fbpx

Njemačka daje azil teroristima, a svojim sunarodnjacima ne

Berlin Njemacka

Njemačke vlasti su odbile dati azil s naknadnim pravom na stjecanje državljanstva Alesiji Birih i njezino dvoje malodobne djece, etničkoj Njemici porijeklom iz Rusije.

“Živimo u Apsurdistanu, kada su čak i somalijski gusari ostali u Njemačkoj, nakon što su odslužili svoje kazne zatvora”, ogorčena je Njemica.

Priča o ruskoj državljankom je uzburkala njemačke društvene mreže, nakon što je priča o ruskim Nijemcima objavljena na Facebook stranici Alternative za Njemačku, gdje je imala više od tisuću objava i stotine komentara.

Dopisnik portala EADaily kontaktirao je Alesiju Birih, a evo što je rekla:

“Ja sam Njemica po nacionalnosti, jer su mi oba roditelja ruski Nijemci. U Rusiji i Kazahstanu više nemamo rođaka. Imam dvoje djece koja su također rođena iz veze s etničkim Nijemcom. Svi moji rođaci žive u Njemačkoj, uključujući majku i baku. Više nisam imala izlaza i tako sam došla ovdje i zatražila azil, jer želim živjeti pored svoje najbliže rodbine, ali i kako bi djeca poznavala svoju obitelj, znala njihov jezik i nastavila održavati obiteljske veze. Željela sam da mi djeca upijaju kulturu svoje zemlje, jer vjerujem da je Njemačka naša prava domovina”, rekla je Alesija Birih.

Međutim, njemačke vlasti su odlučile drugačije. Alesiji Birih je uskraćen status izbjeglice zbog toga što je žena otišla u Belgiju kako bi tamo rodila dijete i tamo je trebala živjeti neko vrijeme, jer je život novorođenčeta bio u opasnosti.

Trenutno se ruska Njemica nalazi u izbjegličkom kampu u Speyeru, ali su neki dan vlasti zahtijevale da napusti Njemačku u roku od tjedan dana. Inače će Alesija i njezina djeca biti deportirani u Rusku Federaciju.

“Ne razumijem i žalosno je što ovdje ima mjesta za Afganistance i Iračane, za sve ljude drugačije kulture, drugačije vjere, različite rase, ali ne i za etničke Nijemce. Prihvaćaju na tisuće tih “izbjeglica”, iako znaju da se većina njih ovdje neće integrirati, a za radno sposobne “ruske” Nijemce postoji poseban zakonodavni okvir. Zar “Njemica” u rodnom listu nije dovoljno da me priznaju kao takvu? A što je s prebivalištem moje izravne rodbine, moje majke i bake po ocu. Zar to nije dovoljan razlog za dobivanje njemačkog državljanstva?”, pita Birih.

Prema jednom od aktivista Pokreta ruskih Nijemaca u Alternativi za Njemačku, Albertu Browningeru, pravne mogućnosti su iscrpljene i preostaje samo borba kroz javne apele.

“Čak su i somalijski gusari ostali u Njemačkoj, nakon što su odslužili kazne. Također i militanti „Islamske države“, talibani i ostali teroristi svih boja mogu ostati s nama . Ali majka s dvoje djece njemačkog porijekla treba hitno biti deportirana. Živimo u Apsurdistanu”, rekao je Browninger.

Društveni aktivisti pokušali su pokrenuti peticiju na stranicama Bundestaga, tražeći od zastupnika da Njemica s djecom ostane u svojoj povijesnoj domovini, ali je molba je odbijena s motivacijom “kako nema zakonskih osnova ni razloga za udovoljiti takvom zahtjevu”.

Jučer, 24. siječnja, odvjetnik je rekao Alesiji Birih da nema šanse da čak i dobije status izbjeglice kao “potomak doseljenika” koji je ruski Nijemac.

I to se sve događa kada se u Bundestagu proširuje mogućnost primanja novih imigranata, kao što stoji u novoj Nacionalnoj strategiji za migracije koja je Njemačku proglasila „zemljom imigracije, koja će usvojiti najbolje prakse sličnih zemalja u svijetu“. To bi bile zemlje poput  Sjedinjenih Država, Kanade ili Australije i drugih, ali te zemlje nemaju svoje sunarodnjake čiji su bliži ili daljnji preci iz bilo kojeg razloga napustili svoju povijesnu domovinu i njihovi potomci sada žive negdje u svijetu. Za svaku zemlju, pogotovo one koja primaju imigrante, prioritet bi trebali biti njihovi sunarodnjaci ili „dijaspora“, kako se zove u nas, koja ne bi trebala imati nikakvih problema pri stjecanju državljanstva, a slučaj Alesije Birih je više nego jasan. U Rusiji više nema nikoga i sva joj je rodbina, uključujući užu obitelj, majka i baka, u Njemačkoj. Međutim, vlasti „Apsurdistana“ misle drugačije.

AfD / EADaily

Alesa Birih sa sinom i kćerkom

FOTO: Alesa Birih sa sinom i kćerkom (foto objavljena uz suglasnot majke)

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
42 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Ovome se mogu cuditi samo oni koji neznaju sta nam se sprema…
Odnosno svi oni koji su do sad odmahivali glavom, kao jos jedna teorija zavijere…
Porucujem vam: ovo jos nije nista s obzirom sto nam ekipa s vrha sprema…

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

Točno i to su stvari koje su odavno bile spremljene,samo se čekao trenutak da se stvore uvjeti za operacionalizaciju.
Što se tiče teorija zavjerte,te su teze uvijek plasirali zavjerenici i njihovi trabanti .U kazarskoj anticivilizacijskoj tekovini baziranoj na Talmudu,obmanjivanje gojima i ismijavanje gojima je najveće dostignuće urotnika koji slijede tu retardiranu anticivilizacijsku ideologiju.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Koga ta farba: pogledajte sliku – ona ruskinja,a djeca cisti rusi.

Max
Member
Max
1 godina prije

Kolega imate pravo.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Ovi iz Afd vjerovatno imaju spreman plan da rješe “bliskoistočno pitanje”..

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Alen

Možda nisi pratio, ali baš AfD i Die Linke su jedine stranke koje traže da se ukinu sankcije Siriji, da njemački vojnici nemaju što tražiti u Iraku , Afganistanu itd i da u NATO-u budu protiv ratova koje proizvode izbjeglice. Dakle, idu u korijen problema, a ne vrh ledenog brijega. Čak i AfD. Sotonizira se nepotrebno, odnosno u tolikoj mjeri da ispada da su nacistička stranka, što je glupost.

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

AfD i Die Linke su dva različita svijeta, HDZ je uskoro isti kao AfD a SDP je Die Linke, da živim u Njemačkoj i da mogu glasovati, glasovao bih za Die Linke! Ali kako komentirati rečenicu ” Više nisam imala izlaza i tako sam došla ovdje i zatražila azil “?

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Željko

AfD kao HDZ….niđe veze.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Siniša

Malo detaljnije pojašnjenje, iako je @ Željko to već koncizno i ispravno objasnio…
“Alternativa za Njemačku” (“AfD” – “Die Alternative für Deutschland”) stranka je radikalne desnice, koja je osnovana 2013. godine, a posebno je uspješna na brojnim državnim izborima uz protuimigracijsku kampanju. Prvobitno osnovana kao antieuro stranka, AfD se sve više razvijala u stranku modernizirane radikalne desnice koja postoji s Nacionalnom frontom, FPO-om (Freiheitliche Partei Osterreichs – Stranka Slobodne Austrije) i mnogim drugim strankama u brojnim susjednim europskim zemljama.

Antimuslimanski rasizam, antisemitizam i brojne veze s ekstremnom desnicom mogu se naći u AfD, čak i ako se stranka – za razliku od NPD-a (Nationaldemokratische Partei Deutschlands-Nacionalna demokratska stranka Njemačke) ne vidi kao opozicija sistema i formalno se obvezuje na demokraciju.

U regionalnim udruženjima kao što su Thuringen ili Sachsen-Anhalt dominiraju pristaše oštrog desničarskog smjera, koji se ne oglušuju o rad s fašističkim ideolozima.

Kritika globalizacije, EU i utvrđenih politika koje je izrazio AfD opravdana je u mnogim slučajevima i već ih godinama provodi parlamentarna skupina “DIE LINKE”.
Međutim, AfD ne nudi nikakva politička rješenja u interesu velike većine stanovništva.
Jedini odgovor na stvarne socijalne i političke prigovore je isključenje izbjeglica, odgovornih za sve postojeće probleme.
U pogledu obiteljske politike, AfD se povezuje s pedesetim godinama 20. stoljeća i zalaže se za povratak starim rodnim modelima u kojima se uloga žena vidi prije svega kao majka i domaćica.

Frakcija “DIE LINKE” (Ljevica) suprotna je idejama AfD-a u svim odlučujućim političkim točkama. “DIE LINKE” se zalaže za solidarnost i politiku preraspodjele.
Stranka DIE LINKE nastala je iz Stranke demokratskog socijalizma (PDS) i Stranke rada i socijalna pravde – kao izborna alternativa (WASG-Die Wahlalternative Arbeit & soziale Gerechtigkeit).
Prva je formirana nakon promjene sistema 1989./90. Kao nasljednica SED-a (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands-Stranka socijalističkog jedinstva) u bivšem DDR-u.

“DIE LINKE” (PDS) postoji kao kvazikomunistička stranka i njezina uloga je sistematski suprotstavljena (kapitalističkoj) alternativi onima na saveznoj razini postojeće stranke trenutno CDU (Christlich Demokratische Union Deutschlands – Kršćansko demokratska Unija Njemačke).
Antikapitalistička stajališta PDS-a ,stoje uporedo sa zahtjevima socijalne i porezne politike stranačkih dijelova bliskih sindikatu. Stranka se dosljedno protivi vojnim operacijama u vanjskoj i sigurnosnoj politici.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Željko

Zeljko
Polupani loncici. Ne znam koja je losija usporedba SDP i Die Linke ili HDZ i AfD.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

Pa logično…od njih nemaju ništa, od ovih drugih globalna ekonomija itekako ima koristi! Kad bi svi išli na posao, dođemo kući, presvučemo se i u bašticu odemo, sadimo nešto, okopavamo ubuđao bi se ceo svet

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

Njemačkom 100% upravlja cionističko-kazarski lobi,a njima je u interesu porobljena Njemačka i nacionalno uništena.Ionako su njemačke korporacije pod njihovom kontrolom.A bilo kakvo približavanje Njemačke i Rusije je za njih noćna mora i mora se izbjeći svim sredstvima.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

…a ko Rusijom upravlja?

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Mlata

Ocito ne tvoji kad cvile non stop 😂

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Mlata

@Mlata Židovi jer su najpametniji i najsložniji!

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Željko

Joj Željko ne smeš tako ovde…ne smeš šokirati ljude, nisu tako učili u školi pre tridesetak, četrdesetak godina

Njemačke kolonije u Afriki
Gost
Njemačke kolonije u Afriki
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi
Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

Englezi i Francuzi sve ukupno ratovali pola milenijuma….pa?

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Azil se daje onima kojima je život ugrožen!!!
Etnički Nijemci imaju pravo na državljanstvo po osnovi tkz Blutrecht…jus sanguinis…ali to je dugotrajan proces.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Alex

@ Alex

To nije točno. Ti možeš otići primjerice u Kanadu. Samo moraš imati nešto zbog čega bi te primili, a to ne mora biti ugrožen život. Razne države imaju različite uvjete.

Jomla
Gost
Jomla
1 godina prije

Ne može dobiti status IZBJEGLICE jer se tamo, odakle dolazi ne vodi rat, nije progonjena i život joj nije u opasnosti pa ne može dobiti niti AZIL. Dakle, greška u startu. Trebala je preko diplomatskih predstavništva Njemačke u Rusiji tražiti državljanstvo… sve riješeno.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Jomla

Nema rata ni u pakistanu ili maroku.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jomla

kuš sabaka, kuš!

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Ne razumijem ovaj postupak Njemacke drzave jer radi se o zeni i djeci koji su krvno malte ne sto postotni Njemci . Ko je pisao i donosio zakone u Njemackoj a da je zanemarivao u buducnosti ovakve slucajeve.? Ovaj slucaj dokazuje da je zakon manjkav i ne valja i treba ga mijenjati pod hitno, jer iako je zakon donesen pitaj boga kad nemoze biti trajna kategorija jer sve se mijenja pa i zakoni trebaju da prate taj trend. A slucaj je takav da Njemacka kao drzava koja se predstavlja da je humana ima nacin da ovo rijesi i izadje u susret ovoj zeni koja je genetski njemica , ali vidim nema se dobre volje da se pomogne a zasto? Recimo hipoteticki sutra u Rusiji se donosi zakon da gradjani koji imaju Njemacke korijene nemogu imati Rusko drzavljanstvo i gdje ce ti ljudi.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Jevreji bilo gdje u svijetu da zive nemaju nikakav problem da dobiju Izraelsko drzavljanstvo i da se i nasele u Izraelu. Zasto bi Njemacka i druge zemlje imale drugacije zakone .A u ovom slucaju nebi trebalo biti dileme jer se radi o malte ne 100% njemici.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Da se razumijemo , ja govorim iz srca i ko ljudsko bice koje razumije drugog kad se nadje u problemu . Ja se ovdije nevodim promisljanjem iz kojih razloga a i kojih pobuda ova zena sa djecom zeli dobiti Njemacko drzavljanstvo. Drzava Njemacka je primila milijune stranaca po raznoraznim osnovama i zbrinula ih a nije u stanju da primi jednu cistokrvnu Njemicu. Kakvi su to zakoni koji nisu ukalkulisali ovakve slucajeve . Njemacka je jedna i po meni svi koji imaju ovakve snazne argumente kao ova zena su njemci pa ma gdje bili u svijetu. I mogu zamisliti taj osjecaj koji sad ima ta zena da kao cistokrvna njemica nema nikakva prava a to ima neki emigrant sa sumnjivim argumentima da dobije boraviste u Njemackoj a vremenom i dozivotno pravo da bude u NJemackoj. Zamisli sad kako se osjecaju svi ostali nijemci u svijetu koji imaju njemacke korijene. U zadnje vrijeme imam osjecaj da se drzava Njemacka brine o svima vise nego o domicilnim gradjanima pa bi i ovaj slucaj svrsto u tu kategoriju.

kgfjč
Gost
kgfjč
1 godina prije

Europa prima samo tamnopute muškarce u dobi od 15 do 55 god. Ukratko, obrezani naprijed, ostali stoj. I sad bi u Njemačku ušla njemica s dvoje bijelih njemaca? Ne može! Sigurno je fašistica koja mrzi ekologiju. Promjeni ime u Fata, rodi dva, tri slatka mala mulata i probaj ponovo.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  kgfjč

Totalno nevjerojatna i nemoguca situacija.
Ali, konacno, bez nesporazuma, mozemo shvatiti kakav sastav stanovnistva zeli sadasnja Njemacka vlada.
Za ovu nesretnu zenu, bilo bi najbolje da se vrati tamo odakle je dosla, nadje nekoga osucanog, koji ce joj glumiti muza, postavi “bombu”, na recimo, stadionu, nocu, kad nema nikoga, i odmah prizna svoje djelo. I izjavi, naravno, da je bila politicki proganjana, i da vise nije mogla izdrzati. Mislim da bi njene sanse za azil drasticno porasle.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Ajme, ugrozeno arijevstvo. Opet.
I sta sada? Mislim, osim da privlacimo ksenofobe i trpamo im reklame?

Gott mit uns
Gost
Gott mit uns
1 godina prije

Germani nisu rusi …

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 godina prije

……veliko, veeeeliko zlo se valja….a mi, mi ninananamo…ah, da , zaboravio sam da nas zaokupljaju vaznije teme tipa tko je turio , a koja ga primila, cije dupe ili sise , itd….

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Ovo bas I nije ljepa prica za rusiju. A i pitanje je zasto je zatrazila azil. Nadje posao i dobije radnu dozvolu i dozvolu boravka bez problema. Znam masu ljudi s bosanskim pasosima koji su tako ostali u njemackoj. Nakon deset godina dobijaju drzavljanstvo. Bit ce da ova ne zeli raditi nego parazitirati na socijali. Zato joj rusija nije bila dobra i zato je svabe ne zele

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Zax

Zax
Kad covjek razmisli, ispada da u toj prici ima jos nesto za reci, tj. ovo nije sve. Kad bismo znali kompletnu pricu, mozda bi zakljucak bio drugaciji. Ovako, tu jednostavno nesto nedostaje, dakle, ne mozemo ni stvoriti tocno misljenje.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije

sve je to bilo napisano u protokolima i onda kazu plagijat – je

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

?
kao kad bi hrvat iz bosne trazio azil u hrvatskoj a moze jednostavno dobiti drzavljanstvo.
cini se da ona hoce socijalu a ne drzavljanstvo.

puki
Gost
puki
1 godina prije

ova žena, je popušila, zato što se spanđala sa AFD-om i zato joj neće dati azil. Da se spanđala sa SPD-om ili Merkeličnim CDU-om i da je hvalila migraciju-onda bi joj dali azil.
Njemačka je vazalska država ciokabalističke mafije i plan postepenog “raznjemčivanja” i uništenja NJemačke kao nacionalne države njemačkog naroda- taj plan su ciokabalisti napravili još 1945. godine, nakon poraza Njemačke u 2. sv. ratu. A sada je stiglo vrijeme za konačno ostvarenje tog plana. Pa pogledajdmo i na ekonomiju: pod maskom navodih afera Volksawagena i drugih njemačkih automobilskih firmi, koje su navodno mućkale sa onim aparatima za reguliranje CO2 na svojim autima i tako nešto,– sada se polako i postepeno treba uništiti i njemačka automobilska industrija- okosnica velike njemačke ekonomije. Odakle su stigle optužbe Volkswagenu za mućkanje i nepoštivanje ekoloških normi? Iz SAD-a, prvaka svijeta u zagađivanju okoliša… Ha, ha, ha, koja komedeija. To ti je kao da najveća kurvetina koja je spavala sa 10.000 mušterija, optužuje neku malu uličarku, što se kurva.
Pa Merkeličina vlada je dala azil onom gruzijskom teroristu i ratnom zločincu… Koji je prije nekoliko mjeseci ukokan u Berlinu. Pa su onda pudlice iz Merkeličine vlade i njeni propagnadni mediji, optužili Rusiju za to ubojstvo… A po naređenju ciokabalističlih gospodara, Njemačka (kao i Francuska, i Belgija, I Nizozemska i skanduinavske države), moraju primiti natrag, bivše koljače ISIL-a, povratnike iz Sirije, koji imaju njemačko, odnosno francusko, belgijsko, nizozemsko državljanstvo ili državljanstvo skandinavskih država.
Merkeličina vazalska vlada i njeni mediji stalno napadaju “Nijemce iz Rusije” (Russlnaddeeutsche, tako ih nazivaju u medijima). Napadaju ih da su “peta kolona Putina”, da masovmo glasaju za AFD, da naginju “desnom ekstremizmu” i “kršćanskom fundamentalizmu”…itd. U Njemačkoj ima oko 1 milijun Nijemaca, koji su doselili iz bivšeg SSSR-a, nakon 1991., nakon raspada SSSR-a.

Za razliku od njih, židovi podrijetlom iz Rusije i osatlih država bivšeg SSSR-a, koji žive u NJemačkoj, su naravno ugledni, demokratski građani, lučnoše humanizma i demokracije. Kao naprimjer, književnik, Vladmir Kaminer, koji je stalno po njemačkim medijima, koji glumi da je “Rus”, da je smiješan i zabavan, i namjerno govori njemački sa jakim ruskim akcentom… koji stalno serucka protiv Putina i Rusije, zato je uvijek dobro došao na TV i ostalim medijima…. Osim, ako nekih od tih židova također kritizira Merkeličinu politiku. Onda su i takvi židovi nepoželjni u mainstrema medijima. Kao u slučaju Diane Feldmann. Diana Feldmann, židovka također doselila iz Rusije. Njenu 14.godišnju kći Susannu Feldmann, prije 2 godine, silovao je ubio Ali Bashar, irački Kurd,- jedan od Merkeličinih “inžimnjera i liječnika”, koji su doselili u onom masovnom valu 2015/2016. Bashar je nakon toga uz pomoć cijele obitelji kidnuo u Irak, pa su ga tamo pronašli specijalci njemačke policije i vraćen je natrag u Njemačku, da mu se sudi. Greška Diane Feldmann je bila da se ona, tada ogorčena, požalila jednom desnom njemačkom mediju i uputila otvorene pismo Merkelici, u kojem je Merkelicu optužila da je odgovorna za smrt njene kćeri. Ona je napisala “Gospođo Merkel, vaše ruke su umrljane krvlju moje kćeri”. Zato je Diana Feldmann odmah postala nepoželjna za mainstream medije.
Inače, mlađi brat, 21-godišnjeg Alija Bashara, koji je tada imao također 14 godina, je hodao sa Susanom Feldmann, i mala je išla tamo u azilantski dom, gdje su oni bili smješteni i naivno vjerovala da je to ljubav. Međutim, ovaj mlađi brat Alija Bashara, imao je zadatak, da namami Susannu, svom starijem brati, koji je očito pedofil i bio napaljen na malu. Jer, kako je kasnije istraga otkrila, Ali Bashar se hvalisao, da je već ranije seksao neku 11-godišnju djevojčicu. I tako je nesretna Susanna upala u zamku, tamo su je silovali i onda ubili, i zakopali u blizini željezničke pruge u Wiesbadenu. Kada su zastupnici AFD-a u njemačkom parlamentu Bundestagu, tada, prije 2 godine minutom šutnje, odali sućut ubijemoj Susanni, drugi zastupnici vazalskih stranaka CDU-a, SPD-a i Zeleni, optužili su te zastupnike AFD-a za “populizam” i “sijanje mržnje”.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije
Reply to  puki

kad si toliki svjet opisao trebao si nesto o kokain boyu michael friedman-u, pa malo o youtube recitaciji :Günter Grass Israel Gedicht – Friede, ” Freude “, Friedman , pa simpatičnom Henriyk M Broderu itd…

puki
Gost
puki
1 godina prije

i da ovdje komentiram ono što ste nedavno pisali o izjavi njemačkog glumca Tila Schweigera:

https://www.logicno.com/politika/til-schweiger-sad-su-uvijek-sprecavale-zblizavanje-njemacke-i-rusije.html

Til Shweiger je najuspješniji njemački glumac, ujedno redatelj i producent. Iako ga neki zavidni snobovski kritičari ismijavaju zbog njegovih navodno površnih filmova i njegove površne glume. Schweiger, koji je igrao manje uloge i u nekoliko holivudskih produkcija je i prije 2 godine kritizirao SAD i rekao u jednoj emisiji: naši takozvani saveznici Amerikanci odgovorni su za cijeli kaos na Bliskom istoku.. To gdje je Schweiger nedavno rekao ovo da Amerika oduvijek sprečava svaezništvo Njemačke i Rusije,- to je bila emisija drugog kanala njemačke državne TV, “Markus Lanz”– nazvana po voditelju Markusu Lanzu, koji je inače tupavi ljepuškasti ljigavac. U emisiji budu po 4 gosta, poznatih ličnosti iz javnog života, a katkada i neki političari. Lanz inače rado poziva samo režimske mainstream političare, koji papagajski hvale Merkeličinu politiku i globalizaciju i EU i SAD, itd… A kada pozove nekog kritičnog političara ili gosta, onda ga stalno sjecka i upada mu u riječ. Tako je bilo kada je u emisiji prije 2 mjeseca bio gost Oscar Lafontaine,- stari iskusni njemački političar, nekadašnji dugogodišnji član SPD-a, sada član stranke “Die Linke” (Ljevica). Lafontaine je u 1998-1999 kratko bio ministar financija u tadašnjoj vladi SPD-a i Zelenih i posvađao se sa Schroederom i čelništvom SPD-a, zbog neoliberalne politike SPD-a i Zelenih, koji su tada ( po uzoru na Tonya Blaira u Britaniji), i naravno po nalogu globalnih lihvara, ukinuli ili drastično smanjili mnoge socijalne mjere i olakšice u Njemačkoj, u ime “nužnih reformi”. Lafontaine je zbog toga tada dao ostavku i malo kasnije prešao u stranku Ljevica. Međutim i u ovoj stranci Lafontaine je faktički oporba, jer su on i njegova mlada supruga, Sahra Wageknecht, otvoreno kritizirali Merkeličinu politiku masovne migracije, upozoravajaući da se tako stvara jeftina nelojalana konkurencija domaćem radništvu (u koje spadaju i oni stranci, starosjedioci, koji koji odavno žive u NJemačkoj, kao građani iz država bivše Jugoslavije) i tako se stvaraju socijalni nemiri. Vlastite stranačke kolege iz Ljevice, napali su Lafontainea i Wageknecht zbog toga i optužili ih da tako povlađivaju “ekstremnim desničarima”.
Dakle, taj Lafontaine je bio gost u emisiji “Markus Lanz”, prije 2 mjeseca. Voditelj, Markus Lanz ga je pitao o stranci “Ljevica”, u kojoj ima mnogo bivših građana nekadašnje komunističke Istočne NJemačke, koji su takozavni “ostalgičari” (od njemačke riječi “ost” (istočni)- hoće reći šaljivo,- nostalgičari za nekadašnjom Istočnom Njemačkom). I ti mnogi članovi ne žele priznati da je DDR bio takozvana “država nepravde” (tako se to naziva u njemačkim mainstrema medijima)- hoće reći: nedemokratska država, u kojoj su kršena ljudska prava, itd.. i nekoliko stotina građana DDR je za vrijem 40 godina postojanja ove države, stradalo, pokušavajući tajno prebjeći na Zapad. Lanz je pitao Lafontainea; Je li DDR (Istočna Njemačka) bila “država nepravde”? Lafontaine je odgovorio: bez sumnje, ona je bila “država nepravde”, to nitko ne dovodi u pitanje, međutim, ako uzmemo istu definiciju za SAD, onda su i SAD “država nepravde”, daleko veća i gora “država nepravde” ., koja je izvršila brojne zločine i ratne agresije, međutim, SAD nitko ne naziva “država nepravde”. Voditelj Lanz mu je upadao u riječ, predbacujući mu da on navodno želi skrenuti pažnju na SAD…
Ali da se vratim Til Schweigeru.. Schweiger je ovo o Americi, izrekao kao repliku jednom mladom političaru CDU-a, koji je također bio gost u emisiji. Voditelj Lanz je tog političara predstavio kao “novu nadu” CDU-a. Međutim, taj političar, je isti obični ljigavac i prirepak, proizveden na tekućoj vrpci, isto kao i svi ostali njemački političari iz mainstream stranaka. On je laprdao o tome, da je globalizacija dobra i da Njemačka po svaku cijenu mora održati “savezništvo” sa “našim prijateljima” SAD-om, i da Trump kvari navodno “nužnu globalizaciju”, zato što u prvi plan ističe “America first”. Onda je Schweiger rekao, da je SAD, odnosno svu američki predsjednici oduvijek tako radili, da su najvažnjiji američki interesi, dakle “America first”,– ali jedino je Trump iskren, pa barem to glasno kaže. I zato je Amerika oduvijek radila na tome da spriječi izmirenje i savezništvo između Njemačke i Rusije.
Schweiger je prije nekoliko godina u istoj emisiji “Markus Lanz”, tada također izazavo pažnju. Tada je u emisiji gošća bila i Sabine Leutheuser-Schnareberger, članica predsjedništva Liberala (FDP) i bivša ministrica pravosuđa. Tema je bila o problemu nagonskih pedofila, koji su silovali i zlostavljali djecu,- pa dobiju kao neke terapije, međutio onda opet nasrnu na djecu, pa opet im dadnu kao neki nadzor i terapije, i tako u nedogled..Schweiger je tada, očito vrlo emotivno, napao njemačku državu i zakone– da su preblagi prema takvim nagonskim pedofilima. On je rekao, da takve pedofile treba staviti iza brave, za sva vremena i gotovo- dakle dožvotni zatvor. Umjesto što se država brine o njima, tako da naprimjer neki pedofil (koji je zlostvaljao djecu, umjesto da ga zatvore u zatvor, dobije samo kućni pritvor i propišu mu neke psihičke terapije, a država plaća dvojicu-trojicu službenika koji tog pedofila trebaju nadzirati 24 sata na dan, da opet ne bi nasrnuo negdje na djecu. Sabine Leutheuser-Schnareberger je branila takav tretman i postojeće zakone i predbacila Schweigeru da je “populist”. Međutim, ono što voditelj Lanz u emisiji nije rekao: Sabine Leutheuser-Schnareberger je članica organizacijea “Humanistička unija”, koja se godinama otvoreno zalagala za ljudska prava pedofila. Schweiger je još rekao i to, da pedofili nisu samo oni iz nižih slojeva društva, jer , on “ima informacije” (tako je rekao), da su pedofilni krugovi rašireni i u višim slojevima društva:da tu ima liječnika, pravnika, političara, itd…

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije
Reply to  puki

komentar ti je puki za čistu 10-ku taj markus lenz je doro placeno cio govno

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  puki

puki
Vezano za drzavnu politiku prema pedofilima, da nema tako puno bogatih pedofila, vjerujem da bi i politika bila drugacija. Sto se tice ljudskih prava, po mom misljenju, neki ljudi se svojim djelima (teroristicki napadi na civile, pedofilija u recidivu i td.), iskljuce iz ljudske zajednice, i samim tim, su se odrekli i ljudskih prava. Ali ok, budimo humani, ako je netko nepopravljivi pedofil, najbolje sto moze ocekivati od zajednice je dozivotan zatvor, jer ga zapravo pripada puno drasticnija kazna. Svi oni koji su za liberalnu politiku prema njima, neka se zapitaju, kako bi reagirali da je njihovo dijete napadnuto. Sumnjam da bi tada bili za njezan odnos.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije

njemacka je govno od drzave- kad su merkelicu staru cionisku pustuli da im vlada vec 15 godina – sramota od drzave! oni su pod stoljetnom okupacijom i mazohisticki uzivaju u tom. to je ziva ludnica! Karlo veliki i Bismarck se vrtie u grobu…

Nocna möra
Gost
Nocna möra
1 godina prije

Pa sigurno su joj nasli da su izdajnicka porodica nemackog naroda i netreba im takva sorta.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik