Njemačka će nametnuti najoštrije zaključavanje zbog Covid-19 za Uskršnje praznike, Merkel traži od crkava da drže samo onlajn mise

Merkel - Nove mjere zakljucavanja tokom Uskrsnjih praznika
86 komentara

Njemačka je spremna da uvede svoje najžešće zaključavanje zbog koronavirusa, zatvarajući sve usluge, osim najvažnijih, uključujući vjerska okupljanja za Uskrs, najavila je kancelarka Angela Merkel nakon sastanka sa regionalnim liderima.

Napominjući da je zemlja u “trci” za borbu protiv pandemije, Merkel je na konferenciji za novinare u utorak ukazala na zaključavanje širom zemlje, rekavši da ne samo da će se postojeća ograničenja produžiti do 18. aprila, već i da će većina preduzeća zatvoriti svoja vrata najmanje pet dana počev od prvog u mjesecu, neposredno pred uskršnji praznik.

“Sad smo u vrlo ozbiljnoj situaciji”, rekla je kancelarka novinarima nakon napetog maratonskog sastanka sa liderima 16 njemačkih saveznih država, koji je trajao skoro 12 sati.

Tokom petodnevnog perioda, širom Njemačke će biti otvorene samo prodavnice koje prodaju hranu, kao i lokacije za testiranje i vakcinaciju protiv koronavirusa, to će vjerovatno biti najstrože zaključavanje u zemlji otkako je pandemija započela krajem 2019. Merkel je rekla da bi trebali biti „mirni dani“ uz smanjeni socijalni kontakt u vremenu između 1. i 5. aprila.

Pored poslovnog zatvaranja, Njemcima će biti zabranjeno održavanje privatnih skupova sa više od pet odraslih iz dva različita domaćinstva, dok će sva putovanja u inostranstvo biti snažno obeshrabrena. Od crkava se takođe tražilo da održavaju samo onlajn mise u to vrijeme, čak i na sam Uskrs.

Štaviše, nove mjere nameću odgovornost aviokompanijama za testiranje svih putnika i članova posade koji se vraćaju u Njemačku, ali su obustavile karantin za sve koji se vraćaju iz inostranstva.

Iako su neka područja Njemačke polako počela da se otvaraju, Merkelova i regionalni lideri složili su se da bilo gdje kada nedjeljni slučajevi na 100.000 stanovnika pređu 100, napori za ponovno otvaranje moraju se preokrenuti. Politike gašenja bile su kontroverzne za mnoge Njemce, što je izazvalo talase žestokih demonstracija u nekoliko gradova, od kojih su posljednje izbile u Kaselu tokom vikenda i dovele do sukoba sa policijom.

Njemačka je u nekom obliku djelimičnog zaključavanja otprilike punih godinu dana, a nekoliko država je najavilo zatvaranje prije nego što su bilo kakve mjere širom zemlje sprovedene prošlog marta. Do danas je zemlja imala više od 2,6 miliona infekcija koronavirusom i skoro 75.000 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci prikupljeni na Univerzitetu Johns Hopkins. Samo u ponedjeljak je zabilježeno oko 7.700 novih slučajeva, izvjestio je njemački Institut Robert Koch.

Angela MerkelnjemačkaNove mjereuskrsZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xxx
3 godine prije

drzanje razmaka i maske, za sada jedini nacin da sacuvamo zdravlje nas i najmilijih, dok se svi ne procijepe moramo svi biti ujedinjeni

mario
3 godine prije

Nazalost situacija je takva, zbog spore proizvodnje, i razno raznih dezinformacija koje se sire medju ljudima, nemojte vjerovati svemu sto citate, citajte provjerene i znanstveno utemeljene infromacije. Uvijek napravite vlastito istrazivanje na internetu, nemojte vjerovati na prvu sto procitate na raznim marginalnim portalima, facebooku, itd.

ZAGREPCANKA
3 godine prije

Davos sljedbenica, stara stasijevka, bez kučeta i mačeta, vozi ona do kraja.
A kraj bi mogao biti poguban.

mario
3 godine prije

Doće na red i zločinka merkel i poslušnici

nekoime
3 godine prije

Što je više cijepljenih, više je i oboljelih. Nije li tu matematika prejednostavna?

Starina
3 godine prije

U Engleskoj su otišli korak dalje- zabranjeno napuštati državu. Kazna 5000 £.
https://www.express.co.uk/travel/articles/1413337/holidays-illegal-fine-new-covid-laws-overseas-travel-monday

Sad se sve više vidi da se trebalo dići na prvom zatvaranju i na maskama.
Prisiljavat će Zvijer i siromahe i bogate da prime Žig zvijeri ali neće uspjeti, treba se odupirati, borit..
A ovdje leži odgovor tko je kriv za smrt predsjednika Tanzanije Magufulija, članak objavljen
Mon 8 Feb 2021 08.30 GMT
https://www.theguardian.com/global-development/2021/feb/08/its-time-for-africa-to-rein-in-tanzanias-anti-vaxxer-president
Pazi tko je donator :
“Global development is supported by
Bill and Melinda Gates Foundation
About this content “

3 godine prije zadnji put uredio Starina
Ici
3 godine prije

Merkel je komunizam u genima

ratm
3 godine prije

:-\

3 godine prije zadnji put uredio ratm
Starina
3 godine prije

Ludilu nema kraja, Austrija uvodi obavezne testove za ulazak u sve dućane osim prehrane.
https://www.heute.at/s/neuer-corona-geheimplan-zutrittstests-zu-geschaeften-100133655
Predstavnik poslodavaca stidljivo kaže da će ih to odvesti u bankrote. Umjesto da lupe šakom od stol i kažu: Dosta je bando, mi vas plaćamo! Mi ćemo odsad naređivati što i kako

3 godine prije zadnji put uredio Starina
Teoretičar zavjere
3 godine prije

Opet Uskrsni lockdown. Satanska pozadina cijele korona “krize” postaje sve više evidentna. Baš sad, baš na Uskrs imaju najveću potrebu zatvoriti sve i onemogućiti vjernike da odu u crkvu. Ista stvar prošli Uskrs i Božić, sad ovaj Uskrs a 100% sam siguran da će strogi lockdown imati i na sljedeći Božić. Baš me zanima što će sotonske sluge reći za 2-3 godine. I onda će ko papagaji ponavljati da je lockdown i kontrola jedino rješenje te da se potrebno dva puta godišnje procjepljivati sa novijim verzijama cjepiva. Ali, ne brinem se ja. Ja znam što dolazi i spreman sam za razliku od cjepljenih kojih će pola pokrepati od cjepiva i virusa a druga polovica će doživjeti živčani slom od krize koja nam slijedi. Dio će čak umrijeti i od gladi i nedostatka klasnične medicinske skrbi. Plan elite je ionako da pobije 2/3 amerikanaca i1/4 do 3/4 europljana zavisno od države… Čitaj više »

Stara kuka
3 godine prije

Ofucana guzata jalovuša je konačno sasvim prolupala i pokazuje svoje pravo psihopatsko lice bez ikakvog skrivanja. Svjesna da njeno vrijeme ipak pomalo prolazi stasijevska krmača iz legla lažno kršćanskog protestantskog “svećenika” je zaključila, pravilno, da je njemački narod do te mjere lobotomiziran višedesetljetnim ispiranjem mozga i nabijanjem krivnje ida je postao skroz degeneričan i slab da više nije u stanju pružiti ikakav značajniji otpor agendi njenih gospodara. Kako bilo da bilo luđakinja je sebi osigurala mjesto u povijesti kao bez ikakve sumnje daleko najveći štetočina i zločinac u Europi poslije Drugog svjetskog rata.

Karma
3 godine prije

Kabala babara anti krist

gargamel
3 godine prije

Gde je bre Velja Iluć, on je strptomicin za starke, jel reče onomad da bi ga i medlinki olbrajt zabio za dobrobit naroda.

Max
3 godine prije

To nas čeka sve.

piždro
3 godine prije

Evo kako je vidi jedan Njemac povodom uskrsnog lockdown na ‘no ms media’

“Merkel je bila, jest i uvijek će biti neuspjeh.
16 godina kancelarka. Kakve je koristi postigla za Njemačku i naše ljude: baš ništa. Apsolutno ništa, a kancelarin dosje nikada nije bio gori.
Namjerni zločini protiv naše zemlje i naroda ne trebaju se ponovno citirati.
Ova se zemlja raduje odlasku ‘lože’ kancelarke.
Ali što onda? Ostavila je za sobom spaljenu zemlju u stranci u koj je žarila i palila.
SVI oni koji trenutno obnašaju državne dužnosti trebao bi zamijeniti nova, mlada krv!
Inače je CDU MRTAV. MIŠ MRTAV zauvijek.
Merkel: Honneckerova kasna osveta! Ipak je pobijedio!”

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Feniks
3 godine prije

555-333 samo odabrani znaju sta ovo znači haha.

medo1
3 godine prije

Njemacka je puna americkih vojnih baza.

Ришона Вилон
3 godine prije

О синагогама ни речи. А они ћуте као лутке. Ни речи против своје еврејке Меркелице. О мигрантима ни речи, нико их не ваксинише.

Hattori Hanzo
3 godine prije

Ustavni sud je prije par dana mislim u pokrajini Nord Wetfalen ukinuo sva ogranicenja u maloprodaji i nakon samo 3-4 sata javljaju se ovi monstrumi da poniste tu odluku.Znaci ustavni sud je nista,nula.
Mislim da namjerno provociraju nerede sa ovim zakljucavanjima da uvedu totalnu kontrolu i vojsku na cestu jer vakcinacija ne ide kako su mislili,nemaju dovoljan broj da bi ucjenjivali ljude pa nastavljaju sa ovim iživljavanjem.
Bojim se da ce kancelarka pred kraj mandata(u devetom njesecu ove godine)izaci sa nekom jadnom pricom o naciji u nevolji i kako ih u tako teskom trenutku ne moze ostaviti pa ce ostati na poziciji dok nas nebo ne rastavi.Sve zavisi sta gazde kazu jel ostaje ili ide.
Soder kao najizgledniji nasljednik moze biti samo izglasan preko Dominiona kao i Biden.

Praetorian
3 godine prije

Hitlerovka nastavlja svoj pohod. Boli ju ona stvar, ona ode, svoje je odradila. Najgori kancelar u povijesti Njemacke jos od Adija. Unistila je sve sto se dalo unistiti u nekada jednoj od najpozeljnijih zemalja za zivot u svijetu.

rimtu
3 godine prije

Ti nisi original prkton, mupm.

Coca Corona
3 godine prije

Svašta-koje ovo gore na slici?!

Joe
3 godine prije

Ovu bebu eventualno neko može jjebat online.

Jednostavno receno
3 godine prije

Kako je dokazan kada je u njemačkoj sve zatvoreno od 11 mj, maske na otvorenom, na parkingu i broj se pošao povećavati? To je samo dokazano kod političara jer je politički virus pa napada čim kakvu političku aferu podju otkrivati. A pred izbore nesto uvjerio se u bosni hr. a sada i u njemačkoj.

zagorski
3 godine prije

Nase novine pisu sranja,nema 5 dnevne karantene,ni 10 dnevne.Sad sam dosel. Slovenci su me trazili da otvorim zadnja vrata i bunker(rekel sam im da nema virusa na zadnjim sjedalima i gepeku najprije,ali su inzistirali),Austrijanci pitali kam idem,Njemci ni pogledali. guzva je bila,samo nasi i Slovenci seru,a to uopce nema veze s virusom,kak i sami znate.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI