“Zabranjujemo šiitsku terorističku organizaciju Hezbollah”, odlučila je Njemačka

Hezbollah proglšen terorističkom organizacijom u Njemačkoj
43 komentara

Njemačka vlada objavila je da odmah zabranjuje sve aktivnosti pokreta Hezbollah na svom teritoriju, te je naložila pretres nekoliko džamija.

Aktivnosti libanonskog pokreta Hezbollah zabranjene su u Njemačkoj, objavila je vlada u četvrtak 30. travnja.

„Ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer zabranio je danas šiitsku terorističku organizaciju Hezbollah i sve njene aktivnosti u Njemačkoj. Policijske vlasti, odmah nakon toga, pretražile nekoliko lokacija, uključujući lokacije u Berlinu, Bremenu, Münster, Recklinghausen i Dortmund”, navodi se u izjavi vlade.

Do sada su bile zabranjene samo aktivnosti vojne grane Hezbollaha, koje su sve zemlje Europske unije smatrale terorističkim pokretom, ali ne i njegov politički ogranak koji često organizira redovite anti-izraelske prosvjede ili akcije, podsjećaju europske agencije.

“Federalno ministarstvo unutarnjih poslova uvjereno je da teroristička organizacija Hezbollah otvoreno poziva na nasilno uništavanje države Izrael i dovodi u pitanje njeno pravo na postojanje. Organizacija je, dakle, u osnovi usmjerena protiv ideje međunarodnog razumijevanja, bez obzira radi li se o političkoj, društvenoj ili vojnoj strukturi”, napominje vlada.

Policija je upala i pretresla džamije Al-Irschad u Berlinu, kao i “Centar za libanonske emigrante” u Dortmundu, prenose mediji Bild i Spiegel. Ukupno je mobilizirano nekoliko stotina policajaca, javlja AFP.

„Hezbollah je teroristička organizacija koja je počinila veliki broj napada i otmica širom svijeta. Njegove ilegalne aktivnosti i priprema njegovih napada odvijaju se i na njemačkom tlu“, rekao je ministar Horst Seehofer za Bild.

Vlasti u Njemačkoj procjenjuju da je broj pripadnika Hezbolaha oko 1000, koje Unutarnja obavještajna služba optužuje za organiziranje otpora, regrutiranje pristalica i organiziranje prosvjeda pozivajući na uništenje Izraela, javlja AFP.

Izrael i Sjedinjene Države pozdravljaju odluku. Izraelski ministar vanjskih poslova Izrael Katz pozdravio je odluku Berlina rekavši da je to “važan i značajan korak u globalnoj borbi protiv terorizma”.

Američki veleposlanik u Njemačkoj, ujedno i vršilac dužnosti ravnatelja obavještajnih službi, Richard Grenell, sa svoje je strane “pozdravio” zabranu i rekao da “Hezbollahu nije dopušteno da Europu koristi kao utočište za podršku terorizam u Siriji i na cijelom Bliskom istoku.”

Nastavak napada na šiite je očit. Meta nije samo Hezbollah, nego vjerojatno i druge šiitske organizacije iz Sirije i Irana, što se da iščitati iz “zahvalnica” SAD-a o Izraela. To što Saudijska Arabija i druge zemlje, podupiru teroriste u Siriji, šire teror na Zapadu, nikomu ne smeta. Njihovi ideolozi slobodno šire terorističku propagandu i regrutiraju, a rijetke zemlje reagiraju.

Hezbollahnjemačkašiititeroristička organizacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ico
3 godine prije

Državu Njemačku vodi veleizdajnička banda

Deutchland
3 godine prije

Baš su odabrali moment za pretrese džamija.

Alen
3 godine prije

Hezbollah nije nikakva prijetnja izraelu , dapače , samo izgovor za izraelsko šamaranje po siriji , ovima opet treba razlog da su u siriji i eto tako , svi zadovoljni…

Zvone
3 godine prije

To su napravili po naređenju gospodara to jest amera koji okupiraju nemačku več više od pola veka

netman
3 godine prije

Njiemačka se na neki način mora pokazat da podupire oficijelni stav Izraela zbog zločina iz 2. svjetskog rata, pa je to više politička nego pragmatično-logična odluka. Ne vjerujem da je generalni stav Hezbolaha uništenje drzave Izrael, već je vjerojatnije odgovor na kontinuirano proganjanje Palestinaca sa njihovih ognjišta, te njihovo getoiziranje.

Brijuni
3 godine prije

Po meni ima smisla jer se politički ogranak ne zeli ograditi od vojnog, ali et na kraju uvijek se jave Ameri koji iskoriste svaku situaciju u svoje svrhe

jewHUNTER
3 godine prije

šteta……

Istrazuj
3 godine prije

“…dovodi u pitanje njeno pravo na postojanje…”
Pa svako normalan dovodi Rotschildovu vjestacku cionisticku tvorevinu u pitanje, a takodjer i pravo na postojanje tog zlocinackog entiteta…
Zanimljivo je jedino, da i na ovom polju karte sebu potpunosti otvaraju.
Njemacka je minimalno od 1945 – bukvalno rob – Rotschilda tj Izraela.
Nijemce tako drze pokornim, izmisljajuci “istoriju 2ww”. Cionisti uz kontrolu Njemace (Francusku kontrolisu od Burzoaskih revolucija) – imaju totalnu kontrolu nad tzv EU.

Sve mi se vise cini da je tzv CioVid19 samo zamazivanje ociju – za sljedecu epizodu satanistickog shoua.

Davor drugi
3 godine prije

Izrael, kao u ostalom i svaku međunarodno priznatu državu, može se mrziti, pljuvati, diskreditirati, voljeti, obožavati, stvar je osobnog ukusa. Ali voditi jednu oficijelnu i ustrajnu politiku,od strane također međunarodno priznate države Iran, u kojoj se otvoreno traži i zaziva uništenje države Izrael, zatim od progona do fizičkog uništenja svih njegovih građana je više nego bolesno, glupo i idiotski. Ne ulazeći u “argumente” koje Iran za takvo što ima, uspješnim zatiranjem Izraela kao države i njegovog stanovništva kao populacije, koja i kakva bi u konačnici trebala izgledati korist ili dobit za taj “sveti cilj” kome se cijeli Iran sa svim svojim naporima jasno i nedvosmisleno posvetio? U tom “plemenitom” cilju i pravu Irana da zatre Izrael u svakom smislu te riječi, daleko je veće i neosporno pravo Izraela da se tome pokuša obraniti, kao sto je i daleko veće pravo Palestinaca da se obrane od nasrtaja, ugnjetavanja i agresivnog ponašanja… Čitaj više »

akefnvjogbrvqeurgquergqgrqrqerqewdfva
3 godine prije

Njemačka ništa nije zabranila već oni isti koji ju vode još od kad su joj podvalili Arminija da se ko fol bori protiv rimljana upravljanih od istih koji i danas vode Teutoniju.

Alex
3 godine prije

Njemačka je krcata terorista i bez ovih sa kariranim plahtama. Razumite ljudi, kriza je…bit će bolje, jednog dana, a možda i prije😂🤣

onaj najgl.....veći Dalton
3 godine prije

Anđa je sjenina sjena. A nasljednika, osobito da je nečemu, slabo na vidiku. Pred Švabama je gadna borba u budućnosti. Već sad se vidi da je njihova donedavna neupitna europska prevlast na dobrom putu da postane uspomena. Šta su Švabe sa Hezbollahom čekali do sad? Ameri Švabama samo zaprijete da prave previše auta….. i ovi im jedu iz ruke. Izgleda da im je Grenel zavrnuo ruku…. Ako im nije i jaja stavio u škrip. Jel to zato što je Izrael lagano prebacio u višu brzinu. Pa je u Libanonu narodno veselje sa paljenjem kresova.. A i neki vatromet je vrlo izgledan. U Siriji se, u sjeni ove priče oko korone, igra sa Iranom podiže na veći level. A Jenkiji su dali zeleno svjetlo za izraelsku aneksiju doline Jordana. Koju zovu ”žitnica svake buduće palestinske države”. Područje bogato vodom. Koja je de facto davno anektirana. A koju je Bibi obećao anektirati… Čitaj više »

dulebg
3 godine prije

Ko je terorista, šta je terorizam, ima li terorističkih država, privatnih vojski?

Nije bitno tko
3 godine prije

Njemačka podupire samo sunitske teroriste.

puki
3 godine prije

Ma kakva “Njemačka”. To je zabranila kabalina sluganska ekipa, koja sebe naziva “njemačka vlada”. Njemačka je od stvog stvaranja 1948. kolonija kabale. Xavier Naidoo, jedna od najvećih njemačkih pop zvijezda (inače sin indijskih migranata iz Južne Afrike), je još prije 6 godina rekao da je Njemacka okupirana drzava

Max
3 godine prije

Zašto ne zabrane i neke druge ekstermiste, i vehabije I Turci se organiziraju kako hoće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI