuna, koja je vezana za Euro. U 2020 godini, Euro se također ubrzano povećava u količini, ali ni približno brzo kao dolar. Ukupni M1 Eura povećao se za nekih 10-15 % u 2020. godini, što je i dalje puno, ako znamo da je ekonomija u lockdownu.

No onoga trenutka kad bankari odluče srušiti dolar, tj. dovesti ga na njegovu pravu vrijednost, budite sigurni da će imati spremno rješenje. I već ga predlažu – globalna digitalna valuta!

https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2019/08/31/the-bank-of-england-governor-proposed-a-radical-competitor-to-bitcoin-and-the-us-dollar/

Mark Carney, guverner Engleske Narodne Banke, predlaže da se uvede digitalna valuta nalik na Bitcoin ali koja bi se uvela umjesto nacionalnih valuta poput dolara, eura ili funte. Ta nova digitalna valuta bi onda imala vrijednost tako što bi se zapravo sastojala od „košarice“ sačinjene od nekoliko valuta, onih zemalja koje bi sudjelovale. On ju je nazvao „Synthetic Hegemonic Currency“ ili SHC, znači jedan SHC bi se sastojao od npr. 40 % dolara, 40 % eura i 20 % funte i njegova vrijednost bi ovisila o ekonomijama tih zemalja. Ovu ideju (ili plan) on je iznio ljetos u svom govoru na summitu američkog FEDa, i pritom je rekao da je američki dolar „barijera za uvođenje održivog oporavka“ štogod to značilo. https://www.theglobaltreasurer.com/2019/08/29/mark-carney-proposes-a-digital-reserve-currency/

Dodajmo još da je Kina već napravila svoj digitalni Renminbi (yuan) i da Facebook radi valutu Libra zajedno sa Visom, iako taj projekt ne ide najbolje zbog nesuglasica.

Na kraju, možemo zaključiti da su teoretičari zavjere opet bili u pravu. Uvođenje svjetske digitalne valute, kao ultimativnog alata kontrole, je očito već u planu i za to se koristi Covid kriza kao razlog. To je klasična taktika „problem-reakcija-rješenje“ u kojem oni sami stvore problem, da izazovu reakciju naroda, i onda kao rješenje ponude ono što su od početka i planirali. Međutim, priprema nije još gotova, da bi većina pristala na tako nešto, potrebno je prije toga srušiti sve glavne zapadne valute i onda izaći sa njihovim „rješenjem“. A kako su zapadne zemlje i dalje u lockdownu, a novac se štampa punom parom, čini se da idemo upravo u tom smjeru.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Facebook0
Twitter
Telegram
Reddit
Pretplati se
Obavijest
guest
106 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Petar77
Gost
Petar77
20 dana prije

Odlican clanak. Nisam znao da vec predlazu svjetsku valutu i to digitalnu. Ima li jos ikoja teorija zavjere da se nije ostvarila??

Sirius
Gost
Sirius
20 dana prije
Reply to  Petar77

Nostradamus i baba vanga se mogu sakriti iza teoreticara zavjera koliko su puta se ispostavilo da su u pravu.

sumara
Gost
sumara
19 dana prije
Reply to  Sirius

I njih dvoje su u svoje vrijeme bili teoretičari zavjera ?

Sirius
Gost
Sirius
19 dana prije
Reply to  sumara

Ne…oni su prorekli teoreticare zavjera. Nostradamus u svojim spisima spominje visokog crnokosog covjeka sa munjevitim pogledom. I kaze…taj ce markantni dzentlemen obuzdati snagu groma. I ko stranac u zemlji iza mora ljudima otkriti tajnu munja. Eh nostradamus ko nostradamus. Sve je pisao u zagonetkama. Mogao je barem staviti inicijale doticnoga gospodina nikole tesle. A baba vanga je bez dlake na jeziku opisivala kiborge i susret sa borgom. Mislim da su je asimilirali u svoj kolektiv da postanu vidoviti, natuknula mi je to u razgovoru sedma od devet kroz salu. A ona se rijetko sali.

ffghiiržfghkl
Gost
ffghiiržfghkl
19 dana prije
Reply to  Sirius

manje čitati blic.rs

Sirius
Gost
Sirius
19 dana prije
Reply to  ffghiiržfghkl

Kakav blic ? Ovo je samo saljivi sarkazam za koji neki pomisle da mislim ozbiljno. Sedma od devet je iz zvijezdanih staza a baba vanga je pricala o kiborzima. Pa mi masta spojila. A blic rs pratim koa sto skijam na marsu. Ali dobra ideja

Nomen
Gost
Nomen
19 dana prije
Reply to  Petar77

Bitcoin će prestati vrijediti kad ga usa proglasi bezvrijednim i zabrani njegov promet ili ne stekne kontrolu nad njim, dotle užvajte u balonu.

Sebo
Gost
Sebo
19 dana prije
Reply to  Nomen

Mogu pokušati ali to neće biti tako jednostavno, nijedna država ne može kontrolirati bitcoin.

Bik Koji Leži
Gost
Bik Koji Leži
19 dana prije
Reply to  Sebo

Da, ali mogu ga učiniti “praktično bezvrijednim“ – otežati/onemogućiti njegovu konverziju u državnu valutu ili nametnuti stroge kontrole i oporezivanja za takvu akciju, i istovremeno onemogućiti korištenje kriptovaluta u platnom prometu.

Odnosno, ne mogu ga uništiti ni kontrolirati, ali ga mogu pomalo ili jako gurnuti u ilegalu. Time otjerati ozbiljne “investitore“ i srušiti mu cijenu na nivo koji je imao dok su se njime zabavljali samo diehard entuzijasti, a to je maksumum par desetaka dolara.

Istovremeno, Bitcoin kao platforma nije bas pogodan za dnevne transakcije nego se za to moraju koristiti druge kripto platforme.
Kako god, stvar (još uvijek) pali u slučaju da netko uzme 100.000 $ za par godina to uveća na 1.000.000 $ i onda prebaci natrag na normalni bankovni račun kako bi se moglo trošiti.

Kada ću moći kupiti kruh i mlijeko pomoću kriptovaluta, a da država tu transakciju ne može povezati sa mojim fizičkim identitetom – onda ću prebaciti svu eursku ušteđevinu na kriptowallet i tko mi što može?
Ali to se izgleda neće nikad dogoditi.

U međuvremenu kripto postaje još jedno gnjusno volstritovsko špekulantsko sredstvo bogaćenja i balon nalik tulipanima u Nizozemskoj u 16. stoljeću, a ne sredstvo oslobođenja malog čovjeka od ralja totalitarnog sistema…

bumbar
Gost
bumbar
19 dana prije
Reply to  Bik Koji Leži

“Kada ću moći kupiti kruh i mlijeko pomoću kriptovaluta, a da država tu transakciju ne može povezati sa mojim fizičkim identitetom”
Ovo se neće moći izvesti jer je Billy boy već 26.03.2020. registrirao Patent WO/2020/060606 – Cryptocurrency system koji koristi podatke tjelesne aktivnosti.
A svi znamo da Billy ne troši svoje resurse uzalud.

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije
Reply to  bumbar

Svoje resurse ne trošiš uzalud ti, kojemu su oni ograničeni. Billy boy s tim nema problema, i to u tolikoj mjeri da moze pokušati i najveću globalnu manipulaciju u povijesti čovječanstva pa ako prođe prođe. Dovoljno govori da je on jednako toliko veliko smeće od čovjeka.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
19 dana prije
Reply to  Sebo

Kao zasticen je od inflacije. Mogu mislit. Cim njegova vrijednost fluktuira eto manipulacije. Kupi jeftino postane popularno i ograniceno pa cijena raste u nebo. Onda postane bezvrijedan. Pa cemu infacija. Posljedica inflace je obezvređivanje. Meni to izglefa kao prodavanje magle. Ljudi prodsvali opremu za “rudarenje” bitcoina, a sad opet raste. Kod mene sve sto nema podlogu u radu ne pije vode.

viktor
Gost
viktor
19 dana prije
Reply to  Nomen

USA nije ceo svet.

bumbar
Gost
bumbar
19 dana prije
Reply to  viktor

Nije USA, ali jesu jahači na USA koji ovaj put namjeravaju zajahati baš cijeli svijet.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Nomen

Nomen,

odlično zapažanje! Ne obraćaj pažnju na minuse koje si dobio.

Korona je puštena među ljude upravo zato što su kreatori novca shvatili da se “njihova igra” približava kraju, pa su smislili novi način da očuvaju monopol nad finansijskim sistemom – nametanjem bezgotovinskog plaćanja. Da bi se održao, novi sistem mora da se nametne silom, uz stvaranje konclogora na planeti bez rešetaka, ali sa čipovima, kao mehanizmom za kontrolu svih finansijskih transakcija na planeti.

Ive
Gost
Ive
20 dana prije

Koliko je naivaca nasijlo na ovu prevaru, dali sam ja jedini?
Botcoin je najveca financijska prevara u zadnjih 50 godina.

jure
Gost
jure
20 dana prije
Reply to  Ive

Čime obrazlažeš da je to prevara? Štampanje bezvrijednog papira nije prevara?

Moreno
Member
Moreno
19 dana prije
Reply to  jure

Prevara je u tome šta se za Btc ništa nemore kupit . . . do prij prošloga pada sa 19000 na 9000 USD moglo se tu i tamo nešto platit u Btc, nakon toga skoro pa ništa. Ako je jedino mjerilo vrijednosti fiat kojega se za Btc more dobit onda se pomoću fiata more i manipulirat sa Btc, a i ostalim kriptovalutama.

Bitcoin
Gost
Bitcoin
17 dana prije
Reply to  Moreno

Da, naravno, zato je paypal i druge velika instiucije odlucile da ga pridodaju.. Ljudi komentarisu na osnovi totalnog poluznanja o bitcoinu. Zalosno.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
17 dana prije
Reply to  Bitcoin

Paypal..?!
Elon musk nekoć…i poštena ekipa…

Ive
Gost
Ive
19 dana prije
Reply to  jure

Ja povijerovao, uspostavio kontakt sa, Übercripto garantirali sa 2,500 rast na 13,000 u 10 dana. Ja pomislih dobro neka to bude za mjesec dana. I kada nakon mjesec dana nije bilo vise nego 3,500 rekoh e sada je dosta dajte mi moje pare nazad, Ali gle vraga dobijem odgovor nemozete podignuti uplatu dok ne obavite 500 transakcija. ljedece iznenadjenje nakon tjedan dana nitko ne odgovara na moje telefonske pozive, saljem emaile nema odgovora. Odgovorno tvrdim sve je to jedna prevara. Pokusao sam kontaktirati jos neke pokusavajuci doci do postanske adrese, do registracije firme, do kopije pasosa (proputovnice) odgovorne osobe, i cim sam poceo postavljati takva pitanja komunikacija prestaje. Da mi je doci do adrese od tih iz Übercripto poslao bih ima grupu Albaaca utijerivaca dugova, opremljenih sa bezbol palicama.

NE VJERUJTE LJUDI PREVARITI CE VAS, ili je prevara sve vezano za ÜBER.

No predlazem vam da zaprijetite tuzbama za OBMANU svima koji ih reklamiraju.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  Ive

Moram priznati da, premda sam od samog pocetka znao za Bitcoin, nikad nisam imao povjerenja u ovo stvar…
Vidim da samo mogao zaraditi veliku lovu, da sam ga kupio prije 5-6 godina, ali oduvijek sam imao osjecaj da se ovdje radi o prevari…
Evo jedna je ova koju spominje Moreno…

Medjutim druga neodgovorena mutna pitanja su:

 • sve je povezano na internet, a ako ga nema – nema ni para…
 • premda je navodno “stampanje” Bitkoina ograniceno – ko garantuje da nece izaci jos 1-20 milijardi slicnih “kriptovaluta” razlicitog imena… I svaka ce za sebe tvrditi da je “nezamjenjiva”… Dakle – moze doci do inflacije “kriptovalute”…
 • niko nema pojma od kuda je ova kriptovaluta (a ljude i ne interesuje ocito…)…

Cini mi se da se ovo povecanje “vrijednosti” naprosto napuhava klasicnom Ponzi shema ideologijom…
Ljudi “vjeruju da ce sutra dobiti vise” za danasnji BC, te onda ulazu…I posto dobijaju – sve iz vise ulaze – do zasicenja… I to bi bilo OK kada bi se samo radilo o “ocuvanju” ustedjevine… Medjutim, ocito je da na BC danas “investitori” mogu zaraditi vise nego na akcijama… a prakticno i jedno i drugo je samo – kazino… BEZ ikakve stvarne vrijednosti iza toga…

Naravno, glupoje ljude odgovarati od toga… KO zeli on ce investirati i BC i tacka….

Puno je opasnja prica – koja se uporno podmece od ovih “Dvorskih zidova” tz “centralnih banaka” – da ONI udju sa svojim “digitalnim parama”…
Vidjeli smo cak da neki dan i onaj kukavac iz Venecuele – namjerava na taj nacin “pobijediti inflaciju”…

Hehe… izgleda da su i njegovi “renomirani ekonomisti” isli u one “finaltropske” skole koje su “dvorski zidovi” poklonili nama bezvrijednim Gojimima… 😉

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Istražuj

“Puno je opasnja prica – koja se uporno podmece od ovih “Dvorskih zidova” tz “centralnih banaka” – da ONI udju sa svojim “digitalnim parama”… ”

Pa to je glavni cilj globalista, satanista, habadovaca, lihvara, pijavica, koji žive na grbači čovečanstva, zato što su svesni da se igra sa” kreiranjem novca iz ničega” približava kraju pa traže način da uvedu bezgotovinsko plaćanje.

Sirius
Gost
Sirius
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Nema do gotovine u novcaniku. Jedna malo jaca sunceva baklja i ode sav novac sa interneta.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
19 dana prije
Reply to  Ive

Bit Coin je zasigurno klasična prevara,sve berze i sve kursne liste kao i sve valute koje izdaju centralne banke su naštimane(pogledati u donjem dijelu šemu upravljanja preko centralnih banaka koju je stavio ISTRAŽUJ).
Trenutno je na sceni uzimanje od ljudi stvarnih vrijednosti (zlato,nekretnine isl.)i kroz fiktivne vrijednosti tipa berzanske akcije ili sad Bitcoin i osiromašenje srednje i više srednje klase koja je u biti najbolji i najpošteniji poslodavac i posloprimac.
Trenutno srednja klasa na zapadu ima dosta ušteđevine u papirnom novcu ,pošto su u bankama uglavnom minusne kamate na štednju a cijene nekretnina u petorostručene u zadnjih 10ak godina jedinu šansu vide u ulaganju u akcije ili Bitcoin.
Zbog toga je sa namjerom cijena jedine prave vrijednosti (Zlata) trenutno u blagoj stagnaciji kako bi se ušteđeni novac usmjerio na kupovinu čiste fiktive tj.akcija (Amazon je trenutno IN) ili sad Bitcoina.
Cijenim svaki komentar
Lp

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Yugo 45

Yugo 45,

odličan komentar! Poslaću ti jedan tekst iz 3 dela, koji potanko objašnjava celu priču oko korone, para, planova za Novi svetski poredak…. Čitaj polako i pažljivo. Očekujem tvoj komentar o tekstu.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Yugo 45

Yugo 45, evo teksta…

Pisano 10.12.2020. godine

VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA, PA I KORONE – DA ili NE?

(tekst se sastoji iz 3 dela, jer ne može da stane u jednu Viber poruku)

Prvi deo.

Vakcine su tekovina savremene medicine, pomogle su da se neke bolesti suzbiju (npr. pojedine dečije bolesti), a neke i potpuno iskorene (npr. Variola vera).

Međutim, od pre oko 30 godina, vakcinacija ljudi, a pogotovo dece – od inicijalno medicinskih razloga, motivisana je ZARADOM koju ostvaruju moćne farmaceutske kompanije sa Zapada u kojima kapital imaju globalisti (satanisti!). Na vrhu farmaceutske piramide je britanska multinacionalna kompanija GLAXO – GlaxoSmithKline, 2010. godine su imali neto zaradu oko 2 milijarde $, a ukupan broj zaposlenih je bio blizu 100.000 (upamtite ime ove kompanije!).

U većini zapadnih zemalja, deca do 14. godine prime po 11 vakcina, a taj broj i dalje raste. Deca mnoge vakcine prime već do 3. godine, kada još uvek nisu razvila prirodni imunitet, pa vakcine zapravo destruktivno deluju na dečiji organizam i razvoj prirodnog imuniteta. Mnoge bolesti protiv kojih se deca, pa i odrasli, vakcinišu nisu smrtnosne i pogađaju samo određene kategorije ljudi, pa se postavlja pitanje – zbog čega ne pustiti da prirodni imunitet “odradi svoje”?

Ovde se odavno ne radi o brizi za zdravlje dece, nego o profitu farmako-mafije, jer je u pitanju sigurna zarada koja povremeno još i raste, zato što se u kalendar vakcinacije stalno uvode nove vakcine. U isto vreme, farmako-mafija se zaštitila od eventualnih tužbi zbog neželjenih dejstava vakcina, pa i smrti, tako što roditelji prilikom vakcinacije potpisuju izjavu da neće tužiti proizvođača vakcine u slučaju bilo kakvih kontraindikacija.

Inače, u svetu, pogotovo na Zapadu, prisutan je alarmantan porast autoimunih bolesti, koje se povezuju sa sve masovnijom vakcinacijom, ali zapadni mediji prosto ignorišu ovakve informacije, koje se mogu naći samo na alternativnim medijima i na tzv. društvenim mrežama.

Ovoj je indikator da svet srlja u neviđenu cenzuru informacija i uvod u totalitarizam (GLOBALIZAM!), gori od svakog komunizma i fašizma, zato što ovaj vid totalitarizma ostavlja samo privid slobode, koja u praksi neće ostati ni kao teoretski pojam, a videćemo – zašto?

Na italijanskoj TV RAI, još 2015. godine se pojavila vest da su genetičari u laboratoriji u Vuhanu u Kini, na virus SARS iz 2003. g nakalemili protein iz gena slepog miša, čime su praktično stvorili novi virus, zato što je virus gripa (pa i njegova vrsta SARS) do tada cirkulisao samo među ljudima. Novi virus se pokazao smrtonosnim za miševe. Osim toga, ustanovljeno je da razorno deluje na pluća. Virus-monstrum je stvoren! SAD su ZVANIČNO protestvovale zbog kreiranja novog virusa, a videćemo – zašto?

Ovo čitajte pažljivo i sami zaključite – ko je pustio virus iz laboratorije u Vuhanu?

Većinski vlasnik laboratorije u Vuhanu je pomenuta kompanija GLAXO, koja je istovremeno i jedan od najvećih akcionara u kompeniji PFIZER, a koja je među prvima napravila vakcinu protiv korone (ili je ta vakcina ranije već bila pripremljena?!). Jedan od većinskih akcionara u kompaniji PFIZER je i Bil Gejts, najveći zagovornik vakcinacije od korone (zato što očekuje veliki profit od prodaje vakcina!) i glasnogovornik globalista, koji nikad nije vakcinisao svoje troje dece (baš čudno?!), o čemu se oglasio njihov porodični lekar, pa je tužen i osuđen zbog toga.

Osim toga, Gejts je i najveći privatni donator Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koji postavlja njenog direktora i menadžment, i presudno utiče na sve njene aktivnosti i poslovanje, kroz njihovo zvanično oglašavanje u medijima i davanje preporuka, a posebno kroz agresivnu kampanju za vakcinisanje protiv korona virusa, pa i običnog gripa. Direktor SZO je Tedros Gebrejesus, koji NIJE lekar po struci, a protiv njega su u njegovoj zemlji podignute brojne optužbe za različita krivična dela (!!).

Iz svega navedenog proizilazi da je virus korone stvoren još 2015. godine u Vuhanu, a SAD su uložile zvaničan protest zbog toga. Mudro! Farmaceutske kompanije nisu smele ovakav virus da stvore u laboratorijama na Zapadu, jer tamo ipak ima malo demokratije i nezavisnih institucija, nego su finansirale rad laboratorije u Kini i tako svu odgovornost prebacile na Kinu za slučaj neprilika. U to vreme, u SAD je predsednik bio globalista Barak Obama, pa je tadašnja administracija SAD ovim protestom htela da skine odgovornost sa sebe, iako su znali ko stoji iza novog virusa.

Sada je jasno, zbog čega je Tramp više puta ponovio da je “pandemija krenula iz Kine” i pokušao da za to direktno optuži kinesko rukovodstvo sa kojim vodi ekonomski rat, uz obostrane sankcije. Tramp je znao da je to privatna režija globalista koji finansiraju rad laboratorije u Vuhanu, ali nije imao konkretne dokaze, osim obaveštajnih podataka.

SZO nije piljara ili SZR, nego svetska krovna zdravstvena organizacija, koju videli smo – zapravo kontrolišu Gejts i najveće farmaceutske kompanije (globalisti, satanisti), navodno zarad “našeg zdravlja”, a u stvari zarad njihovog bogaćenja na račun ljudske nesreće.

Ova agresivna medijska kampanja za vakcinaciju je zapravo koordinirani, sistematski nastup SZO i mejnstrum medija sa Zapada koje kontrolišu globalisti, u nastojanju da svet ubede da su vakcine navodno jedino i spasonosno rešenje za koronu, kao i za običan grip.

Medijsku pripremu za upotrebu Pfizerove vakcine po celom svetu (i veliku zaradu globalistima!) pokvarila je vest da su Rusi takođe napravili vakcinu protiv korone (Sputnjik-V), pa je počela neviđena opstrukcija ruske vakcine od strane mejnstrum medija sa Zapada. Stvara se slika da su samo vakcine sa Zapada navodno dobre (za sada, Pfizerova i Moderna), jer je veliki profit u pitanju.

Na planeti ima oko 7.8 milijardi ljudi i bar 3 milijarde potencijalnih primalaca, a jedna doza vakcine košta najmanje oko 10 $, što znači potencijalno najmanje 30 milijardi $ profita na ljudskoj nesreći, koju su namerno izazvali globalisti zarad ostvarenja svojih bolesnih ciljeva. Pročitajte ovaj deo ponovo, pa izračunajte, koliko je 2 + 2 ?

Sa novom genskom strukturom u kojoj je i protein iz gena slepog miša, ovaj virus – nazvan KORONA, potencijalno je bio vrlo problematičan za ljude, ali se čekao povoljan momenat za njegovo “puštanje” na ljudsku populaciju. Taj momenat je došao 2019. godine, iz više razloga:

1. VIŠEGODIŠNJE URUŠAVANJE SVETSKE EKONOMIJE i velika prezaduženost najrazvijenijih država, koja se meri hiljadama milijardi $. Novac ($ i €) se bez pokrića štampa u ogromnim količinama da bi se pokrili tekući gubici, tako da je vrednost realnih dobara na planeti (resursi, infrastruktura, nekretnine…) oko 35 puta manja od ukupne količine novca u opticaju i njegovih derivata (keš, hartije od vrednosti, a posebno tzv. fjučersi – hartije na osnovu kojih se tek očekuje dobit). Velika količina novca bez pokrića u opticaju je najava VELIKE inflacije!

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Yugo 45

Pisano 10.12.2020. godine

VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA, PA I KORONE – DA ili NE?

Drugi deo.

Globalisti su svesni finansijske katastrofe koja se približava na Zapadu, pa su smislili način da to iskoriste u svoju korist, po načelu Ordo ab chao (RED IZ HAOSA, kojim se rukovode vekovima) – izazvati HAOS, usmeravati događaje i stvoriti RED, od kojeg najveću korist opet treba da imaju satanisti; otuda, stalni ratovi, krize, a svetski bankari sve bogatiji, jer žive od “pozajmljivanja” novca, koji realno nigde ne postoji (nije zarađen ili ušteđen, a nema ga ni u trezoroma njihovih banaka na ime depozita od štednje), ali se jednostavno doštampa i pusti u opticaj.

Globalisti kontrolišu ovaj nakaradni, kamatarski, svetski finansijski sistem i nastoje da pronađu način na održe kontrolu nad nama, opet putem novca, i nakon njegovog urušavanja, jer je on očigledno na izmaku. Zbog toga su smislili da ovaj sistem zamene sistemom tzv. BEZGOTOVINSKOG PLAĆANJA.

Ideja je da se svi dugovi na planeti resetuju (zato se sve više priča o Velikom resetu, a to je bila i glavna ideja u kampanji Džozefa Bajdena za izbore u SAD), da se izbaci keš, te da se uvede VIRTUELNI NOVAC, koji bi opet kontrolisali globalisti (globalni bankari, satanisti, koji kontrolišu FED, MMF, Svetsku banku, BIS, ECB, berze…), u cilju konačnog porobljavanja svih ljudi.

Virtuelne valute već postoje (Bitkoin, Monero…), ali nisu pod kontrolom globalista, zbog tzv. blokčejn tehnologije, koja podrazumeva istovremeni, skoro trenutni zapis transakcije na različ. serverima po svetu, što globalistima onemogućava malverzacije sa njima. Sadašnje virtuelne (kripto) valute postoje samo na internetu, zato su i virtuelne. Kada pokore čovečanstvo, možda globalisti planiraju da sruše internet, a time i da počiste sve sadašnje kripto valute, te da stvore novu globalnu mrežu za komunikacije za svoje potrebe: kontrolu sopstvene virtuelne valute i svih transakcija uz pomoć čipova ispod kože? Oni ništa ne prepuštaju slučaju i verovatno imaju plan i za ove sadašnje kripto valute nad kojima nemaju kontrolu.

U poslednjoj fazi je planirano čipovanje ljudi, a čip je planiran da služi za sigurnu IDENTIFIKACIJU (svi podaci o licu na jednom mestu i lako dostupni), PLAĆANJE (jednostavnim prislanjanjem uz aparat, kao što to sada radimo sa karticama – u slučaju neposlušnosti, jednostavno će biti blokiran račun i nema plaćanja, a onda gladovanje), kontrolu KRETANJA LJUDI (GPS), kontrolu EMOCIJA (merenjem stanja hormona, sa mogućnošću spoljnog uticaja na njih), kontrolu ZDRAVLJA (merenjem parametara za zdravlje – pritisak, nivo šećera, krvna slika, sa mogućnošću spoljnog uticaja na njih). Znači, apsolutna totalna kontrola ljudi, planetarni zatvor bez rešetaka.

Sa čipom ispod kože, čovek će biti pretvoren u bio (tehno) roba, sa kojim će biti moguća svaka manipulacija, a svaka pobuna će u startu biti eliminisana. Svi disidenti, neposlušni i neproduktivni, jednostavno će biti eliminisani ili strpani u kolektivne logore (u SAD već postoje takvi logori na preko 200 lokacija, za slučaj vanrednih situacija, u slučaju aktiviranja zakona Patriot act kojim se derogiraju svi zakoni – vojska prezima svu vlast, a svi POTENCIJALNI DISIDENTI idu u logore).

Da bi došli do ove poslednje faze, globalistima je prethodno trebala pandemija, a virus su, videli smo – spremili još 2015. godine u Kini. Taj virus je nazvan KORONA i nije toliko smrtonosan (samo 0.05% prema vodećem francuskom virusologu), ali je bio pogodan za širenje planetarnog STRAHA i PANIKE, za ograničavanje kretanja, ukidanje pojedinih ljudskih prava (sloboda izbora – pa i izbor, da li ćemo se vakcinisati, sloboda govora – sve veća cenzura na tzv. društvenim mrežama, kroz uvođenje tzv. društvene korektnosti u javnim nastupima, brisanje nepoželnjih tekstova i komentara itd).

Ako već postoji virus i panika oko njega, lako je preko medija i naddržavnih institucija, kao što je Svetska zdravstvena organizacija (SZO), pokrenuti kampanju VAKCINACIJE protiv ovog virusa. STRAH je najjače oružje za pacifikaciju ljudi i veliki pokretač ljudskog aktivizma, samo ga treba dobro usmeriti, a tu stupaju na scenu SZO i mejnstrum mediji sa katastrofičnim scenarijima i konstantnim izveštavanjima o broju testiranih, pozitivnih (na osnovu PCR testa, koji nije stvoren za te svrhe i koji je jako nepouzdan!), broju hospitalozovanih, broju umrlih (bez obzira koji je pravi razlog smrti), uz stalnu tezu o vakcinama kao jedinom rešenju za koronu.

2. PREDSEDNIČKI IZBORI U SAD 2020. godine. Globalisti su zarad sprovođenja svoje agende porobljavanja čovečanstva, 2016. godine u SAD planirali da za predsednika SAD dovedu Hilari Klinton, ali im se “omakao” suverenista, konzervativac i tradicionalista Donald Tramp, pa su odložili svoje planove. Za naredne predsedničke izbore 2020. godine, globalisti su se bolje pripremili.

Pandemija korona virusa se lepo uklopila i u ove planove, jer se stvorila mogućnost za tzv. glasanje na daljinu, glasanjem preko pošte. Dobro su se pripremili, jer su milioni glasača iskoristili ovu mogućnost, a globalisti su to iskoristili da uz ove, ubace još nekoliko miliona nelegalnih glasova za Džozefa Bajdena. Osim toga, korekcija rezultata glasanja u korist Bajdena je vršena i uz pomoć softvera firme “Dominion”, koji je jednostavno dodavao milionske glasove Bajdenu, kao i uz pomoć mašina za automatsko prebrojavanje glasova, tako što su na svaki glas Trampu, dodavale 2 glasa Bajdenu.

Prebrojavanje glasova nakon poslednjih izbora u SAD se pretvorilo u najveći cirkus od kada postoji demokratija, kao istovremeni uvod u njeno ukidanje i ponovno uvođenje robovlasničkog sistema na planeti. Posle ovoga, da li će i kakvi će biti naredni predsednički izbori u SAD?!

Nakon ovih konstatacija, da se vratimo temi vakcinacije. Vakcine imaju smisla samo protiv virusa koji ne mutiraju ili slabo mutiraju, ali protiv virusa koji brzo mutiraju, kao što su virusi koji izazivaju sezonski grip i koronu, vakcine nemaju velikog efekta. Zapravo ispada da se prave vakcine za virus koji je već promenio formu, pa se postavlja pitanje – kakav efekat ima vakcina na virus koji je već mutirao i promenio formu, jer to više nije isti virus čiji je materijal iskorišćen za pravljenje vakcine?!

Zanimljivo je da je 2009. godine, veliki broj onih koji su se vakcinisali protiv tzv. svinjskog gripa, ipak oboleo od gripa, što potvrđuje ovu tezu o vakcini za virus koji je u međuvremenu već mutirao. Ista je situacija i sa korona virusom, koji je, videli smo – virus gripa (SARS) sa proteinom iz gena slepog miša.

Da je prethodna teza o efikasnosti vakcina tačna, ukazuju izjave farmaceuta i “njihovih” lekara, da će biti potrebno da se ljudi nekoliko puta godišnje vakcinišu, da bi se sprečila infekcija ovim virusom, ali kažu – da čak ni tada neće postojati garancija zaštite od ovog virusa! Vakcina protiv Variola Vere je garantovala zaštitu od ove bolesti, pa sada malo bolje razmislite o vakcinama protiv sezonskog gripa i korona virusa.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Yugo 45

Pisano 10.12.2020. godine

VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA, PA I KORONE – DA ili NE?

Treći deo.

Svi koji se javno usude da ovo kažu, odmah se diskredituju i stigmatizuju da su “antivakseri”, da ugrožavaju “borbu” za zdravlje ljudi. Međutim, niko od njih se javno ne zalaže za potpuno ukidanje vakcina, već kažu – mi se samo borimo PROTIV PRISILNE VAKCINACIJE. To je poenta!

Sloboda izbora za vakcinaciju mora da postoji, jer ostavlja mogućnost izbora, a globalisti se bore protiv slobode izbora za vakcinaciju i nastoje na nametnu opštu, pa i prisilnu vakcinaciju iz nekoliko razloga:

A) ako svi ne prime vakcinu, onda je manja njihova zarada.

B) gubi se uniformnost – svi moraju da se ponašaju na isti način i zato je globalizam najgori totalitarizam!. Svi moraju da budu naterani u “tor”, kao stoka, jer prosvećeni i oni koji trezveno razmišljaju mogu da pruže “loš primer” za uplašene, ucenjene, očajne, materijalno zavisne… Disidenti će u budućem globalističkom društvu biti nepoželjni i jednostavno eliminisani ili sklonjeni u logore.

C) plan je da se svi nateraju na vakcine i iz jednog posebnog razloga – da se svi ljudi naviknu na redovno vakcinisanje, radi neke buduće vakcinacije koja je planirana za DEPOPULACIJU ljudi na planeti i njhovo svođenje na tzv. “zlatnu milijardu” (900 miliona plepsa, koji treba samo radi, 99 miliona vojnika i administracije i samo 1 milion upravljača (globalista, satanista), koji će odlučivati o svemu, pa i o našim životima – za njih neće važiti zakoni i oni će imati tzv. VIP status i posebna dokumenta).

U prvom krugu vakcinacije od korona virusa neće biti nekih velikih problema, osim ozbiljnih kontraindikacija i bespotrebnog ataka na imuni sistem u vidu smanjenja njegovih mogućnosti da se izbori sa drugim bolestima (npr. obična prehlada, sezonski grip), ali je planirano da ovo bude FAZA NAVIKAVANJA na vakcine, tek nakon koje je planirana depopulacija stanovništva. U međuvremenu samo treba da se “skuvamo, kao žabe, najpre u toploj, a posle u vreloj vodi”.

Pre odluke o dobrovoljnoj vakcinaciji protiv korone, treba razmotriti još jedan, možda NAJOZBILJNIJI problem u vezi sa vakcinama. Naime, zapadne vakcine (Phizerova i Moderna) nisu klasične vakcine kakve poznajemo, nego proizvodi tzv. mikroRNA (u srpskom jeziku – DNK!) genske terapije, koja u proizvodnji vakcina nikada do sada nije proučavana na životinjama, pa ni na ljudima.

Radi se o manipulaciji genima u DNK domaćina (koji prima vakcinu), na taj način što se DNK njegovih ćelija spaja sa genom, koji se putem vakcine ubacuje u njegov organizam.

Teoretski, ovo bi trebalo da izazove imunoodgovor i stvaranje antitela protiv virusa korone, ali to još nije istraženo!

Problem je što ovako ubačeni gen može da nastavi da se umnožava i da izazove ozbiljne MUTACIJE u genima domaćina, odnosno u hromozomima, sa NESAGLEDIVIM posledicama za njega i gene njegovog potomstva. Ovo znači, da neispitana vakcina protiv korone može još za života da menja DNK strukturu primaoca, sa nesagledivim posledicama za potomstvo u vidu raznih mutacija!

Komentar:
Jednostavna i kratka objašnjenja su za male dileme. Pitanje korone nije jednostavno i jednodimenzionalno, već vrlo kompleksno i višedimenzionalno, zato što je ova pandemija detaljno isplanirana od strane globalista, a njene razorne posledice će tek osetiti celo čovečanstvo.

Ekonomija je uništena, a pojedine grane poslovanja potpuno devastirane, kao što je aviosaobraćaj, turizam, a u znatnoj meri autoindustrija i trgovina – ako trgovina usporava, usporiće i proizvodnja, osim proizvodnje hrane. Biće ugroženi ili prekinuti lanci snabdevanja u trouglu proizvodnja – trgovina – potrošnja. Ponovno pokretanje ekonomije će biti dugotrajan i mučan proces, uz velika finansijska ulaganja.

Već sada se procenjuje da će biti potrebne hiljade milijardi $ za sanaciju štete i oporavak ekonomije. Ne zaboravite da se postojeći dugovi razvijenih država već mere hiljada milijardi $, pojedinačno u svakoj od ovih zemalja !

Logično pitanje – odakle onda novac za sanaciju štete i oporavak nacionalnih ekonomija, ako taj novac te postoji u trezorima, nije ušteđen i jednostavno ga nema?! Da li to znači – dodatno štampanje para, dodavanje nula na računima i još veće naduvavanje inflatornog balona?!

Evidentno je da je vrednost novca (vodećih svetskih valuta, za koje se vezuju valute manjih i ekonomsko slabijih država) precenjena, PRENADUVANA i da stvarno mora da se desi reset (Veliki reset, kako oni kažu, pa i Bajden). Kada taj reset prođe, prenaduvani bankarski računi sa mnogo nula na kraju, jednostavno će se istopiti u bankama, a imovina će ostati samo u vidu REALNIH DOBARA, ali samo upotrebljivih dobara, koji mogu da doprinesu opstanku. Preskupe, luksuzne i neupotrebljive stvari, za opstanak neće imati nikakvu vrednost. Biće vredno samo ono što ima praktičnu upotrebnu vrednost.

Mislite na vreme o ovome.
Kada čovek želi dalje da vidi, mora da se popne na veće brdo, a to znači da mora više da se potrudi, a u ovom slučaju – više da čita (da uči!) i da proba da razmišlja van zadatih šablona koje nam nameću globalisti, njihovi mejnstrum mediji i njihove naddnacionalne strukture. Svi oni zajedno zapravo suptilno i sprovode ove aktivnosti, koje za cilj imaju, najpre masovno, pa i prinudno vakcinisanje onih koji ne pristanu dobrovoljno da se vakcinišu, a zatim čipovanje ljudi, kao poslednju fazu porobljavavanja čovečanstva.

Zbog toga, ugasite TV, čitajte alternativne medije, pratite tzv. društvene mreže, dok globalisti i to ne ukinu (Twiter i Facebook masovno gase naloge onih čiji stavovi se ne uklapaju u tzv. društvenu korektnost u izražavanju – cenzura je već počela!), a posle toga, možemo da se pouzdamo samo u sebe, u Boga – ako verujemo u njega i u one sa kojima smo se okružili i misle kao i mi.

P. S. Ako je ovaj tekst podstakao na razmišljenje, kada nađete vremena ponovo ga pročitajte, a ako nije ili smatrate da su ovo “teorije zavere” – jednostavno ga obrišite. I dalje imate slobodu, a od Vas zavisi kako ćete je iskoristiti i da li ćete se dobro pripremiti za nastupajuće događaje…

zabrinuti posmatrac

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije
Reply to  Slučajni gost

Evo procitao sam komentar. Ali neće se bas sve dogoditi tako kako vi mislite. To je vrlo usko misljenje i daje snagu negativnim silama. Očigledno je da to iz vas izvire. Populacija svijeta je strasno velika. Ako mi sad imamo ljude na planeti koji jos goli hodaju jer im je to normalno zasto bi mislili da ovakav plan globalne kontrole nad čovjekom ima šanse? U najboljem slučaju svijet ce biti podijeljen na dvije skupine, konformisti koji su pali pod pritiskom i zamijenili su slobodu za sigurnost i oni drugi, koji su izasli iz toga sustava i sačuvali svoj integritet i slobodu. Citam ovdje sve veliki stručnjaci a toliko uzalud utrošenih mišljenja, bave se problematikom sustava koji ih tlači, velikim resetom, kako ce nas Dvorski zidovi porobiti, kamo ide cijena bitkoina, sta je Rotscild radio itd. Apsolutne gluposti, nema smisla raspravljati o tome. Ovdje se radi o duhovnom ratu, a ovo nisu teme kojima se covjek na pragu vise razine svijesti mora baviti. Mi smo upravo prešli prag, u prijelaznom smo razdoblju gdje čovjek uči kako biti sam odgovoran za sebe i svoje postupke na jednoj visoj razini gdje se vise ne tolerira da nam vlade i neke vrhuške govore sto i kako moramo raditi. Svaka tranzicija ima svoje početne teškoće, sto su veće teškoće veća je nagrada kada ih prebrodimo, a to je izbor. A nagrada je sloboda za one koji je odaberu.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
18 dana prije
Reply to  Ivan

Ivan,

hvala za komentar! Ti si nepopravljivi optimista, što je izuzetno dobar stav za nastupajuća vremena. Ti veruješ ili se nadaš da neće biti baš tako strašno u vremenima koja dolaze. Kažeš da ja “usko razmišljam, da moje razmišljanje daje snagu negativnim silama i da to izvire iz mene”. Nisam se naljutio, jer to proističe iz tvog optimističnog stava i činjenice da me ne poznaješ. Poslaću ti još jedan moj tekst na osnovu kojeg ćeš me bolje upoznati.

Moji stavovi nisu proistekli iz promišljanja vezanih samo za geopolitiku, istorju, religiju, nego i ESHATOLOGIJU. Na žalost, nastupajuća vremena idu upravo pravcem koji je opisan u mom gornjem tekstu.

Tvoj stav je dobar, jer te ništa neće sprečiti da optimistično gledaš na svet, čak i ako budeš svedok strašnih razaranja i pripreme za ustoličenje nepomjanika Antihrista (u hrišćanskoj eshatologiji) ili Džedala (u islamskoj eshatologiji).

To što ja govorim o scenariju koji neće biti nimalo prijatan za duševne ljude, nikako ne znači da sam negativan i da prizivam nesreću. Naprotiv, samo ukazujem na rasplet aktuelnih dešavanja. I ja sam u početku na ovakve vesti i komentare reagovao kao i ti. Vremenom je strah nestao, trezvenije i mirnije pratim vesti, ne uzbuđujem se, ali je i dalje prisutna briga, ali samo kao pozitivan stimulans koji pokreće na rad, delanje i pripremu, pre svega duhovnu, da lakše prihvatim sve negativno što se dešava oko mene. I ovo ćeš zaključiti iz mog teksta koji ću ostaviti iza ovog komentara.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
18 dana prije
Reply to  Ivan

Ivan, evo teksta…

DUŠA!

Čovek živi na telesnom, psihičkom i duhovnom nivou. Duša pazi na našu psihu i razum, a naš nervni sistem kontroliše naše telo. Problem je što ogromna većina ljudi nije svesna svog duhovnog nivoa i značaja duše, i živi samo na telesno – psihičkim principima.

Duša je zapostavljena, a upravo u njoj je naša najveća snaga. Kao što lečimo telo kad se razbolimo ili kad lečimo psihu ako smo postali psihički nestabilni, tako stalno moramo da bdimo i nad svojom dušom, da ostane čista i neuprljana, jer samo je tada ona oreol koji nas čuva da ne zgrešimo, a kad zgrešimo, duša nas vraća na pravi put.

Duša jeste naša, ona je deo nas i obitava u nama, ali nije naša ekskluziva, nije naše vlasništvo. Duša poseduje nas, a ne mi dušu. Suštinski, duša je naša spona sa Tvorcem, ona je božanska iskra kroz koju nam Tvorac daruje dah života.

Kada se čovek upokoji (pred Bogom su svi živi: i oni koji bivstvuju na ovom svetu i oni koji su upokojeni!), sa poslednjim izdisajem, duša napušta njegovo telo i vraća se Tvorcu. Tako se prekida veza čovekovog psihičkog – telesnog integriteta sa Bogom (telo onda propada), ali preko duše, čovek se vraća svom Tvorcu i zato su pred Bogom svi živi, pa i upokojeni.

Naš narod nepogrešivo određuje ljude, kada za nekoga kaže da je DUŠEVAN. To znači da duševan čovek živi i na duhovnom nivou, da na praktičan način u svom životu primenjuje duhovne principe i pravila, da ih se drži i da to vide ljudi oko njega. Duševnom čoveku nije potrebno da drugi ljudi to vide (nije sujetan), on to ne radi zbog njih, već zbog sebe i svoje duše.

Običan čovek ceo život želi da promeni svet i druge ljude, a duševan čovek ceo život pokušava da promeni samog sebe, da sebe unapredi, da ispravi ono što ne valja. Duševan čovek se nikome ne udvara, jer njemu nije bitno mišljenje drugih ljudi, on se stara samo o sebi. A staranjem o sebi, on se stara i o porodici, familiji, pa to onda vide i drugi ljudi i žele da se druže sa duševnim čovekom, jer on ništa ne uzima, a puno daje!

A kada se spoje duševni ljudi, oni samo daju, a ništa ne traže, ali im se isto toliko i vraća.

Ljudi koji nisu spoznali sebe duhovno samo traže, pa i otimaju, a daju samo ako očekuju neki interes. Takvim ljudima je sve malo i nikada nisu srećni. To su bezdušnici.

ONOME KOME JE MNOGO MALO, NIKADA MU NEĆE BITI DOSTA I UVEK ĆE BITI NESREĆAN, A ONAJ KOME JE MALO MNOGO, UVEK ĆE IMATI PREVIŠE I BIĆE PRESREĆAN.

zabrinuti posmatrac

Nena
Gost
Nena
17 dana prije
Reply to  Slučajni gost

+++++++++++++

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
16 dana prije
Reply to  Nena

Hvala! 👍

Yugo 45
Gost
Yugo 45
19 dana prije
Reply to  Slučajni gost

Pročitao sam sva 3 dijela pozorno,posebno cijenim svakog komentatora na portalu koji kao Vi utroši svoje vrijeme u cilju podizanja svijesti i upozorenja na dešavanja,na žalost svaki pokušaj alarmiranja na svijest ljudi po ovom pitanju je bezuspješan po najprije iz razloga što ni jedna generacija sa geografskog prostora kojem pripadamo a i prostora generalno u svijetu koji ne pripada zapadnom svijetu nije živjela kontinuirano više od 40 godina u istom ne promjenjenom sistemu,rođeni smo u Jugoslaviji ,za samo 40-ak naših godina doživjeli smo nekoliko totalnih transformacija koje su nas i duhovno i materijalno unazadile nekoliko stoljeća,oni koji su organizatori svega ovoga o čemu pišeš imaju agendu staru nekoliko hiljada godina i upravljajući svjetskim procesima neće nikad dozvoliti da ljudi poput Vas i Vama pa i meni sličnih dođu u poziciju da od njih planirane procese zaustave ili promjenu,svi naši dobri ljudi koji nas okružuju su već prediktivno programirani od vrtića preko pionira pa sad do odrasle i zrele dobi da bespogovorno prihvate situaciju u kojoj se nalaze ili su se nalazili ili će se naći.
Jedino riješenje je izlazak fizički iz sistema koji je programiran hiljadama godina a to znači odricanje od komformiteta ili udobnosti života kako to danas smatramo pozitivnim vrijednistima ljudske civilizacije.
Lp

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
18 dana prije
Reply to  Yugo 45

“Jedino riješenje je izlazak fizički iz sistema koji je programiran hiljadama godina a to znači odricanje od komformiteta ili udobnosti života kako to danas smatramo pozitivnim vrijednistima ljudske civilizacije”.

Upravo je to poenta!
Međutim, postojeći sistem se može iskoristiti za pripremu – da čovek sebi obezbedi mir, dalje od vrelog asfalta i konformiteta koji ubezbeđuje urbani način života. Nadam se da se slažeš?

Mi jesmo nakrivo programirani i teško je izaći iz tog moda, ali nije nemoguće. Treba tražiti rešenja i ona će se sama pojaviti – “svako vreme nosi svoje breme”…

Svako dobro!

Yugo 45
Gost
Yugo 45
18 dana prije
Reply to  Slučajni gost

Mi smo živjeli na tom prostoru do ’91 gdje je bilo moguće da što kažete čovjek sebi obezbijedi mir na žalost pogledajte hronološki šta desilo sa zemljama u kojima je bilo moguće živjeti ne ovisno o bilo kojem poretku,kad god se ukaže prilika bilo gdje na svijetu da ljudi žive u miru i neovisni (ovisni samo o Bogu)zadesi ih ono što je nas zadesilo od ’91 do danas

Svako dobro i LP

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Ive

Jeste prevara, ali samo do pola.

Kao kod piramidalnih banaka – ko prvi izvuče pare kada se igra sa bitkoinima približi kraju, zaradiće, a ostali će plakati nad svojom sudbinom kao Beograđani koji su prodavali stanove, ulagali pare u Dafiment banku, a onda se jednog jutra probudili i bez stanova i bez para…

Bitcoin
Gost
Bitcoin
17 dana prije
Reply to  Ive

Nazalost pojma nemas o cemu govoris. Bolje se informiraj.

Serbia
Gost
Serbia
20 dana prije

Treba sto pre vakcinisati sve ljude, uvesti digitalnu svetsku valutu i ugasiti internet za nas obicne robove. Opet ne bi izasli na ulice, jer jedino sto znamo je da iz fotelja kukamo i pametujemo

Sebo
Gost
Sebo
19 dana prije
Reply to  Serbia

Pa ajde nemoj tako, barem vi tamo napadate vašu Skupšinu svako malo

Serbia
Gost
Serbia
19 dana prije
Reply to  Sebo

Uh…odakle da krenem?
Nije bitno da li ovi ili oni napadaju skupstinu. Masa je ispranog mozga kao rublje na 90 stepeni i nije im zameriti. Treba ih edukovati. Ja kad pitam majku da mi objasni ko i iz cega stampa novac, naravno da ne zna. Takvih je 95%.
Moje pitanje je od nas 5%, koji rastemo svakog dana, koliko nas je spremno odreci se komfora, organizovati se, pa cak i zrtvovati protiv zla kojeg smo svesni?

Bik Koji Leži
Gost
Bik Koji Leži
19 dana prije
Reply to  Serbia

Freedom is just another word for nothing left to lose!

To je suština priče. Dok ti je ok, imaš posao, plaću, topli dom, malo te samo zezaju maske i mjere, i malo se zabrinjavaš oko cijepljenja, velikog reseta itd… ali to je još apstraktna budućnost – samo iznimno rijetki će se “pokrenuti”.

Većina će se pokrenuti kad ih opali po glavi. Ni tad obično nije kasno, ali ovaj put bi moglo skoro i biti… ovisi koliko su dobro pripremljeni i da li je ovo “generalna proba” ili prava stvar.

PRC-ovima su u zadnjim mjesecima prikupili i kategorizirali neopisivu i ranije nemoguću količinu uzoraka DNK… možda je to bio i glavni cilj? Sad će na temelju toga nekoliko godina kuhati bolji virus i onda ga ponovno pustiti tamo negdje 2025.-2030.?

A sto ustvari činiti, kako se pokrenuti? Protiv koga i kojim sredstvima?
Pada na pamet Raduša 1972. ali znamo i kako je to završilo…

viktor
Gost
viktor
19 dana prije
Reply to  Serbia

I lupamo ”lajkove”.

Makedonac
Gost
Makedonac
19 dana prije

Bitcoin je nešto više kao dresura, da priviknemo sa digitalnom valutom, a kao buduće razume se da ne. Po mejnstrim medija je jasno da Bitcoin, LGBT ideologija je deo NWO, ali to ne označava da je večna i krajnji cilj.
Posle neuspeha Biblijskog scenarija u čistom vidu, 2017g. u Toskani- sazdavanje Centralne Banka, Centralnih Banka, vidimo da sa Covidom i Bajdenom probaju opet isti scenarij.
Iščeznuće ceo novac dolarove piramide, novi sistem sličan kao stari ali bez inflacije i naduvanja. Globalisti imaju transnacionalne korporacije-Fabrike, propagandu, socijalne mreže, lova više tu ne igra, ostaje još Svetska Centralna Banka, razume se biče njihova, i samo oni imati prva štampati novac bez pokrića, s time da nece biti piramida kao prije, BVP ili profit nema potrebe da rastu do beskraj. Mogu da nam dadu izbor i facebook valutu, tako da u poćetak mislimo da ima konkurencije.
Šta je kriptovaluta, tipa Bitcoin, litlecoin i ostalih stotinak takvih, neke jednačine, svaki može da uzme neku nerešenu od gomile i je rešava, ako si srećnik da ima rešenje recimo 2+3=5, ta jednačina /Ethereum ili Bitcoin/je tvoj, ima neki dobar sistem legalizacija vlasništva, da nemogu dvoje u isto vreme da iskopaju istu ravenku, red drugih tehničkih stvari, i nije 2+3 a nesto strašno složno i dugo računanje, to radi kompjuter.
Uvek mogu da se nađu 10 coveka, modifikuju Bitcoin na Bitcoin2, i kažemo hajmo, navali mušterije, kopamo kod nas, što i se desilo.
Tako da Bitcoin je prevara i nema buduće, ali u ovom tranzitu je potreban globalistima.
Ona prića o Nikolom Teslom i mislim Rokfelera o daljinskom predaju energije. Rokfeler pita : A gde čemo složiti elektromer, Tesla kaže, struja biće besplatna, nema kako da se stavi elektromer… i patent ide u sef Rokfelera.

Moreno
Member
Moreno
19 dana prije
Reply to  Makedonac

Sve ti se izmišalo u glavi . . . Btc nemore bit ikakva dresura jer te niko ne tira u Btc ka na primjer šta te tira u vrijedonosne papire odnosno obveznice i dionice jer lova koja ide u obavezni mirovinski fond ide u casino i to se nemore škivat, moraš uplaćivat u mirovinski fond, a nemoš uticat šta će ti fond radit sa ton lovon.
I ovo sa Teslom i Rockefellerom nema veze sa Btc koji je za sad decentraliziran odnosno funkcionira na blockchain principu i to da se neko more ubacit tu i lagano srkat Btc je nemoguće.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Moreno

Moreno,

globalisti ne mogu da kontrolišu kripto (VIRTUELNE!) valute, zato što ne mogu da kontrolišu blokčejn tehnologiju, ali virtuelne valute postoje samo u virtuelnom svetu – na internetu.

Šta će se desiti ako globalisti isključe internet i uvedu novu mrežu za globalnu komunikaciju?!

Mahatma
Gost
Mahatma
19 dana prije

Veliki šok za političare će bit kad skontaju da nitko ne želi njihove državne obveznice s 0 ili negativnom kamatnom stopom. Probaj se onda zaduživat. Investitori ne moraju razumit niti znat išta o bitcoinu, samo da cijena raste i da su njihove pare sigurne od inflacije.

Makedonac
Gost
Makedonac
19 dana prije
Reply to  Mahatma

😉
Srednji sloj se gasi svugde, tako da ne budi siguran u takve investicije. Samo u nemačku 300 000 preduzeća je dovedeno u bankrot, nemoj misliti da ih je žao sitnih i srednjih “investitora”.
Ne slučajno na svaki nacin blokiraju rast zlata i srebra, Bitkoin poraste deset puta za godinu a zlato 10%. Da ne bude kao prošli put, za dva dana pad ot 16000 na 3000$, posle plaču.

Moreno
Member
Moreno
19 dana prije
Reply to  Mahatma

Inflacije čega . . . ako misliš na fiat onda koliko će vridit Btc kad vrijednost fiata padne na nulu i fiat nestane, a za Btc ništa osim fiata nemoreš kupit . . .

Mahatma
Gost
Mahatma
19 dana prije
Reply to  Moreno

Hiperinflacije vjerojatno neće biti ili će biti spriječena uvođenjem digitalnih fiat valuta centralnih banaka. Govorim o CPI inflaciji gdje ti Milka košta 2-3% više svake godine. 1BTC će uvijek bit 1BTC, što znaći da zadržavaš kupovnu moć jer se bitcoin prilagođava, a pare u banci ne.

Moreno
Member
Moreno
19 dana prije
Reply to  Mahatma

Za razliku od tebe ja niti virujen niti neverijun niti se bavin vjerojatnostima oće li hyperinflacije bit ili neće. Btc je okay za spekulaciju. Okay je i igrat loto.
Ono šta ja znan je to kako su sve fiat valute u zadnjih 5000 godin popropadale. A ono šta san tija reć je to kako se sa Btc niti čikolata nemore kupit, a kamoli u seljaka kokoš, u ovčora janje ili u ribara kil ribe . . . nemore se kupit ni bilo šta di triba kupoprodajni ugovor odnosno ništa na šta se triba intavulat . . .

Moreno
Member
Moreno
19 dana prije

Btc ima puno dobrih i puno loših strana. Najveći problem Btc je taj šta uvik ima ono pitanje koje visi, a to pitanje je oće li Satoshi Nakamoto nestat onako ka šta se i pojavija.

brada
Gost
brada
19 dana prije
Reply to  Moreno

misliš, hoće li se pojavit ka šta je i nesta ? 🙂

Zax
Gost
Zax
19 dana prije

Kriza nije umjetno izazvana. Najavljuju ju već godinama jer je svima bilo jasno da stanpanje novca na temelju duga dugoročno nije održivo. Svaka valuta koja nema podlogu u realnim vrijednostima osudjena je na propast. A bitcoin je upravo to. Dovoljno je da netko isključi struju i ode bitcoin u vrazju mater. Karikiram ali to je to. Zlato, srebro to je jedini pravi novac. Sve ostalo je osudjeno na propast. Mada se na bitcoinu može zaraditi ako se na vrijeme pretvori u realnu vrijednost. Samo varijacija ponzi sheme

Sebo
Gost
Sebo
19 dana prije
Reply to  Zax

Znači ako je kriza izazvana stampanjem novaca onda to nije umjetno? Ili lockdownima? I osim toga u istu kategoriju stavljaš srebro i zlato. Zlato raste u krizi a srebro je palo jer se radi o industrijskom metalu za kojim padne potražnja u recesiji

rimtu
Gost
rimtu
19 dana prije
Reply to  Sebo

“Znači ako je kriza izazvana stampanjem novaca onda to nije umjetno”?

Baš to primjetih, ali ne vjerujem da je kolega imao lošu namjeru.

Vrane
Gost
Vrane
19 dana prije

Malo pratim burzu i ne vjerujem svojim očima. Sve se zatvara, lockdown posvuda, desetine milijuna bez posla, neke grane privrede su dovedene pred potpuni slom ali indexi država rastu kao da je sve u savršenom stanju. Jedino logično objašnjenje je da žele da što više ljudi uloži u te mjehure kako bi ostali bez svega kada on pukne i u očaju prihvate zagarantirani dohodak i odreknu se svoje imovine te postanu potpuno ovisni o mrvicama koje će dobijati od novih feudalaca koji će imati sve u svom posjedu. Biti će to savršeno društvo gdje će 99,9 % ljudi imati točno onoliko koliko im treba da ne umru od gladi, a ostatak onoliko koliko žele.

tihobl
Gost
tihobl
19 dana prije
Reply to  Vrane

Bolje si napisao nego Danijel Klajic u sorosevskom tekstu koji sluzi za bacanje prasine u oci. Bitkoin je prevara kao akcije Tesla auta (Mask je postao najbogatiji na svijetu, a sve fabrike su mu gubitasi).
Prava igranka nastupa kad prestanu dostampavati dolar i evro. Tad nastupa nestasica, kamate postaju dvocifrene i vecina ljudi, firmi i drzava idu u bankrot. Banke preuzimaju svu imovinu (i drzavnu i privatnu).

U BIH centralnom bankom 20 godina upravljaju stranci i drze nivo novaca u opticaju na 90% od optimalnog. Zbog toga svi su u dugovima, a ne mogu da naplate svoja potrazivanja jer su i drugi u dugovima. Moraju se zaduzivati kod stranih banaka (domacih odavno nema), po kamatama daleko visim nego u zemljama iz kojih su te banke kako bi se namirio manjak para. Sa -10% nas su sistematski davili 20 godina onemugucavajuci bilo kakav razvoj. Uskoro ce se u svijetu pojaviti daleko veci manjak, kamate ce postati dvocifrene i pod teretom nagomilanih dugova ni narod ni drzava nece moci ni kamate placati. E to je Veliki Reset ili bolje receno velika pljacka.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  tihobl

Tihobl, bravo za komentar – u glavu! 👍

Ako imaš vremena, pročitaj tekst iz tri dela koji sam postavio iza komentara koji je ostavio Yugo 45.

Blaza
Gost
Blaza
19 dana prije

Neka propadaju, uvijek nam ostaje robna razmjena. Stoga 250 m2 zemlje, stihacu u ruke i imaš dovoljno za posadit povrce za 4-clanu obitelj 😊. 5 kokica pojede 20 kg kukuruza mjesecno, 20 jaja(domacih)=1 kokica.

Netko
Gost
Netko
19 dana prije
Reply to  Blaza

Točno tako, trampa. Bitcoin isto može imat vrijednost kao valuta samo ako se ljudi dogovore da on nešto vrijedi. Bitcoin će vrijedit onoliko koliko ljudima vrijedi sloboda. A internet se neće ugasit jer i eliti treba za blockchain .

Pepachi
Gost
Pepachi
19 dana prije
Reply to  Blaza

Dobra kalkulacija. Po mogućnosti sakupljati i čuvati stare sorte sjemena, tako da što više domaćinstva budu mini banke sjemenja, i dva tri puta godišnje razmjena. Uz zlato i srebro, po meni jako bitan resurs. Ima jedna priča o ruskim naučnicima i njihovom čuvanju raznog sjemena za vrijeme opsade Staljingrada. Bome su bili svjesni vrijednosti sjemenja.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije

“…

 • A radi se o dugu kojeg su sami stvorili izdavajući nepostojeći novac.
 • Jer, kako može jedna država izdavati novac i istovremeno dugovati nekome za to?
 • Zbilja, tu se radi o ogromnoj prevari, privatnim bankarima koji imaju pravo proizvodnje dolara.

…”

Konacno!
Jedan clanak o PRAVIM Gospodarima svake od ovih nama poznatih tzv “drzava”…

“… za potrebe ovog teksta recimo samo – bankari...”

Prije svega, razumiejm da je za potrebe teksta, a i zbog drugih (opsnijih) razloga – jednostavnije reci u ovodnom tesku “bankari“…
Ja to necu naravno, nego cu ih zvati pravim imenom i to onim koje su imali prije 150+ godina… Dakle ovdje se – u slucaju STVARNIH Vlasnika banaka – radi o pripadnicima “drevne” institucije zvane “Dvorski zidov“…

Prije 150+ godina, upravo zbog “religioznih razloga” – iskljucivo pripadnici ova lazne sekte su imali pravo kamatariti (i do smrti) – sve “gojime” Svijeta…
Na to im nedvojbeno daje pravo “sveta knjiga” te satanisticke sekte (Kulta) zvana “Torah“, koju su na volseban nacin (a i to je do u detalj objasnio A. Fomenko) – naprosto “zidoizirali” danasnje tzv “krscanstvo” (koje nema veze sa stvarnim krscanstvom – ali to je druga prica)…

U svakom slucaju porodice koje su KAMATARILE kraljeve i plesmstvo kroz 18 i 19 vijek radile su to sa stvarnim zlatom (“zlatnim shekelima”)… Najpoznatija (i zasigurno najbogatija) porodica koja je tvorila “evropsku” instituciju Dvorski zidov – bila je porodica Rotschild…
U jednom trenutku ta tzv “zidovska” (Hazarska) porodica je imala 5 sinova u 5 razlicitih Evropskih drzava, a koje su sve do jedne ratovale u krvavim ratovima jedne protiv drugih!!! Razumljivo za svaki rat kraljevi i plemstvo su posudjivali novac (“zlatne shekele”) upravo od nekog od Rotschildovih sinova – pod KAMATU razumje se…
Dakle institucija “Dvorski zidov” – se bukvalno kamatarenjem – nenormalno bogatila na KRVI naroda Evrope… (Razumljivo, naivan i glooop covjek ce reci “pa nisu oni poticali ratove – oni su samo kamatarili“… Medjutim, mali mudriji ce ZNATI da to nije bas tako…)

Pocetkom 20tog vijeka – cijela ova mreza institucija “Dvorski zidov” – postaju prakticno tzv “Centralne banke”… Razumljivo u PRIVATNOM vlasnistvu istih onih familija…
Najpoznatije tzv PRIVATNE “centralne banke” su Bank of Englend (BOE) koja je i prva Rotschildova “centralna banka”, te tzv “americki” Fereral-Reserve-Sistem (FED) koji se sastoji iz nekoliko “Dvorskih zidova”…pardon…”Centralnih banaka” …
(Naravno institucija “Dvorski zidov” – prakticno ima SVE sa tzv Cionistickim pokretom, kao i sa satanistickom “religijom” povezanom sa (navodnim rabinom) Sabbatai Zevi-jem… Danas se taj satanisticki Kult po svemu moze povezatio sa Chabad Lubawitschem…)

Dakle tzv “centralna banka” FED je najuticajniji faktor u cjelokupnom sistemu – a OTELI su stampanje novca Americkom narodu 24.12.1913.

Stvaranje Parazitske MREZE tzv banaka “Dvorskih zidova” tj danasnih tzv “centralnih banaka” – je iziskivalo malo vise vremena…
Ipak 17.05.1930 – u Bazelu, Svicarska – vlasnici institucije “Dvorski zidov” konacno uspostavljaju Svjetsku CENTRALU – odakle ce kao Parazit, kontrolisati “stampanje” novca za sve drzave Svijeta!
Godina 1930…!
Zar nije znakovita godina…?
UPRAVO Godina – tzv Velike Depresije i (navodno) najvece ekonomske krize “modernog kapitalistickog Svijeta)…

Naravno, naivan covje (i boodala) ce reci: “…nema to veze sa stvaranjem SVJETSKE Centrale Institucija “Dvorski zidov” – nego se to “slucajno”… eto pogodilo sa “velikom ekonomskom Svjetskom krizom“…
Razuman covjek ce ipak – pogledati FAKTA…

***
Zasto ovaj uvod…?

Zato sto fali u uvodnom tekstu, a u kojem se izricito i sa pravom napominje – da ce “bankari” (dakle vlasnici institucija “Dvorski zidov”) – odluciti kad je vrijeme za tzv “Veliki reset”, koji su nizi sluzbenici institucije “Dvorski zidov” – poput onog psihopate Klaus Schwaba – detaljno opisali na vlastitom sajtu (WEF)…

” … vjerojatno onda kad odluče uvesti svoj Veliki Reset kao rješenje za ovaj dug …”

Razuman covjek ce vjerovatno POVEZATI – da su i prvu “Veliku Depresiju” ove familije koje su vlasnici institucije “Dvorski zidov” (ili sto autor teksta zove “bankari”) – takodjer smi izazvali, a onda ponudli “rjesenje” – kroz Drugi svjetski rat, pa u konacnici “Breton Woods” dogovor, te uspostavljanje zlocinackog Rockfellerovog UN…
SVE za nase vlastito dobro!
Humanizam i “filantropija” ovih vlasnika institucije “Dvorski zidov” je nevjerovatna…

Ne samo da nam svima (Gojimima) vec 100+ godina bukvalno “ulazu” TINTU u stampanje tzv “novca” kojeg NEMA – a kojeg mi Gojimi poslije moramo krvavo vracati uz kamatu istim Vlasnicima tzv “banaka”…

Nego su nam – bukvalno i “filantropski” :

 • napravili tzv “drzave”….
 • dali nam (bezvrijednim) Gojimima i “demokratiju” – pa cak i pravo da izabiremo klovnove u ona 3 “stuba demokratske vlasti” – koje u stvarnosti nemaju nikakvu VLAST… a sad smo vidjeli svi ko ima VLAST u tzv “demokratskoj SAD”…
 • dali nam i “nauku i skole”… i sto je jos “sjajnije” – upravo nas Gojime isti oni Vlasnici institucije “Dvorski zidov” danas “uce i ekonomiji”, pa cak imamo i Gojime koji su “Nobelovci”… 😉

… Naravno Gojimi – NIKAD ne nuce – da u onoj “trodjelnoj vlasti” (za Gojime) – postoji i CETVRTI stub vlasti, tj onaj koji je vezan za instituciu “Dvorski zidov” iz BAZELA i koji odgovara samo “medjunardonim financijskim institucijama“…
Te “institucije” su naravno – u vlasti opet onih istih familija iz institucije “Dvorski zidov”…


Da nije ovako ocito i groteskno – bilo bi smijesno – kolike smo mi Gojimi budale…

Na nasu zalost – 200+ godina “filantropije” od ovih vlasnika institucije “Dvorski zidov” (tj “centralnih bankara”), naprosto je ubilo i ono malo mozga u Gojimima…

Ogroman broj ih – kako vidim – i dalje vjeruje u “svetu nauku” sa remomiranih instituta u vlasnistvu ……… a koga drugog ….?

Zato i vjerujemo u “virus” kao u ikonu, a od Kill Billa i Rockfellera ocekujemo da izda naredjenje njegovom UN/WHO – da “spasi nas Gojime”…
Na zalost, cak i CIo-pedija javno kaze da je onaj “rabin” Sabbatai Zevi i njegovi sljedbenici primjenjivao – totalni satanizam, koji je podrazumievao i pijenje djecije krvi i ljudske zrtve i sve ono sto ZNAMO da se dogadja kad se “elita” sastane……Pardon…”filantropi”…

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Slika govori vise od rijeci…

BIS_centralni_Parazit.jpg
Moreno
Member
Moreno
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Sve je to tako, samo zanemaruješ činjenicu kako su svi koji su se zadužili svojim potpisom dali pristanak da budu prevareni. Kako ministar financija, tako i svaki pojedinac koji se zadužija, pa taman iša u minus sa karticon par sto kuna. Ljudi su to radili i to i dalje rade . . . i danas države uzimaju kredite iz kojih plaćaju plaće onima koji radi korone nemogu radit, poduzetnici uzimaju kredite za likvidnost i sve ostalo, pojedinci idu u minus sa karticama i uzimaju kredite za sve i svašta . . .
Prestankom uzimanja kredita sve se sruši i bez prosvijeda i bez ispaljenoga metka.

Sve šta si napisa stoji, ali to malo ko uopće more čitat ili razmišljat o tome dok misli oće li sutra ujutro moć kupit spizu kako nebi bija gladan . . . a onima koji još moraju rješit i spizu za dicu netriba ni govorit.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  Moreno

“… malo ko uopće more čitat ili razmišljat o tome dok misli oće li sutra ujutro moć kupit spizu kako nebi bija gladan…”

Slazem se…
Ovi satanisti su u 300+ godina od nas bukvalno napravili one hrcke sto trce u onom tocku… Sto brze trce, tocak se brze okrece, ali oni stoje u mjestu…
Zadnjih 50+ godina “Dvorski zidovi” su cak premasili samo sebe…

Ulozili tu tintu, a dobili cistu ljudsku krvi znoj…

Dakle, znam da je zajebano, a i ne moze covjek kao jedinka nista promijenit…
Medjutim sta ce radit ako nista ne konta…?
Ova “pLandemija” je ako nista dala dosta vremena da se istrazuje i analizira…

Recimo sa ovog prvog diagrama FRED (M1) – jasno je da bi VEC trebalo doci do hiperinvlacije…
Naime – ocito je da se tzv “novac” stampa ogromnim kolicinama u izuetno kratkom vremenu… Kriva je prosto – skoro vertikalna.

Medjutim – NEMA hiperinflacije medju nama Gojimima…
Zasto…?
Pa cinmi mi se iz dva razloga:

 1. Gojimi na prosto nemaju gdje trositi novac…Svako je u banani i jos konta bice i gore, pa ne trosi ako ne mora… “Trosenje” tzv novca – ovi debilni “ekonomisti” zovu “brzina” novca… Dakle – nema brzine. U hiperinflaciji – svako pokusava momentalno da se oslobodi tzv “novca” (proizvoda “dvorskih zidova”)…Ogromna “brzina” novca…
 2. Ovo pgromno zaduzivanje kod “Dvorskih zidova” stvarno bi pretvorilo tzv “drzave” u robove – da one to nisu oooodavno… Dakle, robovi ne mogu biti veci robovi… E sad, sve ovo sto “dvorski zidovi” nastampaju – ocito odlazi u “akcije” i u kazino – u kojem su vrlo aktivna upravo “braca” ovih cionista “filantropa”…

Ipak – mislim da to ne moze vjecno, premda je ocito da “Dvorski zidovi” misle da moze i hoce vjecno…
Naime, upravo zato ovako krvnicki preko ona tri “stuba demokratske vlasti” + ideologije i media koja im je pod totalnom kontrolom – udaraju sa “digitalizacijom” i sa onim “velikim resetom”…
Stvarno namjeravaju “digitalizacijom pobijediti hiperinflaciju” (kao i Maduro)…
(Valjda kontaju nece im trebati vise niti – tinta...)

A sa druge strane, vjerovatno konataju kad vec imaju potpuno vlast nad Gojimima koju stekose uz pomoc “tinte” – zasto da je sada ne ucvrste vakcinom i chipovima…?

Licno mislim da je cijelo ovo “zatvaranje” samo dio POKUSAJA – da izbjegnu i “pobijede” hiperinfaciju, Ponzi piramide “dvorskih zidova” poznatije kao “centralne banke”…
Sumnjam da ce uspjeti u toj nakani.

Moreno
Member
Moreno
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Ma vidi, baš jučer san priča sa dobrin poznanikon koji je to bija i prij nego smo postali poslovni partneri i tako pričamo nešto o poslu i jasno, došli smo na temu korone, mjera i cijepljenja jer i njemu i meni posal ovisi o tome. Tip nije glup, završija je ekonomiju, ima tvrtku sa nekoliko zaposlenih već 20 godin i u raznim pričama prij ja san mu govorija sve šta san ovde i pisa kako će doć ovi dan, jasno, nisan moga specificirat kako će to bit korona – mjere – cijepljenje i on mi je to prizna. I tako pričamo mi i on u nekome trenutku kaže kako će se on cijepit jerbo ko će radit umisto njega ako dobije koronu . . . u tome trenutku prestaje svaka rasprava na temu, jer ja tu neman više šta reć osim kako je on sam svoj gospodar, a on je svoje reka . . . zato oću reć kako triba znat sve o čemu ti pišeš, ali triba znat nešto i o sebi, ne mislin samo na tebe i mene nego i na sve ostale.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  Moreno

Ista stvar mi se desila sa dobrim prijateljem – cak genijalcem… Dakle nije do inteligencije… Nesto je drugo… Valjda vjera u Sistem?
Covjek me napao da sam “neodgovoran” sto sam isao na demonstracije protiv korona-cio-terora…
Shock and awe… 🙂

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Da, ovo mi je fascinantno. Poznajem dosta vrlo visoko obrazovanih ljudi koji vjeruju doslovno u sve o ovom virusu i vode rasprave o mutacijama i zaraznosti. Dakle bave se problemom koji ih istovremeno porobljava a da toga nisu svjesni. Dakle obrazovanje ne znači ništa, čak sam sklon misliti da ti ljudi ni ne mogu drugačije razmišljati o ovoj problematici kad im je mišljenje formirano i uokvireno istim tim sustavom koji nas sada tlači.
Ne znam koji je to parametar koji nas razlikuje po ovim stajalištima ali volio bih to shvatiti. Bit ce da je kako je Son of Alerik rekao, uzrok je kozmičke prirode.

piždro
Gost
piždro
19 dana prije
Reply to  Moreno

Evo Istrazuj i Moreno šta piše najveći online swiss portal jutros. ljudima dosla voda do ušiju ugostitelji riskiraju ogromne kazne, ali živjet se od nečeg mora – nisu svi od privilegija rođeni:

“WIRMACHENAUF ‘mi otvaramo’: Restauratori riskiraju visoke novčane kazne zbog pobune Corone

Švicarski restorani žele otvoriti svoje restorane u ponedjeljak – unatoč zabrani Corone. Prihvaćaju nadolazeće kazne.

O tome se radi

Pod oznakom #wirmachen auf, ‘#mi otvaramo’ ugostitelji i trgovci trenutno se organiziraju u raznim europskim zemljama.

Deseci tvrtki u Švicarskoj također žele ponovno otvoriti u ponedjeljak – unatoč trenutnoj zabrani Corone.

Rizikujete visoke novčane kazne: do 10.000 franaka može se naplatiti zbog kršenja odredbe Covid.

Restorateri prihvaćaju to: “Moram nešto poduzeti, inače moja obitelj uskoro više neće imati što jesti”, kaže kafić iz Basela.

Restorani i drugi trgovci trenutno se organiziraju diljem Švicarske pod oznakom #wirmachenauf. U ponedjeljak žele otvoriti svoje restorane i trgovine, čak i ako to trenutačna uredba Covida zabranjuje. Razmjenjuju ideje na internetskoj stranici wirmachenauf.ch i putem servisa za razmjenu poruka Telegram, tiskaju letake i kreiraju popise broja tvrtki koje će se otvoriti u kojim gradovima. Također se navodi tko će pružiti podršku posjetom barovima.

Do četvrtka popodne popisano je oko 100 gradova, u grupi Telegram s oko 6000 sudionika desetine tvrtki obećalo je podršku. Ideja i hashtag dolaze iz Njemačke, gdje je zaključavanje prvotno planirano do 11. siječnja, ali je potom produljeno. Prema organizatorima, sudjeluju i drugi europski gradovi. U videu Sascha Rettenmund, vlasnik nedavno otvorenog bara Gentil’s u Selznach SO, objašnjava zašto će se protiviti i propisu Covid.

“Uskoro neće imati što jesti”

Sudjeluje i 46-godišnji S.B. *, koji već tri godine vodi kafić u Baselu: „Ja sam jedini hranitelj i moram uzdržavati šestočlanu obitelj. Već u prvom zaključavanju morao sam ugristi, sada dobivam 400 franaka s nadoknadom gubitka zarade. To u Švicarskoj jednostavno nije dovoljno. ” B. se na proljeće odrekao zajma za koronu: “Definitivno se nisam želio zadužiti samo zato što mi je država zatvorila posao….”

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  piždro

To je jedini nacin… ali samo pocetak…

Ovo vazi za svaki narod… I za NIjemca i za Austrijance i za Hrvate i za Srbe i za Ruse…. Bukvalno SVE one kojima “dvorski zidovi” piju krv vec par vijekova…
Evo ti slika gore…

Za pobijedit “dvorske zidove” – ljudi trebaju shvatiti jednostavnu KRVOLOCNU shemu koju su ova govna napravila… i to pod svaku cijenu razvaliti…
Tintu svaki narod moze i sam spraviti – pa cak i da pljuju svi bice dosta…
I papir…
Inflacija ne moze biti gore od ove koju su ova satanisticka hazarska govna napravila, pijuci krv ljudima…

Dok ljudi ne shvate da im NEMA SLOBODE – dok god krvlju placaju za Hazarsku tintu, a o ova im Hazarska govna kontroliraju “stampanje vlastitih para”…

U ovom zivotu ili sljedecem – morace se izboriti za SLOBODU…
I sebe i vlastite djece i pokoljanja… ako ne zele da im Hazarska govna nastave piti krv, kao sto su pila vec 300 godina…

Danasnja tzv “Hrvatska Narodna Banka” – jeste cionisticki-satanisticki Parazit na tijelu Hrvatskih gradjana…
NEMA slobode – dok Hrvati ne preuzmu kontroloú nad tim Rotschildovim satanistickim smecem…
Sve je samo igrokaz – dok ovi satanisti postoje u tom obliku i formi… tzv “demokratija” je za budale – posto ovi satanisti UVIJEK odlucuju…
A ulozil tintu…
(Cak ni to nisu vise…)

shumadinac
Gost
shumadinac
19 dana prije

Vraćamo se na stare priče.

Kolege sa dužim stažom će se setiti da sam i u “zlatno doba Bitcoina” uporno tvrdio da je obična prevara bez obzira što je sam portal forsirao tezu da je u njemu budućnost. Ispostavilo se da sam tada bio u pravu a sada se ide na reprizu – zašto da ne kada su onda dobro prošli? I sve je identično a ljudi opet misle “ovaj put je drugačije”.
Ljudska psiha je čudo.

“Zbog štampanja dolara krenula je cena zlata a onda je ona stala dok je Bitcoin nastavio…”
Nema to nikakve veze sa tržištem. Da li mislite da će šeici kupovati Bitcoin da ga čuvaju umesto zlata? Mda…

Da se razumemo – mnogi špekulanti su odlično prošli i kod prošlog naglog rasta-pada Bitcoina, za špekulante nije bitno na koji stranu ide, bitno je da pogode gde će ići. Za dogoročno investiranje ulaganje u Bitcoin je krajnje rizično – ne bih išao tako daleko da kažem da su bačene pare jer i u politici svakodnevno nailazimo na iznenađenja.
Cela priča oko kriptovaluta je žvaka za naivne, jednostavno nema opravdanje. Neću sada dalje, sigurno će biti pitanja…

Outsider
Gost
Outsider
19 dana prije

Bitcoin, naziv za pranje novca koje je povezano sa najvećim pranjem novca u povijesti. Trag novaca vodi na isto mjesto. Čitava izmišljena kriza oko virusa je izmišljena da bi se jedna država izvukla iz bankrota. Kompletan profit ide tamo. Za naplaćivati reket cijelom svijetu nisu mogli naći bolji način. Sve je naravno testirano i prepisano sa poslovanja na internetu (virus/antivirus).Uspostavljen je program po kojem ćemo morati živjeti ako se ne pobunimo globalno. U medjuvremenu ima dosta ovih što ne znaju gdje sa viškom miliona pa pumpaju cijenu ovom izumu. Trenutno najlakše mjesto za sakriti opljačkani novac.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
19 dana prije

Iako je već bio prilično umrtvljen, trenutni rast sugerira da su vlasnici svega i bitcoin stavili pod kontrolu i samo oni znaju što će biti s njim u budućnosti jer bajke o samoregulirajućiem tržištu koje će mu odrediti budućnost više baš i ne prolaze kod svakoga.
Za ovo da kapital bježi u zlato, bježi ali pitanje je u kakvo zlato jer svaka unca zlata ima tko zna koliko papirnatih vlasnika i ovako je vlasništvo također izloženo na milost gospodara svega i njihovim manipulacijama (a što nije) i nema previše smisla.
Ako su nekad i postojale neke regulacije i pravila koja su donekle vrijedila, primjer; mala dobit-mali rizik i obratno, toga jednostavno više nema, a nisu se majstori potrudili niti da ostave privid da stvari funkcioniraju, što im je do sad bio glavni modus operandi.
Primjer ovoga su i kamate koje su pale ispod nule što je, po svemu onome što mi “niži” znamo o bankarstvu, trebao biti i kraj bankarskog sustava jer je kamata navodno osnova njegova funkcioniranja.
Ovo je trebalo stvoriti paniku i među bankarima, a ne samo među pukom, ali smo mogli vidjeti da su paničarili samo bankarski službenici nad kojima se nadvila mogućnost otkaza, a banke su nastavile uredno poslovati.
Po mnogim pokazateljima u zadnje vrijeme, a i članak to pomalo sugerira, majstori su, nakon što su korona igrom dobro izvrnuli džepove mnogih, odlučili da upotrebe svoj glavni pljačkaški alat, a to je globalna inflacija.

p.s. malo iritira što većina analitičara kao bitnu navodi 1971. godinu i ukidanje zlatnog standarda, a i Nixona koji je tu kao bitan.
Zlatni standard je priča za nas naivce, a majstori su tu virtualnu granicu postavili i zapisali u povijesnim knjigama, iz nekog samo njima znanog razloga.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

Kratko ,ponaški jasno ko dan.

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije

Osobno ne vidim kako bi korona plandemija
isla u prilog uvođenju digitalne valute, odnosno ne vidim kako bi nas plandemija trebala uvjeriti da nam treba digitalna valuta. Tako nesto se može uvesti i bez tolike pompe čak i lakše. Ista stvar je s sustavom vrijednosti odnosno novcem i valutama kakve trenutno koristimo. Ljudi su prihvatili da umjesto trampe koriste novac jer je omogućavao veću fleksibilnost u razmjeni dobara sto je odgovaralo tadašnjem razvoju ekonomije. Tko ne želi biti u tom sustavu pridružiti će se odgovarajućoj mu zajednici i razmjenjivati dobra na tradicionalan način. Tako bi i mi mogli prihvatiti što nam se sada pruža jer budimo realni ako se digitalni novac uvede mogao bi nas poštediti mnogih poznatih nam malverzacija i nepraktičnosti, tečajne razlike i mijenjanje novca su neke od njih. To ne odgovara današnjem ubrzanom kretanju dobara i ljudi. Moje mišljenje je da nama, svekolikom pučanstvu svijeta, uvođenje digitalne valute usudim se reći čak donosi i neke prednosti u uživanju naših sloboda koje toliko želimo, a ne još veću kontrolu od strane ljudi iz sjene. A plandemija je tu samo kao pokušaj da se na stražnja vrata uvede represija da se previše ne opustimo u uživanju tih istih sloboda.

shumadinac
Gost
shumadinac
19 dana prije
Reply to  Ivan

Kakva veća sloboda? Šta može da se postigne kriptovalutom što ne može platnom karticom?

tihobl
Gost
tihobl
19 dana prije
Reply to  shumadinac

Zanimljivo je ovo – likovi koji sve placaju karticom kao boje se to ce preci na placanje mobilnim telefonom. Ja nemam ni kartice ni mobilni, a ne bojim se. Cak se ne bojim sto ce kamate sa blizu nule skociti na 18-25% kako u kojoj drzavi.

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije
Reply to  shumadinac

Ljudske slobode nisu samo način na koji nešto možemo platiti. Ovdje se radi vise o praktičnosti. Ja ako trebam zamijeniti 10 kila odojka za prijeko mi potrebne primjerice krumpire, to mogu učiniti, uz tek određene religijske i geografske limitacije, u većem dijelu zemaljske kugle. Ako pak imamo univerzalnu globalnu valutu, stvari postaju jednostavnije, bez geografsko-religijskih limitacija u usporedbi s primjerice trampom i bez potrebe promjene valute i naplate raznih bankarskih naknada. Ipak, nije da sam veliki zagovornik digitalnog novca, stoka sitnog zuba će uvijek biti pljačkana, samo ce se promijeniti profil prosječne žrtve. Primjerice ako su banke do sad na veliko zaradivale na budalama s jedne i ljudima u potrebi s druge strane, toga ce biti i u novoj paradigmi. No, kao i prije, s obrazovanim i discipliniranim pukom se Dvorski zidovi nece moci veseliti.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  Ivan

“… odnosno ne vidim kako bi nas plandemija trebala uvjeriti da nam treba digitalna valuta….”

Tacno.
Nama ne treba…
Ali treba “Dvorskim zidovima” tj Vlasnicima tzv “centralnih banaka”…

Ovom “pLandemijom” su totalno ugusili “brzinu novca” tj brzinu kojom se mi Gojimi oslobadjamo cionistickog “novca” (baziranog na “dugu centralnoj banci”)…
Kako su skoro u potpunosti ugusili ekonomiju – nema skoro ni razmjene novca…
Zamo za potrebe…
Otvaranjem ekonomije vlasnici tinte i nasih zivota (poznatiji kao “Dvorski zidovi”) – dobili bi momentalno enormnu hiperinflaciju… Toliko su balona napuhali…
Time bi i povjerenje u kvalitet “tinte” – tih istih cionistickih zlocinaca – momentalno opao…
Time i njihova faraonska moc…

Ocito se svi nadaju (pa i onaj kukavac Maduro) da ce “digitalnom vallutom” (bez tinte) – “pobijediti hiperinflaciju”… hehe…

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Jel vi to mislite doslovno na zidove ili pak na zide? Molio bih da se ispravite sukladno kako bismo eliminirali dvosmislenost zbog manjka dijakritickih znakova. 🙂

Moreno
Member
Moreno
19 dana prije
Reply to  Ivan

Plandemija je već uvjerila države i pojedince kako bi se zaduživali za preživljavanje, na isti način se more uvjerit ljude da prihvate digitalnu valutu na vrlo jednostavan način, na isti onaj način na koje se ljude uvjerilo da svaki dohodak primaju na bankovni račun, a ne više u gotovini. Svak sva primanja od plaća i mirovina i eventualnih subvencija prima u digitalnoj valuti ili ne prima išta. Plain & simple.

Prihvaćanjem digitalne valute prihvaća se i to kako se svaki prihod dobiva isključivo od onih koji su pod kontrolom onih koji kontroliraju tu valutu, isto tako prihvaća se i to da se taj digitalni novac može potrošit samo kod onih koje su upravljači valuta odredili i tu dolazimo do točke oporezivanja di svaki onaj koji prodaje robu i uslugu ito ka i onaj koji te robe i usluge kupuje plaća porez onima koji kontroliraju valutu.
U jednom trenutku kad se prihvati digitalna valuta svi su doslovno robovi jer gospodar valuta po svojemu slobodnome nahođenju more objavit negativnu kamatu šta znači kako svaki iznos na računu gubi svoju vrijednost na dnevnoj bazi i štednja je praktički onemogućena, a nemogućnost štednje znači ovisnost o gospodaru na dnevnoj bazi.
Osim toga plandemija služi tome kako bi se i onima koji imaju ušteđevinu ta ušteđevina rastopila, oni koji nisu u dugu da postanu dužnici, a oni koji su već dužni da iz duga više nikad ne izađu.

Ako veći dug znači više slobode, onda okay, ti to tako misli i dalje, samo mi nemoj sad napisat kako ti to nisi reka, nisi, ali nemogućnost štednje znači nemogućnost ikakvoga planiranja i crpljenje već postojeće imovine pojedinca.
Transfer imovine sa dna prema vrhu će se samo ubrzat isto ka i transfer rizika sa vrha prema dnu. Usput, od početka korone megakorporacije su uvećale svoju vrijednost za desetke i stotine miljardi dolara. Bezos je do početka korone zarađiva 100 miljuni dnevno, sad zarađuje priko 200 miljuni USD dnevno. Neznan kojima se to srednjim i malim tvrtkama prihod i dobit povećala i koliko ih je propalo isto ka i ljudima koji su na plaći,
kome se to plaća povećala od početka korone i koliko je takvih u odnosu na one kojima se plaća smanjila ili koliko je onih koiji su ostali bez posla.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
19 dana prije
Reply to  Moreno

Moreno, to je, ukratko, to.
Previše još ljudi puši priče da je tehnološki napredak tu za “našu” korist.
Opipljivi otpor ovoj agendi bi mogao doći jedino iz redova onih koji žive od crne love, nezakonitih provizija i milodara, a to su lopine, političari i popine.
Indikativno je da su ovi do sad, uglavnom bili na “njihovoj” strani, a po svim ovim najavama bi se sad, u najmanju ruku, trebali bar početi češati po glavi.
Svima nama ostalima ostaje da podizanjem razine svijesti, najprije na osobnom nivou, a s vremenom, ako ga uopće bude dovoljno, i na društvenom nivou, pružimo majstorima makar simboličan otpor.

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije
Reply to  Moreno

Po čemu se to sto si ti naveo razlikuje od trenutnog modela primanja novca na bankovni račun gdje je iznos koji dobijemo tek broj na ekranu? Prelaskom na digitalni novac malo toga bi se promijenilo, uveli bi se digitalni novčanici i nosiš svoj digitalni novac sa sobom. Nije to nista novo, pogledaj npr pariški Navigo card, londonski Oyster card ili hongkonški Octopus card, stored value smart card koji osim za plaćanje javnog prijevoza može služiti i za plaćanje u trgovinama ili kioscima.

rimtu
Gost
rimtu
19 dana prije
Reply to  Ivan

“Moje mišljenje je da nama, svekolikom pučanstvu svijeta, uvođenje digitalne valute usudim se reći čak donosi i neke prednosti u uživanju naših sloboda koje toliko želimo, a ne još veću kontrolu od strane ljudi iz sjene”.

U velikoj si zabludi.

Ivan
Gost
Ivan
19 dana prije
Reply to  rimtu

Nema straha, ne mogu nam ništa.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
19 dana prije
Reply to  Ivan

Ivane,

pročitaj tekst iz 3 dela koji sam ostavio iza komentara koji je stavio Yugo 45.

Deno
Gost
Deno
19 dana prije

Sljedeće šta najavljuju kreatori Corona Plandemije je veliki cyber napad koji će promjeniti svijet mislim da će to biti povezano sa Bit coinom kad se upumpa ogroman novac u virtualnu valutu tada će iscenirati Cybet napad koji će izbrisati sve virtualne valute i svi će izgubiti sve šta su uložili.
Samo treba slušati šta gospodari pakla govore ,oni namjerno javno iznose sve planove koje će izvršiti

shumadinac
Gost
shumadinac
19 dana prije
Reply to  Deno

Čemu napad preko kriptovaluta kad preko kreditnih kartica mogu da izvrše neuporedivo veći pritisak?
Ne bih rekao da je to namera.

Hdepopulacijskizdrug
Gost
Hdepopulacijskizdrug
19 dana prije
Reply to  shumadinac

Namjera ti je vučji brlog iskomunicrati kao sigurno utočište a kad ovčice ulete maske se skidaju. Uz site vukove brojnost ovaca priopčiti će vam stožer.

Deno
Gost
Deno
19 dana prije
Reply to  shumadinac

Naveo sam mogući scenario .Kod kreditnih kartica ti možeš imati 0 kn na njoj i koristiti je. “Oni” su najavili veliki cyber napad znači da će ga oni i sprovesti kao i Covid pandemiju samo gdje će udariti to treba malo istražiti. Po meni tamo gdje će se najviše novaca uložiti .Treba vidjeti gdje je najviše novaca na jednom mjestu.
Uglavnom bogati će se još više obogatiti kao i na ovoj pandemiji

Deno
Gost
Deno
19 dana prije

Kupite fizičko zlato i zakopaj te ga u vrtu
Količina zlata koju trebate da kupite kuču danas sa tom istom količinom zlata se kuča mogla kupiti prije 2000 godina

Imeri Mustafa
Gost
Imeri Mustafa
19 dana prije

Globalisti tj. elita želi digitalnu valutu kao konačni alat za kontrolu čovječanstva. Kovid-19 je samo usputna stanica k tom cilju.
Svijet ili će se oduprijeti ili nestati.

ffghiiržfghkl
Gost
ffghiiržfghkl
19 dana prije

gdje će te sa btcom kad zvekne emp? u ćup pa u zemlju? podsjetio bi i na maestralnu pljačku najveće slovenske kripto burze…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
19 dana prije

Onaj koji je uložio u bitcoin kad mu je cijena bila niska, sad je zaradio bogatstvo u fiat valuti. Kupio jeftini, prodao skupo. Jedna od takvih prilika (s puno manje neizvjesnosti) je bila u HR pri kupnji/prodaji dionica HT, poslije i INE (ovo kao podsjetnik da je HR prodala dionice tih dvaju poduzeća HR građanima, a oni prodali T comu i MOL-u).
Čini se da imamo problem – povećava se iznos novca u optjecaju,paralelno s tim se povećavaju dugovi država,dobar dio poduzeća je u lockdownu, ljudi primaju plaće na suho, za nerad, a nema inflacije!?
To može značiti samo da je upumpani novac izvučen iz optjecaja. Jedan dio štednjom građana. Jednostavno ne troše , već štede (u HR je štednja porasla za 11 mlrd kuna, u Austriji za 12 mlrd eura). Odabrane korporacije bilježe enormne zarade (što je također povlačenje novca) pa cijeli ovaj scenarij s lockdownom dijelom i služi kako bi se kreirao novac, zadužilo države koje će taj novac proslijediti građanima, a oni vratiti korporacijama.
Malo i srednje poduzetništvo propada. Turizam, industrija zabave propada. Sport i ta industrija propadaju. Tko će kupovati kad sve propadne? Onaj koji ima novac, ovakav ili onakav.
Kako god okrenemo, dolazimo do slijedećeg – temeljni osobni dohodak kao socijalna pomoć svima koji se cijepe, zamjena rasnog, političkog, nacionalnog neprijateljstva s univerzalnim, na jednoj strani cijepljeni, na drugoj necijepljeni. Izopćavanje necijepljenih iz društva, iz rada, iz svega.
Ovaj reset se planira i vodi iz jednog centra. To je jasno. Ono što nije jasno jest – koji je stvarni razlog i koji je konačni cilj?

shumadinac
Gost
shumadinac
19 dana prije
Reply to  Son of Alerik

“To može značiti samo da je upumpani novac izvučen iz optjecaja”

Može značiti i da im se je_be za bilo kakvo opravdavanje i objašnjavanje. Ceo svet je zbunjen ali niko iz raznih razloga ne želi da kaže da ce car go.

Ranije smo dosta puta vodili diskusije na ovu temu, sada je po ovome što se događa jasno da pare nisu cilj – da je moć cilj a ti i dalje pokušavaš da nađeš ekonomsku logiku i koristiš stare šablone. Pogledaj grafik štampanja dolara pa izračunaj kolika bi trebala da bude vrednost zlata ili ostalih valuta…

Ali oprošteno ti je 😉 obzirom da si shvatio da sve priče oko reseta idu iz jednog centra. Iz istog centra je krenula kompletna sadašnja ekonomska kriza i politička i rasni nemiri, korona a ubrzo ćemo videti i verske, nacionalne… da, nemiri će se preseliti i u Evropu. Nema nikakve veze što se globalisti vraćaju, migrantska kriza je Soroševo maslo.

Veliki reset nije cilj, on je samo uvod u novu ideologiju a znamo da ni ideologije nisu cilj. Cilj je kao i uvek kontrola populacije – i toga smo oduvek svesni ali se pravimo ludi kako bi očuvali sigurnost u meri u kojoj je imamo.
Zašto kontrola populacije? E, – nemam pojma. Možda je u pitanju bolest, neka posebna opsesija, ideologija… ko zna šta želi onaj ko ima sve. Nije ni bitno, nama je jedino bitno da shvatimo da neko parazitira na našoj energiji – a parazite treba ukloniti…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
19 dana prije
Reply to  shumadinac

Gle, ono što se postiže s ovim mjerama jest držanje ljudi pod kontrolom. Mrkva je ‘vratit ćemo vam vaš stari život, ako se cijepite’. O cjepivu sad ne bih, tko umre, umro je. Tko oboli, obolio je, njegov izbor. Bitno im je da su ljudi poslušni i da misle kako Vlada nešto kontrolira.
Sve to je dimna zavjesa. Problem je kozmičke naravi.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
19 dana prije
Reply to  shumadinac

Shumadinče !

Ali oprošteno ti je …obzirom da si shvatio da sve priče oko reseta idu iz jednog centra. (je li to znači da si i ti to shvatio)

Pretpostavljam da jesi…pa evo pitanje:

Vjeruješ li da taj centar čine Bogovi (Entitet superioran čovjeku-robu)?

… ili i dalje držiš da taj centar sačinjavaju primjerci ljudske vrste koji su evoluirali iz nekog čovjekolikog primata a on u evolucijskom lancu, od nekog bića poput amebe ?

————————————————–

ps.
Ti se pitaš – Zašto kontrola populacije?

Pročitaj odgovor u komentaru niže. (ako treba pojašnjenja tu sam;)

shumadinac
Gost
shumadinac
19 dana prije
Reply to  otpisani

Boga ne vidim kao entitet, kao “svemoguće biće” već Ga vidim kao prirodnu silu – jednu ili više prirodnih sila koje još nismo otkrili (ili definisali).

Centar o kome govorimo čine ljudi. Oni nisu nastali direktno od amebe iako vidim da neki drugi jesu (krajnje interesantno – fizički dostigli građu čoveka a “psihički” nisu mrdnuli).
———————–
“Smanjivanje nepotrebnog viška” cilj? Ne mogu potpuno da isključim jer kao što sam već rekao ne znam šta želi onaj koji ima sve. Ali ako neko želi kontrolu ondas mu je tu kontrolu mnogo lakše da sprovede nad većom masom koji gaze jedni preko drugih u konkurenciji – pisao sam više puta o tome.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
19 dana prije
Reply to  shumadinac

Kada govorim o Bogovima koji nam kroje sudbinu i čiji smo robovi, ne mislim na nekoga koji je ujedno i kreator Svemira i svega živoga i neživoga na Zemlji (prirode)
Bogovi su također kreacije te Božanske sile, ali su stariji od nas u svemiru, pa sa time i napredniji a također su tjelesni i smrtni i vjerojatno imaju, osim nama nedostižnog znanja i svoje mane.
Ne tvrdim da su ovi naši trenutni gospodari ujedno i naši kreatori jer svemir vrvi životom i naprednijim od njih ali i primitivnijim od nas.(moguće da smo mi kreacija nekih prije ovih, pa su nas ovi samo “pripitomili” i naučili znanjima i vještinama koje su nam potrebne za život i ciljano robovanje.)

Centar vlasti nad ljudima-robovima se dijeli na naredbodavce (Bogove) i izvršioce – ljude koji su nekom njihovom srećom ili nesrećom odabrani od Bogova da vode ljudski rod u smjeru i na način koji oni žele.

Prije ili kasnije morati ćeš sam sebi priznati da je jedino tako nešto moguće, kako bi se logički i bez “karika koje nedostaju”, objasnila naša prošlost i sadašnjost. Čitajući i analizirajući religijske i ostale zapise i tragove iz prošlosti, dolazi se do jedino takve (logične) spoznaje.

Sve više sam uvjeren da je u tijeku eliminacija dijela ljudske populacije prvenstveno zbog dostignute tehnološke razine proizvodnje.(tehnološkog viška) ali i zbog sve veće regresije u umnoj, duhovnoj i tjelesnoj kvaliteti ljudskih jedinki (opća degeneracija). Vjerujem da će svi ljudi koji prihvate i pokore se ovome što se sada od nas traži tj. svi koji prihvate “žig zvijeri” i svi oni koji nisu svjesni činjenice da je već neko vrijeme u tijeku pročišćavanje ljudskog roda – svi su takvi osuđeni na propast i zatiranje njihovog gena bez obzira na kojem se nivou piramide nalaze.
Samo će ljudi široke svijesti i nepokolebive savjesti nastaviti život na zemlji jer Bogovima ne treba degenerična, jalova i sipljiva tegleća stoka.

(tako da će one tvoje “amebe” bez obzira koliko bile školovane ili neškolovane, mlade ili stare, nestati u prvom valu, – za 5,10,ili 20 godina)

Coca Corona
Gost
Coca Corona
17 dana prije
Reply to  otpisani

opća degeneracija

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
19 dana prije
Reply to  Son of Alerik

Je li tebi mačka ili pas plaćaju krokete, ili ti kanarinac u kavezu plaća sjemenke kojima ga hraniš ?

Ne! … eto tako će ljudi živjeti bez raditi (dok ih vrag planski ne odnese)

Dok je roblje bilo angažirano na izgradnji zemaljske infrastrukture potrebne Bogovima za njihove ciljeve, novac je služio kao uzde i bič i kroz dugu povijest se njegova uloga nije mijenjala. Razrađivani su samo modeli njegove upotrebe kako bi bio što efikasniji.

Upumpavanjem znanja i ekspanzijom svih tehnologija u zadnje vrijeme, naročito naglim razvojem informacijskih i komunikacijskih tehnologija, paradigma se mijenja, pa se i zakonitosti novca mijenjaju….

Ono što je novac prije bio bič i uzde, sada će, dijeleći nam ga do programirane smrti, biti – rešetke kaveza…

Cilj? … vjerojatno model (globalne) tržišne ekonomije više ne vrijedi jer se razvojem proizvodnih tehnologija drastično smanjila potreba za ljudskom radnom snagom a bilo bi “nehumano” sada pobiti sav “tehnološki višak”, pa su se odlučili da dok nam se broj ne smanji na potrebnu mjeru, živimo poput “kučnih ljubimaca” i da nas neprimjetno, kroz nekakav “srednjoročni” plan (selektivno) istrijebe. (trovanje i sterilizacija cjepivima, lijekovima, “dodacima” u prehrani, zračenjem i upotrebom destruktivnih frekvencija, stvaranjem nepovoljnih uvjeta za razmnožavanje itditd)

jasam kobidrugi
Gost
jasam kobidrugi
19 dana prije

Dosta dobra analiza, no zanimljiv podatak u vezi FEDa je taj da je “nacionaliziran”. To malo mijenja opisanu igru, dok sa druge strane istina je i da je dug povećan čak i nakon nacionaliziranja. Ipak, FED više nije privatna banka kao prije, a to će se nekako odraziti i na kripto – financijska politika se mijenja, tj bar su nastali uvjeti za drastičnu promjenu. Kakva će to biti promjena tek ćemo vidjeti.

Zanimljivo je promatrati ovdje negativne komentare sa velikom podrškom. Poznavaocima su iskazani argumenti doistap ovršni, ne bih ih čak niti tako niti nazvao, a ima i mogo pogrešnih tvrdnji. To samo pokazuje koliko je kripto sada još uvijek ispred svog vremena, ljudi još uvijek ne shvaćaju njegove koristi te kako će sve biti korišten u budućnosti. Sa ili bez btca, kripto je budućnost.

Nitro
Gost
Nitro
19 dana prije

‘nacionaliziran’ FED? … tko ga je? kako? kada? … opiši ukratko, ako možeš ‘ukratko’ ili pošalji neki link, za početak-samo da krenem … izgleda da sam ono’ najbitnije prespavao … hvala …

rimtu
Gost
rimtu
18 dana prije
Reply to  Nitro

Trump.
Pripoijo ga je na “Treasury”.
Ima već više mjeseci, googlaj malo. 🙂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik