Njemačka otkriva Hitlerove fanove u svojim redovima sigurnosti

Hitler
37 komentara

Istraga njemačke vlade otkrila je da više od 300 pripadnika sigurnosnih agencija te zemlje ima veze sa “desničarskim” ekstremizmom, uključujući oficire za koje je utvrđeno da su se pridružili skandiranju “Heil Hitler” i nacističkim pozdravima.

“Nećemo dozvoliti da našu demokratsku ustavnu državu sabotiraju iznutra desničarski ekstremisti”, rekla je ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser u saopštenju u petak. “Svaki slučaj ekstremizma mora imati jasne posljedice.” Dodala je da će Berlin iscrpiti sve trenutne zakonske opcije za obračun s ekstremistima u državnim sigurnosnim redovima, te da će predložiti zakon koji će pomoći „bržem uklanjanju neprijatelja ustava iz javnih službi“.

Istraga je ispitala 860 sumnjivih slučajeva ekstremističkog ponašanja još od jula 2018. godine i otkrila “konkretne dokaze” protiv 327 službenika sigurnosnih službi na saveznom i državnom nivou. Njemačka vojna obavještajna služba (MAD) najviše je prepuna prestupnika, sa 83 službenika za koje je utvrđeno da su bili uključeni u aktivnosti “protiv slobodnog demokratskog osnovnog poretka”, navodi se u izvještaju. Na drugom mjestu je federalna policija sa 18 zaposlenih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je 138 ekstremista koji rade u federalnim agencijama i 189 na državnom nivou. Više od 640.000 ljudi radi u njemačkim službama sigurnosti. “Svaki od ovih slučajeva je jedan previše”, rekao je Faeser novinarima, dodajući da je poduzeto više od 500 disciplinskih mjera protiv radnika obezbjeđenja koji imaju potvrđene veze s ekstremizmom.

Izvještaj od petka dolazi skoro dvije godine nakon što je prva njemačka nacionalna studija krajnje desnog ekstremizma u sigurnosnim agencijama te zemlje otkrila stotine slučajeva navodnog nedoličnog ponašanja u koje su umiješani vojnici, policajci i drugi zvaničnici. Iako je broj slučajeva bio mali u odnosu na veličinu njemačke sigurnosne radne snage, autori izvještaja iz 2020. godine su priznali da se „u osnovi može pretpostaviti da postoji i mračno polje“ neotkrivenih ekstremista.

Mnogi slučajevi uključivali su dijeljenje ekstremističkih simbola ili slika, kao što su kukasti krst. Najnovija revizija otkrila je „raznolik“ niz zabranjenih aktivnosti, kao što je pridruživanje ekstremističkim grupama za ćaskanje, širenje ekstremističke propagande i iznošenje „politički motivisanih uvreda“. Neki zaposleni su osumnjičeni da su članovi pokreta “Reichsburger”, koji negira legitimitet moderne njemačke države.

Zabrinutost zbog ekstremizma unutar njemačkih sigurnosnih redova porasla je posljednjih godina, usred niza slučajeva visokog profila u koje su uključeni policajci i pripadnici vojske. Ti slučajevi uključivali su krivično gonjenje vojnog oficira koji je optužen da je planirao teroristički napad u kojem bi se predstavljao kao sirijski izbjeglica.

nacistinjemačkaSlužbe sigurnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

To mogu potvrditi iz prve ruke! Radio sam svojevremeno, u krizi sa migrantima za njemačku varnostnu firmu. Več nakon dve nedelje primjetio sam neke neobične znakove. Rajonski vođa bio je izrezani SS-ovac. Leder mantil do poda, šešir i ponašanje u stilu nacista. Kako da ne!? Firma je zapošljavala trečinu ljudi, koji su došli sami kao migranti! I još jednom toliko jih je uzimala od podizvođača! Afganistanci, Pakistanci, Iranci, Iračani Slaveni… U tom konglomeratu vladali su Nijemci. I oni, koji su njihov način podržavali. Kapoti. Zbog strahovite razlike u shvačanju svijeta oko sebe, Nijemci su pribegli čistom, iskonskom nacizmu! Zbog prirode rada morala se držati stroga disciplina. Provjera znanja iz njemačke zakonodaje, postupaka u slučaju vatre, iznimnih događaja u svako doba dana i noči! Raj za nacije! Koliko izživljavanja je ovdje bilo… Vjerovatno isto nekad u logorima… Ostao sam jedino iz jednog razloga… Bilo je dvoje ljudi, na položajima, naše nekadašnje… Čitaj više »

mislim
1 godina prije

jel istina da je na eurosongu pobijedila ukaina?

blod
1 godina prije

A tek u Pentagonu…..hahahaha

Emiliano Zapata
1 godina prije

Mozda se odricu vikanja Hail Hitler no po svemu ostalome svi od Krmelice pa na dolje sprovode fasizam.

LZN
1 godina prije

Neki ništa nisu naučili iz istorije…….morat će ponovit neke lekcije……
Dok ruje ponovo ne dođu u berlin neće biti mira!

indy
1 godina prije

O čemu to oni ta Nacističke rasne zakone su uveli:dozvola izvođenja medicinskih experimenata bez pristanka(C19 experimentalna genska terapija),nošenje obilježja vjernosti(brnjice),itd….Dakle svi su nacisti.

Mrčikola
1 godina prije

…i poziva ih da ponosno “izađu iz ormara”, obećavajući im pritom logističku i svaku drugu pomoć u organizaciji “parade ponosa” kojom bi se predstavili svijetu. 😁

nekoime
1 godina prije

Lako za Hitlerove, ali u EU su na vlasti Staljinovi fanovi. EU parlament sve više podsjeća na Komunističku Internacionalu.

Matko
1 godina prije

Ovaj danasnji NACIZAM je uperen protiv Rusa zato I ima podrsku njemackih vladajucih krugova

tihobl
1 godina prije

Nije cudo da raste nacizam u Njemackoj, kad raste stranka koja je leglo nacista – Zeleni. Zeleni vode glavnu rijec u semafor koalicji i Nemacku guraju u Drang nach Osten.

łedeno doba
1 godina prije

još jedna loša komedija sakodnevno kazališta Trumanovog šoua… za odvraćanje pažnje
sa ciljem da se u ionako mahom zadhebiliziranoj njemačkoj javnosti stalno održava avet nepostojećeg strašila navodnog desnog extremizma i neonacizma.. tako da se poslušnim goyimima,- stalno stvara dojam- da su navodni neonacisti i teški desničari tako opasni, eto samo što nisu preuzeli vlast u Njemačkoj, pa treba biti stalno budan…
I to još viču “hajl hitler”..

 ma ajde…što bi rekao majstor Života …ili..

…ima njemačka izreka u svakodnevnom žargonu: “verarschen kann ich mich alleine”= zahebavati mogu i sam sebe” (hoće reći,; ne treba me netko drugi zahebavati)…

kada se zna, da osoblje koje ide u tu službu, svaka osoba bude školovana, dresirana i detaljno provjerena… veća je mogućnost da NK Šibenik postane prvak Hrvatske, nego da se toliko navodnih “ekstremista” ubaci u glavnu vojnu obavještajnu službu..
ali goyimi, koji vjeruju u kovid i cjepivo..vjerovat će i u ovo

radoznalo_mače
1 godina prije

Homogenizacija. Svi će disat kao jedno. Sigurnosne službe teže prototipu agent Smith iz ‘Matrixa’.

logicno promasili
1 godina prije

nasjeli ste propagandi, u njemačkim institucijama se pokrenuo lov na sve one koji ne žele slijediti lijevu (crvenu/zelenu) ekstremističku agendu vlade. osobe već se kleveće kao desničarske ekstremiste ako ne sudjeluju u tom ljevom agit-prop, a zatim ih uklone iz službe.

rade
1 godina prije

Dobro je da su ih otkrili,sada ce im dati vise funkcije.Jednom nacisticka zemlja,uvijek nacisticka zemlja.

Bu!
1 godina prije

Doslovno.
Bravo, majstore, ali badava – nista od toga ti citateljima ovog sajta ne moze uci u glavu. Nisu sposobni niti shvatiti sto nacionalsocijalizam u stvarnosti jest, jer ih zapravo niti nije briga sto je istina, a sto ne.

Max
1 godina prije

Sve je isto samo njega nema. Otkad obaviještajne službe nešto pretpostavljaju.

Jimmy
1 godina prije

Za razliku od EU i njihovih vođa, Hitlera je njegov narod volio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI