Njemačka daje azil teroristima, a svojim sunarodnjacima ne

Berlin Njemacka
42 komentara

Njemačke vlasti su odbile dati azil s naknadnim pravom na stjecanje državljanstva Alesiji Birih i njezino dvoje malodobne djece, etničkoj Njemici porijeklom iz Rusije.

“Živimo u Apsurdistanu, kada su čak i somalijski gusari ostali u Njemačkoj, nakon što su odslužili svoje kazne zatvora”, ogorčena je Njemica.

Priča o ruskoj državljankom je uzburkala njemačke društvene mreže, nakon što je priča o ruskim Nijemcima objavljena na Facebook stranici Alternative za Njemačku, gdje je imala više od tisuću objava i stotine komentara.

Dopisnik portala EADaily kontaktirao je Alesiju Birih, a evo što je rekla:

“Ja sam Njemica po nacionalnosti, jer su mi oba roditelja ruski Nijemci. U Rusiji i Kazahstanu više nemamo rođaka. Imam dvoje djece koja su također rođena iz veze s etničkim Nijemcom. Svi moji rođaci žive u Njemačkoj, uključujući majku i baku. Više nisam imala izlaza i tako sam došla ovdje i zatražila azil, jer želim živjeti pored svoje najbliže rodbine, ali i kako bi djeca poznavala svoju obitelj, znala njihov jezik i nastavila održavati obiteljske veze. Željela sam da mi djeca upijaju kulturu svoje zemlje, jer vjerujem da je Njemačka naša prava domovina”, rekla je Alesija Birih.

Međutim, njemačke vlasti su odlučile drugačije. Alesiji Birih je uskraćen status izbjeglice zbog toga što je žena otišla u Belgiju kako bi tamo rodila dijete i tamo je trebala živjeti neko vrijeme, jer je život novorođenčeta bio u opasnosti.

Trenutno se ruska Njemica nalazi u izbjegličkom kampu u Speyeru, ali su neki dan vlasti zahtijevale da napusti Njemačku u roku od tjedan dana. Inače će Alesija i njezina djeca biti deportirani u Rusku Federaciju.

“Ne razumijem i žalosno je što ovdje ima mjesta za Afganistance i Iračane, za sve ljude drugačije kulture, drugačije vjere, različite rase, ali ne i za etničke Nijemce. Prihvaćaju na tisuće tih “izbjeglica”, iako znaju da se većina njih ovdje neće integrirati, a za radno sposobne “ruske” Nijemce postoji poseban zakonodavni okvir. Zar “Njemica” u rodnom listu nije dovoljno da me priznaju kao takvu? A što je s prebivalištem moje izravne rodbine, moje majke i bake po ocu. Zar to nije dovoljan razlog za dobivanje njemačkog državljanstva?”, pita Birih.

Prema jednom od aktivista Pokreta ruskih Nijemaca u Alternativi za Njemačku, Albertu Browningeru, pravne mogućnosti su iscrpljene i preostaje samo borba kroz javne apele.

“Čak su i somalijski gusari ostali u Njemačkoj, nakon što su odslužili kazne. Također i militanti „Islamske države“, talibani i ostali teroristi svih boja mogu ostati s nama . Ali majka s dvoje djece njemačkog porijekla treba hitno biti deportirana. Živimo u Apsurdistanu”, rekao je Browninger.

Društveni aktivisti pokušali su pokrenuti peticiju na stranicama Bundestaga, tražeći od zastupnika da Njemica s djecom ostane u svojoj povijesnoj domovini, ali je molba je odbijena s motivacijom “kako nema zakonskih osnova ni razloga za udovoljiti takvom zahtjevu”.

Jučer, 24. siječnja, odvjetnik je rekao Alesiji Birih da nema šanse da čak i dobije status izbjeglice kao “potomak doseljenika” koji je ruski Nijemac.

I to se sve događa kada se u Bundestagu proširuje mogućnost primanja novih imigranata, kao što stoji u novoj Nacionalnoj strategiji za migracije koja je Njemačku proglasila „zemljom imigracije, koja će usvojiti najbolje prakse sličnih zemalja u svijetu“. To bi bile zemlje poput  Sjedinjenih Država, Kanade ili Australije i drugih, ali te zemlje nemaju svoje sunarodnjake čiji su bliži ili daljnji preci iz bilo kojeg razloga napustili svoju povijesnu domovinu i njihovi potomci sada žive negdje u svijetu. Za svaku zemlju, pogotovo one koja primaju imigrante, prioritet bi trebali biti njihovi sunarodnjaci ili „dijaspora“, kako se zove u nas, koja ne bi trebala imati nikakvih problema pri stjecanju državljanstva, a slučaj Alesije Birih je više nego jasan. U Rusiji više nema nikoga i sva joj je rodbina, uključujući užu obitelj, majka i baka, u Njemačkoj. Međutim, vlasti „Apsurdistana“ misle drugačije.

AfD / EADaily

Alesa Birih sa sinom i kćerkom
FOTO: Alesa Birih sa sinom i kćerkom (foto objavljena uz suglasnot majke)
AFDazil
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
4 godine prije

Ovome se mogu cuditi samo oni koji neznaju sta nam se sprema…
Odnosno svi oni koji su do sad odmahivali glavom, kao jos jedna teorija zavijere…
Porucujem vam: ovo jos nije nista s obzirom sto nam ekipa s vrha sprema…

Alen
4 godine prije

Ovi iz Afd vjerovatno imaju spreman plan da rješe “bliskoistočno pitanje”..

Mlata
4 godine prije

Pa logično…od njih nemaju ništa, od ovih drugih globalna ekonomija itekako ima koristi! Kad bi svi išli na posao, dođemo kući, presvučemo se i u bašticu odemo, sadimo nešto, okopavamo ubuđao bi se ceo svet

Jole Prvi
4 godine prije

Njemačkom 100% upravlja cionističko-kazarski lobi,a njima je u interesu porobljena Njemačka i nacionalno uništena.Ionako su njemačke korporacije pod njihovom kontrolom.A bilo kakvo približavanje Njemačke i Rusije je za njih noćna mora i mora se izbjeći svim sredstvima.

Alex
4 godine prije

Azil se daje onima kojima je život ugrožen!!!
Etnički Nijemci imaju pravo na državljanstvo po osnovi tkz Blutrecht…jus sanguinis…ali to je dugotrajan proces.

Jomla
4 godine prije

Ne može dobiti status IZBJEGLICE jer se tamo, odakle dolazi ne vodi rat, nije progonjena i život joj nije u opasnosti pa ne može dobiti niti AZIL. Dakle, greška u startu. Trebala je preko diplomatskih predstavništva Njemačke u Rusiji tražiti državljanstvo… sve riješeno.

Z.A.
4 godine prije

Ne razumijem ovaj postupak Njemacke drzave jer radi se o zeni i djeci koji su krvno malte ne sto postotni Njemci . Ko je pisao i donosio zakone u Njemackoj a da je zanemarivao u buducnosti ovakve slucajeve.? Ovaj slucaj dokazuje da je zakon manjkav i ne valja i treba ga mijenjati pod hitno, jer iako je zakon donesen pitaj boga kad nemoze biti trajna kategorija jer sve se mijenja pa i zakoni trebaju da prate taj trend. A slucaj je takav da Njemacka kao drzava koja se predstavlja da je humana ima nacin da ovo rijesi i izadje u susret ovoj zeni koja je genetski njemica , ali vidim nema se dobre volje da se pomogne a zasto? Recimo hipoteticki sutra u Rusiji se donosi zakon da gradjani koji imaju Njemacke korijene nemogu imati Rusko drzavljanstvo i gdje ce ti ljudi.

Z.A.
4 godine prije

Jevreji bilo gdje u svijetu da zive nemaju nikakav problem da dobiju Izraelsko drzavljanstvo i da se i nasele u Izraelu. Zasto bi Njemacka i druge zemlje imale drugacije zakone .A u ovom slucaju nebi trebalo biti dileme jer se radi o malte ne 100% njemici.

kgfjč
4 godine prije

Europa prima samo tamnopute muškarce u dobi od 15 do 55 god. Ukratko, obrezani naprijed, ostali stoj. I sad bi u Njemačku ušla njemica s dvoje bijelih njemaca? Ne može! Sigurno je fašistica koja mrzi ekologiju. Promjeni ime u Fata, rodi dva, tri slatka mala mulata i probaj ponovo.

Red Dog
4 godine prije

Ajme, ugrozeno arijevstvo. Opet.
I sta sada? Mislim, osim da privlacimo ksenofobe i trpamo im reklame?

Gott mit uns
4 godine prije

Germani nisu rusi …

politicki nekorektan
4 godine prije

……veliko, veeeeliko zlo se valja….a mi, mi ninananamo…ah, da , zaboravio sam da nas zaokupljaju vaznije teme tipa tko je turio , a koja ga primila, cije dupe ili sise , itd….

Zax
4 godine prije

Ovo bas I nije ljepa prica za rusiju. A i pitanje je zasto je zatrazila azil. Nadje posao i dobije radnu dozvolu i dozvolu boravka bez problema. Znam masu ljudi s bosanskim pasosima koji su tako ostali u njemackoj. Nakon deset godina dobijaju drzavljanstvo. Bit ce da ova ne zeli raditi nego parazitirati na socijali. Zato joj rusija nije bila dobra i zato je svabe ne zele

imalijosnade
4 godine prije

sve je to bilo napisano u protokolima i onda kazu plagijat – je

Brainstorm
4 godine prije

?
kao kad bi hrvat iz bosne trazio azil u hrvatskoj a moze jednostavno dobiti drzavljanstvo.
cini se da ona hoce socijalu a ne drzavljanstvo.

puki
4 godine prije

ova žena, je popušila, zato što se spanđala sa AFD-om i zato joj neće dati azil. Da se spanđala sa SPD-om ili Merkeličnim CDU-om i da je hvalila migraciju-onda bi joj dali azil. Njemačka je vazalska država ciokabalističke mafije i plan postepenog “raznjemčivanja” i uništenja NJemačke kao nacionalne države njemačkog naroda- taj plan su ciokabalisti napravili još 1945. godine, nakon poraza Njemačke u 2. sv. ratu. A sada je stiglo vrijeme za konačno ostvarenje tog plana. Pa pogledajdmo i na ekonomiju: pod maskom navodih afera Volksawagena i drugih njemačkih automobilskih firmi, koje su navodno mućkale sa onim aparatima za reguliranje CO2 na svojim autima i tako nešto,– sada se polako i postepeno treba uništiti i njemačka automobilska industrija- okosnica velike njemačke ekonomije. Odakle su stigle optužbe Volkswagenu za mućkanje i nepoštivanje ekoloških normi? Iz SAD-a, prvaka svijeta u zagađivanju okoliša… Ha, ha, ha, koja komedeija. To ti je kao da… Čitaj više »

puki
4 godine prije

i da ovdje komentiram ono što ste nedavno pisali o izjavi njemačkog glumca Tila Schweigera: https://www.logicno.com/politika/til-schweiger-sad-su-uvijek-sprecavale-zblizavanje-njemacke-i-rusije.html Til Shweiger je najuspješniji njemački glumac, ujedno redatelj i producent. Iako ga neki zavidni snobovski kritičari ismijavaju zbog njegovih navodno površnih filmova i njegove površne glume. Schweiger, koji je igrao manje uloge i u nekoliko holivudskih produkcija je i prije 2 godine kritizirao SAD i rekao u jednoj emisiji: naši takozvani saveznici Amerikanci odgovorni su za cijeli kaos na Bliskom istoku.. To gdje je Schweiger nedavno rekao ovo da Amerika oduvijek sprečava svaezništvo Njemačke i Rusije,- to je bila emisija drugog kanala njemačke državne TV, “Markus Lanz”– nazvana po voditelju Markusu Lanzu, koji je inače tupavi ljepuškasti ljigavac. U emisiji budu po 4 gosta, poznatih ličnosti iz javnog života, a katkada i neki političari. Lanz inače rado poziva samo režimske mainstream političare, koji papagajski hvale Merkeličinu politiku i globalizaciju i EU i SAD, itd…… Čitaj više »

imalijosnade
4 godine prije

njemacka je govno od drzave- kad su merkelicu staru cionisku pustuli da im vlada vec 15 godina – sramota od drzave! oni su pod stoljetnom okupacijom i mazohisticki uzivaju u tom. to je ziva ludnica! Karlo veliki i Bismarck se vrtie u grobu…

Nocna möra
4 godine prije

Pa sigurno su joj nasli da su izdajnicka porodica nemackog naroda i netreba im takva sorta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI