Njemačka je ”prešla crvenu liniju”

Njemacki MLRS
44 komentara

Njemačka je prešla crvenu liniju s Rusijom slanjem oružja Ukrajini, izjavio je u ponedjeljak moskovski ambasador u Berlinu. Odluka je potkopala decenije pomirenja od kraja Drugog svjetskog rata i nacističke invazije na Sovjetski Savez, dodao je diplomata.

“Sama činjenica da se ukrajinski režim snabdijeva ubojitim oružjem njemačke proizvodnje, koje se koristi ne samo protiv pripadnika ruske vojske, već i protiv civilnog stanovništva Donbasa, prelazi crvenu liniju”, rekao je u intervjuu ambasador Sergej Nečajev za list Izvestija.

Dodao je da je Berlin trebao znati bolje, “s obzirom na moralnu i istorijsku odgovornost koju Njemačka ima pred našim narodom za nacističke zločine”.

„Prešli su Rubikon“, izjavio je Nečajev, koristeći idiom za prelazak tačke bez povratka.

Berlin je odbacio svoju dugogodišnju politiku neslanja oružja u zone oružanog sukoba kako bi se pridružio SAD-u i drugim NATO saveznicima u pružanju oružja Ukrajini. Njemačka vlada kaže da ima moralnu odgovornost da podrži Kijev kako bi se mogao braniti od Rusije.

Njemačka se također pridružila naporima EU da odvoji ekonomije zemalja članica od ruskih. Njemačka preduzeća se oslanjaju na jeftini ruski prirodni plin već pet decenija, još prije raspada Sovjetskog Saveza.

Njemačka vlada je “jednostrano djelovala kako bi uništila bilateralne odnose [sa Rusijom] koji su bili jedinstveni po obimu i dubini i građeni decenijama”, istaknuo je ruski ambasador. “U suštini, poslijeratno pomirenje naših nacija i naroda je narušeno”, rekao je Nečajev.

Prema riječima diplomate, ekonomska ograničenja nametnuta Rusiji zbog sukoba u Ukrajini dovela su do naglog povećanja računa za komunalne usluge, rasta potrošačkih cijena i smanjenja realnih prihoda u Njemačkoj. Nečajev je rekao da se “rat sankcija” protiv Moskve sve više doživljava kao “pucanje sebi u nogu” u Njemačkoj, koja se već suočila s protestima zbog krize troškova života. Ambasador je napomenuo da Rusiji nije bilo drago da vidi štetu, čak i ako je Berlin sam kriv za to.

“Vjerujemo da su tekući procesi domaće pitanje Njemačke, u koje se mi ne uključujemo”, rekao je on. „A mi svakako nemamo običaj da držimo pompezna predavanja, kakva Zapad stalno drži o Rusima.

njemačkaOružjerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Njemacka je davno presla crvene linije zato pozivam svu bracu srbe koji rade u toj drzavi da je napuste i pomognu propadanju a sa kapitalom koji su tamo zaradili pomoci ce nasu Srbiju i Rusiju.

NL.....
1 godina prije

Njemacka je Istaknuta clanica koalicije kolektivnog samoubistva EU-mirat

Krim
1 godina prije

Bilo bi lijepo da netko objasni po kojoj logici se opravdava, I neskriveno podrzava ruska AGRESIJA na , od Rusa , priznatu Drzavu Ukrajinu u njenim granicama.
I to na portalu koji se deklarira kao NEUTRALAN, istinoljubiv i BORAC protiv imperijalizma bilo Koje vrste.

ZZ Top
1 godina prije

Vuk dlaku mjenja ali cud nikad.

Rusi bi trebali znati da su Amerika, EU na celu sa Njemackom i V.Britanija Rusiji objavili rat na Majdanu.

Za mene je kljucno pitanje u ovom trenutku, zasto Rusija nema saveznika?

Zar je moguce da su zapadni kolonijalisti kupili sve vlade i drzave svijeta?

tihobl
1 godina prije

Da se kladimo da ce rusi na zimu pojesti govno i pustit ST2.
Mekana slavenska dusa.

rade
1 godina prije

Rusi samo o crvenim linijama,presli ste ih,zamalo ste presli,preci cete…a nista ne rade i zato ih niko ne uzima za ozbiljno.Ako je njemacka presla crvenu liniju zasto je nuklearno ne bombardujete?

Tupko Glupko
1 godina prije

I što bi ti napravio sada na mjestu Rusije – možda napao Njemačku? Ide zima, polako, urušit će se političke elite u Europi same od sebe i svojom voljom. Ovo nije samo nestašica plina za zagrijavanje kuća/zgrada, nego još više za industriju. U Njemačkoj 85% plina se troši na industriju. I uporno ovdje ponavljamo da sa višestruko skupljim plinom i cijena samog proizvoda za tržište je veća i nekonkurentna, što će dovesti do urušavanja gospodarstva – još se nisu ni počele osjećati prave posljedice toga, a inflacija je već preko 10%. Svako zlo za neko dobro – da nema rata u Ukrajini, već bi psihopate krenuli sa obaveznim mRNA cijepljenjima, ovako je ostavljeno na izbor, a nova cjepiva mogu primati samo oni koji su popušili priču, tj. već su dvostruko/trostruko cijepljeni. Rusija se okreće državama u okruženju – vojno, trgovinski i na druge načine. I daleko prije će amortizirati financijske… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

I meni se dešava da mi komentar prođe satima nakon što je napisan.

ZZ Top
1 godina prije

Vrijeme je za tzara, tek toliko da se kijevu i zapadnoj bulumenti smrzne ovno,a da hrabri internet ratnici ponovo odpuzaju u svoje jazbine u koje su pospremljeni 1945. a ispuzali 1991.

Pera Detlic
1 godina prije

Treba samo pogledat tko u cijelom igrokazu najebava? Egzistencija je ugrožena stoci sitnog zuba, a ona se zabavlja i polarizira tuđim igrokazima. Što čini egzistenciju? Sloboda, zdravlje, prehrana i obrana. Da li mi je nešto od toga ugroženo. Da li je moj dohodak i prehrana ovisna o nekom? Da li me netko ucjenjuje? KK ja želim? Nisu li to puno bitnija pitanja za promišljanje? Koliko će još proći vremena prije nego se počnem hraniti jebenim nano patentiranim entitetima? Koliko se još mogu nakrcati patentne tehnologije prije nego mi jave “mi vas posjedujemo”? Hoće li ta tehnologija stvorit privid sreće čak kad sam full u septičkoj? U zadnje vrijeme sam shvatio. 50% planete čine preadamski organski portali. Njima ne možeš pomoći. Oni imaju primarnu svijest. Nisu krivi jer nisu sposobni. Regiraju samo na uzurpaciju primarnih potreba i komfora. Oni su se uglavnom i šutnuli s par doza / patcheva. Ima ih… Čitaj više »

borjana
1 godina prije

Neću dalje komentirati izuzev postavljenih pitanja.
Naime, sva su pitanja (ako iz njih izbacimo par detalja) posve na mjestu. Mnogo je tu nelogičnosti i neobjašnjivih stvari koji se dešavaju u svezi sukoba u Ukrajini i skoro da ne postoji država zapada da nije na neki način ukljućena u sukob.
Da li ste zaista u pravu najbolje će v(n)am pokazati vrijeme. Protokom vremena svako od tih vaših pitanja dobivati će na snazi, a odgovori dolaziti sami po sebi.
Vrijeme će nam to ubrzo pokazati, a osobno spadam u ljude koji baš i nisu lakovjerni i kojima baš sve treba dokazati, ali nikada do u 100%. i crno na bilo. Lp

Max
1 godina prije

To je točno ali nevažno ako Ukrajinci potpomognuti NATOM dođu pred granicu.

1 godina prije

Ti nikako skontati 😀 ..A bem ga više !

1 godina prije

Crvene linije su trademark od @ Burt-a..Kolega naplati ovo spominjanje crvenih linija…

nessy
1 godina prije

Ako do sada nisi shvatio (a ocito, nisi), pri diplomatskim saopcenjima, koristenje imena glavnog grada, umjesto imena drzave je vrlo uobicajeno, i ja ne vidim problem. Problem moze imati samo netko tko ne zna koji je glavni grad neke drzave. A i tome ima lijeka, #googleisyourbestfriend.

ja sam istina
1 godina prije

o o je čedopartizanskojugokomunistički portal i navija za ruse

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI