Njemački poljoprivrednici traktorima prolaze pokraj Brandenburških vrata uz poruku: ”Nemojte uništavati farme kako biste spasili kukce.”

Poljoprivrednici-prosvjedi-Njemacka
32 komentara

Njemačka skupina poljoprivrednika organizirala je vožnju traktorima središnjim Berlinom u znak prosvjeda protiv zlokobnog odobravanja novih propisa, za koje predviđaju da će ih, u ime navodne zaštite okoliša, koštati mnogih sredstava za život.

Deseci poljoprivrednih vozila provozali su se ulicama njemačke prijestolnice u petak, prolazeći pored Alexanderplatza, Brandenburških vrata i Stupa Pobjede. Traktori su na sebi imali transparente s naslovima poput: „Poljoprivreda treba budućnost“, Kada ispravno postane pogrešno, otpor postaje dužnost“ i „Schulze nas se rješava.“

 

Potonji se odnosi na saveznu ministricu za okoliš Svenju Schulze, dužnosnicu koja stoji iza predloženog Zakona o zaštiti kukaca, kojeg bi njemački parlament trebao usvojiti sljedeći tjedan. Poljoprivrednici tvrde da je zakonski tekst odveć restriktivan i da će nekima od njih de facto zabraniti upotrebu insekticida, prisiljavajući ih na gašenje poslovanja.

Prosvjednici vjeruju da je prijedlog zakona motiviran ideologijom, a ne znanošću. “Promoviramo biološku raznolikost, ali ne i neodrživa ministarstva”, piše na internetskoj stranici ”Land Creates Connection,” skupine poljoprivrednika koja stoji iza prosvjeda. Prosvjednici su zakazali nekoliko događaja u danima prije glasovanja u parlamentu.

Na putu kroz Berlin, njemački traktoristi susreli su se s još jednom demonstracijom; onom koju je održala skupina aktivista Antife koja je tražila veće potpore studentima tijekom Covida-19. Prosvjednici pješaci morali su pričekati neko vrijeme kako bi propustili traktore.

Prije dva tjedna u Berlinu je održan još jedan prosvjed poljoprivrednika, na kojem je sudjelovao i konvoj od oko 400 traktora te tradicionalniji skup od oko 15.000 ljudi, koji je tražio razumnije propise za njemački poljoprivredni sektor.

njemačkapoljoprivredniciProsvjed
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

Ima li malo više detalja o tome što je u tom zakonu sporno? Jer zaštita kukaca i općenito biljne i životinjske raznolikosti je itekako važno, čak ključno pitanje opstanka i same ljudske vrste. Pomislimo samo na pčele, bumbare i brojne ostale oprašivače kojima se zadnjih godina broj neobjašnjivo, ali drastično smanjuje. A realno, moderna poljoprivreda tu je zaista učinila strahovite štete.

Siniša
3 godine prije

Zvučaće nekolektivno ali u opšte mi nije žao njemačkih ili zapadnih poljoprivrednika, zbog njih uništavaju našu poljoprivredu ili bolje reći uništavaju svjetsku poljoprivredu samo da bi oni zarađivali više i samo ONI da zarađuju a ostale kao nas recimo ko jb tako da mi čak i odgovara smanjenje poljoprivredne proizvodnje na zapadu.
Sa druge strane….zbilja idi..tski predlog zakona,kukci i druge štetočine i onako imaju hiperaktivnu reprodukciju i više su štetočine nego pozitivan deo lanca.

3 godine prije zadnji put uredio Sinisa
sir oliver
3 godine prije

Nepismeni seljaci ne znaju da bez kukaca nema ni poljoprivrede.Šta će vršit oprašivanje.Draža mi je crvljiva jabuka od one pod navodnicima BIO koju tretiraju svim i svačim.Intezivna poljoprivreda nosi samo probleme .

TERA FIRMA
3 godine prije

Cudan zakon.

Jozo
3 godine prije

Njemci su uvijek međuprvima detektirali probleme i startali s rješenjima. Sjetite se samo 2.sv rata

da_se_zna_istina
3 godine prije

Njemački farmeri nose na svojim traktorima engleske parole.
Koje iznenađenje!
Zar nije A.Hitler bio globalist i protivnik narodnih država i narodne kulture?
Ovako ispada da je on dobio rat, jer on se je borio da njemački poljoprivrednici mogu pisati engleske parole i biti globalisti.

3 godine prije

“… saveznu ministricu za okoliš Svenju Schulze, dužnosnicu koja stoji iza predloženog Zakona o zaštiti kukaca…” Moram priznati da mi se neda sada traziti detalje o ovom “zakonu” – ali mi sve govori da je ovaj uvodni clanak – bukvalno preveden sa nekog smeca od “novina”… Cisto sumnjam da je “ministrica” zainteresirana za “zastitu kukaca”, nego je kao uposlenik zlocinacke tzv “vlade Njemacke” koju vodi krava Frau Merkell – a koja iskljucivo ivrsava naredjenja onih “Dvorskih zidova” …. pardon Rotschildove “Centralne banke” – zasigurno je postavila uvjete koji vode ka: unistenju proizvodnje hrane… “smanjenju CO2” jer je to jos jedna agenda satanistickog Kulta (kojem i pripadaju ovi kamatari)… i zasigurno – jos vecoj digitalnoj kontroli – koja slijedi, nakon totalnog unistenja proizvodjaca hrane… Samo totalni ludjak (i obicno “taliban-pseudo-nauke”) – nakon godinu dana terora laznom “pLandemijom” – moze pomisliti da se radi o “zastiti ljudi- zastitom kukaca“… Premda znam da… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
ledeno doba
3 godine prije

a ne prosvjeduju protiv mjera korone..koje su faktički već uništile 3 privredne grane: ugostiteljstvo(gastronomija), kultura i turizam. Tim više, što i poljoprivrednici također imaju štete od tih mjera, jer su otežani lanci snadbjevanja i slično… Poanta je ta, da gospodari-globalna elita daju seljacima u NJemačkoj i drugim državama EU-a velike subvencije da proizvode ogromne količine hrane, da bi sa viškovima te hrane zatrpali afričko tržište i druga tržišta. U koje se godinama uvozi ogromna količina hrane iz EU-a i tako se uništavaju domaći afrički poljoprivrednici, koji nemaju nikakve šanse, protiv jeftinije masovne robe iz EU-a i Zapada. Djelimično je tako već i ovdje kod nas u regiji, samo još ne tako drastično kao u Africi, ali bit će… Ali znamo svi da jeftinija (a često i lošija prehrambena roba sa Zapada) potiskiva našu domaću.. Jeftini nizozemski “plastični” paradajz, potiskiva naš domaći dalmatinski i hercegovački.. Naravno ta masovna poljoprivredna proizvodnhja moguća… Čitaj više »

Silence
3 godine prije

Kontrola nad proizvodnjom hrane uspostavlja se u cijelom svijetu, pa je tako B. Gates postao najveći vlasnik poljoprivrednih zemljišta u SAD. U isto vrijeme događaju se prostesti u Indiji zbog donošenja regulative koja ima za cilj uništiti male proizvođače. U našim medijima se ne piše o tome https://www.dw.com/en/why-are-indias-farmers-protesting/a-56480047.
Jasno je da se isti proces provodi u cijelom svijetu jer u NWO i proizvodnja hrane mora biti centralizirana kako bi poslužila kao sredstvo kontrole nad populacijom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI