Njemački ministar unutarnjih poslova predviđa novu migrantsku krizu: “Bit će to druga 2015.”

Horst Seehofer

Ministar unutarnjih poslova Njemačke Horst Seehofer predvidio je novu migracijsku krizu. Na sastanku sa zastupnicima Bundestaga rekao je: “Ovo će biti druga 2015.”, referirajući se na činjenicu da je prije pet godina Njemačka prihvatila rekordan broj izbjeglica, a već u novogodišnjoj noći 2016. zemlja se suočila sa “seksualnim lovom u Kölnu”.

Seehoferova izjava temelji se na najnovijim statistikama. Prema UN-u, od travnja 2019. Je iz Sirije izbjeglo  najmanje 1,1 milijun ljudi, od kojih je 689 tisuća domove napustilo samo u posljednjih devet tjedana. Već u siječnju 2020. godine je 8585 izbjeglica stiglo u Europsku uniju preko Sredozemnog mora i kopna Turske, što je tisuću više nego u siječnju 2019. godine.

Međutim, njemački političari su oštro kritizirali ministra unutarnjih poslova, kako je rekao zastupnik Bundestaga Stephan Thomae iz Slobodne demokratske stranke, “zbog poticanja strahova”.

„Potpuno je nerazumljivo zašto Horst Seehofer  ponovno piše horor scenarije i time budi strah kod stanovništva, ne nudeći nikakvo rješenje. Dugoročno Frontex, agenciju Europske unije za sigurnost vanjskih granica, moramo pretvoriti u pravu graničnu stražu s dovoljno ljudskih i materijalnih resursa”, rekao je zastupnik Bundestaga Stephan Thomae, koji tvrdi da bavarski političar, koji je dobio resor ministarstva unutarnjih poslova upravo zbog problema s ilegalnim migracijama, „izmišlja priče koje nepotrebno plaše javnost“.

Migrantinjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
4 godine prije

Možda se izletio, znajući za neku novu ‘intervenciju’ s obilježjima pokolja u pripremi svojih zapadnih partnera?
Ili se radi o neželjenom rezultatu ‘pregovora’ s Turskom?

Malivz
4 godine prije

Što trkeljaju koliko je Sirijaca izbjeglo od 2015., a koliko svih ostalih? A i što su išli rušiti Asada i naoružavati teroriste i tako milijune ljudi pobiti i raseliti. Kad su usrali neka sada i poližu…

Kgfjč
4 godine prije

Treba pomoći ljudima u nevolji i onda ih poslati doma kad nevolja završi. Odbijam postati manjina u vlastitoj zemlji zato što se vjerski fanatici i konkvistadori mlate za naftu.

Ivo
4 godine prije

Kakve gluposti, osnovna funkcija države je da štiti granice od upada drugih plemena sa strane. Zašto se izrahell nikad ne zabrinjava zbog mogućeg vala izbjeglica?
Ne kažem da treba odmah bez upozorenja ubijati svakog tko se približi na puškomet granici, kao što to rade čuvari konclogora, međutim postoje vrlo efikasni načini da se granice zatvore.
Ovdje na djelu imamo izdaju prodanih eu političara/vazala, kojima je naređeno da puštaju izbjeglice, na štetu domaćeg stanovništva koje su dužni štititi upravo od toga.

Alex
4 godine prije

Nijemci su izazvali izbjegličku krizu zbog svojih potreba za radnicima, sada nek plate cijenu, sebični,smradovi teutonski….Cijela je EU dovedena do kaosa zbog njih.

basso
4 godine prije

Sta je sad pa problem,Merkel ih je zvala.

Max
4 godine prije

Da bit će nova izbjeglička kriza al Njemci migrante zovu k sebi?!

Ana
4 godine prije

Malo prije njihove migrantske krize (kao da je ikada prestala invazija!) na TV programima su ponavljali- doci ce milijuni migranata, mi ne mozemo i necemo moci napraviti nista da ih zaustavimo. Sjecam se da bih svaki put pomislila- ma o cemu ovi, koji im je vrag, o cemu pricaju??? Ubrzo smo vidjeli i osjetili sto su mislili reci! Ovaj ovdje nas ne plasi- samo nam govori sto nas ceka, bas kao i 2015. Ne samo to- svaki pokusaj zaustavljanja ovakvi kao on demokratski (pljuc) odmah kaznjavaju!
Neki dan su se zemljaci od ovih popeli na jednu crkvu objesili svoje zavicajne zastave. Nikom nista! Prije par godina domaci francuzi su se popeli na dzamiju u gradnji i razvili francusku zastavu. Kaznjeni su zatvorom.
Ovako demokraska izabrana partija to radi!
Obecavaju nam 80 milijuna. za pocetak!

Perun
4 godine prije

Pocela je konferencija o sigurnosti u Munchenu…Dolaze sa svih strana ,vode se razgovori a najinteresantnije izlaganje je uvod presjednika Steinmeyera o ulozi Njemacke u politickim procesima u svijetu i okolici…. Horst Seehofer je zadnja rupa na americkoj svirali koja dramatizuje komediju zvanu globalna sigurnost u kojoj nema mjesta za amatere poput njega ( istroseni CDU jurisnik i netalentirani karijerist)….Njemacka nije vise drzava koja odlucuje nego moli za pomoc jer dolaskom migranata pada standard zivota a toga se ovaj starac najvise boji…Povecanje stanarina,troskova zivota ,prevoza etc etc Njemacka nece moci izdurati i eto recesije a potom i krize ….Ideologija autobilizma i konzumerizma vise ne prolazi a rezervne ideologije poput New age green maltretiranja i nastupa samozvanih gura koji spasavaju svijet od sebe samih su Déjà vu….Evropska Unija i njene clanice su taoci polupismene Njemacke ,,elite” koja radi na disel gorivo i gusi sve oko sebe smradom sagorjele unutarnje i vanjske politike… Čitaj više »

imalijosnade
4 godine prije

Ovaj korisni ‘sputnik’ od merkelke je imao nedavno jednu lajt izjavu, koje su prenjele sve internetske stranice na njemačkom govornom području, kako funkcioniraju zapadni demokrati! A izgovorrio je veliku istinu-pa evo te famozne “poslovice”:

Horst Seehofer: „Oni koji odlučuju nisu izabrani, a oni koji su izabrani nemaju što odlučiti.
ps. svaka čast na hrabrosti… htjeli su ga
nekon toga smjeniti tj. da sam da ostavku, al posto Bayern mora imat nekog jakog …

“ONI KOJI ODLUČUJU NISU IZABRANI, A ONI KOJI SU IZABRANI NEMAJU ŠTO ODLUČITI.” dr. Horst Seehofer.
ps. svaka cast na hrabrosti.

kogaBoliK
4 godine prije

uzmite ih sve, prema vašim DW – propagnadnima kanalima integriraju se bolje od svih ex- jugoslavena .. prema tome , samo ih uzmite i neka vam je sa srećom s vašim doktorima i inžinjerima ( kirurzima) ! Izbjeglice su SAMO Njemački problem .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI