Nizozemska novinarka u Ukrajini tvrdi kako zapadnjački mediji redovito lažu o tome što se događa na terenu

Sonja van den Ende
41 komentar

Nizozemska novinarka, koja je izvještavala o ruskoj invaziji na Ukrajinu, tvrdi kako zapadni mediji rutinski lažu o tome što se zapravo događa u ratom razorenoj zemlji, kako bi forsirali narativ o tome da je Rusija ”univerzalni negativac”.

Kako je izvijestio News Punch, Sonja van den Ende, neovisna novinarka iz Rotterdama u Nizozemskoj, rekla je da zapadni mediji “kontinuirano lažu o svemu samo da bi implementirali vlastitu agendu”.

Van den Ende ne izvještava iz udobnosti sigurnog studija negdje u zapadnoj prijestolnici, već je na terenu u Ukrajini i tjednima je svjedočila invaziji i njezinim zvjerstvima s obje strane, napominjući da trenutno postoji “samo šačica” zapadnih novinara u žarištu Donbasa. Kao takve, zapadne tiskovne kuće jednostavno su “lažne vijesti” baš kao što su to činile tijekom ratova u Iraku, Siriji i Afganistanu.

News Punch dodaje:

”Razočarana lažima mainstream medija, Van den Ende je otputovala u odcijepljene regije Donjecke i Luganske Narodne Republike i postala novinarka unutar ruske vojske, kako bi vidjela što se zaista događa u Ukrajini. Zvuk granatiranja i eksplozije više je ne plaši. Prije sedam godina, van den Ende je radila u Siriji, mjesecima prije nego što su Rusi uskočili na zahtjev sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i uništili ISIS, promijenivši tijek građanskog rata. Ona tvrdi da su usporedbe izvještavanja zapadnih mainstream medija o sirijskom i ukrajinskom sukobu upečatljive.”

“Oni neprestano lažu o svemu samo da bi implementirali vlastitu agendu”, rekla je. “Kao i u Siriji, predsjednik Assad je bio ‘ubojica’, a sada je predsjednik Putin ‘koljač’. Oni su koristili ovaj scenarij dugi niz godina u Iraku, Venezueli i drugim zemljama koje se ne pridržavaju njihovog plana; treba im ‘negativac’ Ali oni (mediji) nisu ni tamo na terenu, ne mogu suditi. Ovdje je samo nekoliko novinara sa Zapada: Graham Philips, Patrick Lancaster, Anne-Laure Bonnel i ja.”

U Ukrajini postoje i druge usporedbe s prethodnim sukobima. Ona ukazuje na lažne informacije o sukobima i lažna izvješća koja dolaze iz ukrajinskog glavnog grada Kijeva, uključujući sada poznatu prijevaru Zmijskog otoka, navodni napad Rusije na nuklearnu elektranu Zaporožje (NPP) i sada otkrivenu lažnu priču o ruskom “udaru” na bolnicu u Mariupolju. Pobijene su i druge tvrdnje.

Van den Ende je rekla da su lažne ukrajinske tvrdnje, koje doslovce ponavljaju zapadni mediji šireći dezinformacije, poput prethodnih lažnih izvještaja o džihadistima u Siriji i insceniranih napada Bijelih kaciga kemijskim oružjem, napada za koje se okrivljuje sirijski predsjednik Bashar al-Asad. Nizozemska novinarka također je ispričala navodnu kemijsku provokaciju u Khan Sheihumu, u Idlibu, 04. travnja 2017., za koju su kasnije istraživači, uključujući Seymoura Hersha, dobitnika Pulitzerove nagrade, dokazali da je lažna.

Isto se dogodilo i u Buchi”, kaže van den Ende. “Mnogi svjedoci govore da je ruska vojska otišla iz grada 30. ožujka. Čak ni ukrajinska vojska koja je došla 01. travnja nije izvijestila o truplima na ulicama. To se dogodilo 03. travnja, prenose zapadni mediji. Također, dokazi govore da su tijela imala bijele trake, znakovi ruske vojske, koje nose ruski vojnici. Dakle, vojnici ubijaju ruske Ukrajince? Nema šanse.”

Novinarka je također rekla da je razgovarala s mnogim ukrajinskim civilima tijekom svojih putovanja diljem Donbasa, ističući da su gotovo svi s kojima se susrela osudili vladu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog zbog zabrane ruskog jezika, čime su se ruskoj manjini uskratila prava na jezik i ostala prava.

“Većina ljudi, s kojima sam razgovarala, bila je vrlo sretna što je započela ruska specijalna operacija”, izjavila je van den Ende. “Naravno, nitko ne želi nasilje i rat, ali oni već osam godina pate od rata, pokolja i razaranja koja čine ukrajinske snage. Najgori su bili nacistički bataljuni, koji su se borili s regularnom vojskom.”

To što su naši mediji i mediji diljem Zapada stali na stranu Ukrajine protiv Rusije ne bi trebalo biti iznenađenje, s obzirom na njihovu razinu nepoštenja tijekom Trumpove administracije.

IzvještavanjeMedijirusijaSonja van den EndeukrajinaZapadni mediji
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
1 godina prije

Auuu i nju ceka sudbina Juliana Assangea zbog ovoga.

Buničar
1 godina prije

Istina je UVIJEK prva zrtva SVAKOG rata. Lazu Ukrajinci, lazu Rusi, lazu SVI. Nije to cinjenica samo ovog rata

1 godina prije

Vidi, vidi, došlo do medija….
Na RT je več imala reportažu.
To je prava NOVINARKA!
Jedna od rijtkih koja zna, SAD i EU če se boriti protiv Rusije do zadnjeg Ukrajinca.
Kao sto sam več spomenuo na drugom mestu, imate danas na SRBIN.info snimke, kako izgleda RAT!
Zbog laži MSM, koji huškaju: “Ukrajina če pobjediti”, ginu ljudi, masovno…
Pa valjda nije neko mislio da če Rusima sfaliti raketa?
Jao, kako su bili Minski sporazumi dobri….

1 godina prije

Pravi novinari na terenu,crtaju metu na sebi profesionalnim izvjestavanjem.zar ova Gospodja misli da Nece biti nekih sankcija za nju,prilikom povratka u nizozemsku?hvala.

DEDA
1 godina prije

JEDINA ISTINA JE!AKO VJERUJEŠ ONDA SI NEPISMEN.

Iva Bg
1 godina prije

Od koga zapadni mediji dobijaju informacije? Da li je opet aktivan Ruder Fin kao što je bio tokom 90-ih na ovim prostorima? Ako jeste, ovaj put im neće proći laži.

PS Otkud Englezi u Buči?

Kosta
1 godina prije

Pita novinar jedne nacionalne tv stanice beskućnika u Beogradu :

-“Zašto nema mrtvih od COVID-19 na ulicama? .

Beskućnik odgovara bez sekunde pauze u odgovoru:

-“Zato što mi ne gledamo TV i nemamo Internet.”

hogar strašni
1 godina prije

E da je ovo objaviti u dnevniku NOVE i YUTEL-a pardon HRT-a

Man from Nasau
1 godina prije

Da vjerujete kolonizatorima ubojicama haha pola svijet pobili opljackali pod krinkom demokracije

Roccos
1 godina prije

Mora se priznati da su zapadni Gospodari kaosa(D.D.LOŠO autor naziva) zbilja obavili kolosalni zadatak.Zamislite, uspjeli su staviti pod svoju kontrolu pravi ocean medija,što ucjenom,što korupcijom tako da je pravo čudo da se provuče neka objektivna i činjenično potkrijepljena informacija.Usprkos svemu ovaj bjesomučni medijski rat ne mogu dobiti pa se,sasvim realno,može očekivati i izravno uključivanje u pravi rat iz čistog bijesa što ne ide kako su planirali.

Stipe
1 godina prije

Naravno da lažu i to lažu na kvadrat. Količina propagande je veća nego za vrijeme plandemije.

1 godina prije

od Dagmar Henn:
“Galopirajuće ludilo u njemačkoj politici sve je teže komentirati. Uostalom, političari i mediji sada daju izjave za koje bi prije 50 godina dobili duži odmor u zatvorenoj psihijatriji. Recimo, sada na upozorenja o nuklearnom ratu odgovaraju komentarima da ne smijemo “odvraćati” od tog “gajenja straha”.

Andreja
1 godina prije

I ova ce za cas dobiti udar, srcani ili kamionski…. Pa naravno da ne vjerujem ama baš ni jednu rijec. Kome? Ovima koji nas truju, lažu i valjaju vec dvije godine( oduvijek o svemu) Koji su u stanju ispendracit staricu do smrti jer joj maska nije na nosu pod ocima. Njima da vjerujem i onima koji ih podržavaju????

bruegel the elder
1 godina prije

Zaboravili ste na Gonzalo Lira.Tip je puno toga vidio i svjedočio.Jel još
uvijek živ? Gonzalo Lira- YT……..unz*com.

Max
1 godina prije

pa i lažu.

Roccos
1 godina prije

Van der Ende bi morala dobro paziti da joj ne dođe ende.

Lucija, prva
1 godina prije

Krenuo “Donbaski front”!! 🔴

Руска војска коначно је почела удара на украјински „донбаси фронт“ са амбицијом да напредује и преузима контролу над територијама.

       Офанзивна дејства изводи и са севера и са југа, а армијама Доњецке и Луганске Републике обезбеђује ватрену подршку за ударе са истока.

       Борци Руске гарде преузели су контролу над више од 10 насеља у Харковској области.

       Јединице Оружаних снага РФ почеле су удар на важно транспортно чвориште Барвенково.

       На северу напредују и око Лимана и Јампоља.

       Према још непотврђеним информацијама, код Јампоља се делови неких украјинских јединица предају без борбе.

За Укре је ипак најтежа ситуација на југу. Руси нападају према Гуљајпољу, Орехову и Запорожју.”

Janko
1 godina prije

Hrabra ,odvažna i poštena novinarka u krdu plaćenih beskičmenjaka,kojima su laži i izvrtanje činjenica legitimacija za opstanak među močnim gazdama i političkim nalogodvcima.Fuj takvima i licemjernim političarima diljem svijeta,koji narod pretvaraju u bezličnu poslušnu masu.

hope
1 godina prije

Dosla sam do faze kad vise nista ne vjerujem!niti ovo u ukrajini a za ono sto rade u kini,mislim da je svojevrsni igrokaz za budale!plijes ludjaka odn.psihopata na vlasti,usao je u trecu godinu.

Rimtutituki
1 godina prije

Gotova si ti Sonja moja,nista ne kuzis,laz je istina,lose je dobro,dobro je lose, crno je bijelo.ja sam to skuzijo sad zivim ko bubreg u loju,svakako smo svi ravnopravni,ovi neki malo ravnopravniji od ostalih,al to je za nase dobro. Sretna nova 1984 your uncle G.Orwell

duki
1 godina prije

Hrabo svaka čast !
Ali draga čuvaj leđa !!

Boba Lazarević
1 godina prije

Strani mediji rutinski lažu, a naši rutinski prepisuju od stranih medija.

Marin
1 godina prije

Ok prihvaćam, zapadni lazu, ruski govore istinu. Samo jedno pitanje imam. Da li Rusija ratuje u Ukrajini ili Ukrajina u Rusiji ?
Toliko.

Nena
1 godina prije

Hvala portalu logično na objektivnom pisanju i iznošenju istine pre svega na vestima koje su se ticale lažne plandemije,bocki,posledica od istih i sada oko ove spec.operacije Ruske federacije.
Živeli i hvala još jednom,samo tako nastavite!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI