Njemačka pokrajina izradila simulaciju za slučaj nestanka struje – procjenjuje se 400 mrtvih u 96 sati

simulacija za slučaj nestanka struje
87 komentara

Njemačke općine postaju ozbiljne i pripremaju se za konkretne posljedice mogućeg nestanka struje. Okrug Hessian Rheingau-Taunus prvi je od 401 njemačkih okruga i gradskih okruga koji su zaposlili specijaliziranu tvrtku u Berlinu koja ispituje i simulira što prijeti u slučaju nestanka struje kako bi bili spremni za sve slučajeve.

Prema toj simulaciji, moglo bi se očekivati ​​400 smrti u roku od 96 sati. Nakon 24 sata, stoka bi uginula, podstanice bi otkazale, a spremnici za vodu bi presušili. Tada bi bilo pljačke, požara i ekonomske štete u stotinama milijuna kuna. Za razliku od saveznog ministra gospodarstva Roberta Habecka, okružni vatrogasni inspektor Christian Rossel trenutno smatra da je opasnost od nestanka struje puno vjerojatnija od nedostatka plina, koji ne bi imao tako dramatične posljedice, čak i da se na to ne priprema.

Vlasti priznaju da je opasnost stvarna

Nestanak struje, rasprostranjeni nestanak struje, nažalost više nije horor bajka zlokobnih teoretičara zavjere jer vlasti sada smatraju da je opasnost stvarna (ali prikrivaju činjenicu da je ona domaća i da je posljedica njihove vlastite katastrofalne politike).

Njemačka udruga gradova i općina (DStGB) oglasila se alarmom i upozorila na moguće preopterećenje njemačke električne mreže. Još gore: gradovi i općine nisu ni izdaleka spremni za takav scenarij.

“Postoji rizik od nestanka struje”, rekao je izvršni direktor DStGB-a Gerd Landsberg za njemački tjednik Welt am Sonntag da su realni scenariji i hakerski napadi i “preopterećenje električne mreže – na primjer, ako se 650 000 ventilatorskih grijača prodanih ove godine spoje na mrežu u slučaju prekida opskrbe plinom”. U ovom slučaju Landsberg izričito ne želi isključiti rasprostranjene nestanke struje.

Šef DStGB-a je još jasniji: savezna vlada je prepoznala situaciju, ali ne reagira kako bi trebala. Svaki građanin mora biti svjestan što se događa kada nema struje: “Onda nema vode, ne možeš natočiti, nakon dva dana ne možeš napuniti mobitel. Nismo ni na koji način spremni za takav scenarij!”.

“Zamračenje” bi bio samo posebno drastičan scenarij. Manje drastični scenariji poput privremene nestašice struje ili plina odavno prijete. Krovna organizacija za neovisnu socijalnu skrb u Njemačkoj sa sjedištem u Berlinu, Paritätischer Wohlfahrtsverband, nedavno je upozorila da su, kao rezultat eksplozivnih troškova energije, “život socijalnih institucija i službi ugroženi do neviđene mjere”.

Na primjer, domovi za umirovljenike i staračke domove nalaze se pod pritiskom zbog brzo rastućih troškova. Savezna udruga privatnih pružatelja socijalnih usluga (BPA) predvidjela je da će “ova kriza koštati neke pružatelje egzistencije jer se više ne mogu nositi tereti rastućih troškova energije, opće inflacije i sveprisutnog nedostatka kvalificiranih radnika”. A sve je to samo početak, navodi Bloomberg. Paket financijske pomoći savezne vlade od 65 milijardi eura neće moći spriječiti nadolazeću recesiju.

Ekonomist Commerzbank Jörg Krämer upozorio je u međuvremenu da najavljeni koraci samo “stvaraju iluziju da se veliki dijelovi stanovništva mogu zaštititi od posljedica rasta cijena energije”.

Što se događa ako se svjetla ugase?

U slučaju općeg nestanka struje, ništa više ne radi. Internet, fiksna telefonija i sustavi grijanja prvi bi zakazali, a odmah nakon njih mobilne komunikacije i digitalni radio. Benzinske crpke bi ostale bez goriva, elektronički novac i sustavi plaćanja bi otkazali, hrana se više ne bi mogla hladiti. Klinike, ustanove za njegu i dobavljači vode i tvrtke za zbrinjavanje ovise o tome da će njihova oprema izdržati nestanak struje. Rossel je jasno dao do znanja da okrug ne može osigurati napajanje. Poput Landsberga, savjetovao je građanima da se opskrbe hranom i pitkom vodom za 14 dana.

Okrug će osigurati rad uprave i civilne zaštite kako bi se hitna pomoć mogla koordinirati. Za to, “sigurnost opreme” mora osigurati struju za servere i satelitski podržane komunikacijske sustave za timove za upravljanje kriznim situacijama. Trenutni generator za hitne slučajeve može neprekidno raditi 16 sati. No, kako bi policiji, vatrogascima i spasiocima trebalo 10 000 litara dnevno, pregovara se s dobavljačima lož ulja.

Svi ovi scenariji prikazuju državu koja je u hitnim slučajevima na rubu potpunog kolapsa zbog ideološke politike i desetljeća zanemarivanja važne infrastrukture.

Osim toga, postoji rizik od „podopskrbe opterećenja” zbog planiranog zatvaranja posljednje tri nuklearne elektrane, tako da se u određenim područjima cjelokupna potražnja za električnom energijom u Njemačkoj više ne može pokriti. Tada bi veliki potrošači električne energije poput industrijskih poduzeća morali biti dobrovoljno ili prisilno isključeni.

Štoviše, stanovništvo jedva slijedi preporuke Federalnog ureda za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK). Još u srpnju, loše obaviješteni njemački ministar gospodarstva Robert Habeck izjavio je: “Činjenica je: trenutno imamo problem s plinom, a ne s strujom.” U to je vrijeme ta izjava bila dio njegove propagandne strategije za sprječavanje daljnjeg rada triju preostalih njemačkih nuklearnih elektrana.

Tako je Habeck natjerao stotine tisuća građana da kupe grijalice s ventilatorom, za koje šef DStGB-a Landsberg sada strahuje da će dokrajčiti njemačku električnu mrežu. Državni “Dan upozorenja”, na koji će se probnim alarmom testirati djelovanje mjera civilne zaštite, ove će se godine održati 8. prosinca – iako je zapravo zakazan za drugi četvrtak u rujnu svake godine.

Zatajila civilna zaštita

Posljednji pokušaj vježbe prije dvije godine, 10. rujna 2020., neslavno je propao jer čak ni aplikacije upozorenja nisu radile. U slučaju stvarne katastrofe, mnogi građani uopće ne bi bili upozoreni (slično onome što se dogodilo tri četvrtine godine kasnije u dolini Ahr iu južnoj Sjevernoj Rajni-Vestfaliji tijekom poplave stoljeća).

Ministarstvo unutarnjih poslova opisalo je testni alarm kao “neuspješan”. Glasnogovornik münchenskih vatrogasaca rekao je tada da u gradu godinama nije bilo sirena jer su uklonjene nakon završetka Hladnog rata. Isto vrijedi i za velike dijelove Berlina.

U 2021. dan upozorenja je u potpunosti izbačen jer je BBK trebao prethodno postaviti “sveobuhvatni testni krajolik”. Ovogodišnji dan upozorenja pomaknut je na prosinac kako bi se omogućilo testiranje Cell Broadcasta. Riječ je o sustavu u kojem svi korisnici mobilnih telefona koji se u određenom trenutku nalaze u području radio ćelije dobivaju poruku koja izgleda kao SMS. Za razliku od aplikacija za upozorenje “Nina” i “Katwarn”, koje su propale 2020., dosegnute su i osobe bez pametnih telefona.

S obzirom na trenutnu situaciju u Njemačkoj, može se samo nadati da će barem ovaj sustav funkcionirati.

Izvor freewestmedia.com

Nestanak StrujenjemačkaSimulacije
Pretplatiti se
Obavijesti o
87 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Kako su njemci za samo 6 mjeseci uspjeli od sebe napraviti banana drzavu ili još gore od toga…

BordoDNK
1 godina prije

Kad se švabama germanskog podrijetla desi ovaj scenarij, jedina mjera za ublažavanje krize, neka im bude noHanje po kući transparenta ˝slava Ukrajini˝.

1 godina prije

Deagel.com je vec prije 3 godine dao prognozu..do 2025.godine njemačkog stanovništva upola manje.pa kad je reset neka je veliki.danke.

Siniša
1 godina prije

U Austriji su čini mi se već prošle godine radili par vježbi za slučaj nestanka struje/gasa/goriva, štžmpali su i uputstva kako se u tom slušaju ponašati i snalaziti. Nije ovo sa Rusijom odjednom, znali su šta se sprema ili bolje reći spremali su ovo sa Rusijom i zbilja su isforsirali reakciju Rusije.
Nema sumnje u to.

Kojabljuzga
1 godina prije

Sva sreca da su presli na elektricne aute.

Jednostavno receno
1 godina prije

Nevjerojatno, kao li onda u bih prežive svako malo nestanak struje pa nikom ništa?

roberto
1 godina prije

U slučaju općeg nestanka struje, ništa više ne radi. Internet, fiksna telefonija i sustavi grijanja prvi bi zakazali, a odmah nakon njih mobilne komunikacije i digitalni radio. Benzinske crpke bi ostale bez goriva, elektronički novac i sustavi plaćanja bi otkazali, hrana se više ne bi mogla hladiti. Klinike, ustanove za njegu i dobavljači vode i tvrtke za zbrinjavanje ovise o tome da će njihova oprema izdržati nestanak struje.

I jojjjjj,idealna situacija,za uvođenje totalno koruptivne-korporacijske-medijski lažne-šatro znanstvene medicinske-policijsko-vojne-države(morao sam se malo razbacat..hehe)

I onda ti kažu ovo…

Okrug će osigurati rad uprave i civilne zaštite kako bi se hitna pomoć mogla koordinirati.

Znači,došli bumo ti doma,otet ćemo ti sve i prisilit te na čarobni koktel(hitna pomoć).Naravno za one koji će radit u sustavu,provodit planove,bit će i za gorivo i za sigurnosnu opremu(to ko zna šta znači).

Ali dobro,na kraju se mrtvi broje,valjda bumo ih se dočepali..hehehehe

Roccos
1 godina prije

Jasno kao dan da im je Ukrajina samo izgovor,a sve ovo su isplanirali i uvježbavali još za vrijeme tzv.”svinjskog gripa” ,no trebalo je nešto krupnije da pokrenu plan onog gmaza Schwaba.Sve zavisi od naroda,jesu li ostali ovce ili je počeo proces osvještavanja.

dona
1 godina prije

jednostavnije bi bilo kreatore ovog kaosa skratiti za glavu a ne gledati kako drže cijeli svijet taocima, bolje bi bilo da se svi narodi organiziraju vojnički i te teletabise zauvijek maknu sa zemlje , čim krene Davos itd neko okupljanje u akciju

tihobl
1 godina prije

Svabe su gotove bez struje. Vracaju se u 17. vijek. Pojma nemaju o zivotu kao Zelenski koji je gadjao Energodar dok nisu ugasili i zadnji blok. I sta se desilo – doslo je do preopterecenja mreze, izbio je pozar u harkovskoj TE, a onda raspad sistema. Optuzio je ruse da su mu raketirali elektrane i da zato nema struje, jer ne moze da prizna svoju krivicu. Ali to nije najgore – kako je poceo da vraca elektranu po elektranu u sistem poceo je sa izvozom struje u Poljsku. Jos prije sa poljacima dogovorio je veliki izvoz struje, narod neka sjedi u mraku i neka krivi ruse za svoje stanje.
Sad isti scenario premaju u EU – gurnuce narod u mrak i okrivice ruse. Beskorsne mase popusice pricu i bice pokorne.

Prle
1 godina prije

Kabala nije svjesna da bi ovim potezom samo poboljsali natalitet naroda. Ljudi su se najvise kotili kada nije bilo struje i kada je siromastvo u pitanju,u punom smislu te rijeci.

BTK
1 godina prije

400 smrti u roku od 96 sati ili 4 dana, kazu iz jednog od 401 okrugova njemačke. valjda misle samo na one čije odrzanje na životu direktno ovisi o aparatima, napajanjima. znaci početna brojka.

danjan
1 godina prije

hrana se više nebi mogla hladit a u vani minus 10…debili…

Rimtutituki
1 godina prije

Ima ko se priprema ozbikjno za blekout,ljudi vec tipovali zlatare,dragiljarne,ceka se samo klick.

tuf
1 godina prije

Sve se ovo zna, nije ništa novo jer su takve simulacije godinama rađene za slučaj EMP-a.
No čemu panika. Scholz i von der Leyen nas uvjeravaju da je sve OK, da plina ima dovoljno i da će EU nadvladati Rusiju. Gdje je problem?

Solus
1 godina prije

Ono što se javnosti ne spominje, a zapravo je najveća opasnost za našu električnu infrastrukturu su solarni ciklusi, točnije solarni maksimumi, lagano se približavamo vrhuncu solarnog maksimuma, to su ciklusi sunca od 11godina kada se povećava broj sunčevih pjega. Solarne pjege izbacuju solarne baklje koje imaju nevjerojatno elektromagnetsko zračenje na svim razinama elektromagnetskog spektra. Kada je zračenje takve jedne baklje usmjereno prema zemlji dođe na zemlju nastaje geomagnetska oluja radi interakcije zračenja sa zemljinim magnetnim poljem. Svake godine je zemlja izložena takvim oblikom zračenja manjih intenziteta, ali postoje solarne baklje koje mogu izbaciti puno veću energiju zračenja od prosjeka. Geomagnetne oluje najvećeg intenziteta mogu izazvati oštećenja svih oblika električnih instalacija i uređaja, dakle uvrlo kratkom vremenu se vratimo u 18 stoljeće. Oluje manjeg, ali dovoljno jakog intenziteta mogu izazvati ometanja u elektrodistribuciji, ali ne oštećuju trajno infrastrukturu. Zadnji takav događaj je bio 1859. i napravio je veliku štetu na telegrafskoj… Čitaj više »

FATIH
1 godina prije

E PA DRAGE MOJE BOSVE,AKO NESTANE STRUJE RADITE SLIJEDECE:
1.UZMITE FENJER I GAZA,A AKO NEMA KUPITE DOVOLJNO SVIJECA.
2.AK NEMA GORE NAVEDENOG ONDA UZMITE DOVOLJNO ZEJTINA-ULJA I NAPRAVITE ULJARICU.
3.A AKO NEMA ULJA ONDA KUPITE LUCA.
4.IMA OPCIJA I AKUMULATORI,RUCNE LAMPE,MOTOR OD BRISACA AUTA PRIKLJUCITE NA KUHINJSKU CESMU…..
… ITD.ITD.
HEBIGA,UKLJUCITE VIJUGE.NEMOJTE SAMO MISLITI NA NOVAC.
ZELIM VAM SVAKO DOBRO I SELAM!!!

Max
1 godina prije

Realan scenariji unaprijed pripremljene katastrofe,

Hobart
1 godina prije

95% njih s prostora bivše YU !!!!!

Persona Grata
1 godina prije

Ovo može iznjedriti opet nekog Adolfa. Šveđani izabrali nako 30 godina desne opcije. U Italiji se sprema isto. Zeleno-crvena agenda stvara uvjete za “savršenu oluju”.

crodaemonx
1 godina prije

ekonomske štete u stotinama milijuna kuna

Buničar
1 godina prije

ti vrapca kaj njemci ideju na struju? Ta elektrifikacija pri njima stvarno ide napred….

Nenad
1 godina prije

Prema “La Quinta Columna” nestanak struje nema veze sa nedostatkom energije već zato što kreće ogromna količina zračenja iz 5G tornjeva na jesen i zimu kada su ljudi u svojim kućama i kada će primati najviše zračenja.Tako da ovo sa strujom nema veze sa energetikom već zato što im je potrebna OGROMNA KOLIČINA ELEKTRIČNE ENERGIJE za rad 4g i 5g tornjeva sa kojim će dalje zračiti “cijeplljene” i pokretati grafen oksid iz cjepiva koji će voditi u srčani i moždani udar a ko preživi imaće doživotnu dijagnozu miokarditis a i perikarditis a.Probudite se ljudi.To sa nestankom struje ima veze sa ZRAČENJEM 4g i 5g tornjeva na jesen jer im treba ogromna količina struje sa kojom će zračiti “cjepljene” koji će biti u svojim domovima usled “nedostatka” struje..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI