Njemački poljoprivrednici nastavljaju prosvjede protiv mjera vlade! Sve veći pritisak na Scholza!

Olaf Scholz protesti farmera u Njemackoj
231 komentar

Njemački poljoprivrednici započeli su u ponedjeljak jednotjedne prosvjede diljem zemlje. Prosvjedi su održani zbog niza radikalnih odluka vlade Olafa Scholza, koje se najviše odnose na rezanje različitih subvencija i povećavanje novih izdavanja poljoprivrednika, što će neizbježno dovesti do skoka cijena proizvoda.

Poljoprivrednici su blokirali brojne prometnice traktorima. Kolone tegljača i kamiona okupile su se na cestama na temperaturama ispod ništice u gotovo svih 16 saveznih država. Prosvjedi su natjerali Scholzovu nepopularnu vladu na lukav čin uvođenja ravnoteže, čime je vlada pokušala držati prosvjede pod kontrolom dok se pridržavala fiskalne discipline, nakon što je odluka ustavnog suda u studenom bacila njezine planove potrošnje u kaos.

“Nema piva bez poljoprivrednika”, pisalo je na jednom prosvjednom transparentu, dok je na drugom traktoru bio plakat desne stranke Alternativa za Njemačku (AfD) na kojem je pisalo “Naši poljoprivrednici nama su na prvom mjestu”.

Vicekancelar Robert Habeck, čiji su prošlotjedni povratak s odmora prekinuli bijesni prosvjednici, koji su pokušavali upasti na trajekt na kojem je bio, upozorio je u vide-oporuci da bi ”marginalne skupine mogle zloupotrijebiti pravo poljoprivrednika na prosvjed”.

“Kruže pozivi na državni udari, formiraju se ekstremističke skupine i otvoreno se prikazuju etnički-nacionalistički simboli”, rekao je Habeck.

Poljoprivrednici su sazvali prosvjede kao odgovor na vladinu odluku o postupnom ukidanju poreznih olakšica na dizel za poljoprivredu, dok vlada u isto vrijeme pokušava dovesti svoj proračun za 2024. preko ciljne crte u skladu s presudom ustavnog suda.

Za imanje koje je veliko kao što je moje, izgubio bih oko 10.000 eura, rekao je poljoprivrednik iz Bavarske, Ralf Huber. “Vladine mjere su za naše poslove katastrofa”! Desna stranka AfD, koja se nada velikim dobitcima na nizu državnih izbora ove godine, podržava prosvjed, koristeći ga kao dokaz nezadovoljstva Nijemaca trenutnim vodstvom.

Hermann Blinkert iz Njemačkog instituta za nove društvene odgovore (INSA) rekao je da je vlada u problemu, jer će izgledati loše ako potpuno odustane od rezanja poljoprivrednih subvencija, ali i u slučaju nastavka prosvjeda.

Prethodno protivljenje poljoprivrednika potaknulo je Scholzovu koaliciju prošli tjedan na neočekivane izmjene proračuna. No poljoprivrednici tvrde da ovo nije ni blizu dovoljno. “Vlada ima problem zbog toga što je već iznevjerila povjerenje stanovništva”, rekao je Blinkert.

“Samo bi svaki treći birač trenutno izabrao jednu od tri vladajuće stranke”.

Prosvjedi su dodatni izazovi s kojima se suočava napeta koalicija, koja je već imala iskustva s time da se Zeleni, koji su skloni zakonskim tekstovima koji su usmjereni prema klimatskim promjenama, bore za drugačije proračunske prioritete od FDP-a koji je naklonjen poslovanju i Socijaldemokrata lijevog centra, dok se zemlja bori s recesijom. AfD trenutno ima 23%, prema tjednoj anketi INSA-e, što je udobno ispred Scholzova SPD-a i njegova dva koalicijska partnera, Zelenih i Slobodnih demokrata.

Prosvjedi koji šalju jasno upozorenje

Ministri i šef domaće obavještajne službe upozorili su da bi desničarski ekstremisti mogli pokušati iskoristiti prosvjede za svoje ciljeve. Prema pisanju njemačkog medija Spiegel, članovi nekoliko desničarskih ekstremističkih skupina, uključujući Domovinu i Treći put, bili su na skupu u Berlinu, kao i članovi AfD-a. U Dresdenu je video na društvenim mrežama pokazao kako se ljudi sa zastavama desničarske ekstremističke stranke Slobodna Saska sukobljavaju s policijom. Stephan Kramer, šef domaće obavještajne agencije u Tiringiji, jednoj od tri istočne države u kojima će AfD vjerojatno ostvariti uspjeh na izborima ove godine, rekao je da je strategija desničarskih ekstremista bila preuzimanje prosvjeda za svoje ciljeve.

U prošlosti su se “konstantno i dosljedno pokušavali infiltrirati u svaki oblik legitimnog građanskog prosvjeda”, rekao je Kramer poslovnom dnevniku Handelsblatt, ukazujući na priljev migranata 2015. i COVID-19 kao primjere.

Policija je izjavila da su ceste i priključci na autoceste blokirani na više lokacija diljem zemlje, uključujući nekoliko graničnih prijelaza s Francuskom, što je uzrokovalo prometne gužve veći dio dana. Prosvjedi su zaustavili proizvodne linije Volkswagena u njegovoj tvornici u sjeverozapadnom gradu Emdenu, rekao je glasnogovornik proizvođača automobila.

Poljoprivrednici tvrde da ih vladini planovi za ukidanje dviju poreznih olakšica, koje im trenutno štede oko 900 milijuna eura (980 milijuna dolara) godišnje,  nepravedno opterećuju i da će dovesti do povećanja troškova proizvodnje, a time i neizbježnog povećanja cijena proizvoda.

njemačkaOlaf Scholzpoljoprivrednici
Pretplatiti se
Obavijesti o
231 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
3 mjeseci prije

U Njemačkoj vladajuču koaliciju nazivaju semafor koalicija,crveno,žuto,zeleni.Nešto slično pokušat če se na izborima instalirat i u Hrvatskoj,nešto kao sa senfom u Zagrebu.

3 mjeseci prije

Često Ruse nazivamo “šahistima” ali Fašington ni malo ne zaostaje za njima – samo što to nije tako očigledno. Prvo su Nemcima uvalili migrante! Da li se nemačka vlast bunila? Mda, ko njih šta pita. Običan Nemac nije oduševljen takvom situacijom ali je navikao da država misli za njega… Onda su Ameri zabranili Nemcima da kupuju ruske energente što je dovelo do skoka troškova života dok plate stagniraju. Plate se možda ne menjaju (nemam te informacije) ali kompanije koje su radile u Rusiji ili sa Rusijom stavljaju katanac na vrata što ne samo da državu ostavlja bez poreza koga su od njih naplaćivali već ima i socijalna davanja za one koji su ostali bez posla. Bez obzira što im je budžet ugrožen, Nemci moraju da daju pare Ukrajini (odnosno Americi od koje kupuju oružje za Ukrajinu). A kad u budžetu nema dovoljno… slede rezovi! I na koga će prvo nego… Čitaj više »

Ivan Bgd
3 mjeseci prije

Svesno ili nesvesno, nemacki farmeri su se usprotivili sprovodjenju globalisticke agende i zato treba da ih podrzimo, jer se oni sada bore za buducnost svih nas.
Agenda je prikrivena ali posledice su jasne: visokim taksama i cenama goriva i dr zele da uniste farmere a time smanje proizvodnju hrane i zapocnu igre gladi. Hrane nece biti dovoljno za sve i to ce postati jos jedan + za njihov program depopulacije. Stari recept problem-reakcija -resenje. Unistavanjem farmera stvaraju problem gladi, a spasonosno resenje za reakciju gladnih usta je smanjiti njihov broj!
Njihova igra je sasvim ocigledna i providna, nazalost retko ko se usudi da iznese javno ko to smislja i planira, ko stoji iza toga. Nekako “izabrani narod” deluje totalno zasticeno, kao beli medvedi, bez obzira na zlo koje cine drugima.

Vox
3 mjeseci prije

Ovo me podsjeća na 1989. Gledan jučer, Švedski mediji ne govore ni rič o onemu šta se dogadja u njima susidnoj Njemačkoj….dakle, POTPUNA CENZURA ! Tako je bilo 1989, kada su bile demonstracije u Čehoslovačkoj ili u DDR-u, recimo, rumunska državna TV nije niti spominjala da se tamo nešta dogadja…..

3 mjeseci prije

svasta se tu skupilo. citam komentare na indeksu. kazu ljudi:
izgubili jeftini ruski plin, politike zelenih stetocina, korona ludilo, naseljavanje parazita.

JoeP
3 mjeseci prije

Opet igrokaz i to puno neozbiljniji od onoga francuskiga sa žutim điletinima. Njemački traktoristi prosvijeduju radi smanjenja subvencija i povećanja poreza, a u stvari već se neko vrijeme zna kako je Scholz gotov i treba ga zamjenit sa istim ili poslušnijim , ali koji će Njemcima ić malo manje na one muške i ženske stvari. Jasno je kako AfD želi iskoristit od traktorista šta se da iskoristit, ali promjenit neće ništa. Protestima se može nešto užicat u jednom segmentu, ali će ih stisnit u svim ostalim segmentima. Problem tri puta skupljega američkoga plina neće se rješit, a cjevi sjevernoga toka već su zaboravljeni kao i istraga oko istih. Vratit ću se na ono najvažnije, a to je kako se kontrolni sistem nemože promjenit po pravilima istoga. Traktoristi dobili ili nedobili poneku mrvicu oni će opet sutra natočit skupu naftu u traktore, za te traktore nastavit plaćat kredite i leasinge, orat,… Čitaj više »

Nenad
3 mjeseci prije

Ja se čudim kako Njemci nisu smradinu Hazarsku (mater mu je hazarska) odavno srušili jer on je totalno pod kontrolom Warburgovih ….

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Njemačkim seljacima su se u opću prosvjedu , pridružili i Nizozemski seljaci 👍 ! Slaba vlada Nizozemske , više nemate reagirat na prijašnji način da to spriječi … U biti , radi se o tomu da seljaci žele za sebe , subvencija da bi mogli održati produkciju uopće ! S’ druge strane , WEF instalacije , posvuda po Europi , moraju ispunjavat , globalističkih projekcija u podršci Ukraine primarno pa što košta – da košta jer propašću Ukraine – SVE SE URUŠAVA a također i njihove investicije čak i životi ⚠️ ! Stoga … Dokle god im ovi , BUKVALNO do doma ne dođu !!! NIŠT SE IZMJENUT NEČE !!! NIŠT !!! Oni su dio WEF sekte i njima je sekta – sve ! Dokle god se ne osjete , životno ugroženi i da ih sekta nemre zaštititi – e – tad – poput i svih , jeftinih kriminalaca i… Čitaj više »

Željko
3 mjeseci prije

Njemačka ministrica vanjskih poslova poručila građanima da ju ‘nije briga za njihovo mišljenje‘, kako će preživjeti zimu i hoće li prosvjedovati jer sankcije Rusiji moraju ostati na snazi Annalena Baerbock Izvor informacije “Slobodna Dalmacija”!

Гавран
3 mjeseci prije

Medvedev: U Berlinu moguć “Majdan”.
“Štrajkovi u Nemačkoj: poljoprivrednici blokirali veliki deo zemlje. Subvencije su prestale, a astronomske sume potrošene na Ukrajinu i dalje rastu. Istovremeno, Nemačka je njen glavni sponzor. Ako se tako nastavi, Banderove pristalice će doneti svoje dokazano oružje za Berlin – Majdan. U ovom slučaju sumnjamo da će nemački kancelar Olaf Šolc preživeti. Gledamo događaje sa zlonamernim interesovanjem“, napisao je Medvedev na Iksu.

MrKamenjarac
3 mjeseci prije

…ZELIM IM LEP I UGODAN “MAJDAN” A TU JE ICIKA KLICKO (SUPLJOGLAVI) O;ON CE IM POMOCI U PRIPREMI PROTIV ZEMLJORADNIKA….

hogar strašni
3 mjeseci prije

Glava mu niš ne vrijedi ili ga ruši njegov narod ili ga ruši šefica iz Brisela. kako god potrošna je roba. Nadam se da će i naš vođa to shvatiti

Nekoime
3 mjeseci prije

Jedno je sigurno, Putin je za sve kriv. Izaberite njega za njemačkog predsjednika, pa neka sam rješava probleme koje je stvorio.

Nekoime
3 mjeseci prije

Rusi stvarno imaju razloga prosvjedovati: siti su, na toplom, ekonomija cvjeta, pobjeđuju NATO na svim frontovima, LGBT aktivizam je izvan zakona…sve užas do užasa.

Vox
3 mjeseci prije

Forši imaju manje ekonomskih problema. Za razliku od Njemačke koja je u recesiji, Rusi imaju ekonomski rast od 3,5 per cento…..

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Politički priglup narod – trebalo im je prilično dugo da shvate gdje ih vodi “semafor” koalicija na čelu sa Scholzom.

Umjesto da sada traže izvanredne parlamentarne izbore, najvjerojatnije će čekati redovne u listopadu 2025. da ih trenutna politička vlast do kraja upropasti.

tihobl
3 mjeseci prije

Главни медији у Немачкој се праве да се протест пољопривредника не дешава.
Олаф Шолц је новим буџетом предвидео 8 милијарди евра за војну помоћ Кијеву.

tihobl
3 mjeseci prije

Након што је нови аргентински председник назвао бразилског и кинеског председника комунистима, ова два добављача горива у Аргентини су то престали да буду. Месец дана мандата су већ изазвали нештасицу горива, плина, гаса, отпуштање радника, масовне демонстрације и велико незадовољство.

Na snimcima se vide kilometarske kolone ljudi sa plinskim bocama.

Darko
3 mjeseci prije

Pa već do sada je krmak trebao dati ostavku. Trebaju valjda zapaliti zgradu vlade pa da shvati gdje mu je mjesto..

Nenad
3 mjeseci prije

… sad će sotonina sinagoga lažnih židova hazara imati svoj Majdan ovaj puta spontani, narodni jer je Nijemcima preko glave vrijeđanja zdravog razuma i čiste logike ❤❤❤

držnedaj
3 mjeseci prije

Ernst Wolff: O dnevnom redu njemačke poljoprivrede odlučuje se u Silicijskoj dolini “Ekonomski stručnjak Ernst Wolff objašnjava pozadinu poljoprivredne politike u Njemačkoj. Bill Gates i glavni upravitelji imovinom uložili su u laboratorijsko meso i klimatsku agendu. Žele ukinuti ruralnu poljoprivredu. Autor Felicitas Rabe Uskoro bi moglo doći do kraha u Njemačkoj. Vladi su se tresle fotelje zbog masovnih poljoprivrednih prosvjeda. Moguće je da će Zeleni u dogledno vrijeme biti “pušteni na paljbu” kao svojevrsna žrtva pijuna. Ali situacija je komplicirana, objasnio je ekonomski stručnjak Ernst Wolff u petak u intervjuu s Michaelom Mrossom iz MMnewsa. Njemačko seljaštvo, odnosno mala i srednja poduzeća, ekonomski su uza zid. Zato im ne preostaje ništa drugo nego pružiti otpor vladinoj politici. S druge strane, konce poljoprivredne politike u Njemačkoj ne povlače izabrani predstavnici, rekao je Wolff. O dnevnom redu njemačke poljoprivrede odlučuju ljudi u Silicijskoj dolini i na Wall Streetu u SAD-u: veliki upravitelji… Čitaj više »

Željko
3 mjeseci prije

Našao sam na CDM.me ovo ” “sporuke oružja Ukrajini, koje trenutno planira većina država članica EU, su premale. Pozivam naše saveznike u EU da, takođe, pojačaju svoje napore u korist Ukrajine”, rekao je Šolc, prenosi Radio Slobodna Evropa!

tihobl
3 mjeseci prije

Полице у 200 берлинских супермаркета сутра би могле да буду празне због протеста фармера

„Стотине берлинских супермаркета сутра неће добити залихе. Уколико се ситуација изненада не промени, морамо претпоставити да би полице сутра могле остати празне“, рекао је Нилс Буш-Петерсен, генерални директор трговинског удружења Берлин-Бранденбург.

Иначе, полице супермаркета у Берлину и његовим предграђима већ се убрзано празне. А када се све ово не надовеже на панику локалних становника, ситуација ће се вишеструко погоршати.

tihobl
3 mjeseci prije

Борис Титов:

 „Знате, чак и ако замислимо да ће Вашингтон и Брисел сутра укинути све санкције Русији и поново доћи до нас, никада се више нећемо окренути Западу. Неће бити повратка, верујте ми. И не само зато што је неприхватљиво комуницирати са Русијом на начин на који Запад сада себи дозвољава. Није у питању озлојеђеност или огорченост“

tihobl
3 mjeseci prije

Немачка индустријска производња у новембру је пала за 4,8 одсто.
Тржишта су очекивала супротан тренд и раст индустријске производње за 0,2 одсто.

Mali
3 mjeseci prije

Sholz-nazista must go

FATIH
3 mjeseci prije

E MOJI DRAGI FARMERI,ADRESA VAM JE LOŠA.VAŠI SU GOSPODARI U BIJELOJ KUĆI.

Max
3 mjeseci prije

Naprijed teutonci.

alexosijek
3 mjeseci prije

OFF TOPIC: Upit cijenjenoj redakciji portala Logično! Jučer na tekstu o onom kupcu mostarske tvornice, između ostalih komentara sam napisala kolegi Mungosu ono što sam pronašla i što govore spisi i nalazi o Hazarima — na moj komentar se ničim izazvana nalijepila Lucija koja je u 4 točke (bez ijednog dokaza) popljuvala to što sam pisala i dodajem, u točki 4 je naravno – u svom stilu napisala kako ćemo MI trolovi najebati…što nije ništa novo za nju: jedino pravilno zna napisati psovke i dezinformacije. Ja sam detaljno na te njene objede odgovorila, no vidim kako mi taj komentar nije objavljen – znači, ono što Lucija i nekoliko ratnih huškača, dezinformatora i lažova ovdje objave pušta se bez problema – no, odgovor na njihove namjerno plasirane laži NE… Pitam, da li ste svjesni kako smo na rubu WWIII oružanog sukoba, iako u ekonomskom ratu već jesmo dulje vrijeme, upravo zbog… Čitaj više »

PETAR
3 mjeseci prije

Kakva je sansa da nemacki farmeri doju u Hrvatsku i protestiraju umesto hrvatskih poljoprivrednika ?

Velebit
3 mjeseci prije

Tass News javlja – Mirela Jakupanec, a Croatian doctor working in the special military operation zone….dobila je rusko drzavljanstvo.

biber
3 mjeseci prije

Đe ona teta “fuck eu” sa kolačićima? Trebalo bi podržat narod u borbi za demokratiju….

Cupo
3 mjeseci prije

Ovo se zovu prosvjedi!!!! A ne kao u Hrv. RIBARI STRAJKUJU Slavonaca boli kurac,SLAVONCI STRAJKUJU Dalmatince boli kurac…. kako u Hrv.tako i u regiji.Evo sto smo podjeljeni i razjebani iz Jugoslavije(nekome je bila dobra ,nekome ne. Moj caca govori da je njemu bila ok
kao radniku…) em sto smo opet podjeljeni na Balije,Cetnike i Ustase,pa smo opet podjeljeni da HDZ,SDP i ostale zato i mlate s nama kao ker mudima…..

Nenad
3 mjeseci prije

Francuska dobila novog premijera … em je židov još i peder

Гавран
3 mjeseci prije

Gledamo događaje sa zlonamernim interesovanjem“, napisao je Medvedev na Iksu.
.
Lično, ne bih imao ništa ni da dodam ni oduzmem.

Noname
3 mjeseci prije

Ukupno je 2022. godine ministrica Annalenka Berbock potrošila 136,5 tisuća eura iz državnog proračuna za osobne potrebe. To je više nego bilo koji drugi član vlade, tvrdi publikacija. Osim toga, iznos je otprilike jednak polovici svih državnih izdataka za vizažiste, pojašnjava Morgen Post.Od siječnja do lipnja 2023. njemačka savezna vlada potrošila je 452 tisuće eura “na frizere, vizažiste, kozmetičare i fotografe u saveznim ministarstvima”, piše Bild. Vlada je u cijeloj prošloj godini za te usluge potrošila 1,5 milijuna eura – 80 posto više nego 2021. i tri puta više nego prije deset godina, napominje Focus. Još jedna korumpirana babica (Von Der Layeva) uspjela je pobjeći od kaznenog progona, nakon što je bila ministrica obrane, već počistivši proračun za milijarde eura, uz pomoć rodbine pobjegla je pod krov američke grupacije, postavši predsjednica europske komisije.

Mrčikola
3 mjeseci prije

Evo prilike da i Mare (Zaharova) ispeče i podjeli par “tacni” kolača…mesi, Mare, mesi..ništa neće da ti škodi..!😁…i svuda oko sebe širi miris južnog voća, tropskih mora i jutara poslije kiše..😁

tihobl
3 mjeseci prije

Западне корпорације желе да униште мале пољопривредне заједнице како би створиле сопствена тржишта уз помоћ субвенција које добијају од свих влада. Да скупа производња буде јефтина коришћењем дампинга, поткопавајући локалну производњу. Уништити фармере који производе здраву храну, замењујући је прерађеном храном која је данас узрок толико болести.

Вандана Шива, индијски филозоф, активиста за заштиту животне средине

Antiglobalist
3 mjeseci prije

Opet mi netko jede komentare.izgleda da su admini ovdje selektivni i imaju neke svoje aršine.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

AI danas može pouzdano pronaći svakog čovjeka, samo na temelju skeniranja lica preko kamera. Promatra se svaki centimetar našeg planeta, a nevjerojatno sofisticirana rješenja „umjetne inteligencije“ omogućuju onima koji promatraju naš planet da u nekoliko minuta pronađu ono što žele. Možete pokušati pobjeći i možete se pokušati sakriti, ali ako vas stvarno žele pronaći, neće biti teško. Posvuda oko nas gradi se globalni zatvor nadzora. Čak i ako se potpuno isključite s interneta i potpuno izbjegnete sve oblike moderne tehnologije, kamere i sateliti i dalje će vas promatrati beskonačno. A nakon što se vaše lice identificira, umjetna inteligencija može se koristiti za lociranje bilo gdje na planetu. Desetljećima su kamere nadzirale gradove, tvrtke, pa čak i domove. No ta je snimka uglavnom pohranjena lokalno i za pregled je bio potreban par ljudskih očiju. To više ne vrijedi. AI sustavi sada mogu loviti kombi u gradu, skenirati registarske tablice, pa čak i lica u stvarnom… Čitaj više »

Krcko
3 mjeseci prije

U EU su, uz par iznimki, na vlasti boljševici u pravom smislu te riječi! Sada imamo boljševike na zapadu kao nekad na istoku

tri p
3 mjeseci prije

Kaže Hans…Ne cveta cveće ni u naše preduzeće!

Željko
3 mjeseci prije

Kakva god da si Njemačka, naprijed Njemačka, kakav god da je Zapad, naprijed Zapad, kakva god da je EU naprijed EU, kakava god da je USA, naprijed USA i zbogom ovaj portal jer ne brišu se “komentari” kojima se vrijeđaju svi oni koji nisu Sr.i a mi koji nismo Sr.i za sitnicu smo banirani ili na tapetu!
Sve je kazano jučer na “baladi pijanstva i kiča” u BL!
Brišem svoj nalog na portalu i koliko god, naivno, želio pravdu na planeti Zemlji, samo neka ne doživimo vojsku RF na delti Dunava, mogu misliti što bi nama koji nismo Sr.i, Sr.i radili jer ih “žuljaju” porazi u bliskoj povijesti!
Zbogom!!

Perun
3 mjeseci prije

Maijdan se dogadja na Alexanderplacu u Berlinu i Marien placu u Minhenu …strajkaju i ovi iz DB zeljeznica …Narod se veseli maximalno ….dijele se besplatni polovni kondomi i dozvoljeno je pisanje kod semafora i prometnih znakova …veselje svuda narocito tamo gdje ima puno auslendera …svuda se cuje ova pjesma nasi dragi Nijemci odlucili da podijele ovaj trenutak srece sa svima u EuRopskoj m…Uniji..

Naša firma je danas puna cveća
I lanjskih natpisa nad glavama
Pogonom žurno prolaze radnici
S vedrim osmehom na licima

Sa svečane tribine neko govori
Prekidan nameštenim aplauzima
Sve je u svečanom raspoloženju
A odnekud se čuje i muzika

Svečanost u našoj maloj firmi…

Ugledni gosti i rukovodioci
Zatim odlaze na prijem
U skupim stranim automobilima
A radnici igrajući kolo u pogonu
Danas će popiti više nego obično

Svečanost u našoj maloj firmi…P.S..Otkazan je Oktober fest u Minhenu ove godine …nece biti piva ….

Steve
3 mjeseci prije

A na semaforu, crveno…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI