Njemačka i Finska zatvaraju vazdušni prostor Rusiji

Pobeda, ruska avio kompanija
31 komentar

Berlin i Helsinki prate niz drugih evropskih zemalja koje su onemogućile ruske letove.

Njemačka i Finska najavile su da će zatvoriti svoje vazdušne prostore za ruske avione usred vojne akcije Moskve u Ukrajini, pridruživši se tako rastućoj listi evropskih zemalja koje su već uvele ograničenja za ruske avio-kompanije. Moskva je obećala recipročan odgovor.

Njemačko savezno ministarstvo saobraćaja i digitalne infrastrukture saopštilo je u subotu uveče da ministar saobraćaja Folker Vising „podržava blokiranje njemačkog vazdušnog prostora za ruske avione“ i da je „naredio da se sve pripremi za to“.

Pored toga, njemačka avio-kompanija Lufthanza je otkazala sve predstojeće letove za Rusiju i najavila da će „avioni koji se nalaze u ruskom vazdušnom prostoru“ „uskoro otići“.

Finski ministar saobraćaja Timo Haraka takođe je najavio da će njegova vlada u subotu zatvoriti finski vazdušni prostor za ruske avione.

Njemačka i Finska su posljednje u nizu evropskih zemalja koje su zatvorile svoj vazdušni prostor za ruske avione, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljsku, Bugarsku i Češku, između ostalih.

Rusija je odgovorila zatvaranjem sopstvenog vazdušnog prostora za ove zemlje.

Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je u nedjelju da su „neprijateljske odluke vazduhoplovnih vlasti Letonije, Litvanije, Slovenije i Estonije” značile da će Rusija uvesti sopstvena ograničenja letova za te zemlje.

Njemačka se takođe pridružila Evropskoj komisiji, Francuskoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Sjedinjenim Državama u subotu u najavi nove runde sankcija Rusiji, otkrivajući da će „odabrane ruske banke“ biti „uklonjene iz SWIFT sistema za plaćanje“.

Vlasti su takođe najavile da će „ograničiti prodaju državljanstva — takozvanih zlatnih pasoša — koji bi omogućili bogatim Rusima povezanim sa ruskom vladom da postanu građani naših zemalja i dobiju pristup našim finansijskim sistemima“.

U subotu je takođe objavljeno da će Njemačka poslati Ukrajini protivtenkovsko oružje i rakete zemlja-vazduh „što je prije moguće“.

FinskaletovinjemačkaRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
OJKA
2 godine prije

Treba agresore isključiti iz svega pa nek se j… s kinom

Krečitelj
2 godine prije

Ukinuti sav zračni prijevoz i s njime širenje zaraza globalno.

Yugo 45
2 godine prije

Potpuno isti scenario 91-95 ,kad sad Rusija zaglavi u “blatu” rata 3-4 godine ,ekonomski će do te mjere oslabiti da će biti gore nego 89 te .
Slaba Rusija=unipolarni svijet=nastavak agende KŠ i konačan slom analognog čovjeka do 2030

preseren3
2 godine prije

Nisu samo posamične zemlje zatvorile zračni prostor, čitava EU je.
Šta čemo, živimo u doba 1930 nacističke Njemačke. Bilo je za očekivati.
Dali če slomiti Rusiju? NIKAD!
Kolega komentator pomogao mi je, dajuči ideju, kako da pratim ponovo propad ovog nacističkog imperija.

Alen
2 godine prije

U medjuvremenu sinoć je pokrenuta velika pljačka , imovina ruskih kompanija , pojedinaca , banaka , u ” zaoadnoj hemisferi ” se planira konfiskovati…

pirat sa kariba
2 godine prije

sad ce finci letjeti preko islanda i kanadeda bi dosli u hong kong ,,koji mudraci

Zoran
2 godine prije

Jebote koliko botova je pristiglo na ovaj portal. Marš oodavle kod Klausa Švaba na pojilo.

Throne
2 godine prije

Redakciji
U ovih zadnjih mjesec dana od kada traje pandemija koja za cudo sada (pod navodnicima u opce ne u mm. medijima ne postoji), odnosno je u manjoj kolicini, ali rat u ukrajni preuzeo je maltretiranje stanovnistva preko medija. I na ovome portalu pojavali su se trolovi iz faktograga, buzina i od drugdje. Toliko mrznje desnicarenja, je vidljivo kako na mm medijima tako i na logicnome.. Inace smo najcesce bili mi odgovorni i okrivljeni za desnicarenje koji smo ukazivali a neki se i borili protiv covid terrora zapadnih drzava protiv stanovnistva. Molim redakciju logicnog da uvede ponovo minuse i da brise nepodobne izjave.

Zoran
2 godine prije

U zadnje vreme plandemija puši k…c jer se narod budi i konta da su prevareni pa su se botovi okomili na ovaj portal da ga degragiraju. Kao što sam već napisao u jednom odgovru na komentar: Botovi marš na pojilo kod Klausa Schwaba.

Weteran
2 godine prije

Let iz Impotentne EUnije za Daleki Istok (Kina, Japan, Koreja, ..) ide Jedino preko Rusije!! …. Zapadne avio kompanije imaju višesatno dužu i skuplju alternativu, a Istok trlja ruke !!

Vale
2 godine prije

Vidi se odlično da ste vrlo uspešno vakcinisani ali ne brinite, neće to još dugo potrajati.

Max
2 godine prije

Očekivan potez.

Schwarze Hundarte
2 godine prije

Budale ! Pa devastirat ce vlastite , zrakoplovne tvrtke !!! To sad nije samo Belarus , vec I cjela Russija + ratom zahvacena Ukraine !!! OGROMAN JE TO PROSTOR STO NADALJE , MORAJU ZAOBILAZIT !!! UKUPAN PROSTOR — 13 VRiJEMENSKIH ZONA !!! Posto im moraju bit karte za te letove da bi im se let , uopce isplatio ???!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI