Njemačka proglasila klimatske demonstrante ‘zločinačkom organizacijom’

17 komentara

Grupa njemačkih demonstranata za klimatske promjene, Letzte Generation (Posljednja generacija), osumnjičena je da je “zločinačka organizacija” po značajnoj odluci Regionalnog suda u Potsdamu.

Presudu je donijela Državna zaštitna komora Regionalnog suda u Potsdamu krajem aprila ove godine,  prenosi  Tagesspiel .

Ovo je prvi put da je takva odluka donesena u Njemačkoj, naciji koja je predvodila ljevičarske mjere klimatskih promjena, uključujući uništavanje nuklearnih elektrana, uprkos tome što je radikalna vlada Zelenih priznala da postoje “nedostaci ” .

U decembru 2022. godine, njemačke vlasti izvele su racije širom zemlje na aktiviste posljednje generacije nakon napada na rafinerije sirovina PCK u gradovima Schwedt i Werneuchen u Brandenburgu.

Od tada, kancelarija javnog tužioca (Staatsanwaltschaft) istražuje grupu i priprema optužbe prema nemačkom  krivičnom zakonu .

Grupa je takođe pod istragom zbog napada na Monetovu sliku u muzeju Barberini u Potsdamu sa pire krompirom i pokušaja da poremeti letove na aerodromu u Berlinu prošle godine.

DemonstrantiKlimatska Agendanjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
11 mjeseci prije

Naj bolji su oni što su se u porscheu zalijepili. Ljudi fino zagradili i izložili ih kao novu skulpturu i otišli kući. Tako su trebali u s onim pametnjakovićem na saobračajnici što se zalijepio, samo pusti saobraćaj a ne zvati vatrogasce da ga oslobode. I za kraj bi ih trebalo skinuti gole i lovorov list na genitalije zatake i reći ne možeš koristiti ništa što je industrija proizvela pa ni ljepilo……

Ivan Bgd
11 mjeseci prije

I jesu.
Samo me interesuje kako se izvinjavaju Svabu sto su njegov podmladak proglasili za teroriste.

Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Korak po korak idu prema tome da uvedu giljotine za neposlusne…

Ico
11 mjeseci prije

Regionalni sud u Podsdamu je u pravu:”Letzte Generation je zločinačka organizacija u službi duboke države . . .

borjana
11 mjeseci prije

Da, nakon daljnjih terorističkih aktivnosti od strane istih, a kojih će zasigurno i dalje biti jer je “borba” za planet u pitanju, budemo vidjeli koliko njih završi u pržunu zbog terorizma.
Usporedbe radi, po KZRH čak i prijetnja počinjenjem kaznenog djela iz čl. 97, stavak 1. kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Znači, za terorističke aktivnosti počinjenih od strane označene terorističke organizacije, pa čak i za određene prijetnje, ne postoji novčana kazna niti rok kušnje.
Budemo vidjeli daljnji razvoj događanja i rada pravnog sustava republike njemačke gdje je neupitna vladavina (sve manjih) prava.

Red Dog
11 mjeseci prije

Neeee…
Mislite na Gretu.
Bice tuzna :´(

Jao Ming Ksao
11 mjeseci prije

To je američko-sionistička teroristička organizacija za uništavanje gospodarstava po cjelom svetu.

tatamata
11 mjeseci prije

sta je slijedece ,, ? ove sto bi se seksali sa djecom proglasti pocasnim gradanima ,a do jucer ih kemijski kastrirali ,toliko o transparentnosti

Antee
11 mjeseci prije

A kad će njemačka vlada sebe proglasiti neonacističkim kolaboracionistima?

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Potpuno neadekvatna kazna.

Nadoknada štete.

Ovaj Monet sad vrijedi 110 milijuna.
Početi od toga.
Prodati sve što im imaju roditelji i na cestu.

Mark.
11 mjeseci prije

Šta se ne ljepe na tenkove koje njihovi šefovi šalju u Ukrainu i oko tvornica koje proizvode streljiva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI