Nitko nema dokaze protiv Damaska – WHO odbija potvrditi kemijski napad u Siriji

Sve vijesti u kemijskom napadu su lazne
29 komentara

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je još jednom priopćila da ne može potvrditi korištenje kemijskog oružja u sirijskom gradu Dumi. WHO je ovo priopćio usprkos šizofrenoj medijskoj kampanji i propagandi u kojoj su se prikazivale snimke i fotografije pružanja liječničke pomoći ljudima s navodnim simptomima izlaganja toksičnim tvarima, rekao je glasnogovornik WHO Tarik Jašarević.

U srijedu je WHO objavio priopćenje za novinare u kojem govori o događajima od 7. travnja i navodnom liječenju 500 ljudi u sirijskom gradu Dumi, gdje su liječnici pružali pomoć ljudima sa znakovima izlaganja otrovnim tvarima. Međutim, Jašarević je rekao kako WHO nema predstavnika u Dumi, a informacije o svemu je organizacija dobila od “partnera iz zdravstvenog sektora” iz turskog grada Gaziantepa, koji je 470 kilometara udaljen od Dume.

U tom smislu, naglasio je Tarik Jašarević, WHO ne može potvrditi uporabu kemijskog oružja.

“Ne možemo to potvrditi, jer naši predstavnici nisu tamo”, rekao je Jašarević.

Prema njegovim riječima, partneri Svjetske zdravstvene organizacije u Gaziantepu “podupiru zdravstvene ustanove na licu mjesta, pokušavajući pomoći bolnicama u opkoljenim područjima Sirije”.

Kremlj naglasio kako sve izjave o “čudovišnim posljedicama uporabe kemijskog oružja u Siriji” ne mogu biti potvrđene nikakvim dokazima ili podacima s terena, konkretno iz navodno “pogođene bolnice” koja je u rukama sirijske i ruske vojske i na raspolaganju je međunarodnim istražiteljima.

Ipak, na Zapadu ozbiljno razmatraju “reakciju” na navodne akcije sirijske vojske, koje nisu i ne mogu biti dokazane. Američki predsjednik Donald Trump je sa svojim savjetnicima već razgovarao o novom raketnom napadu na Siriju, koji bi trebao biti jači i trajati duže od prošlogodišnjeg raketiranja baze u Homsu.

Novinar BBC-a Riam Dalati je na Twitteru napisao: “Muka mi je i umoran sam od aktivista i pobunjenika koji koriste leševe mrtve djece za stvaranje potresnih prizora za zapadnu potrošnju. Zatim se pitaju zašto se sumnja u neke zaista ozbiljne napade?”

Tucker Carlson, koji vodi Fox News, zapitao se što je s onima koji vjeruju da znaju što se zapravo dogodilo na terenu u Siriji.

“Svi ovi geniji nam govore da je Assad ubio tu djecu, ali zar to doista znaju? Naravno da ne znaju i nemaju pojma što se uopće dogodilo”, rekao je Carlson.

DoumaKemijski napadnepostojeći dokaziwho
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antiglobalist
6 godine prije

Čudi me ova izjava sa Foxa. Taj će dobiti otkaz.

čokolino
6 godine prije

Ovi imaju velike kohones…….

Siniša
6 godine prije

Putin je održao govor u Kremlju:””Stanje svetskih odnosa poziva samo na zabrinutost. Situacija u svetu postaje sve haotičnija”, rekao je Putin u sredu na ceremoniji dobrodošlice novim ambasadorima u Rusiji.

“Uprkos tome, i dalje se nadamo da će zdrav razum konačno prevladati…”

Zvrk
6 godine prije

Verbalno ih je sredio Tucker.

Zadranin
6 godine prije

Svi ovi geniji nam govore da je Assad ubio tu djecu, ali zar to doista znaju? Naravno da ne znaju i nemaju pojma što se uopće dogodilo”, rekao je Carlson.

Ovaj rođo neće dugo, sutra će ga udarit auto, il ga neko otrovat. Jer ovo što je izjavio, nije u skladu sa planovima onih koji izvode sve ove igrokaze za zatucani dio svjetske populacije.

E mene nećeš izigrati. Ja još razlikujem dobro od lošeg.

Pljuc.

Konstantin
6 godine prije

Ovakvo “salto mortale” moze znaciti dve stvari: 1) ili su se “zapadnjaci” sa svojim blefiranjem sveta prevarili u racunici pa sada reteriraju da preko ovakvih izjava daju svoje opravdanje pred svetskom javnoscu da zbog nedovoljnih dokaza svoje akcije odlazu do sledeceg “hemijskog napada Sirijske zivotinje” … ili …. 2) samo pokusavaju da defokusiraju Ruse … i da se ovi kao olabave da nece doci do intervencije “zapadnjaka” , a ovi isti podmuklo nocas ili sutra udre zestoko po vec odabranim ciljevima. Pa sto bude nek bude (po njihovom izboru). U svakom slucaju, i da nedodje i da dodje do velike eskalacije …. svet ubrzano ide ka novom velikom ratu. Ja se odavno ne zavaravam time da Nemci preko Nord Streem 1 i 2 nece kockati. Ko poznaje Nemce, zna da se radi o izuzetno frustriranim “ljudima” i da javne poraze nikada niti zaboravljaju niti prastaju, i da uvek potajno rade… Čitaj više »

armagedon
6 godine prije

BRITANCI idu u zračni napad znači PIČVAJZ je neizbježan vjerovatno nenoćas već iduću noć

Petar Veliki
6 godine prije

Čujem da je Putin ponovo zvao Netanjahuja. Liči mi na zadnje prijateljsko opozorenje. Ono ako odmah ne smiri konje može mu na domaču adresu past Sarmat 2.

Nadrog
6 godine prije

Pa kaj nije rekla Zaharova da ce dokazi za napad biti unisteni ako Amerikanci napadnu? Ne mos’ unistiti ono sto ne postoji.

Ono sto ruski vojni tim nije nasao nikakav trag primjene kemijskih oruzja je samo prividno proturjecje. Ne znam sam kako to jedno pomiriti s drugim ali sigurno je drugim ljudima selbstverstaendlich kad se nista ne pitaju o tome, a tko sam ja da se protivim.

Abe
6 godine prije

De-eskalacija. Vrijeme je možda za nešto sto će bar nakratko skrenuti fokus sa Sirije da se stvar izvuče sa ivice rata.

čitatelj portala
6 godine prije

Jasno da nitko nema dokaze. Istinu ne mogu vječno sakrivati.

Ive
6 godine prije

Ma hebali vas dokazi ako treba Thereza May i Trump ce ih napraviti preko noci. Kao da su njima trebali dokazi za Irak, Libiju i….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI