Njemačka privodi bivšeg politologa zbog sumnje da je špijunirao za Kinu

Spijuniranje za Kinu
2 komentara

Savezno tužiteljstvo priopćilo je u utorak da je uhitilo umirovljenog politologa, identificiranog kao dr. Klausa L., pod optužbom da je koristio vlastitu mrežu kako bi obavljao aktivnosti kao agent tajne službe u ime Kine.

Klaus L. zadržan je u ponedjeljak, rekli su tužitelji, nekoliko tjedana nakon što je Viši pokrajinski sud u Münchenu raspisao tjeralicu zbog optužbi da je navodno djelovao kao agent tajne službe za kinesku vladu.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je dr. Klaus L. koristio trust mozgova, kojeg je vodio od 2001. za izgradnju reputacije i mreže tijekom godina. Tijekom predavanja 2010. godine u Šangaju, navodno su ga regrutirali kineski obavještajci, kojima je “redovito pružao” informacije “o određenim tekućim pitanjima”, rekli su tužitelji.

Njegova mreža “visokih političkih kontakata” navodno mu je omogućila dobivanje određenih podataka koje je predao obavještajnim službenicima u Pekingu u zamjenu za plaćanje.

Njemačka javna televizija ARD izvijestila je da je Klaus L. prije toga bio špijun njemačke obavještajne agencije Bundesnachrichtendienst (BND). Prema izvješću, rekao je službenicima BND-a da ga je Kina pokušala unovačiti, ali nije otkrio njegov kontinuirani kontakt s Pekingom.

Zaklada Hanns Seidel, u kojoj je navodno radio dr. Klaus L., priopćila je da surađuje s vlastima od lipnja 2020., izjavivši da je “moguće kršenje zakona putem obavještajnih aktivnosti za nas apsolutno neprihvatljivo”.

BND nije javno komentirao slučaj niti potvrdio je li dr. Klaus L. ikad radio u nekom svojstvu te organizacije.

dr. Klausa L.kinaŠpijunaža
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

“… BND nije javno komentirao slučaj niti potvrdio …”

BND je kao i sva tzv “tajne sluzbe” – samo jedan nizi ogranak satanitickog kulta…
Svima je gazda MOSAD, a mosad kontrolira satanisticki Rotschildov kult Chabad-Lubawitsch.
Svaka prica zu kojoj se spominje satanisticki Kult (tzv BND je nizi sloj kulta, kao CIA ili KGB…) – zasigurno nema veze sa izvjestavanjem… Radi se samo o pripremi nekog zlodjela, a vrlo brzo se sazna i kakvog… naravno to su one “teorije zavjere”.

2 godine prije zadnji put uredio Žx
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI